Surface Pro 3.

Bruke Surface-pennen

Surface-pennen ble utviklet for problemfri skriving og tegning, pluss ettklikks tilgang til OneNote så alle de flotte ideene dine er enkle å skrive ned og lette å finne

Surface-pennen, Surface Pro 3 og OneNote er integrert, så du lett kan fange opp alle ideer og informasjon. Du kan også bruke Surface-pennen i enhver app som støtter blekk – Word og PowerPoint, tegne apper og mange fler.

Obs!

Surface-pennen er spesielt utviklet for Surface Pro 3, og fungerer ikke med tidligere Surface-modeller. Hvis du bruker en Surface Pro eller Surface Pro 2, se Bruke Pro-pennen.

Surface-pennens funksjonalitet

Surface-pennen har tre knapper og en spiss.
  • Øvre knapp
    Klikk den øvre knappen for å åpne OneNote. Dobbeltklikk for å ta et skjermbilde. Bluetooth®-teknologi linker den øvre knappen på Surface-pennen til Surface Pro 3.
  • Høyreklikk knapp
    Fungerer akkurat som høyreklikk-knappen på en mus. I apper som OneNote, klikk én gang på denne knappen for å åpne en meny for å velge farge og tykkelse på penn og andre alternativer. Eller klikk og hold for å velge tekst.
  • Sletteknapp
    Hold nede sletteknappen og flytt spissen over området som du vil slette.
  • Tips
    Den tynne spissen, sammen med håndflateblokkerende teknologi og flerpunktfølsomhet i Surface lar deg skrive og tegne på en naturlig måte.
knapper og spiss på penn

Oppsett av Surface-penn

Før du bruker Surface-pennen, må du:

• Installere AAAA-batteriet.
  • Pare pennen med Surface Pro 3.

Installer AAAA-batteriet

AAAA-batteriet brukes som en strømkilde for å skrive med Surface-pennen samt bruke høyreklikk- og sletteknappene. Du finner batteriet under Surface Pro 3-heftet i Surface Pro 3-esken. Slik setter du det i:

Surface-penn AAAA-batteri
Trinn 1:  Skru av toppen på pennen nedenfra.
Trinn 2:  Sett inn batteriet, pakket inn i etiketten fra toppen av pennen, med den positive (+) enden av batteriet pekende mot skrivespissen.
Trinn 3:  Skru på toppen igjen.
Obs!
AAAA-batteriet gir kun strøm for skriving, høyreklikk og sletting. Det strømfører ikke en Bluetooth-forbindelse og brukes ikke til åpning av OneNote eller for å ta skjermbilder.

Pare Surface-pennen til Surface Pro 3

Når du setter opp Surface Pro 3 for første gang, ser du instruksjoner på skjermen om å pare Surface-pennen, så du kan åpne OneNote eller ta skjermbilder ved å klikke på den øvre knappen.

Hvis du hopper over dette trinnet eller hvis du blir forstyrret før pennen er paret, kan du pare pennen manuelt senere. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk eller klikk Innstillinger.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Endre PC-innstillinger, og trykk eller klikk PC og enheter, og deretter Bluetooth. Kontroller at Bluetooth er slått på.
Hvis Surface-penn vises i listen over oppdagede enheter, trykk eller klikk den, og velg deretter Fjern enhet.
Trinn 3:  Hold nede øvre knapp i omtrent syv sekunder, inntil lyset i midten av pennklipsen begynner å blinke.
Surface-pennlys og øvre knapp
Trinn 4:

Når pennen vises i listen over Bluetooth-enheter, trykk på den, og velg deretter Pare.

Når pennen er paret, vises den i listen over Bluetooth-enheter. Den er oppført som Ikke tilkoblet, fordi pennen kun kobler til i et øyeblikket det tar den å åpne OneNote eller ta et skjermbilde. Dette er normalt.

OneNote bare ett klikk unna

OneNote er en flott måte å skrive ned informasjon, organisere, finne eller dele den. Klikk den øvre knappen på pennen mens Surface sover, og du kan skrive ned en beskjed eller lage en skisse med en gang, uten å låse opp skjermen. Når du bruker Surface, klikk på den øvre knappen for å åpne OneNote.

Obs!

Når Surface er låst, kan du kun bruke den øvre knappen. Slette- og høyreklikk-knappene fungerer ikke før du har låst opp Surface ved å logge på. Når Surface er låst opp, er alle tre knapper tilgjengelige.

For mer informasjon, kan du se Bruke OneNote på Surface.

Legg skjermbilder inn i OneNote

Bruk Surface-pennen til å ta et skjermbilde og kopiere det inn i OneNote. Slik gjør du det:

Trinn 1:

Vis det som du vil kopiere.
Det kan være en nettside, et bilde eller hva du enn ser på skjermen.

Trinn 2:

Dobbeltklikk den øvre knappen på Surface-pennen.

Trinn 3:

Velg det som du vil ta bilde av ved å dra spissen på pennen fra ett hjørne av elementet på skjermen til motsatt hjørne. Når du løfter pennen, vises utvalget i en ny side i OneNote.

Nå kan du merke skjermbildet med pennen, flytte det til en av OneNote-notatblokkene eller dele det med andre.

Obs!
Hvis dobbeltklikking med den øvre knappen på pennen ikke tar et skjermbilde, se Feilsøke Surface-pennen.

Skrive, tegne og mer

Når du fører Surface-pennen nær berøringsskjermen, vises et punkt på skjermen og skjermen ignorer all annen inndata som at hånden din hviler på skjermen. Du kan slappe av og skrive eller tegne akkurat som du ville ha gjort med vanlig papir og penn.

Selv om appen ikke støtter såkalt inking, kan du bruke Surface-pennen til å skrive inn tekst ved å bruke håndskriftspanelet på skjermtastaturet.

Bruke skjermtastaturet/håndskriftspanelet

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre, og trykk eller klikk deretter Innstillinger.
Trinn 2:  Trykk eller klikk Tastatur.
Trinn 3:  Trykk eller klikk Berøringstastatur og Håndskriftspanel, og velg deretter tastaturikonet Lukk på skjermtastatur-ikon, og deretter velge håndskriftsikonet onscreen-kb-write.png.
Trinn 4:  Skriv noe på håndskriftspanelet. Ordene blir automatisk omgjort til tekst.
Trinn 5:  Trykk eller klikk Sett inn for å sette inn teksten.

Håndskriftspanelet tilpasser seg din håndskrift over tid, og blir mer og mer nøyaktig jo mer du bruker det. Avsnittet Slik bruker du skjermtastaturet inneholder mer informasjon om dette.

Angi bruk med venstre eller høyre hånd

Du kan endre hvor menyer skal vises på skjermen ved å angi hvilken hånd du skriver med. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Sveip inn fra høyre kant av skjermen, og trykk deretter Søk.
(Hvis du bruker mus, peker du nederst til høyre på skjermen, flytter musepekeren oppover og klikker Søk.)
Trinn 2:  Skriv inn hånd i søkeboksen, og trykk eller klikk deretter Angi hvilken hånd du skriver med i søkeresultatet.
Kontrollpanelet Innstillinger for Tablet PC vises.
Trinn 3:  Trykk eller klikk for å velge Høyrehendt eller Venstrehendt, trykk eller klikk Bruk, og trykk eller klikk deretter OK.