Alt om kontoer

Gjelder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gjelder for

Surface 2, Surface RT.

Gjelder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gjelder for

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Kontoen du bruker for å logge på Surface lagrer innstillingene, preferansene dine og mer. Bruk en Microsoft-konto for å logge på for mest mulig opplevelse. Dette gir deg sømløs tilgang til Windows Store-apper og sosial media, og sikkerhetskopierer filer og bilder i nettskyen.


Hvis du deler Surface med andre personer, er det smart å opprette en konto for hver person. På den måten kan hver person få sine egne preferanser og innstillinger og tilgang til deres egne filer og apper. Med din egen konto skjules filene dine fra andre med mindre du vil dele dem.

Hvis du har barn, kan du konfigurere en barnekonto med ekstra sikkerhetstiltak så barna dine kan se hva du ønsker at de skal se mens de bruker Surface.

Merknader
 • Hvis du har glemt passordet, kan du se Jeg har glemt passordet.
 • Hvis du bruker mobilt bredbånd til å koble til Internett og har spørsmål knyttet til fakturering, dataplan eller annet om den mobile bredbåndskontoen, tar du kontakt med mobiloperatøren.

Første konto på din nye Surface

Når du setter opp Surface, opprettes en konto for deg basert på informasjonen du oppgir. Den første kontoen er satt opp som en administratorkonto. Med denne kontoen kan du opprette, tilpasse eller fjerne andre kontoer på Surface.

Microsoft-konto eller lokal konto?

Når du setter opp Surface, eller mens du setter opp en konto for noen andre, velger du om du ønsker at kontoen skal være en Microsoft-konto eller en lokal konto. Det beste alternativet er å bruke en Microsoft-konto.

Jobb og lek er enklere med en Microsoft-konto

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du bruker for å logge på Windows. Hvis du har brukt Microsoft-tjenester i fortiden, som Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto. Dette er e-postadressen og passordet som du bruker til å logge på disse tjenestene. Når du logger på Surface med en Microsoft-konto og har en Internett-forbindelse:

 • Venners kontaktinformasjon holdes oppdatert fra Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-kontoer og andre kontoer.
 • Du kan beholde fargestil, nettleserfavoritter, apper og andre personlige innstillinger i synkronisering med en annen PC som du har som kjører Windows 10 eller Windows RT 8.1.
 • Du kan få tilgang til dokumenter, bilder og andre filer du oppretter fra hvilken som helst PC, fordi de er lagret i OneDrive som standard. I Windows 10, er OneDrive som en lokal mappe som følger med deg når du logger på med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan kjøpe apper i Windows Store. Store bruker kontoen din til å holde rede på appene du kjøper, så du kan laste ned, oppdatere og installere dem på nytt når du har behov for det. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Utforske Store.
 • Hvis du glemmer passordet for en Microsoft-konto, kan du tilbakestille passordet på Internett.

Hvis du ikke er sikker på om du har en Microsoft-konto, eller du ikke kan huske e-postadressen du brukte med tjenestene, kan du enkelt Registrere en ny, gratis e-postadresse.

Lokale kontoer og domenekontoer

En lokal konto er en konto som er opprettet bare på Surface. Hvis du bruker en lokal konto, må du logge på tjenester som OneDrive, Skype, Windows Store eller sosiale medier hver gang du ønsker tilgang til dem.

For å dra nytte av fordelene med å bruke en Microsoft-konto når du logger på med den lokale kontoen, kan du koble en Microsoft-konto til den lokale kontoen.

Hvis du arbeider for en organisasjon som har gitt deg et brukernavn i et nettverksdomene, kan du bruke denne kontoen til å logge på Surface Pro-modellen. Sjekk med IT-avdelingen i organisasjonen om hvordan dette konfigureres.

Du kan koble en Microsoft-konto til domenekontoen, for å oppleve fordeler med å bruke en Microsoft-konto selv når du logger på med domenekontoen.

Se hva slags konto du bruker

 • Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Din konto.

Kontoinformasjonen din vises under navnet ditt:

 • Hvis du ser en e-postadresse, er det en Microsoft-konto du bruker.
 • Hvis du ser en Lokal konto, befinner kontoen seg kun på Surface og er ikke koblet til nettskyen. Hvis du skal bytte til en Microsoft-konto, velger du Koble til en Microsoft-konto og følger instruksjonene på skjermen.
 • Hvis du ser et nettverksdomene (domenenavn\brukernavn), bruker du en domenekonto, for eksempel en konto for arbeidsplassen din. Hvis du vil koble Microsoft-kontoen til domenekontoen, velger du Koble til Microsoft-konto.

