Logg på

Gjelder for

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Gjelder for

Surface RT, Surface 2.

Gjelder for

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Gjelder for

Surface RT, Surface 2.

Operativsystem:

Slik finner du passordet for det trådløse nettverket

Surface har innebygd Wi-Fi som du kan bruke til å koble deg til et trådløst nettverk. Hvis du ikke vet hva passordet for det trådløse nettverket er, kan du bruke informasjonen nedenfor for å finne det.

Finn passordet på maskinvaren

Enkelte trådløse rutere har en sikkerhetsnøkkel eller et passord som kan stå på undersiden av ruteren eller i ruterens dokumentasjon. Se etter følgende:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finn passordet ditt på en Windows PC

Hvis du har en datamaskin som kjører Windows og som er koblet til det trådløse nettverket, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Finn passordet ditt

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Nettverk og Internett.
Trinn 2:  Velg nettverket som du vil koble til, og velg Koble til.
Trinn 3:  Skriv inn vis nettverkstilkoblinger i søkeboksen, og velg Vis nettverkstilkoblinger i søkeresultatet.
Trinn 4:  I Nettverkstilkoblinger, trykk og hold (eller høyreklikk) nettverksnavnet, og velg Status > Trådløse egenskaper.
Trinn 5:

Velg Sikkerhet-fanen, og velg Vis tegn.

Passordet for det trådløse nettverket vises i Nettverkssikkerhetsnøkkel-feltet.

Finn passordet på ruterens konfigurasjonsside

Hvis du har en datamaskin som kan kobles til Internett, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Trinn 1:  Åpne en nettleser.
Trinn 2:  Skriv inn IP-adressen for den trådløse ruteren i søkefeltet (for eksempel 192.168.1.1). Se etter ruterens standard IP-adresse i ruterens dokumentasjon eller på nettet.
Trinn 3:  Skriv inn brukernavn og passord for å åpne ruterens konfigurasjonsside. Standard brukernavn og passord står som regel i ruterens dokumentasjon.
Trinn 4:  Se etter innstillinger for trådløst nett på konfigurasjonssiden.
Trinn 5:  Se etter en innstilling for sikkerhet eller trådløs kryptering. Sikkerhetsnøkkelen (kalles også nettverksnøkkel, passfrase eller passord) skal stå oppført i nærheten.
Obs!
Ulike ruterprodusenter har forskjellige innstillingssider. Hvis du ikke finner sikkerhetsnøkkelen, kontakter du produsenten av ruteren.

Koble Surface til et trådløst nettverk uten passord

Hvis ruteren støtter Windows Connect Now (WCN), eller Wi-Fi Protected Setup (WPS), kan du koble til det trådløse nettverket uten å angi et passord. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Nettverk og Internett.
Trinn 2:  Velg nettverket som du vil koble til, og velg Koble til.
Trinn 3:  Trykk på WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) på ruteren. Ruteren vil automatisk konfigurere Surface til å koble til nettverket og bruke nettverkets sikkerhetsinnstillinger (du blir ikke spurt om et passord til det trådløse nettverket).

Finn passordet på maskinvaren

Enkelte trådløse rutere har en sikkerhetsnøkkel eller et passord som kan stå på undersiden av ruteren eller i ruterens dokumentasjon. Se etter følgende:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finn passordet ditt på en Windows PC

Hvis du har en datamaskin som kjører Windows og som er koblet til det trådløse nettverket, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Finn passordet ditt

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og velger deretter Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg nettverksikonet (Trådløst nettverk-ikon eller Kabelbasert nettverk-ikon) for nettverket som du vil koble til, og velg Koble til.
Trinn 3:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Søk.
Trinn 4:  Skriv inn vis nettverkstilkoblinger i søkeboksen, og velg Vis nettverkstilkoblinger i søkeresultatet.
Trinn 5:  I vinduet Nettverkstilkoblinger, trykk og hold (eller høyreklikk) nettverksnavnet, og velg Status > Trådløse egenskaper.
Trinn 6:

Velg Sikkerhet-fanen, og velg Vis tegn-avmerkingsboksen.

Passordet for det trådløse nettverket vises i Nettverkssikkerhetsnøkkel-feltet.

