Logge av og på Surface

Når du vil bruke Surface, må du logge på. Finn ut hvordan du kan logge på og ut av Surface, inkludert bytting av kontoer, og låse opp skjermen.

Logge på

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene hvis du har et Surface Typing Cover tilkoblet.
Trinn 2:  Angi passordet for brukerkontoen din ved forespørsel.
Hvis du vil logge på med en annen konto, velg Bytt bruker, og velg deretter en konto.
Merknader

Logge av eller låse

Logge av eller låse – hva er forskjellen?

• Hvis du logger deg av, lukkes alle appene du bruker.
  • Låsing forhindrer at kontoen din brukes, og lar andre logge på med deres konto, uten at appene du bruker lukkes.

Slik kan du logge av eller låse Surface:

Trinn 1:  Gå til Start , og velg kontobildet ditt i øvre venstre hjørne av startmenyen.
Trinn 2:  Velg enten Logg av eller Lås.
Tips
  • Trykk Windows-tasten + L for å raskt låse Surface.
  • En annen snarvei: Trykk CTRL+ALT+DEL på tastaturet og velg Lås eller Logg ut.

Bytte til en annen konto

Hvis du deler Surface med noen andre, kan du bytte til en annen brukerkonto uten å logge av eller lukke apper. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start , og velg kontobildet ditt i øvre venstre hjørne av startmenyen.
Trinn 2:  Velg en konto.
Dersom du ikke ser kontoen du ønsker, velg Logg av, og velg deretter kontoen du ønsker.

Du kan også bytte til en annen brukerkonto fra påloggingsskjermen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene.
Trinn 2:  Velg Bytt bruker, og velg en konto.

Velge når et passord kreves

Du kan kontrollere når et passord kreves for å logge på Surface. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start , og velg Innstillinger > Kontoer.
Trinn 2:  Velg Alternativer for pålogging, og under Påloggingspolicy, velg hvor lenge du kan være borte før Surface krever at du logger på igjen.
Denne innstillingen er kanskje ikke tilgjengelig dersom du har lagt en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen, eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene.

Andre alternativer for pålogging

Det er to andre alternativer for pålogging: PIN-kode og bildepassord. (Disse alternativene er kanskje ikke tilgjengelige dersom du har lagt jobbrelaterte e-postkontoer til E-post-appen eller har blitt med et nettverksdomene.)

Angi et bildepassord

Du kan logge på med bevegelser på et bilde du velger, med et bilde på Surface, OneDrive eller nettverket ditt. Har du ingen bilder ennå? Ta et nå med med Surface-kameraet. Se Ta bilder og videoer med Surface for mer informasjon.

Slik setter du opp bildepassordet ditt:

Trinn 1:  Gå til Start , og velg Innstillinger > Kontoer > Alternativer for pålogging.
Trinn 2:  Under Bildepassord, velg Legg til.
Trinn 3:  Logg på med Microsoft-kontoinformasjonen din, følg deretter trinnene på skjermen for å velge et bilde og velg bevegelsene dine.

Lage en PIN-kode

I stedet for å skrive et passord kan du raskt logge deg på med en firesifret kode. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start , og velg Innstillinger > Kontoer > Alternativer for pålogging.
Trinn 2:  Under PIN, velg Legg til.
Hvis det ikke er passord på kontoen, må du opprette et før du kan lage en PIN-kode.
Trinn 3:  Bekreft passordet, og fortsett med å opprette koden.

Nå kan du logge deg på med den firesifrede koden.

Obs!
Dersom du har lagt til en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene, kan sikkerhetspolicyer hindre deg i å lage en PIN-kode eller et bildepassord. Hør med systemadministrator hvis du har spørsmål om dette.

Logge av og på Surface

Når du vil bruke Surface, må du logge på. Finn ut hvordan du kan logge på og ut av Surface, inkludert bytting av kontoer, og låse opp skjermen.

Logge på

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene hvis du har et Surface Typing Cover tilkoblet.
Trinn 2:  Skriv inn passordet for brukerkontoen din ved forespørsel.
Dersom du vil logge på med en annen konto, velger du Tilbake-knappen og velger deretter en konto.
Merknader

Logge av eller låse

Logge av eller låse – hva er forskjellen?

• Hvis du logger deg av, lukkes alle appene du bruker.
  • Låsing forhindrer at kontoen din brukes, og lar andre logge på med deres konto, uten at appene du bruker lukkes.

Slik kan du logge av eller låse Surface:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg kontobildet øverst til høyre.
Trinn 2:  Trykk eller klikk enten Logg av eller Lås.
Tips
  • Trykk på Windows-logotasten + L for å raskt låse Surface.
  • En annen snarvei: Trykk CTRL+ALT+DEL på tastaturet og velg Lås eller Logg ut.

Bytte til en annen konto

Hvis du deler Surface med noen andre, kan du bytte til en annen brukerkonto uten å logge av eller lukke apper. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg kontobildet øverst til høyre.
Trinn 2:  Velg en konto.
Dersom du ikke ser kontoen du ønsker, velg Bytt konto, velg deretter kontoen du ønsker.

Du kan også bytte til en annen brukerkonto fra påloggingsskjermen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene.
Trinn 2:  Trykk eller klikk tilbakepilen, og velg deretter en konto.