Endre passord, bilde og andre kontoinnstillinger

Du kan endre passordet ditt, legge til eller endre bildet for kontoen din og koble til eller fra en Microsoft-konto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger.
Trinn 2:  Velg Kontoer, og endre innstillingene du ønsker:
 • Velg Din konto for å legge til eller lage et kontobilde, koble til eller fra en Microsoft-konto og få tilgang til andre kontoinnstillinger på nettet.
 • Velg Påloggingsalternativer for å endre passordet ditt, opprette et bildepassord eller PIN-kode, samt velge hvor lenge Windows venter før du må logge på når du har vært borte. For å gjøre disse endringene, trenger du kontopassordet ditt. Hvis du ikke har et passord så kan du opprette et her.
 • Velg Jobbtilgang for å få tilgang til delte jobb- eller skoleressurser.
 • Velg Familie og andre brukere for å legge til eller redigere andre brukerkontoer på Surface (kun administratorkonto).
 • Velg Synkroniser dine innstillinger for å synkronisere dine Windows-innstillinger til andre enheter.

Kontotyper: standard og administrator

Hver konto er tilordnet en kontotype som bestemmer hva som kan gjøres med den kontoen. Du kan tilordne disse kontotypene til enhver Microsoft-konto eller lokal konto:

 • Administrator. Når du logger på med en administratorkonto, kan du opprette eller fjerne andre kontoer, angi kontotypene og installere apper.
  Den første kontoen på Surface er alltid en administratorkonto. Hvis du skal opprette en ny administratorkonto, må du først opprette kontoen og så redigere den for å gjøre den til en administratorkonto.
 • Standard. Personer med en standard konto kan lage og redigere filer og tilpasse innstillingene, men de kan ikke lage, endre eller fjerne andre kontoer. De kan ikke installere noen apper. Når du lager en ny konto, er det en standardkonto.

Se hvilken kontotype du bruker

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger.
Trinn 2:  Velg Kontoer.
Hvis du ser Familie og andre brukere i venstre rute, har du en administratorkonto. Ellers har du en standard konto.

Hvordan kan jeg legge en konto til Surface?

Du kan legge til kontoer for familiemedlemmer eller andre brukere.

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Familie og andre brukere.
Trinn 3:  Gjør ett av følgende:

 • Hvis du skal legge til et barn eller et annet familiemedlem, velger du Legg til et familiemedlem under familien din.
 • Hvis du skal legge til noen som ikke er medlem av familien, velger du Legg til andre på denne PCen under Andre brukere.
Trinn 4:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Du kan endre kontonivåer etter at du konfigurerer en konto. For å finne ut hvordan, se Endre kontotypen til en bruker under.

Slik lager du en barnekonto

Barnekontoer kontrolleres av Tryggere for familien-innstillingene du bruker på kontoen.

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Familie og andre brukere.
Trinn 3:  Velg Legg til et familiemedlem > Legg til et barn.
Trinn 4:  Gjør ett av følgende:

 • Hvis du vil bruke barnets eksisterende e-postadresse for en Microsoft-konto, angir du e-postadressen og velger Neste.
 • Hvis barnet ikke har en e-postadresse, velg Personen som jeg vil invitere har ikke en e-postadresse, skriver inn nødvendige opplysninger og velger Neste.
Trinn 5:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Når du har den nye kontoen opprettet på Surface, kan du redigere kontoinnstillingene for å sette opp restriksjoner på apper, spill og websider. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Familie og andre brukere.
Trinn 2:  Velg Behandle familieinnstillinger på Internett under Din familie.
Trinn 3:  Velg en konto for å se eller redigere innstillinger.

Du finner mer informasjon i Sette opp familien.

Endre kontotypen til en annen bruker

Med en administratorkonto kan du endre kontotypen til en annen person som bruker din Surface. Du kan gjøre en annen personens konto til en administratorkonto eller standardbruker. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Familie og andre brukere.
Trinn 3:  Velg kontoen som du vil endre, og velg Endre kontotype.
Trinn 4:  Velg Kontotype fra rullegardinlisten.

Fjerne en konto

Hvis du sletter en konto, går alle innstillinger, filer og data tapt med mindre du sikkerhetskopierer eller lagrer dem på et annet sted.

Merknader
 • Du kan ikke fjerne kontoen du bruker for øyeblikket.
 • Du kan kun fjerne en konto hvis du er logget på med en administratorkonto. Dette betyr at hvis du ønsker å fjerne en administratorkonto, må det være minst én til administratorkonto som du kan bruke til å gjøre dette.

Slik fjerner du en konto:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Gå til Start Windows-logo, og velg Innstillinger > Kontoer > Familie og andre brukere.
Trinn 3:  Velg kontoen du vil fjerne, og velg Fjern.
Trinn 4:  Velg Slett konto og data.

Kontoen du bruker for å logge på Surface lagrer innstillingene, preferansene dine og mer. Bruk en Microsoft-konto for å logge på for mest mulig opplevelse. Dette gir deg sømløs tilgang til Windows Store-apper og sosial media, og sikkerhetskopierer filer og bilder i nettskyen.


Hvis du deler Surface med andre personer, er det smart å opprette en konto for hver person. På den måten kan hver person få sine egne preferanser og innstillinger og tilgang til deres egne filer og apper. Med din egen konto skjules filene dine fra andre med mindre du vil dele dem.

