Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Feilsøke Surface-deksel

Hvis Surface-dekslet ikke registreres når du kobler det til, det slutter å fungere eller hvis tastene eller styreputen ikke fungerer ordentlig, kan du prøve disse løsningene for å fikse problemet:

Merknader

Før du begynner

Trinn 1:  Koble fra alle videoadaptere og USB-enheter (som skrivere, tastatur eller mus) som er koblet til Surface.
Trinn 2:  Sørg for at magnetkontaktene på Surface og på dekslet er rene og uten skader. Med strømforsyningen koblet fra stikkontakten rengjør du kontaktene på dekslet med en myk klut og litt isopropylalkohol. For mer informasjon kan du se Rengjøring og vedlikehold av Surface.
Trinn 3:  Koble strømledningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømforsyningen til Surface.
Trinn 4:  Sett Surface på en fast, flat overflate, som et bord, med støtten ut og dekslet koblet til Surface i skriveposisjon.
Surface i skriveposisjon med støtten ute
Trinn 5:  Prøv å bruke styreputen eller prøv å skrive en e-post i Mail-appen.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du prøve løsning 1.

Løsning 1: Kontrollere tilkoblingen mellom Surface og dekslet

Trinn 1:  Koble dekslet fra Surface.
Trinn 2:  Koble til dekslet igjen mens du sørger for at alle magnetkontaktene er i kontakt med nedre kant på Surface.
Feste dekslet til Surface

Dekslet skal klikke på plass. Du burde ikke se noen mellomrom eller noe metall ved tilkoblingspunktene. Hvis tilkoblingen ikke blir helt riktig, tar du av dekslet og fester det på nytt.

Trinn 3:  Sett Surface på en fast, flat overflate og prøv å skrive på dekslet igjen.

Hvis du fremdeles har problemer, går du til løsning 2.

Løsning 2: Installere Surface- og Windows-oppdateringer

Kontroller at du har de siste oppdateringene for Surface og Windows. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Fest dekslet til Surface.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og klikker deretter Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, trykk eller klikk Oppdatering og gjenoppretting, og trykk eller klikk deretter Windows Update.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Se etter nå.
Trinn 5:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, trykker eller klikker du Vis detaljer.
Trinn 6:  Trykk eller klikk for å velge oppdateringene du vil installere, og trykk eller klikk deretter Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.
Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Kontroller innstillingene

Hvis tastene på dekselet ikke fungerer

Sørg for at filtertaster er slått av i Hjelpemiddel-innstillingene:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og
klikker Søk.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk pilen over søkefeltet, og trykk eller klikk deretter Innstillinger.
Trinn 3:  Skriv inn filtertaster i søkeboksen, og trykk eller klikk deretter Slå filtertaster på eller av i søkeresultatet.
Trinn 4:  Sørg for at Filtertaster er angitt til Av under Filtertaster.

Hvis styreflaten ikke fungerer

Sørg for at styreflaten ikke har blitt slått av. Måten du kan slå på styreflaten, og endre andre innstillinger for styreflaten, avhenger av hvilket deksel og hvilken Surface du har. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Styreflate: Innebygd mus.

Hvis du har dette dekselet
Og denne Surface
Endre innstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Batteridrevet Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
PC-innstillinger
Touch Cover
Type Cover
Surface Pro
Surface RT
Innstillinger for styreflate-app (tilgjengelig i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige
Touch Cover
Type Cover
Surface 2
Surface Pro 2
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige
Hvis du endret innstillingene, og du fremdeles har problemer med Surface Pro eller Surface Pro 2, kan du prøve Løsning 4.

Løsning 4: Avstenging med to knapper (kun Surface Pro og Surface Pro 2)

Viktig
Ikke bruk denne prosessen på Surface RT eller Surface 2.

Bruk denne avstengingsmetoden med to knapper for å sikre at Surface er slått helt av. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre og trykk eller klikk Innstillinger, trykk eller klikk av/på Av/på-ikon og trykk eller klikk deretter Slå av for å slå av Surface.
Hvis du ikke kan slå av Surface som normalt, trykk og hold Av/på-knappen (øverst til høyre) i 10 sekunder.
Trinn 2:

Etter at Surface slås av, trykk og hold øk lydsstyrke-knappen (på venstre side) og av/på-knappen samtidig i minst 15 sekunder, slipp deretter begge.

Skjermen kan blinke med Surface-logoen, men fortsett å holde knappene nede i minst 15 sekunder.

Trinn 3:  Vent 10 sekunder etter at du slipper knappene.
Trinn 4:  Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Surface igjen.

Hvis du fremdeles har problemer med Surface-dekselet, prøv Løsning 5.

Løsning 5: Oppdatere Surface

Når du oppdaterer Surface, installeres Windows på nytt, mens dine personlige filer, innstillinger og apper som fulgte med Surface, og apper du har installert fra Windows Store, beholdes. Skrivebordsapper du har installert på Surface Pro eller Surface Pro 2, vil bli slettet, men du kan installere dem på nytt etter at du har fornyet Surface.

Obs!
Hvis du oppdaterte Surface Pro fra Windows 8 til Windows 8.1, vil en oppdatering installere Windows 8 (ikke Windows 8.1) og apper som fulgte med ferdig installert, på nytt på Surface Pro. Andre apper samt innstillingene dine vil gå tapt. Du kan installere dem på nytt etter at fornyingen er fullført.

Hvis du vil ha detaljert informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se:

Hvis du fremdeles har problemer med Surface-dekselet, kontakt oss.