Finn passordet på ruterens konfigurasjonsside

Hvis du har en datamaskin som kan kobles til Internett, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Trinn 1:  Åpne en nettleser.
Trinn 2:  Skriv inn IP-adressen for den trådløse ruteren i søkefeltet (for eksempel 192.168.1.1). Se etter ruterens standard IP-adresse i ruterens dokumentasjon eller på nettet.
Trinn 3:  Skriv inn brukernavn og passord for å åpne ruterens konfigurasjonsside. Standard brukernavn og passord står som regel i ruterens dokumentasjon.
Trinn 4:  Se etter innstillinger for trådløst nett på konfigurasjonssiden.
Trinn 5:  Se etter en innstilling for sikkerhet eller trådløs kryptering. Sikkerhetsnøkkelen (kalles også nettverksnøkkel, passfrase eller passord) skal stå oppført i nærheten.
Obs!
Ulike ruterprodusenter har forskjellige innstillingssider. Hvis du ikke finner sikkerhetsnøkkelen, kontakter du produsenten av ruteren.

Koble Surface til et trådløst nettverk uten passord

Hvis ruteren støtter Windows Connect Now (WCN), eller Wi-Fi Protected Setup (WPS), kan du koble til det trådløse nettverket uten å angi et passord. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Nettverk.
Trinn 2:  Velg nettverket som du vil koble til, og velg Koble til.
Trinn 3:  Trykk på WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) på ruteren. Ruteren vil automatisk konfigurere Surface til å koble til nettverket og bruke nettverkets sikkerhetsinnstillinger (du blir ikke spurt om et passord til det trådløse nettverket).

Finn passordet på maskinvaren

Enkelte trådløse rutere har en sikkerhetsnøkkel eller et passord som kan stå på undersiden av ruteren eller i ruterens dokumentasjon. Se etter følgende:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finn passordet ditt på en Windows PC

Hvis du har en datamaskin som kjører Windows og som er koblet til det trådløse nettverket, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Windows 8.1: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk nettverksikonet (Trådløst nettverk-ikon eller Kabelbasert nettverk-ikon) for nettverket som du vil koble til, og trykk eller klikk Koble til.
Trinn 3:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk eller klikk Søk.
Trinn 4:  Skriv inn vis nettverkstilkoblinger i søkeboksen, og trykk eller klikk deretter Vis nettverkstilkoblinger i søkeresultatet.
Trinn 5:  I vinduet Nettverkstilkoblinger, trykk og hold eller høyreklikk nettverksnavnet, og trykk eller klikk deretter Status.
Trinn 6:  Trykk eller klikk Trådløse egenskaper-knappen.
Trinn 7:  Trykk eller klikk Sikkerhet-fanen, og trykk eller klikk Vis tegn-tekstfeltet.
Trinn 8:  Passordet for det trådløse nettverket vises i Nettverkssikkerhetsnøkkel-feltet.

Windows 8: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg trådløst nettverk Ikon for trådløst nettverk.
Trinn 3:  Trykk og hold eller høyreklikk på et trådløst nettverksnavn, og velg deretter Vis tilkoblingsegenskaper.
Trinn 4:  Velg Vis tegn for å se passordet for det trådløse nettverket.

Windows 7: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Klikk på det trådløse nettverksikonet på oppgavelinjen (nedre høyre hjørne).
Trinn 2:  Høyreklikk det trådløse nettverket, og velg Egenskaper.
Trinn 3:  Velg Vis tegn for å se passordet for det trådløse nettverket.

Finn passordet på ruterens konfigurasjonsside

Hvis du har en datamaskin som kan kobles til Internett, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Trinn 1:  Åpne en nettleser.
Trinn 2:  Skriv inn IP-adressen for den trådløse ruteren i søkefeltet (for eksempel 192.168.1.1). Se etter ruterens standard IP-adresse i ruterens dokumentasjon eller på nettet.
Trinn 3:  Skriv inn brukernavn og passord for å åpne ruterens konfigurasjonsside. Standard brukernavn og passord står som regel i ruterens dokumentasjon.
Trinn 4:  Se etter innstillinger for trådløst nett på konfigurasjonssiden.
Trinn 5:  Se etter en innstilling for sikkerhet eller trådløs kryptering. Sikkerhetsnøkkelen (kalles også nettverksnøkkel, passfrase eller passord) skal stå oppført i nærheten.
Obs!
Ulike ruterprodusenter har forskjellige innstillingssider. Hvis du ikke finner sikkerhetsnøkkelen, kontakter du produsenten av ruteren.