Hvis du har barn, kan du konfigurere en barnekonto med ekstra sikkerhetstiltak så barna dine kan se hva du ønsker at de skal se mens de bruker Surface.

Merknader
 • Hvis du har glemt passordet, kan du se Jeg har glemt passordet.
 • Hvis du bruker mobilt bredbånd til å koble til Internett og har spørsmål knyttet til fakturering, dataplan eller annet om den mobile bredbåndskontoen, tar du kontakt med mobiloperatøren.

Første konto på din nye Surface

Når du setter opp Surface, opprettes en konto for deg basert på informasjonen du oppgir. Den første kontoen på Surface er satt opp som en administratorkonto. Med denne kontoen kan du opprette, tilpasse eller fjerne andre kontoer på Surface.

Microsoft-konto eller lokal konto?

Når du setter opp Surface, eller mens du setter opp en konto for noen andre, velger du om du ønsker at kontoen skal være en Microsoft-konto eller en lokal konto. Det beste alternativet er å bruke en Microsoft-konto.

Jobb og lek er enklere med en Microsoft-konto

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du bruker for å logge på Windows. Hvis du har brukt Microsoft-tjenester i fortiden, som Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto. Dette er e-postadressen og passordet som du bruker til å logge på disse tjenestene. Når du logger på Surface med en Microsoft-konto og har en Internett-forbindelse:

 • Venners kontaktinformasjon holdes oppdatert fra Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-kontoer og andre kontoer.
 • Du kan beholde fargestil, nettleserfavoritter, apper og andre personlige innstillinger i synkronisering med en annen PC som du har som kjører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 RT Update.
 • Du kan få tilgang til dokumenter, bilder og andre filer du oppretter fra hvilken som helst PC, fordi de er lagret i OneDrive som standard. I Windows RT 8.1, er OneDrive som en lokal mappe som følger med deg når du logger på med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan kjøpe apper i Windows Store. Store bruker kontoen din til å holde rede på appene du kjøper, så du kan laste ned, oppdatere og installere dem på nytt når du har behov for det. Vil du legge til eller endre et betalingsalternativ fra Microsoft-kontoen din? Se Redigere betalingsmetoden for Windows Store og se betalingslogg for mer informasjon.
 • Hvis du glemmer passordet for en Microsoft-konto, kan du tilbakestille passordet på Internett.

Hvis du ikke er sikker på om du har en Microsoft-konto, eller du ikke kan huske e-postadressen du brukte med tjenestene, kan du enkelt registrere en ny, gratis e-postadresse.

Lokale kontoer

En lokal konto er en konto som er opprettet bare på Surface. Hvis du bruker en lokal konto, må du logge på tjenester som OneDrive, Skype, Windows Store eller sosiale medier hver gang du ønsker tilgang til dem. Hvis du glemmer passordet for den lokale kontoen, kan vi ikke hjelpe deg med å få tilgang til filene.

For å dra nytte av fordelene med å bruke en Microsoft-konto når du logger på med den lokale kontoen, kan du koble en Microsoft-konto til den lokale kontoen.

Se hva slags konto du bruker

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og velger Innstillinger.)
Trinn 2:  Velg Endre PC-innstillinger > Kontoer.

Informasjon om kontoen vises under navnet ditt:

 • Hvis du ser en e-postadresse, er det en Microsoft-konto du bruker.
 • Hvis du ser en Lokal konto, befinner kontoen seg kun på Surface og er ikke koblet til nettskyen. For å bytte til en Microsoft-konto, velg Koble til en Microsoft-konto og følg anvisningene.

Endre passord, bilde og andre kontoinnstillinger

Du kan endre passordet ditt, legge til eller endre bildet for kontoen din og koble til eller fra en Microsoft-konto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger.
Trinn 2: 

Velg Kontoer, og endre innstillingene du ønsker:

 • Velg Din konto for å legge til eller lage et kontobilde, koble til eller fra en Microsoft-konto og få tilgang til andre kontoinnstillinger på nettet.
 • Velg Påloggingsalternativer for å endre passordet ditt, lage et bildepassord eller en PIN-kode, og velg om et passord kreves når Surface vekkes fra hvilemodus. For å gjøre disse endringene, trenger du kontopassordet ditt. Hvis du ikke har et passord så kan du opprette et her.
 • Velg Andre kontoer for å legge til eller redigere andre brukerkontoer på Surface (kun administratorkonto).

Kontotyper: standard, administrator og barn

Hver konto er tilordnet en kontotype som bestemmer hva som kan gjøres med den kontoen. Du kan tilordne disse kontotypene til enhver Microsoft-konto eller lokal konto:

 • Administrator. Når du logger på med en administratorkonto, kan du opprette eller fjerne andre kontoer, angi kontotypene og installere apper.
 • Den første kontoen på Surface er alltid en administratorkonto. For å lage en ny administratorkonto, må du først opprette kontoen, og deretter redigere den for å gjøre den til en administratorkonto.

