Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Gjelder for

Surface RT, Surface 2.

Gjelder for

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Gjelder for

Surface RT, Surface 2.

Operativsystem:

Flytt filer til Surface

Det er enkelt å legge til musikk, bilder, videoer og dokumenter til Surface.

Du kan flytte filer til Surface på flere måter:

• Legg filer til OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface.
  • Koble til en datamaskin i nettverket
  • Bruk en USB-flash-enhet eller et minnekort. MicroSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface.

Windows leveres med fire bibliotek: Dokumenter, Musikk, Bilder og Videoer. For at filene og mappene skal vises i appene er det lurt å legge dem i riktig bibliotek.

Se hvor mye diskplass som er tilgjengelig på Surface

Slik ser du hvor mye plass som er tilgjengelig på Surface:

• Velg Filutforsker Filutforsker-ikon. Velg deretter Denne PCen fra navigasjonsruten for å se mengden ledig plass og total plass.

Diskplass på Surface
Obs!
Forhåndsinstallert programvare og apper bruker en betydelig mengde plass. Se Surface-lagringsplass for å lære hvor mye.

Du finner informasjon om hvordan du frigjør plass på Surface, i Frigjøre diskplass i Windows 10.

Bruke OneDrive

Legg til alle filer du ønsker på OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface. Først legger du filene til OneDrive. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til datamaskinen med filene som du vil kopiere til Surface.
Trinn 2:  Gå til OneDrive.com og last opp filene dine. For å finne ut hvordan du gjør det, kan du se Laste opp bilder og filer.

Når filene er på OneDrive, bruker du OneDrive-appen på Surface for å få tilgang til dem. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Velg Filutforsker Filutforsker-ikon.
Trinn 2:  Velg OneDrive i den venstre ruten i Filutforsker.
Trinn 3:  Gå til mappen i OneDrive som har filene du ønsker.
Trinn 4:  Velg en fil for å åpne den.

Du kan få tilgang til filene på OneDrive uten Internett-forbindelse ved å synkronisere dem til Surface. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Velg Filutforsker Filutforsker-ikon.
Trinn 2:  Velg OneDrive i den venstre ruten i Filutforsker.
Trinn 3:  Trykk og hold (eller høyreklikk) en mappe i den høyre ruten i Filutforsker.
Trinn 4:  Velg Velg OneDrive-mappene som skal synkroniseres.
Trinn 5:  Velg mappene du vil synkronisere til Surface, og velg OK.
Mapper som synkroniseres til Surface, forblir synkronisert til OneDrive.

Hvis du vil lære mer om synkronisering av filer og mapper fra OneDrive til Surface, kan du se OneDrive på PCen.

Merknader
  • Du må ha en Microsoft-konto for å bruke OneDrive.
  • Office 2013-apper lagrer dokumenter til OneDrive som standard når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Bruker du mobilt bredbånd? Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. Du finner mer informasjon i Administrere dataforbruk på mobilt bredbånd.

Koble til en nettverksdatamaskin

Surface kan få tilgang til musikk, bilder, videoer og dokumenter på datamaskiner som er en del av et nettverk. Slik kan du se filene og mappene som har blitt delt på nettverket ditt:

Trinn 1:  Velg Filutforsker Filutforsker-ikon.
Trinn 2:  Se filene du har tilgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Nettverk.

Bruke USB-flash-enheter eller minnekort

Du kan også flytte filer til Surface ved å kopiere dem til en USB-flash-enhet eller et minnekort (både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface) og deretter legge til filene på Surface.

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Kopier filene til en USB-flash-enhet eller et minnekort fra en annen datamaskin.
Trinn 2:  Sett inn USB-flash-enheten eller minnekortet i Surface.
Se Surface-funksjoner for å finne ut hvor USB-porten og microSD-kortsporet er plassert på Surface.
Trinn 3:  Velg varslet som vises nederst til høyre på skjermen.
Trinn 4:  Velg Åpne mappen for å vise filene.
Filutforsker åpnes.
Trinn 5:  Velg filene eller mappene som du vil legge til på Surface.
Trinn 6:  Velg Hjem > Kopier til og velg en plassering.
Velg for eksempel Dokumenter hvis flash-enheten eller minnekortet inneholder dokumenter.

Hvis du trenger hjelp med å bruke Filutforsker, kan du se Finne filene dine.

