Feilsøke Surface-deksel

Hvis Surface-dekslet ikke registreres når du kobler det til, det slutter å fungere eller hvis tastene eller styreputen ikke fungerer ordentlig, kan du prøve disse løsningene for å fikse problemet:

Merknader
  • Hvis Surface-dekslet har en rift eller har andre fysiske behov for reparasjon eller utskifting, gå til Fikse min Surface.
  • Hvis Surface Batteridrevet Cover ikke kan lades, eller hvis det ikke lader Surface, se Feilsøke Batteridrevet Cover.
  • Hvis Type Cover har et baklys, kan du justere dette med lysstyrketastene for baklyset i øvre tasterad på omslaget. Trykk på Reduser baklys-tasten for å redusere baklyset eller Øk baklys-tasten for å øke det.

Løsning 1: Kontroller kontakter

Trinn 1:  Koble fra alle videoadaptere og USB-enheter (som skrivere, tastatur eller mus) som er koblet til Surface.
Trinn 2:  Koble dekslet fra Surface.
Trinn 3:  Sørg for at magnetkontaktene på Surface og på omslaget er rene og uten skader. Med strømforsyningen koblet fra stikkontakten, rengjør du kontaktene med en myk klut og litt isopropylalkohol. For mer informasjon kan du se Rengjøring og vedlikehold av Surface.
Trinn 4:  Koble til dekslet igjen mens du sørger for at alle magnetkontaktene er i kontakt med nedre kant på Surface.
Fest dekslet til Surface
Trinn 5:  Koble strømledningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømforsyningen til Surface.
Trinn 6:  Sett Surface på en fast, flat overflate, som et bord, med støtten ut og omslaget koblet til Surface i skriveposisjon.
Vipp ut støtten
Trinn 7:  Prøv å bruke styreputen, eller skrive på startskjermen.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du prøve løsning 2.

Løsning 2: Installere Surface og Windows-oppdateringer

Kontroller at du har de siste oppdateringene for Surface og Windows. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Windows Update.
Trinn 2:  Velg Se etter oppdateringer.
Trinn 3:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, installeres de automatisk.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.
Obs!
Når en oppdatering av Surface-fastvaren er tilgjengelig, vil du se en melding på Surface. Følg anvisningene på skjermen for å oppdatere Surface med Windows Update.
Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Kontroller innstillingene

Hvis tastene på dekselet ikke fungerer, men styreplaten er

Sørg for at filtertaster er slått av i Hjelpemiddel-innstillingene:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo > Innstillinger > Hjelpemiddel > Tastatur.
Trinn 2:  Sørg for at Filtertaster er angitt til Av under Filtertaster.

Hvis styreplaten ikke fungerer, men tastene på dekselet er

Sørg for at styreflaten ikke har blitt slått av. Måten du kan slå på styreflaten, og endre andre innstillinger for styreflaten, avhenger av hvilket deksel og hvilken Surface du har. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruk og innstillinger av styrepute.

Hvis du har ett av disse omslagene
Og én av disse Surface-modellene
Endre innstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Batteridrevet Cover
Type Cover for Surface Pro 3
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
PC-innstillinger
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface Pro
Innstillinger for styreflate-app (tilgjengelig i Windows Store)
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface Pro 2
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige

Løsning 4: Avstenging med to knapper

Bruk denne avstengingsmetoden med to knapper for å sikre at Surface er slått helt av. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo > Slå av >Slå av. Etter at Surface slås av, trykk og hold volum opp-knappen og av/på-knappen samtidig i minst 15 sekunder, slipp deretter begge. Skjermen kan blinke med Surface-logoen, men fortsett å holde knappene nede i minst 15 sekunder.
Trinn 2:  Vent 10 sekunder etter at du har sluppet knappene.
Trinn 3:  Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Surface igjen

Hvis du fremdeles har problemer med Surface-dekselet, kontakt oss.

Merknader
  • Hvis Surface-dekslet har en rift eller har andre fysiske behov for reparasjon eller utskifting, gå til Fikse min Surface.
  • Hvis Surface Batteridrevet Cover ikke kan lades, eller hvis det ikke lader Surface, se Feilsøke Batteridrevet Cover.
  • Hvis Type Cover har et baklys, kan du justere dette med lysstyrketastene for baklyset i øvre tasterad på omslaget. Trykk på Reduser baklys-tasten for å redusere baklyset eller Øk baklys-tasten for å øke det.

