Se på TV-programmer, filmer og videoer

Du kan bruke Video-appen til å se på hjemmevideoer på Surface, og du kan leie eller kjøpe TV-programmer og filmer fra Xbox Video Store.

Video-appen på Surface

Video-appen bruker tjenesten for filmer og TV-programmer. Og den tilbyr direkteavspilling i HD, så du trenger ikke vente til noe er lastet ned. Du kan bare begynne å se.

Spill av videoer fra videobiblioteket

Slik spiller du av videoer fra videobiblioteket:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Video på startskjermen.
Logg deg på med Microsoft-kontoen din hvis du blir bedt om det.
Trinn 2:  Rull mot venstre, og trykk eller klikk personlige videoer.

Legge til videoer i videobiblioteket

Videoer i Videoer-biblioteket vises i Video-appen. Artikkelen Flytte filer til Surface inneholder mer informasjon om kopiering av videoer til videomappen.

Spille av videoer fra hjemmenettverket

Hvis videoene er lagret på en annen datamaskin på hjemmenettverket eller i hjemmegruppen, kan du bli medlem av hjemmegruppen og se på videoene dine uten å kopiere dem til Surface. Artikkelen Del filer på et hjemmenettverk inneholder mer informasjon om hvordan du ser filer på hjemmenettverket.

Tips
  • Artikkelen Hvilke filtyper kan Surface bruke? inneholder informasjon om hvilke formater som Video-appen støtter.
  • For å få bedre lyd kan du koble eksterne høyttalere til hodetelefonutgangen eller USB-porten på Surface, eller du kan koble til høyttalere trådløst ved å bruke Bluetooth®.
  • Hvis du vil se videoene når appen åpnes, åpner du Innstillinger-perlen i Video-appen og klikker eller trykker Innstillinger. Under Åpne mine personlige videoer når jeg starter appen klikker eller trykker du .

Bla gjennom, kjøpe og leie filmer og TV-programmer

Bruk Video-appen til å kjøpe eller leie de nyeste filmene eller kjøpe TV-programmer (hvis tilgjengelig) du liker, direkte fra Xbox Video. Med direkteavspilling i HD trenger du ikke vente til noe er lastet ned. Du kan bare begynne å se.

Merknader

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Trykk eller klikk Video på startskjermen.
Trinn 2:  Bla for å se valg for filmer og TV, bla gjennom kategoriene, eller søk etter en bestemt film eller et bestemt TV-program.
Trinn 3:  Velg filmen eller programmet, trykk eller klikk for å kjøpe eller leie, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
Tips
  • Videoer som du kjøper eller leier fra Xbox Video, belastes i henhold til betalingsmåten i Microsoft-kontoen din. Hvis du vil vise informasjon om kontoen din, åpner du Innstillinger-perlen fra Video-appen og klikker eller trykker deretter Konto.
  • Du kan strømme videoer til TVen ved hjelp av Spill av på eller Xbox SmartGlass.
  • Artikkelen Xbox Video inneholder mer informasjon om hvordan du bruker Video-appen.

Koble Surface til TVen

Du vise videoer i større format og sterkere lyd ved å spille dem av på TV-en ved hjelp av et skjermkort for Surface. Følgende artikler inneholder mer informasjon om dette:

Finne flere videoapper i Windows Store.

Hvis du vil oppdage enda flere videoer, kan du se gjennom videoappene i Windows Store. Du finner noe nytt å se på hver dag med apper som disse:

• Netflix
  • Hulu Plus
  • Dailymotion
  • TBS for Windows
  • Flixster

Surface Pro: Du kan også bruke skrivebordsapper, for eksempel Windows Media Player, til å spille av videoer, og Filmminner til å redigere videoene dine.