Du kan flytte filer til Surface på flere måter:

• Legg filer til OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface.
  • Koble til en datamaskin i nettverket
  • Bruk en USB-flash-enhet eller et minnekort. MicroSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface.

Windows leveres med fire bibliotek: Dokumenter, Musikk, Bilder og Videoer. For at filene og mappene skal vises i appene er det lurt å legge dem i riktig bibliotek. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Biblioteker: vanlige spørsmål.

Se hvor mye diskplass som er tilgjengelig på Surface

Slik ser du hvor mye plass som er tilgjengelig på Surface:

• Velg Filutforsker Filutforsker-ikon > Denne PCen på oppgavelinjen.
    Du vil se mengden ledig plass og total plass. Hvis du begynner å få lite ledig plass, markeres stasjonen med rødt.

Finn tilgjengelig ledig plass i Filutforsker
Obs!
Forhåndsinstallert programvare og apper bruker en betydelig mengde plass. Se Surface-lagringsplass for å lære hvor mye.

For informasjon om hvordan du frigjør plass på Surface, kan du se Tips for å frigjøre diskplass på PC-en.

Bruke OneDrive

Legg til alle filer du ønsker på OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface. Først legger du filer til OneDrive. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til datamaskinen med filene som du vil kopiere til Surface.
Trinn 2:  Gå til OneDrive.com og last opp filene dine. For å finne ut hvordan du gjør det, kan du se Laste opp bilder og filer.

Når filer er på OneDrive, bruker du OneDrive-appen på Surface for å få tilgang til dem. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til Start Windows-logo >Alle apper > OneDrive.
Trinn 2:  Gå til mappen som inneholder filene du ønsker.
Trinn 3:  Gjør ett av følgende:
  • Åpne: Velg en fil.
  • Last ned: Sveip ned på (eller høyreklikk) en fil og velg Gjør frakoblet.

Filer som er tilgjengelige frakoblet, lagres lokalt på Surface slik at du kan åpne dem uten en Internett-tilkobling. Du finner mer informasjon i “Få tilgang til filer mens du er frakoblet” i Komme i gang med OneDrive.

Merknader
  • Du må ha en Microsoft-konto for å bruke OneDrive.
  • Office 2013-apper lagrer dokumenter til OneDrive som standard når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Bruker du mobilt bredbånd? Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. Se Behandle dataforbruk på mobilt bredbånd for å få mer informasjon.

Koble til en nettverksdatamaskin

Surface kan få tilgang til musikk, bilder, videoer og dokumenter på datamaskiner som er en del av et nettverk. Slik kan du se filene og mappene som har blitt delt på nettverket ditt:

Trinn 1:  Velg Filutforsker Filutforsker-ikon.
Trinn 2:  Se filene du har tilgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Nettverk.
Obs!
Hvis du er i hjemmenettverket ditt, slår du på nettverksdeling slik at Surface kan se andre datamaskiner i nettverket. Hvis du vil vite mer, kan du se Finne PCer, enheter og innhold på nettverket.

Bruke USB-flash-enheter eller minnekort

Du kan også flytte filer til Surface ved å kopiere dem til en USB-flash-enhet eller et minnekort (både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface) og deretter legge til filene på Surface.

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Kopier filene til en USB-flash-enhet eller et minnekort fra en annen datamaskin.
Trinn 2:  Sett inn USB-flash-enheten eller minnekortet i Surface.
Se Surface-funksjoner for å finne ut hvor USB-porten og microSD-kortsporet er plassert på Surface.
Trinn 3:  Velg varslet som vises øverst til høyre på skjermen.
Trinn 4:  Velg Åpne mappen for å vise filene.
Filutforsker åpnes.
Trinn 5:  Velg filene eller mappene som du vil legge til på Surface.
Trinn 6:  Velg Hjem > Kopier til og velg en plassering.
Velg for eksempel Dokumenter hvis flash-enheten eller minnekortet inneholder dokumenter.

Hvis du vil ha hjelp med å bruke Filutforsker, kan du se Arbeide med filer og mapper.

Du kan flytte filer til Surface på flere måter:

• Legg filer til OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface.
  • Koble til en datamaskin i nettverket
  • Bruk en USB-flash-enhet eller et minnekort. MicroSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface.