Koble Surface til et trådløst nettverk uten passord

Hvis ruteren støtter Windows Connect Now (WCN), eller Wi-Fi Protected Setup (WPS), kan du koble til det trådløse nettverket uten å angi et passord. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen på startskjermen, og trykk eller klikk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg trådløst nettverk Ikon for trådløst nettverk.
Trinn 3:  Trykk eller klikk nettverket du vil koble deg til, og velg Koble til.
Trinn 4:  Trykk på WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) på ruteren. Ruteren vil automatisk konfigurere Surface til å koble til nettverket og bruke nettverkets sikkerhetsinnstillinger (du blir ikke spurt om et passord til det trådløse nettverket).

Finn passordet på maskinvaren

Enkelte trådløse rutere har en sikkerhetsnøkkel eller et passord som kan stå på undersiden av ruteren eller i ruterens dokumentasjon. Se etter følgende:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finn passordet ditt på en Windows PC

Hvis du har en datamaskin som kjører Windows og som er koblet til det trådløse nettverket, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Windows 8.1: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk nettverksikonet (Trådløst nettverk-ikon eller Kabelbasert nettverk-ikon) for nettverket som du vil koble til, og trykk eller klikk Koble til.
Trinn 3:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk eller klikk Søk.
Trinn 4:  Skriv inn vis nettverkstilkoblinger i søkeboksen, og trykk eller klikk deretter Vis nettverkstilkoblinger i søkeresultatet.
Trinn 5:  I vinduet Nettverkstilkoblinger, trykk og hold (eller høyreklikk) nettverksnavnet, og trykk eller klikk deretter Status.
Trinn 6:  Trykk eller klikk Trådløse egenskaper-knappen.
Trinn 7:  Trykk eller klikk Sikkerhet-fanen, og trykk eller klikk Vis tegn-tekstfeltet.
Trinn 8:  Passordet for det trådløse nettverket vises i Nettverkssikkerhetsnøkkel-feltet.

Windows 8: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg trådløst nettverk Ikon for trådløst nettverk.
Trinn 3:  Trykk og hold eller høyreklikk på et trådløst nettverksnavn, og velg deretter Vis tilkoblingsegenskaper.
Trinn 4:  Velg Vis tegn for å se passordet for det trådløse nettverket.

Windows 7: Finn passordet ditt

Trinn 1:  Klikk på det trådløse nettverksikonet på oppgavelinjen (nedre høyre hjørne).
Trinn 2:  Høyreklikk det trådløse nettverket, og velg Egenskaper.
Trinn 3:  Velg Vis tegn for å se passordet for det trådløse nettverket.

Finn passordet på ruterens konfigurasjonsside

Hvis du har en datamaskin som kan kobles til Internett, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

Trinn 1:  Åpne en nettleser.
Trinn 2:  Skriv inn IP-adressen for den trådløse ruteren i søkefeltet (for eksempel 192.168.1.1). Se etter ruterens standard IP-adresse i ruterens dokumentasjon eller på nettet.
Trinn 3:  Skriv inn brukernavn og passord for å åpne ruterens konfigurasjonsside. Standard brukernavn og passord står som regel i ruterens dokumentasjon.
Trinn 4:  Se etter innstillinger for trådløst nett på konfigurasjonssiden.
Trinn 5:  Se etter en innstilling for sikkerhet eller trådløs kryptering. Sikkerhetsnøkkelen (kalles også nettverksnøkkel, passfrase eller passord) skal stå oppført i nærheten.
Obs!
Ulike ruterprodusenter har forskjellige innstillingssider. Hvis du ikke finner sikkerhetsnøkkelen, kontakter du produsenten av ruteren.

Koble Surface til et trådløst nettverk uten passord

Hvis ruteren støtter Windows Connect Now (WCN), eller Wi-Fi Protected Setup (WPS), kan du koble til det trådløse nettverket uten å angi et passord. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen på startskjermen, og trykk eller klikk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg trådløst nettverk Ikon for trådløst nettverk.
Trinn 3:  Trykk eller klikk nettverket du vil koble deg til, og velg Koble til.
Trinn 4:  Trykk på WPS-knappen (Wi-Fi Protected Setup) på ruteren. Ruteren vil automatisk konfigurere Surface til å koble til nettverket og bruke nettverkets sikkerhetsinnstillinger (du blir ikke spurt om et passord til det trådløse nettverket).