Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Koble til en USB-mus, en skriver og mer

Du kan koble til et USB-tilbehør, som en skriver, et kamera, en musikkspiller, en smarttelefon, en mus eller en ekstern harddisk, til Surface.

Plassering av USB-porten

USB-portens plassering på Surface RT og Surface 2

Surface RT og Surface 2

USB-portens plassering på Surface Pro og Surface Pro 2

Surface Pro og Surface Pro 2

USB-portens plassering på Surface Pro 3

Surface Pro 3

USB-portens plassering på Surface 3

Surface 3

Merknader
  • Hvis du vil koble til mer enn ett USB-tilbehør på én gang, for eksempel en mus og en skriver, bør du bruke en USB-hub (selges separat) med egen strømforsyning.
  • Strømforsyningen som følger med Surface Pro-modeller har en USB-ladeport som du kan bruke til å strømføre andre USB-enheter mens du lader Surface. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Batteri og strøm på Surface Pro og Surface 3.

Installere et USB-tilbehør

Trinn 1:  Hvis USB-tilbehøret har en strømledning, kobler du den til.
Trinn 2:  Sett tilbehørets USB-kabel i Surface.
Trinn 3:  Slå på tilbehøret (om nødvendig). Første gang du kobler til USB-tilbehør, prøver Windows å installere nødvendig programvare for tilbehøret.

Enhetskompatibilitet

Surface RT og Surface 2 er kompatible med enheter som er sertifisert for Windows RT 8.1. Surface Pro-modeller og Surface 3 er kompatible med enheter som er sertifisert for Windows 8.1. Hvis du vil finne ut hva som er kompatibelt, kan du se Windows Kompatibilitetssenter.

Feilsøking

Hvis Windows ikke gjenkjenner USB-tilbehøret, se "Løse problemer med USB-enheter" i Installere en USB-enhet. For mer informasjon om installasjonsproblemer kan du se Hva om en enhet ikke er riktig installert?

Se enheter installert på Surface

Se enheter som er installert på Surface:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 3:  Trykk eller klikk PC og enheter, og trykk eller klikk Enheter.
Det vises en liste over tilgjengelige enheter.

Ting du kan gjøre fra Enheter

Fra Enheter kan du gjøre følgende:

• Legge til og fjerne enheter.
  • Vise status for alle enheter for å se om det er et problem, for eksempel enheter som ikke starter eller som er frakoblet.
  • Konfigurere Surface slik at den som standard lagrer filer på en flyttbar USB-stasjon.
Eller du kan behandle enhetene i Enheter og skrivere i Kontrollpanel. For mer informasjon, se "Behandle enheter" i Legge til, fjerne og behandle enheter og skrivere.