Windows leveres med fire bibliotek: Dokumenter, Musikk, Bilder og Videoer. For at filene og mappene skal vises i appene er det lurt å legge dem i riktig bibliotek. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Biblioteker: vanlige spørsmål.

Se hvor mye diskplass som er tilgjengelig på Surface

Slik ser du hvor mye plass som er tilgjengelig på Surface:

Trinn 1:  Velg Skrivebord på startskjermen.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Filutforsker Filutforsker-ikon > Denne PCen på oppgavelinjen.
Du vil se mengden ledig plass og total tilgjengelig plass. Hvis du begynner å få lite ledig plass, markeres stasjonen med rødt.

Finn tilgjengelig ledig plass i Filutforsker
Obs!
Forhåndsinstallert programvare og apper bruker en betydelig mengde plass. Se Surface-lagringsplass for å lære hvor mye.

For informasjon om hvordan du frigjør plass på Surface, kan du se Tips for å frigjøre diskplass på PC-en.

Bruke OneDrive

Legg til alle filer du ønsker på OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface. Først legger du filer til OneDrive. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til datamaskinen med filene som du vil kopiere til Surface.
Trinn 2:  Gå til OneDrive.com og last opp filene dine. For å finne ut hvordan du gjør det, kan du se Laste opp bilder og filer.

Når filer er på OneDrive, bruker du OneDrive-appen på Surface for å få tilgang til dem. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg OneDrive.
Trinn 2:  Gå til mappen som inneholder filene du ønsker.
Trinn 3:  Gjør ett av følgende:
  • Åpne: Trykk eller klikk en fil.
  • Last ned: Sveip ned på en fil (eller høyreklikk), og trykk deretter Gjør frakoblet.

Filer som er tilgjengelige frakoblet, lagres lokalt på Surface slik at du kan åpne dem uten en Internett-tilkobling. Du finner mer informasjon i “Få tilgang til filer mens du er frakoblet” i Komme i gang med OneDrive.

Merknader
  • Du må ha en Microsoft-konto for å bruke OneDrive.
  • Office 2013-apper lagrer dokumenter til OneDrive som standard når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Bruker du mobilt bredbånd? Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. Du finner mer informasjon i Administrere dataforbruk på mobilt bredbånd.

Koble til en nettverksdatamaskin

Surface kan få tilgang til musikk, bilder, videoer og dokumenter på datamaskiner som er en del av et nettverk. Slik kan du se filene og mappene som har blitt delt på nettverket ditt:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Søk.)
Trinn 2:  I søkefeltet, kan du skrive inn filutforsker, trykk eller klikk Filutforsker i resultatene.
Trinn 3:  Se filene du har tilgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Nettverk.
Obs!
Hvis du er i hjemmenettverket ditt, slår du på nettverksdeling slik at Surface kan se andre datamaskiner i nettverket. Hvis du vil vite mer, kan du se Finne PCer, enheter og innhold på nettverket.

Bruke USB-flash-enheter eller minnekort

Du kan også flytte filer til Surface ved å kopiere dem til en USB-flash-enhet eller et minnekort (både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface) og deretter legge til filene på Surface.

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Kopier filene til en USB-flash-enhet eller et minnekort fra en annen datamaskin.
Trinn 2:  Sett inn USB-flash-enheten eller minnekortet i Surface.
Se Surface-funksjoner for å finne ut hvor USB-porten og microSD-kortsporet er plassert på Surface.
Trinn 3:  Trykk eller klikk på varslingen som vises øverst til høyre på skjermen.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Åpne mappe for å vise filer.
Filutforsker åpnes.
Trinn 5:  Velg filene eller mappene som du vil legge til på Surface.
Trinn 6:  Trykk eller klikk Hjem > Kopier til.
Trinn 7:  Velg en plassering. Velg for eksempel Dokumenter hvis flash-enheten eller minnekortet inneholder dokumenter.

Hvis du vil ha hjelp med å bruke Filutforsker, kan du se Arbeide med filer og mapper.

Du kan flytte filer til Surface på flere måter:

• Legg filer til OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface.
  • Koble til en datamaskin i nettverket
  • Bruk en USB-flash-enhet eller et minnekort. MicroSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface.

Windows leveres med fire bibliotek: Dokumenter, Musikk, Bilder og Videoer. For at filene og mappene skal vises i appene er det lurt å legge dem i riktig bibliotek. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Biblioteker: vanlige spørsmål.

