Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Gjelder for

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Operativsystem:

Jeg har glemt passordet

Har du glemt passordet for å logge på Windows på Surface? Løsningen avhenger av hvilken type konto du bruker.

Hvilken type konto bruker du?

Det er tre typer kontoer du kan bruke til å logge på Surface:

• En Microsoft-konto. Du logger på med en e-postadresse og et passord.
  • En lokal konto. Du logger på med et brukernavn og et passord.
  • En domenekonto. Du logger på med et domenebrukernavn og -passord. Domenet er nettverket på jobben eller skolen, og brukernavnet er tildelt deg.

Avsnittet Alt om kontoer inneholder mer informasjon om dette.

Hvis du logger på med en Microsoft-konto

Tilbakestill passordet ditt på nett fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang. Dette må du forvente:

• Du må oppgi e-postadressen for kontoen du bruker til å logge på Surface.
  • Hvis du tidligere konfigurerte sikkerhetskontakter, sender Microsoft deg en verifiseringskode. Du kan velge hvilken sikkerhetskontakt som skal få koden. Vanligvis er disse kontaktene en telefon der du kan motta tekstmeldinger og en alternativ e-postadresse.

Pass på at Surface er koblet til Internett første gang du logger på med det nye passordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet du angir på nett. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Du finner mer informasjon i Microsoft-konto.

Hvis du logger på med en lokal konto

Det lokale kontopassordet finnes bare på Surface, så det er det eneste stedet du kan endre det.

• Hvis du tidligere konfigurerte et passordhint, kan du bruke det som en påminnelse.
  • Be noen med en administratorkonto på Surface logge seg på og endre passordet ditt for deg. Hvis du har en administratorkonto og husker administratorpassordet, kan du gjøre dette selv. Kontoen som ble opprettet under konfigureringen av Windows, er en administratorkonto.
Trinn 1:  Velg søkefeltet på oppgavelinjen, skriv inn brukerkontoer og velg Kontrollpanel for brukerkontoer.
Trinn 2:  Velg Behandle brukerkontoer > kontonavnet > Tilbakestill passord.
  • Hvis du har glemt passordene til din lokale konto og administratorkonto, må du tilbakestille Surface til fabrikkinnstillinger.
  • Hvis du tilbakestiller Surface tilfabrikkinnstillingene, fjernes alle filer på Surface. Du kan gjenopprette filer som har blitt synkronisert til OneDrive, etter at du har tilbakestilt Surface.
  • Hvis du vil lære hvordan du tilbakestiller Surface fra Windows-påloggingsskjermen, kan du se Gjenopprette eller tilbakestille Surface Pro eller Surface 3.

Hvis du logger på med en domenekonto

Hvis du logger på med et brukernavn du har fått fra en systemadministrator på jobben eller skolen, bruker du en domenekonto.

• Kontakt systemadministratoren din for å tilbakestille passordet ditt. Systemadministratoren kan ikke se passordet ditt, men kan endre det for deg.

Pass på at Surface er koblet til nettverket på jobben eller skolen første gang du logger på med det nye domenekontopassordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet systemadministratoren har angitt for deg. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Passordtips

Her er noen ting du kan gjøre slik at det blir enklere å huske et passord eller tilbakestille et passord du har glemt.

• Bruk en Microsoft-konto, hvis det er mulig. Da kan du tilbakestille passordet på nett hvis du trenger det.
  • Konfigurer sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen, som et hint og et telefonnummer eller en alternativ e-postadresse som Microsoft kan sende en verifiseringskode til. Se Sikkerhetsinformasjon og sikkerhetskoder for å finne ut hvordan du gjør det.
  • Når du oppretter et passord for en lokal konto, bør du opprette et passordhint sammen med det. Det er en plass for et hint når du endrer passordet.
  • Opprett en PIN-kode eller et annet påloggingsalternativ som er enklere for deg å huske. Se Logge på og av Surface for å lære hvordan du gjør det.

Jeg har glemt passordet

Har du glemt passordet for å logge på Windows på Surface? Løsningen avhenger av hvilken type konto du bruker.

Hvilken type konto bruker du?

Det er tre typer kontoer du kan bruke til å logge på Surface:

• En Microsoft-konto. Du logger på med en e-postadresse og et passord.
  • En lokal konto. Du logger på med et brukernavn og et passord.
  • En domenekonto. Du logger på med et domenebrukernavn og -passord. Domenet er nettverket på jobben eller skolen, og brukernavnet er tildelt deg.

Avsnittet Alt om kontoer inneholder mer informasjon om dette.

Hvis du logger på med en Microsoft-konto

Tilbakestill passordet ditt på nett fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang. Dette må du forvente:

• Du må oppgi e-postadressen for kontoen du bruker til å logge på Surface.
  • Hvis du tidligere konfigurerte sikkerhetskontakter, sender Microsoft deg en verifiseringskode. Du kan velge hvilken sikkerhetskontakt som skal få koden. Vanligvis er disse kontaktene en telefon der du kan motta tekstmeldinger og en alternativ e-postadresse.
  • Pass på at Surface er koblet til Internett første gang du logger på med det nye passordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet du angir på nett. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Du finner mer informasjon i Microsoft-konto.