Løsning 1: Kontroller kontakter

Trinn 1:  Koble fra alle videoadaptere og USB-enheter (som skrivere, tastatur eller mus) som er koblet til Surface.
Trinn 2:  Koble dekslet fra Surface.
Trinn 3:  Sørg for at magnetkontaktene på Surface og på omslaget er rene og uten skader. Med strømforsyningen koblet fra stikkontakten, rengjør du kontaktene med en myk klut og litt isopropylalkohol. For mer informasjon kan du se Rengjøring og vedlikehold av Surface.
Trinn 4:  Koble til dekslet igjen mens du sørger for at alle magnetkontaktene er i kontakt med nedre kant på Surface.
Fest dekslet til Surface
Trinn 5:  Koble strømledningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømforsyningen til Surface.
Trinn 6:  Sett Surface på en fast, flat overflate, som et bord, med støtten ut og omslaget koblet til Surface i skriveposisjon.
Vipp ut støtten
Trinn 7:  Prøv å bruke styreputen, eller skrive på startskjermen.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du prøve løsning 2.

Løsning 2: Installere Surface og Windows-oppdateringer

Kontroller at du har de siste oppdateringene for Surface og Windows. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Fest dekslet til Surface.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og velger Innstillinger)
Trinn 3:  Velg Endre PC-innstillinger og deretter Oppdatering og gjenoppretting.
Trinn 4:  Velg Se etter nå.
Trinn 5:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velger du Vis detaljer.
Trinn 6:  Merk for å velge oppdateringene du vil installere, og velg Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.
Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Kjøre feilsøkingsverktøyet for Surface

Prøv å kjøre feilsøkingsverktøyet for Surface. Feilsøkingsverktøyet kan finne og fikse problemer med Surface-omslaget.

Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 4.

Løsning 4: Kontroller innstillingene

Hvis tastene på dekselet ikke fungerer, men styreplaten er

Sørg for at filtertaster er slått av i Hjelpemiddel-innstillingene:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Søk.)
Trinn 2:  Velg pilen over søkefeltet, og velg Innstillinger.
Trinn 3:  Skriv inn filtertaster i søkeboksen, og velg Slå filtertaster på eller av i søkeresultatet.
Trinn 4:  Sørg for at Filtertaster er angitt til Av under Filtertaster.

Hvis styreplaten ikke fungerer, men tastene på dekselet er

Sørg for at styreflaten ikke har blitt slått av. Måten du kan slå på styreflaten, og endre andre innstillinger for styreflaten, avhenger av hvilket deksel og hvilken Surface du har. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruk og innstillinger av styrepute.

Hvis du har ett av disse omslagene
Og én av disse Surface-modellene
Endre innstillinger i
Touch Cover 2
Type Cover 2
Batteridrevet Cover
Type Cover for Surface Pro 3
Surface 3 Type Cover
Surface Pro
Surface 2
Surface Pro 2
Surface Pro 3
Surface 3
PC-innstillinger
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface Pro
Innstillinger for styreflate-app (tilgjengelig i Windows Store)
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface Pro 2
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige

Løsning 5: Avstenging med to knapper

Bruk denne avstengingsmetoden med to knapper for å sikre at Surface er slått helt av. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, velg Innstillinger, velg Slå av og deretter Slå av. Hvis du ikke kan slå av Surface som normalt, trykk og hold Av/på-knappen i 30 sekunder.
Trinn 2:  Etter at Surface slås av, trykk og hold volum opp-knappen og av/på-knappen samtidig i minst 15 sekunder, slipp deretter begge. Skjermen kan blinke med Surface-logoen, men fortsett å holde knappene nede i minst 15 sekunder.
Trinn 3:  Vent 10 sekunder etter at du slipper knappene.
Trinn 4:  Trykk og slipp av/på-knappen for å slå på Surface igjen.

Hvis du fremdeles har problemer med Surface-dekselet, kontakt oss.

Merknader
  • Hvis Surface-dekslet har en rift eller har andre fysiske behov for reparasjon eller utskifting, gå til Fikse min Surface.
  • Hvis Surface Batteridrevet Cover ikke kan lades, eller hvis det ikke lader Surface, se Feilsøke Batteridrevet Cover.
  • Hvis Type Cover har et baklys, kan du justere dette med lysstyrketastene for baklyset i øvre tasterad på omslaget. Trykk på Reduser baklys-tasten for å redusere baklyset eller Øk baklys-tasten for å øke det.