 • Standard. Personer med en standard konto kan lage og redigere filer og tilpasse innstillingene, men de kan ikke lage, endre eller fjerne andre kontoer. De kan ikke installere noen apper. Når du lager en ny konto, er det en standard konto med mindre du konfigurerer den som en barnekonto.
 • Barn. Barnekontoer kontrolleres av Tryggere for familien-innstillingene du bruker på kontoen. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Se hvilken kontotype du bruker

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger.
Trinn 2:  Velg Kontoer.
Hvis du ser Andre kontoer i venstre rute, har du en administratorkonto. Ellers har du en standard konto eller barnekonto.

Hvis du har en barnekonto, vises meldingen "Denne kontoen overvåkes av Tryggere for familien" kort ved siden av navnet ditt på startmenyen når du logger på. Slik kan du se hvilke restriksjoner som gjelder på barnekontoen:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger > Kontrollpanel.
Trinn 2:  Velg Brukerkontoer og familiesikkerhet, og under Tryggere for familien, velg Se familieinnstillinger for kontoen din.
Hvis Tryggere for familien er slått på, har du en barnekonto. På denne siden kan du også se hva slags restriksjoner du har, og om aktiviteten din på PCen samles inn.

Hvordan kan jeg legge en konto til Surface?

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 3:  Velg Legg til en konto.
Trinn 4: 

Gjør så ett av følgende:

 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en e-postadresse for en eksisterende Microsoft-konto, angir du den og velger Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en ny e-postadresse for en Microsoft-konto, velg Registrer deg for en ny e-postadresse, angi forespurt informasjon og velg Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på uten en Microsoft-konto, velg Logg på uten en Microsoft-konto (anbefales ikke) > Lokal konto. Du kan koble den lokale kontoen til en Microsoft-konto senere.
 • Hvis den nye kontoen vil være en barns konto, velg Legg til et barns konto.
Trinn 5:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Du kan endre kontonivåer etter at du konfigurerer en konto. For å finne ut hvordan, se Endre kontotypen til en bruker under.

Slik lager du en barnekonto

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 3:  Velg Legg til en konto > Legg til et barns konto.
Trinn 4: 

Gjør så ett av følgende:

 • Hvis du vil bruke barnets eksisterende e-postadresse for en Microsoft-konto, angir du barnets e-postadresse og velger Neste.
 • Hvis du vil opprette en ny e-postadresse for barnet, velg Registrer deg for en ny e-postadresse, angi forespurt informasjon og velg Neste.
 • Hvis du ikke ønsker at barnet skal bruke en e-postadresse, velg Legg til et barns konto uten e-post, angi forespurt informasjon og velg Neste.
Trinn 5:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Dersom du vil begrense hvor mye tid barn bruker på datamaskinen eller begrense appene, nettsider og spill barn får tilgang til, kan du gjøre dette. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Endre kontotypen til en annen bruker

Med en administratorkonto kan du endre kontotypen til en annen person som bruker din Surface. Du kan gjøre den andre personens konto til en administratorkonto, standardbruker eller barnekonto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 3:  Velg kontoen du vil endre, og velg Installer.
Trinn 4:  Velg Kontotype fra rullegardinlisten.

Fjerne en konto

Hvis du sletter en konto, går alle innstillinger, filer og data tapt med mindre du sikkerhetskopierer eller lagrer dem på et annet sted.

Merknader
 • Du kan ikke fjerne kontoen du bruker for øyeblikket.
 • Du kan kun fjerne en konto hvis du er logget på med en administratorkonto. Dette betyr at hvis du ønsker å fjerne en administratorkonto, må det være minst én til administratorkonto som du kan bruke til å gjøre dette.

Slik fjerner du en konto:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og velg Innstillinger > Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 3:  Velg kontoen du vil endre, og velg Fjern.
Trinn 4:  Velg Slett konto og data.

Kontoen du bruker for å logge på Surface lagrer innstillingene, preferansene dine og mer. Bruk en Microsoft-konto for å logge på for mest mulig opplevelse. Dette gir deg sømløs tilgang til Windows Store-apper og sosial media, og sikkerhetskopierer filer og bilder i nettskyen.


Hvis du deler Surface med andre personer, er det smart å opprette en konto for hver person. På den måten kan hver person få sine egne preferanser og innstillinger og tilgang til deres egne filer og apper. Med din egen konto skjules filene dine fra andre med mindre du vil dele dem.

Hvis du har barn, kan du konfigurere en barnekonto med ekstra sikkerhetstiltak så barna dine kan se hva du ønsker at de skal se mens de bruker Surface.

Merknader
 • Hvis du har glemt passordet, kan du se Jeg har glemt passordet.
 • Hvis du bruker mobilt bredbånd til å koble til Internett og har spørsmål knyttet til fakturering, dataplan eller annet om den mobile bredbåndskontoen, tar du kontakt med mobiloperatøren.

