Berøring: Trykking, sveiping og andre bevegelser

Her er noen av måtene du kan bruke Surface-berøringsskjermen på.

Uansett om du bruker Surface med et tastatur eller som et nettbrett, er bevegelser på Surface-berøringsskjermen en naturlig måte å få ting gjort på.
Når vi sier
Slik gjør du det
Hva det gjør

Trykk

Trykk én gang på noe.
Åpner det du trykket på.

Trykk og hold nede

Trykk og hold fingeren nede i noen sekunder.
Viser alternativer relatert til det du gjør (tilsvarer høyreklikking med mus).

Skyv

Dra fingeren over skjermen.
Ruller gjennom det som vises på skjermen.

Trykk, trykk-sveip

Trykk to ganger, mens du holder på siste trykk. Sveip deretter.
(Denne bevegelsen kalles noen ganger trykk og en halv.)
Lar deg dra et element eller velge tekst.

Knip eller strekk

Knip tommelen og pekefingeren sammen eller flytt dem fra hverandre.
Zoomer inn eller ut av et nettsted, et kart eller et bilde.

Roter

Sett to eller flere fingre på et element, og vri deretter på hånden.
Roterer ting (hvis noe kan roteres).

Sveip for å velge

Skyv et element et lite stykke i motsatt retning av retningen som siden ruller. (Hvis skjermen for eksempel rulles fra venstre til høyre, skyver du elementet opp eller ned.) En hurtig, kort bevegelse fungerer best.
Merker et element, for eksempel en appflis eller et bilde. Gjør dette øverst eller nederst i et app-vindu for å vise app-kommandoer.

Skyv for å flytte

Trykk og dra et element til en ny plassering, og slipp deretter elementet.
Flytter et element. Hvis du vil prøve dette, kan du se Tilpass startskjermen.

Sveip fra kanten

Sveip inn fra en kant av skjermen.

Fra:

Høyre kant:

Venstre kant: Øvre kant eller nedre kant:

Øvre kant:

Kopiere og lime inn ved å bruke berøring

Du kan kopiere og lime inn tekst på Surface med berøring. Slik gjør du det:

Trinn 1:  Gjør en av følgende for å velge teksten som du vil kopiere:
  • Trykk på et ord og dra deretter sirklene i hver ende av den uthevede teksten for å utvidet valget.
  • Trykk, trykk og hold et punkt ved slutten av teksten som du vil velge, og sveip deretter til enden av valget.
Trinn 2:  Trykk og hold det du har valgt inntil en boks vises, løft fingeren og trykk Kopier.
Trinn 3:  Trykk og hold hvor du vil lime inn, løft fingeren og trykk Lim inn.
Tips
Styreputen på Surface Typing Cover støtter også noen bevegelser med berøring. Hvis du vil ha mer informasjon om dette, kan du se Styrepute: En innebygd mus.