Hvis du logger på med en lokal konto

Det lokale kontopassordet finnes bare på Surface, så det er det eneste stedet du kan endre det.

• Hvis du konfigurerte et passordhint, kan du bruke det som en påminnelse.
  • Be noen med en administratorkonto på Surface logge seg på og endre passordet ditt for deg. Hvis du har en administratorkonto og husker administratorpassordet, kan du gjøre dette selv. Kontoen som ble opprettet under konfigureringen av Windows, er en administratorkonto.
Trinn 1:  Velg søkefeltet på oppgavelinjen, skriv inn brukerkontoer og velg Brukerkontoer i søkeresultatene.
Trinn 2:  Velg Behandle brukerkontoer og velg kontonavnet.
Trinn 3:  Velg Tilbakestill passord og skriv inn og bekreft det nye passordet.
  • Hvis du har glemt passordet til din lokale og/eller administratorkonto, må du tilbakestille Surface til fabrikkinnstillinger.
  • Hvis du tilbakestiller Surface tilfabrikkinnstillingene, fjernes alle filer på Surface. Du kan gjenopprette filer som har blitt synkronisert til OneDrive, etter at du har tilbakestilt Surface.
  • Hvis du vil lære hvordan du tilbakestiller Surface fra Windows-påloggingsskjermen, kan du se Oppdatere eller tilbakestille Surface RT eller Surface 2.

Passordtips

Her er noen ting du kan gjøre slik at det blir enklere å huske et passord eller tilbakestille et passord du har glemt.

• Bruk en Microsoft-konto, hvis det er mulig. Da kan du tilbakestille passordet på nett hvis du trenger det.
  • Konfigurer sikekrhetsinformasjon for Microsoft-kontoen, som et hint og et telefonnummer eller en alternativ e-postadresse som Microsoft kan sende en verifiseringskode til. Se Sikkerhetsinformasjon og sikkerhetskoder for å finne ut hvordan du gjør det.
  • Når du oppretter et passord for en lokal konto, bør du opprette et passordhint sammen med det. Det er en plass for et hint når du endrer passordet.
  • Opprett en PIN-kode eller et annet påloggingsalternativ som er enklere for deg å huske. Se Logge på og av Surface for å lære hvordan du gjør det.

Jeg har glemt passordet

Har du glemt passordet for å logge på Windows på Surface? Løsningen avhenger av hvilken type konto du bruker.

Hvilken type konto bruker du?

Det er tre typer kontoer du kan bruke til å logge på Surface:

• En Microsoft-konto. Du logger på med en e-postadresse og et passord.
  • En lokal konto. Du logger på med et brukernavn og et passord.
  • En domenekonto. Du logger på med et domenebrukernavn og -passord. Domenet er nettverket på jobben eller skolen, og brukernavnet er tildelt deg.

Avsnittet Alt om kontoer inneholder mer informasjon om dette.

Hvis du logger på med en Microsoft-konto

Tilbakestill passordet ditt på nett fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang. Dette må du forvente:

• Du må oppgi e-postadressen for kontoen du bruker til å logge på Surface.
  • Hvis du tidligere konfigurerte sikkerhetskontakter, sender Microsoft deg en verifiseringskode. Du kan velge hvilken sikkerhetskontakt som skal få koden. Vanligvis er disse kontaktene en telefon der du kan motta tekstmeldinger og en alternativ e-postadresse.

Pass på at Surface er koblet til Internett første gang du logger på med det nye passordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet du angir på nett. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Se Microsoft-konto for å finne mer informasjon.

Hvis du logger på med en lokal konto

Det lokale kontopassordet finnes bare på Surface, så det er det eneste stedet du kan endre det.

• Hvis du tidligere konfigurerte et passordhint, kan du bruke det som en påminnelse.
  • Be noen med en administratorkonto på Surface logge seg på og endre passordet ditt for deg. Hvis du har en administratorkonto og husker administratorpassordet, kan du gjøre dette selv. Kontoen som ble opprettet under konfigureringen av Windows, er en administratorkonto.
Trinn 1:  Åpne Søk Søk-knapp, skriv inn Brukerkontoer og trykk eller klikk Brukerkontoer.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Behandle brukerkontoer, og trykk eller klikk kontonavnet.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Tilbakestill passord. Skriv inn og bekreft det nye passordet.
  • Hvis du har glemt passordene til din lokale konto og administratorkonto, må du tilbakestille Surface til fabrikkinnstillinger.
  • Hvis du tilbakestiller Surface tilfabrikkinnstillingene, fjernes alle filer på Surface. Du kan gjenopprette filer som har blitt synkronisert til OneDrive, etter at du har tilbakestilt Surface.
  • Hvis du vil lære hvordan du tilbakestiller Surface fra Windows-påloggingsskjermen, kan du se Gjenopprette, oppdatere eller tilbakestille Surface Pro eller Surface 3.