Første konto på din nye Surface

Når du setter opp Surface, opprettes en konto for deg basert på informasjonen du oppgir. Med denne kontoen kan du opprette, tilpasse eller fjerne andre kontoer på Surface.

Microsoft-konto eller lokal konto?

Når du setter opp Surface, eller mens du setter opp en konto for noen andre, velger du om du ønsker at kontoen skal være en Microsoft-konto eller en lokal konto. Det beste alternativet er å bruke en Microsoft-konto.

Jobb og lek er enklere med en Microsoft-konto

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du bruker for å logge på Windows. Hvis du har brukt Microsoft-tjenester i fortiden, som Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto. Dette er e-postadressen og passordet som du bruker til å logge på disse tjenestene. Når du logger på Surface med en Microsoft-konto og har en Internett-forbindelse:

 • Venners kontaktinformasjon holdes oppdatert fra Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-kontoer og andre kontoer.
 • Du kan beholde fargestil, nettleserfavoritter, apper og andre personlige innstillinger i synkronisering med en annen PC som du har som kjører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan få tilgang til dokumenter, bilder og andre filer du oppretter fra hvilken som helst PC, fordi de er lagret i OneDrive som standard. I Windows 8.1, er OneDrive som en lokal mappe som følger med deg når du logger på med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan kjøpe apper i Windows Store. Store bruker kontoen din til å holde rede på appene du har kjøpt, så du kan laste ned, oppdatere og installere dem på nytt når du har behov for det. Vil du legge til eller endre et betalingsalternativ fra Microsoft-kontoen din? Se Redigere betalingsmetoden for Windows Store og se betalingslogg for mer informasjon.
 • Hvis du glemmer passordet for en Microsoft-konto, kan du tilbakestille passordet på Internett.

Hvis du ikke er sikker på om du har en Microsoft-konto, eller du ikke kan huske e-postadressen du brukte med tjenestene, kan du enkelt registrere en ny, gratis e-postadresse.

Lokale kontoer og domenekontoer

En lokal konto er en konto som er opprettet bare på Surface. Hvis du bruker en lokal konto, må du logge på tjenester som OneDrive, Skype, Windows Store eller sosiale medier hver gang du ønsker tilgang til dem. Hvis du glemmer passordet for den lokale kontoen, kan vi ikke hjelpe deg med å få tilgang til filene.

For å dra nytte av fordelene med å bruke en Microsoft-konto når du logger på med den lokale kontoen, kan du koble en Microsoft-konto til den lokale kontoen.

Hvis du arbeider for en organisasjon som har gitt deg et brukernavn i et nettverksdomene, kan du bruke denne kontoen til å logge på Surface Pro-modellen. Sjekk med IT-avdelingen i organisasjonen om hvordan dette konfigureres.

For å registrere Surface 3 på et nettverksdomene, må du oppgradere fra Windows 8.1 til Windows 8.1 Pro. For informasjon om hvordan du kjøper Windows 8.1 Pro Pack som inkluderer alle funksjonene til Windows 8.1 Pro, inkludert muligheten til å kjøpe et domene, se Få mer fra Windows 8.1.

Obs!
Du kan ikke logge deg på et nettverksdomene hvis du bruker Surface RT eller Surface 2.

Du kan koble en Microsoft-konto til domenekontoen, for å oppleve fordeler med å bruke en Microsoft-konto selv når du logger på med domenekontoen.

Se hva slags konto du bruker

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 3: 

Trykk eller klikk Kontoer.

Informasjon om kontoen vises under navnet ditt:

 • Hvis du ser en e-postadresse, er det en Microsoft-konto du bruker.
 • Hvis du ser en Lokal konto, befinner kontoen seg kun på Surface (og er ikke koblet til nettskyen). Hvis du vil bytte til en Microsoft-konto, klikker du Koble til Microsoft-konto.
 • Hvis du ser et nettverksdomene (domenenavn\brukernavn), bruker du en domenekonto, for eksempel en konto for arbeidsplassen din. Hvis du vil koble Microsoft-kontoen til domenekontoen, velger du Koble til Microsoft-konto. Se Koble Microsoft-kontoen til domenekontoen din for mer informasjon.

Endre passord, bilde og andre kontoinnstillinger

Du kan endre passordet ditt, legge til eller endre bildet for kontoen din og koble til eller fra en Microsoft-konto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Kontoer.
Trinn 4: 

Deretter kan du endre innstillinger på kontoen din:

 • Trykk eller klikk Din konto.
  Du kan legge til eller lage et kontobilde, koble til eller fra en Microsoft-konto og få tilgang til andre kontoinnstillinger på nettet.
 • Trykk eller klikk påloggingsalternativer.
  Du kan endre passordet ditt, lage et bildepassord eller en PIN-kode, og velg om et passord kreves når Surface vekkes fra hvilemodus. For å gjøre disse endringene, trenger du kontopassordet ditt. Hvis du ikke har et passord så kan du opprette et her.