Se hvor mye diskplass som er tilgjengelig på Surface

Slik ser du hvor mye plass som er tilgjengelig på Surface:

Trinn 1:  Velg Skrivebord på startskjermen.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Filutforsker Filutforsker-ikon > Denne PCen på oppgavelinjen.
Du vil se mengden ledig plass og total tilgjengelig plass. Hvis du begynner å få lite ledig plass, markeres stasjonen med rødt.

Finn tilgjengelig ledig plass i Filutforsker
Obs!
Forhåndsinstallert programvare og apper bruker en betydelig mengde plass. Se Surface-lagringsplass for å lære hvor mye.

For informasjon om hvordan du frigjør plass på Surface, kan du se Tips for å frigjøre diskplass på PC-en.

Bruke OneDrive

Legg til alle filer du ønsker på OneDrive slik at du får tilgang til dem fra Surface. Først legger du filer til OneDrive. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til datamaskinen med filene som du vil kopiere til Surface.
Trinn 2:  Gå til OneDrive.com og last opp filene dine. For å finne ut hvordan du gjør det, kan du se Laste opp bilder og filer.

Når filer er på OneDrive, bruker du OneDrive-appen på Surface for å få tilgang til dem. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gå til startskjermen og velg OneDrive.
Trinn 2:  Gå til mappen som inneholder filene du ønsker.
Trinn 3:  Gjør ett av følgende:
  • Åpne: Trykk eller klikk en fil.
  • Last ned: Sveip ned på en fil (eller høyreklikk), og trykk deretter Gjør frakoblet.

Filer som er tilgjengelige frakoblet, lagres lokalt på Surface slik at du kan åpne dem uten en Internett-tilkobling. Du finner mer informasjon i “Få tilgang til filer mens du er frakoblet” i Komme i gang med OneDrive.

Merknader
  • Du må ha en Microsoft-konto for å bruke OneDrive.
  • Office 2013-apper lagrer dokumenter til OneDrive som standard når du er logget på med en Microsoft-konto.
  • Bruker du mobilt bredbånd? Synkronisering eller sending av data over en tilkobling til mobilt bredbånd kan føre til ekstragebyrer. Du finner mer informasjon i Administrere dataforbruk på mobilt bredbånd.

Koble til en nettverksdatamaskin

Surface kan få tilgang til musikk, bilder, videoer og dokumenter på datamaskiner som er en del av et nettverk. Slik kan du se filene og mappene som har blitt delt på nettverket ditt:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen og trykk Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du øverst til høyre på skjermen, flytter musepekeren nedover og klikker Søk.)
Trinn 2:  I søkefeltet, kan du skrive inn filutforsker, trykk eller klikk Filutforsker i resultatene.
Trinn 3:  Se filene du har tilgang til fra Surface under Hjemmegruppe eller Nettverk.
Obs!
Hvis du er i hjemmenettverket ditt, slår du på nettverksdeling slik at Surface kan se andre datamaskiner i nettverket. Hvis du vil vite mer, kan du se Finne PCer, enheter og innhold på nettverket.

Bruke USB-flash-enheter eller minnekort

Du kan også flytte filer til Surface ved å kopiere dem til en USB-flash-enhet eller et minnekort (både microSD-, microSDHC- og microSDXC-kort fungerer med Surface) og deretter legge til filene på Surface.

Slik gjør du det:

Trinn 1:  Kopier filene til en USB-flash-enhet eller et minnekort fra en annen datamaskin.
Trinn 2:  Sett inn USB-flash-enheten eller minnekortet i Surface.
Se Surface-funksjoner for å finne ut hvor USB-porten og microSD-kortsporet er plassert på Surface.
Trinn 3:  Trykk eller klikk på varslingen som vises øverst til høyre på skjermen.
Trinn 4:  Trykk eller klikk Åpne mappe for å vise filer.
Filutforsker åpnes.
Trinn 5:  Velg filene eller mappene som du vil legge til på Surface.
Trinn 6:  Trykk eller klikk Hjem > Kopier til.
Trinn 7:  Velg en plassering. Velg for eksempel Dokumenter hvis flash-enheten eller minnekortet inneholder dokumenter.

Hvis du vil ha hjelp med å bruke Filutforsker, kan du se Arbeide med filer og mapper.