Løsning 1: Kontroller kontakter

Trinn 1:  Koble fra alle videoadaptere og USB-enheter (som skrivere, tastatur eller mus) som er koblet til Surface.
Trinn 2:  Koble dekslet fra Surface.
Trinn 3:  Sørg for at magnetkontaktene på Surface og på omslaget er rene og uten skader. Med strømforsyningen koblet fra stikkontakten, rengjør du kontaktene med en myk klut og litt isopropylalkohol. For mer informasjon kan du se Rengjøring og vedlikehold av Surface.
Trinn 4:  Koble til dekslet igjen mens du sørger for at alle magnetkontaktene er i kontakt med nedre kant på Surface.
Fest dekslet til Surface
Trinn 5:  Koble strømledningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømforsyningen til Surface.
Trinn 6:  Sett Surface på en fast, flat overflate, som et bord, med støtten ut og omslaget koblet til Surface i skriveposisjon.
Vipp ut støtten
Trinn 7:  Prøv å bruke styreputen, eller skrive på startskjermen.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du prøve løsning 2.

Løsning 2: Installere Surface og Windows-oppdateringer

Kontroller at du har de siste oppdateringene for Surface og Windows. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Fest dekslet til Surface.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og velger Innstillinger)
Trinn 3:  Velg Endre PC-innstillinger og deretter Oppdatering og gjenoppretting.
Trinn 4:  Velg Se etter nå.
Trinn 5:  Hvis oppdateringer er tilgjengelige, velger du Vis detaljer.
Trinn 6:  Merk for å velge oppdateringene du vil installere, og velg Installer.
Det kan hende at du må starte Surface på nytt etter at oppdateringene er installert.
Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 3.

Løsning 3: Kjøre feilsøkingsverktøyet for Surface

Prøv å kjøre feilsøkingsverktøyet for Surface. Feilsøkingsverktøyet kan finne og fikse problemer med Surface-omslaget.

Prøv å bruke Cover igjen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, prøver du Løsning 4.

Løsning 4: Kontroller innstillingene

Hvis tastene på dekselet ikke fungerer, men styreplaten er

Sørg for at filtertaster er slått av i Hjelpemiddel-innstillingene:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og velg Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og velger Søk.)
Trinn 2:  Velg pilen over søkefeltet, og velg Innstillinger.
Trinn 3:  Skriv inn filtertaster i søkeboksen, og velg Slå filtertaster på eller av i søkeresultatet.
Trinn 4:  Sørg for at Filtertaster er angitt til Av under Filtertaster.

Hvis styreplaten ikke fungerer, men tastene på dekselet er

Sørg for at styreflaten ikke har blitt slått av. Måten du kan slå på styreflaten, og endre andre innstillinger for styreflaten, avhenger av hvilket deksel og hvilken Surface du har. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruk og innstillinger av styrepute.

Hvis du har ett av disse omslagene
Og én av disse Surface-modellene
Endre innstillinger i
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface RT
Innstillinger for styreflate-app (tilgjengelig i Windows Store)
Touch Cover 2
Type Cover 2
Surface RT
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige
Touch Cover
Type Cover (tidlig modell)
Surface 2
Innstillinger for styreflate er ikke tilgjengelige

Løsning 5: Oppdatere Surface

Når du oppdaterer Surface, installeres Windows på nytt, mens dine personlige filer, innstillinger og apper som fulgte med Surface, og apper du har installert fra Windows Store, beholdes. Skrivebordsapper du har installert på Surface Pro, vil bli slettet, men du kan installere dem på nytt etter at du har fornyet Surface.

Obs!
Fornyelse vil reinstallere den versjonen av Windows samt appene som kom installert på Surface. Windows-oppdateringer, app-oppdateringer og andre apper du har installert vil bli borte, det samme blir egendefinerte innstillinger. Installer oppdateringer og apper på nytt etter at fornyingen er fullført.

Hvis du vil ha detaljert informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se Oppdatere eller tilbakestille Surface RT eller Surface 2.

Hvis du fremdeles har problemer med Surface-dekselet, kontakt oss.