Del bilder og nettsider

Når du finner noe som du vil dele, bruker du Del-perlen. Du kan dele med noen få personer, hele det sosiale nettverket ditt, eller en annen app.

Slå på deling for apper

For å endre hvilke apper som lar deg dele bilder, nettsider og filer, følger du disse trinnene:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg Endre PC-innstillinger, og velg deretter Søk og apper.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Del, og slå deretter på eller av deling for appene som vises.
Obs!
Når du deler noe så sender du data. Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. For mer informasjon, se avsnittet Behandle dataforbruk på mobilt bredbånd.

Dele bilder

Bruk Del-perlen til å dele bilder og videoer med venner og familie direkte fra Bilder-appen.

Trinn 1:  Gå til startskjermen og åpne Bilder-, OneDrive eller Kamera-appen.
Trinn 2:  Gjør ett av følgende:

• I Bilder- eller OneDrive-appen, går du til mappen med bilder som du vil dele, og deretter sveiper du ned på eller høyreklikker disse bildene. Du kan også velge Velg alle.
  • I Kamera-appen, går du til kamerarullen og finner bildet som du vil dele.

Trinn 3:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Del.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Deling.)
Trinn 4:  Velg personen eller appen som du vil dele med, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
Tips
For flere delingsmuligheter, kan du søke etter apper i Windows Store som kan legge ut på sosiale nettverk eller fotodelingssider du bruker.

Del en nettside

Trinn 1:  Bla til en nettside du vil dele.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Del.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Deling.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk E-post eller en av e-postkontaktene dine, og følg anvisningene på skjermen.

Slå på deling for apper

For å endre hvilke apper som lar deg dele bilder, nettsider og filer, følger du disse trinnene:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg Endre PC-innstillinger, og velg deretter Søk og apper.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Del, og slå deretter på eller av deling for appene som vises.
Obs!
Når du deler noe så sender du data. Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. For mer informasjon, se avsnittet Behandle dataforbruk på mobilt bredbånd.

Dele bilder

Bruk Del-perlen til å dele bilder og videoer med venner og familie direkte fra Bilder-appen.

Trinn 1:  Gå til startskjermen og åpne Bilder-, OneDrive eller Kamera-appen.
Trinn 2:  Gjør ett av følgende:

• I Bilder- eller OneDrive-appen, går du til mappen med bilder som du vil dele, og deretter sveiper du ned på eller høyreklikker disse bildene. Du kan også velge Velg alle.
  • I Kamera-appen, går du til kamerarullen og finner bildet som du vil dele.

Trinn 3:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Del.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Deling.)
Trinn 4:  Velg personen eller appen som du vil dele med, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
Tips
For flere delingsmuligheter, kan du søke etter apper i Windows Store som kan legge ut på sosiale nettverk eller fotodelingssider du bruker.

Del en nettside

Trinn 1:  Bla til en nettside du vil dele.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Del.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Deling.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk E-post eller en av e-postkontaktene dine, og følg anvisningene på skjermen.