Kontotyper: standard, administrator og barn

Hver konto er tilordnet en kontotype som bestemmer hva som kan gjøres med den kontoen. Du kan tilordne disse kontotypene til enhver Microsoft eller lokal konto:

 • Administrator. Når du logger på med en administratorkonto, kan du opprette eller fjerne andre kontoer, og du kan angi kontotypene. Du kan installere apper med en administratorkonto.

  Den første kontoen på Surface er alltid en administratorkonto. For å lage en ny administratorkonto, må du først opprette den nye kontoen, og deretter redigere den for å gjøre den til en administratorkonto.

 • Standard. Personer med en standard konto kan lage og redigere filer og tilpasse innstillingene, men de kan ikke lage, endre eller fjerne noen andre kontoer. De kan ikke installere noen apper. Når du lager en ny konto, er det en standard konto med mindre du konfigurerer den som en barnekonto.

 • Barn. Barnekontoer kontrolleres av Tryggere for familien-innstillingene du bruker på kontoen. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Se hvilken kontotype du bruker

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Kontoer.
Trinn 4: 

Hvis du ser Andre kontoer i venstre rute, har du en administratorkonto.

Ellers har du en standard konto eller barnekonto.

Hvis du har en barnekonto, vises meldingen "Denne kontoen overvåkes av Tryggere for familien" kort ved siden av navnet ditt på startskjermen når du logger på for første gang. Slik kan du se hvilke restriksjoner som gjelder på barnekontoen:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og deretter Kontrollpanel.
Trinn 3: 

Trykk eller klikk Brukerkontoer og familiesikkerhet, og under Tryggere for familien, trykk eller klikk Se familieinnstillinger for kontoen din.

Hvis Tryggere for familien er slått på, har du en barnekonto. På denne siden kan du også se hva slags restriksjoner du har, og om aktiviteten din på PCen samles inn.

Hvordan kan jeg legge en konto til Surface?

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Kontoer, og trykk eller klikk Andre kontoer.
Trinn 5:  Trykk eller klikk Legg til en konto.
Trinn 6: 

Gjør så ett av følgende:

 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en e-postadresse for en eksisterende Microsoft-konto, angir du den og velger Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en ny e-postadresse for en Microsoft-konto, velg Registrer deg for en ny e-postadresse, angi forespurt informasjon og velg deretter Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på uten en Microsoft-konto, velg Logg på uten en Microsoft-konto (anbefales ikke), og velg Lokal konto. Du kan koble den lokale kontoen til en Microsoft-konto senere.
 • Hvis den nye kontoen vil være en barns konto, trykk eller klikk Legg til et barns konto.
Trinn 7:  Følg anvisningene for å konfigurere kontoen.

Du kan endre kontonivåer etter at du konfigurerer en konto. For å finne ut hvordan, se Endre kontotypen til en bruker under.

Slik lager du en barnekonto

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Kontoer, og trykk eller klikk Andre kontoer.
Trinn 5:  Velg Legg til en konto, og velg Legg til et barns konto.
Trinn 6: 

Gjør så ett av følgende:

 • Hvis du vil bruke barnets eksisterende e-postadresse for en Microsoft-konto, angir du barnets e-postadresse og klikker Neste.
 • Hvis du vil opprette en ny e-postadresse for barnet, velg Registrer deg for en ny e-postadresse, angi forespurt informasjon og velg Neste.
 • Hvis du ikke ønsker at barnet skal bruke en e-postadresse, velg Legg til et barns konto uten e-post, angi forespurt informasjon og velg Neste.
Trinn 7:  Følg anvisningene for å konfigurere kontoen.

Dersom du vil begrense hvor mye tid barn bruker på datamaskinen eller begrense appene, nettsider og spill barn får tilgang til, kan du gjøre dette. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Endre kontotypen til en annen bruker

Med en administratorkonto kan du endre kontotypen til en annen person som bruker din Surface. Du kan gjøre den andre personens konto til en administratorkonto, standardbruker eller barnekonto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Kontoer, og trykk eller klikk Andre kontoer.
Trinn 5:  Velg kontoen som du vil endre, og velg Rediger.
Trinn 6:  Velg Kontotype fra rullegardinlisten.

Fjerne en konto

Hvis du sletter en konto, går alle innstillinger, filer og data tapt med mindre du sikkerhetskopierer eller lagrer dem på et annet sted.

Merknader
 • Du kan ikke fjerne kontoen du bruker for øyeblikket.
 • Du kan kun fjerne en konto hvis du er logget på med en administratorkonto. Dette betyr at hvis du ønsker å fjerne en administratorkonto, må det være minst én til administratorkonto som du kan bruke til å gjøre dette.

Slik fjerner du en konto:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Kontoer, og trykk eller klikk Andre kontoer.
Trinn 5:  Velg kontoen som du vil endre, og velg Fjern.
Trinn 6:  Velg Slett konto og data.