Hvis du logger på med en domenekonto

Hvis du logger på med et brukernavn du har fått fra en systemadministrator på jobben eller skolen, bruker du en domenekonto.

• Kontakt systemadministratoren din for å tilbakestille passordet ditt. Systemadministratoren kan ikke se passordet ditt, men kan endre det for deg.

Pass på at Surface er koblet til nettverket på jobben eller skolen første gang du logger på med det nye domenekontopassordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet systemadministratoren har angitt for deg. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Passordtips

Her er noen ting du kan gjøre slik at det blir enklere å huske et passord eller tilbakestille et passord du har glemt.

• Bruk en Microsoft-konto, hvis det er mulig. Da kan du tilbakestille passordet på nett hvis du trenger det.
  • Konfigurer sikekrhetsinformasjon for Microsoft-kontoen, som et hint og et telefonnummer eller en alternativ e-postadresse som Microsoft kan sende en verifiseringskode til. Se Sikkerhetsinformasjon og sikkerhetskoder for å finne ut hvordan du gjør det.
  • Når du oppretter et passord for en lokal konto, bør du opprette et passordhint sammen med det. Det er en plass for et hint når du endrer passordet.
  • Opprett en PIN-kode eller et annet påloggingsalternativ som er enklere for deg å huske. Se Logge på og av Surface for å lære hvordan du gjør det.

Jeg har glemt passordet

Har du glemt passordet for å logge på Windows på Surface? Løsningen avhenger av hvilken type konto du bruker.

Hvilken type konto bruker du?

Det er tre typer kontoer du kan bruke til å logge på Surface:

• En Microsoft-konto. Du logger på med en e-postadresse og et passord.
  • En lokal konto. Du logger på med et brukernavn og et passord.
  • En domenekonto. Du logger på med et domenebrukernavn og -passord. Domenet er nettverket på jobben eller skolen, og brukernavnet er tildelt deg.

Avsnittet Alt om kontoer inneholder mer informasjon om dette.

Hvis du logger på med en Microsoft-konto

Tilbakestill passordet ditt på nett fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilgang. Dette må du forvente:

• Du må oppgi e-postadressen for kontoen du bruker til å logge på Surface.
  • Hvis du tidligere konfigurerte sikkerhetskontakter, sender Microsoft deg en verifiseringskode. Du kan velge hvilken sikkerhetskontakt som skal få koden. Vanligvis er disse kontaktene en telefon der du kan motta tekstmeldinger og en alternativ e-postadresse.

Pass på at Surface er koblet til Internett første gang du logger på med det nye passordet. Da kan Surface sjekke passordet du oppgir, mot det nye passordet du angir på nett. Ellers kan Surface bare sammenligne passordet du oppgir, med det siste passordet som fungerte til å låse opp Surface.

Du finner mer informasjon i Microsoft-konto.

Hvis du logger på med en lokal konto

Det lokale kontopassordet finnes bare på Surface, så det er det eneste stedet du kan endre det.

• Hvis du konfigurerte et passordhint, kan du bruke det som en påminnelse.
  • Be noen med en administratorkonto på Surface logge seg på og endre passordet ditt for deg. Hvis du har en administratorkonto og husker administratorpassordet, kan du gjøre dette selv. Kontoen som ble opprettet under konfigureringen av Windows, er en administratorkonto.
Trinn 1:  Åpne Søk Søk-knapp, skriv inn Brukerkontoer og trykk eller klikk Brukerkontoer.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Behandle brukerkontoer, og trykk eller klikk kontonavnet.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Tilbakestill passord. Skriv inn og bekreft det nye passordet.
  • Hvis du har glemt passordene til din lokale konto og administratorkonto, må du tilbakestille Surface til fabrikkinnstillinger.
  • Hvis du tilbakestiller Surface tilfabrikkinnstillingene, fjernes alle filer på Surface. Du kan gjenopprette filer som har blitt synkronisert til OneDrive, etter at du har tilbakestilt Surface.
  • Hvis du vil lære hvordan du tilbakestiller Surface fra Windows-påloggingsskjermen, kan du se Oppdatere eller tilbakestille Surface RT eller Surface 2.

Passordtips

Her er noen ting du kan gjøre slik at det blir enklere å huske et passord eller tilbakestille et passord du har glemt.

• Bruk en Microsoft-konto, hvis det er mulig. Da kan du tilbakestille passordet på nett hvis du trenger det.
  • Konfigurer sikkerhetsinformasjon for Microsoft-kontoen, som et passordhint og et telefonnummer eller en alternativ e-postadresse som Microsoft kan sende en verifiseringskode til. Se Sikkerhetsinformasjon og sikkerhetskoder for å finne ut hvordan du gjør det.
  • Når du oppretter et passord for en lokal konto, bør du opprette et passordhint sammen med det. Det er en plass for et hint når du endrer passordet.
  • Opprett en PIN-kode eller et annet påloggingsalternativ som er enklere for deg å huske. Se Logge på og av Surface for å lære hvordan du gjør det.