Velge når et passord kreves

Du kan kontrollere når et passord kreves for å logge på Surface. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Velg Alternativer for pålogging, og under Passordpolicy, trykk eller klikk Endre og følg anvisningene på skjermen.
Denne innstillingen er kanskje ikke tilgjengelig dersom du har lagt en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen, eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene.

Andre alternativer for pålogging

Det er to andre alternativer for pålogging: PIN-kode og bildepassord. (Disse alternativene er kanskje ikke tilgjengelige dersom du har lagt jobbrelaterte e-postkontoer til E-post-appen eller har blitt med et nettverksdomene.)

Angi et bildepassord

Du kan logge på med bevegelser på et bilde du velger, med et bilde på Surface, OneDrive eller nettverket ditt. Har du ingen bilder ennå? Ta et nå med med Surface-kameraet. Se Ta bilder og videoer med Surface for mer informasjon.

Slik setter du opp bildepassordet ditt:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Alternativer for pålogging, og under Bildepassord, trykk eller klikk Legg til.
Trinn 4:  Logg på med Microsoft-kontoinformasjonen din, følg deretter trinnene på skjermen for å velge et bilde og velg bevegelsene dine.

Lage en PIN-kode

I stedet for å skrive et passord kan du raskt logge deg på med en firesifret kode. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Alternativer for pålogging, og under PIN, trykk eller klikk Legg til.
Hvis det ikke er passord på kontoen, må du opprette et før du kan lage en PIN-kode.
Trinn 4:  Bekreft passordet, og fortsett med å opprette koden.

Nå kan du logge deg på med den firesifrede koden.

Obs!
Dersom du har lagt til en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene, kan sikkerhetspolicyer hindre deg i å lage en PIN-kode eller et bildepassord. Hør med systemadministrator hvis du har spørsmål om dette.

Logge av og på Surface

Når du vil bruke Surface, må du logge på. Finn ut hvordan du kan logge på og ut av Surface, inkludert bytting av kontoer, og låse opp skjermen.

Logge på

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene hvis du har et Surface Typing Cover tilkoblet.
Trinn 2:  Skriv inn passordet for brukerkontoen din ved forespørsel.
Dersom du vil logge på med en annen konto, velger du Tilbake-knappen og velger deretter en konto.
Merknader

Logge av eller låse

Logge av eller låse – hva er forskjellen?

• Hvis du logger deg av, lukkes alle appene du bruker.
  • Låsing forhindrer at kontoen din brukes, og lar andre logge på med deres konto, uten at appene du bruker lukkes.

Slik kan du logge av eller låse Surface:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg kontobildet øverst til høyre.
Trinn 2:  Trykk eller klikk enten Logg av eller Lås.
Tips
  • Trykk Windows-tasten + L for å raskt låse Surface.
  • En annen snarvei: Trykk CTRL+ALT+DEL på tastaturet og velg Lås eller Logg ut.

Bytte til en annen konto

Hvis du deler Surface med noen andre, kan du bytte til en annen brukerkonto uten å logge av eller lukke apper. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg kontobildet øverst til høyre.
Trinn 2:  Velg en konto.
Dersom du ikke ser kontoen du ønsker, velg Bytt konto, velg deretter kontoen du ønsker.

Du kan også bytte til en annen brukerkonto fra påloggingsskjermen. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Lås opp skjermen ved å sveipe fingeren opp fra den nedre kanten av skjermen eller ved å trykke på en av tastene.
Trinn 2:  Trykk eller klikk tilbakepilen, og velg deretter en konto.

Velge når et passord kreves

Du kan kontrollere når et passord kreves for å logge på Surface. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Velg Alternativer for pålogging, og under Passordpolicy, trykk eller klikk Endre og følg anvisningene på skjermen.
Denne innstillingen er kanskje ikke tilgjengelig dersom du har lagt en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen, eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene.

Andre alternativer for pålogging

Det er to andre alternativer for pålogging: PIN-kode og bildepassord. (Disse alternativene er kanskje ikke tilgjengelige dersom du har lagt jobbrelaterte e-postkontoer til E-post-appen eller har blitt med et nettverksdomene.)

Angi et bildepassord

Du kan logge på med bevegelser på et bilde du velger, med et bilde på Surface, OneDrive eller nettverket ditt. Har du ingen bilder ennå? Ta et nå med med Surface-kameraet. Se Ta bilder og videoer med Surface for mer informasjon.

Slik setter du opp bildepassordet ditt:

Trinn 1:  Sveip fingeren inn fra høyre kant av skjermen, trykk Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker deretter Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Alternativer for pålogging, og under Bildepassord, trykk eller klikk Legg til.
Trinn 4:  Logg på med Microsoft-kontoinformasjonen din, følg deretter trinnene på skjermen for å velge et bilde og velg bevegelsene dine.

Lage en PIN-kode

I stedet for å skrive et passord kan du raskt logge deg på med en firesifret kode. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Innstillinger.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Innstillinger.)
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk deretter Kontoer.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Alternativer for pålogging, og under PIN, trykk eller klikk Legg til.
Hvis det ikke er passord på kontoen, må du opprette et før du kan lage en PIN-kode.
Trinn 4:  Bekreft passordet, og fortsett med å opprette koden.

Nå kan du logge deg på med den firesifrede koden.

Obs!
Dersom du har lagt til en jobbrelatert e-postkonto til E-post-appen eller dersom Surface Pro er koblet til et nettverksdomene, kan sikkerhetspolicyer hindre deg i å lage en PIN-kode eller et bildepassord. Hør med systemadministrator hvis du har spørsmål om dette.