Kontoen du bruker for å logge på Surface lagrer innstillingene, preferansene dine og mer. Bruk en Microsoft-konto for å logge på for mest mulig opplevelse. Dette gir deg sømløs tilgang til Windows Store-apper og sosial media, og sikkerhetskopierer filer og bilder i nettskyen.


Hvis du deler Surface med andre personer, er det smart å opprette en konto for hver person. På den måten kan hver person få sine egne preferanser og innstillinger og tilgang til deres egne filer og apper. Med din egen konto skjules filene dine fra andre med mindre du vil dele dem.

Hvis du har barn, kan du konfigurere en barnekonto med ekstra sikkerhetstiltak så barna dine kan se hva du ønsker at de skal se mens de bruker Surface.

Merknader
 • Hvis du har glemt passordet, kan du se Jeg har glemt passordet.
 • Hvis du bruker mobilt bredbånd til å koble til Internett og har spørsmål knyttet til fakturering, dataplan eller annet om den mobile bredbåndskontoen, tar du kontakt med mobiloperatøren.

Første konto på din nye Surface

Når du setter opp Surface, opprettes en konto for deg basert på informasjonen du oppgir. Den første kontoen på Surface er satt opp som en administratorkonto. Med denne kontoen kan du opprette, tilpasse eller fjerne andre kontoer på Surface.

Microsoft-konto eller lokal konto?

Når du setter opp Surface, eller mens du setter opp en konto for noen andre, velger du om du ønsker at kontoen skal være en Microsoft-konto eller en lokal konto. Det beste alternativet er å bruke en Microsoft-konto.

Jobb og lek er enklere med en Microsoft-konto

En Microsoft-konto er en e-postadresse og et passord som du bruker for å logge på Windows. Hvis du har brukt Microsoft-tjenester i fortiden, som Xbox, Hotmail, Outlook.com, OneDrive, Messenger, Skype eller Windows Phone, har du allerede en Microsoft-konto. Dette er e-postadressen og passordet som du bruker til å logge på disse tjenestene. Når du logger på Surface med en Microsoft-konto og har en Internett-forbindelse:

 • Venners kontaktinformasjon holdes oppdatert fra Outlook-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn-kontoer og andre kontoer.
 • Du kan beholde fargestil, nettleserfavoritter, apper og andre personlige innstillinger i synkronisering med en annen PC som du har som kjører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1 med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan få tilgang til dokumenter, bilder og andre filer du oppretter fra hvilken som helst PC, fordi de er lagret i OneDrive som standard. I Windows 8.1, er OneDrive som en lokal mappe som følger med deg når du logger på med Microsoft-kontoen din.
 • Du kan kjøpe apper i Windows Store. Store bruker kontoen din til å holde rede på appene du har kjøpt, så du kan laste ned, oppdatere og installere dem på nytt når du har behov for det. Vil du legge til eller endre et betalingsalternativ fra Microsoft-kontoen din? Se Redigere betalingsmetoden for Windows Store og se betalingslogg for mer informasjon.
 • Hvis du glemmer passordet for en Microsoft-konto, kan du tilbakestille passordet på Internett.

Hvis du ikke er sikker på om du har en Microsoft-konto, eller du ikke kan huske e-postadressen du brukte med tjenestene, kan du enkelt Registrere en ny, gratis e-postadresse.

Lokale kontoer

En lokal konto er en konto som er opprettet bare på Surface. Hvis du bruker en lokal konto, må du logge på tjenester som OneDrive, Skype, Windows Store eller sosiale medier hver gang du ønsker tilgang til dem. Hvis du glemmer passordet for den lokale kontoen, kan vi ikke hjelpe deg med å få tilgang til filene.

For å dra nytte av fordelene med å bruke en Microsoft-konto når du logger på med den lokale kontoen, kan du koble en Microsoft-konto til den lokale kontoen.

Se hva slags konto du bruker

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer.
Informasjon om kontoen vises under navnet ditt:
 • Hvis du ser en e-postadresse, er det en Microsoft-konto du bruker.
 • Hvis du ser en Lokal konto, befinner kontoen seg kun på Surface og er ikke koblet til nettskyen. Hvis du skal bytte til en Microsoft-konto, trykker eller klikker du Koble til en Microsoft-konto og følger instruksjonene på skjermen.

Endre passord, bilde og andre kontoinnstillinger

Du kan endre passordet ditt, legge til eller endre bildet for kontoen din og koble til eller fra en Microsoft-konto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer.
Trinn 3:  Deretter kan du endre innstillinger på kontoen din:

 • Trykk eller klikk Din konto for å legge til eller lage et kontobilde, koble til eller fra en Microsoft-konto og få tilgang til andre kontoinnstillinger på nettet.
 • Trykk eller klikk Påloggingsalternativer for å endre passordet ditt, lage et bildepassord eller en PIN-kode, og velg om et passord kreves når Surface vekkes fra hvilemodus. For å gjøre disse endringene, trenger du kontopassordet ditt. Hvis du ikke har et passord så kan du opprette et her.

