Surface RT.

Gjelder for

Surface Pro.

Operativsystem:

Oppdatere Surface fra Windows 8.1 Preview

Hvis du har bruket Preview-versjonen av Windows RT 8.1 eller Windows 8.1, kan du nå oppdatere til den endelige versjonen. Denne oppdateringen er gratis for alle Surface-brukere.

Når du har oppdatert Surface, må du installere appene dine på nytt. Dine personlige filer beholdes uten å berøres.

Obs!
Du må oppdatere før januar 2014 når lisensen til prøveversjonen utløper.

Hvordan finner jeg ut om jeg bruker en forhåndsversjon?

• Hvis du bruker Surface RT eller Surface Pro:
  • Trinn 1:  Trykk eller klikk Skrivebord-flisen fra startskjermen.
    Trinn 2:  Lukk eller flytt eventuelle vinduer som dekker det nederste høyre hjørnet av skjermen.
    Trinn 3:  Hvis du ser Windows-versjonen du bruker, og ordene Evalueringsversjon i det nederste høyre hjørnet, er det på tide å oppdatere.
  • Hvis du bruker Surface 2 eller Surface Pro 2, kjører du allerede henholdsvis Windows RT 8.1 eller Windows 8.1.

Dette må du gjøre før du oppdaterer

Før du oppdaterer til Windows 8.1:

• Installer først alle tilgjengelige oppdateringer. Slik gjør du det:
  • Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
    (Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
    Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting.
    Trinn 3:  Trykk eller klikk Se etter nå.
    Trinn 4:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
    Trinn 5:  Trykk eller klikk for å velge oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk deretter Installer.
    Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.
  • Noter deg deretter eventuelle apper du har hentet fra nettet eller lastet ned fra disk. Forsikre deg om at du har registreringsinformasjonen for disse appene. Hvis du installerte fra en disk, sørger du for å ha denne for hånden.

Obs!
Apper som du har skaffet deg fra Windows Store, er tilknyttet Microsoft-kontoen din og klare til å installeres. Du trenger å notere deg bare apper du har skaffet deg fra andre steder.

Slik kan du oppdatere til Windows 8.1 eller Windows RT 8.1

Du kan laste ned oppdateringen gratis fra Windows Store. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen for å åpne Windows Store.
Hvis du gjør dette først, kan du se fremgangen til installasjonen når den starter.
Trinn 2:  Etter at du har åpnet Store, går du tilbake til denne siden.
Trinn 3:  Last ned Windows 8.1 fra Windows Store.
(Du kan også skrive inn ms-windows-store:WindowsUpgrade i adresselinjen på nettleseren for å gå til nedlastningssiden.)
Obs!
Hvis du installerte Windows 8.1 Preview ved å starte opp fra ISO-media, kan du oppdatere til den endelige versjonen av Windows 8.1 Pro ved å bruke Windows Store, men systemet ditt aktiveres ikke før du kjøper en Windows 8.1-lisens eller produktnøkkel. For mer informasjon kan du se Du kan nå installere Windows 8.1.

Oppdatere Surface fra Windows 8.1 Preview

Hvis du har brukt Preview-versjonen av Windows 8.1, må du oppdatere til Windows 8.1. Denne oppdateringen er gratis for alle Surface Pro-brukere. Når du har oppdatert til Windows 8.1, kan du oppgradere til Windows 10 hvis du ønsker det.

Hvis du ikke har oppdatert til Windows 8.1 ennå, vil du se en melding når du logger på om at lisensen for Windows 8.1 Preview er utløpt. Denne artikkelen forklarer hvordan du får Windows 8.1 installert på Surface Pro.

Hvordan finner jeg ut om jeg bruker en prøveversjon på Surface Pro?

Trinn 1:  Velg Skrivebord-flisen fra startskjermen.
Trinn 2:  Lukk eller flytt alle vinduer som dekker det nederste høyre hjørnet av skjermen.
Trinn 3:  Hvis du ser Windows-versjonen du bruker og ordene Evalueringsversjon i det nederste høyre hjørnet, er det på tide å oppdatere.

Hvis du bruker en Surface Pro 2, Surface Pro 3 eller Surface 3, kjører du allerede Windows 8.1 eller Windows 10.

Før du oppdaterer

• Lag en liste over appene du har hentet fra nettet eller lastet ned fra en disk. Forsikre deg om at du har registreringsinformasjonen for disse appene. Hvis du installerte fra en disk, sørger du for å ha denne for hånden.
Obs!
Apper som du har skaffet deg fra Windows Store, er knyttet til Microsoft-kontoen din og er klare til å installeres. Du trenger bare å lage en liste over apper du har anskaffet fra andre steder.
  • Sikkerhetskopier de personlige filene dine. Hvis du lagrer filene dine på OneDrive, er de allerede sikkerhetskopiert.

Hvordan oppdatere til Windows 8.1

Du kan laste ned oppdateringen gratis fra Windows Store. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Store på startskjermen for å åpne Windows Store.
Hvis du gjør dette først, kan du se fremgangen til installasjonen når den starter.
Trinn 2:  Last ned Windows 8.1 fra Windows Store .
Obs!
Hvis du installerte Windows 8.1 Preview ved å starte opp fra ISO-medier, kan du oppdatere til den endelige versjonen av Windows 8.1 Pro ved å bruke Windows Store, men systemet ditt aktiveres ikke før du kjøper en Windows 8.1-lisens eller produktnøkkel.