Kontotyper: standard, administrator og barn

Hver konto er tilordnet en kontotype som bestemmer hva som kan gjøres med den kontoen. Du kan tilordne disse kontotypene til enhver Microsoft eller lokal konto:

 • Administrator. Når du logger på med en administratorkonto, kan du opprette eller fjerne andre kontoer, angi kontotypene og installere apper.
  Den første kontoen på Surface er alltid en administratorkonto. Hvis du skal opprette en ny administratorkonto, må du først opprette kontoen og så redigere den for å gjøre den til en administratorkonto.
 • Standard. Personer med en standardkonto kan opprette og redigere filer og tilpasse innstillingene, men de kan ikke lage, endre eller fjerne noen andre kontoer. De kan ikke installere noen apper. Når du lager en ny konto, er det en standard konto med mindre du konfigurerer den som en barnekonto.
 • Barn. Barnekontoer kontrolleres av Tryggere for familien-innstillingene du bruker på kontoen. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Se hvilken kontotype du bruker

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer.
Trinn 3:  Hvis du ser Andre kontoer i venstre rute, har du en administratorkonto. Ellers har du en standard konto eller barnekonto.

Hvis du har en barnekonto, vises meldingen "Denne kontoen overvåkes av Tryggere for familien" kort ved siden av navnet ditt på startskjermen når du logger på for første gang. Slik kan du se hvilke restriksjoner som gjelder på barnekontoen:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren opp og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontrollpanel > Brukerkontoer og familiesikkerhet.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Familiesikkerhet > Vis familieinnstillinger for kontoen.
Hvis Tryggere for familien er slått på, har du en barnekonto. På denne siden kan du også se hva slags restriksjoner du har, og om aktiviteten din på PCen samles inn.

Hvordan kan jeg legge en konto til Surface?

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Legg til en konto, og velg ett av følgende:
 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en e-postadresse for en eksisterende Microsoft-konto, angir du den og velger Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på med en ny e-postadresse for en Microsoft-konto, trykker eller klikker du Registrer deg for en ny e-postadresse, oppgir den forespurte informasjonen og trykker eller klikker Neste.
 • Hvis den nye kontoen vil logge på uten en Microsoft-konto, trykker eller klikker du Logg på uten en Microsoft-konto (anbefales ikke) og deretter Lokal konto. Du kan koble den lokale kontoen til en Microsoft-konto senere.
 • Hvis den nye kontoen vil være en barns konto, trykk eller klikk Legg til et barns konto.
Trinn 5:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Du kan endre kontonivåer etter at du konfigurerer en konto. For å finne ut hvordan, se Endre kontotypen til en bruker under.

Slik lager du en barnekonto

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Legg til en konto > Legg til barnekonto og gjør ett av følgende:
 • Hvis du vil bruke barnets eksisterende e-postadresse for en Microsoft-konto, angir du barnets e-postadresse og klikker Neste.
 • Hvis du vil opprette en ny e-postadresse for barnet, velg Registrer deg for en ny e-postadresse, angi forespurt informasjon og velg Neste.
 • Hvis du ikke ønsker at barnet skal bruke en e-postadresse, velg Legg til et barns konto uten e-post, angi forespurt informasjon og velg Neste.
Trinn 5:  Følg anvisningene på skjermen for å konfigurere kontoen.

Dersom du vil begrense hvor mye tid barn bruker på datamaskinen eller begrense appene, nettsider og spill barn får tilgang til, kan du gjøre dette. Se Holde barna trygge på PCen for å lære hvordan du slår på Tryggere for familien-funksjoner som er bygd inn i Windows.

Endre kontotypen til en annen bruker

Med en administratorkonto kan du endre kontotypen til en annen person som bruker din Surface. Du kan gjøre den andre personens konto til en administratorkonto, standardbruker eller barnekonto. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 4:  Velg kontoen som du vil endre, og velg Rediger.
Trinn 5:  Velg Kontotype fra rullegardinlisten.

Fjerne en konto

Hvis du sletter en konto, går alle innstillinger, filer og data tapt med mindre du sikkerhetskopierer eller lagrer dem på et annet sted.

Merknader
 • Du kan ikke fjerne kontoen du bruker for øyeblikket.
 • Du kan kun fjerne en konto hvis du er logget på med en administratorkonto. Dette betyr at hvis du ønsker å fjerne en administratorkonto, må det være minst én til administratorkonto som du kan bruke til å gjøre dette.

Slik fjerner du en konto:

Trinn 1:  Logg på med en administratorkonto.
Trinn 2:  Sveip inn fra høyre kant av startskjermen, og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 3:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger > Kontoer > Andre kontoer.
Trinn 4:  Velg kontoen som du vil endre, og velg Fjern.
Trinn 5:  Velg Slett konto og data.

Kontakt oss

Answer Desk
Answer Techs kan hjelpe deg.
Snakk med en agent live