Surface vil ikke slå på, Windows vil ikke starte eller batteriet vil ikke lade

Gjelder for

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gjelder for

Surface 2, Surface RT.

Gjelder for

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Gjelder for

Surface 2, Surface RT.

Operativsystem:

Hvis Surface ikke reagerer når du slår den på eller viser en skjerm du ikke gjenkjenner, kan du gjøre følgende for å feilsøke problemet og finne løsninger.

Før du begynner

Sjekk først etter ting som kan forhindre at Surface eller Windows starter eller at batteriet lader.

Trinn 1:

Koble alt fra. Fjern alt som er tilkoblet Surface og koble strømledningen fra stikkontakten.

Obs!
Hvis du har en Surface Book, sørg for at tavlen er koblet til tastaturet.
Trinn 2:

Sjekk kontakter. Se etter skade på kontaktene og bruk en myk klut til å sørge for at kontaktene og ladeporten er rene og fri for smuss.

Obs!
Hvis du oppdager skade på ladeporten, strømkontakten eller strømledningen, ta kontakt med oss.
Trinn 3:

Koble Surface til strøm. Etter at du har kontrollert kontaktene, koble strømforsyningen først til en fungerende stikkontakt, og koble strømkontakten til ladeporten Surface.

Sørg for at tilkoblingene er sikre og at ingenting er koblet til USB-ladeporten på strømforsyningen.

Viktig
Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med.
Test tilkoblinger på USB-laderen
Trinn 4:  Kontroller strømkontaktlyset. Er LED-lampen på strømkontakten tent?

Lyset på strømkontakten til Surface RT, Surface Pro og Surface Pro 2
Surface Pro og Surface Pro 2
Surface 3-strømkontakt
Surface 3
Surface Pro 3-strømkontaktlys
Surface Pro 3
Surface Pro 4

Surface Pro 4

Surface Book

Surface Book

• Hvis lyset er slukket: Det kan hende at du må skifte strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset blinker: Fjern strømkontakten fra Surface og sjekk igjen for skade eller smuss som kan føre til en dårlig tilkobling. Hvis lyset fortsetter å blinke, kan det hende at du må skifte ut strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset er tent: Hvis strømkontaktlyset er tent, men du fremdeles har et problem, finn scenariet under som best beskriver problemet og følg feilsøkingstrinnene på den siden.

Velg symptom

Hvis Surface ...
Gå til denne siden
  • Slås ikke på eller reagerer ikke overhodet når du trykker på av/på-knappen
  • Aktiveres ikke fra hvilemodus
  • Slås på, men viser en svart, blå eller mørk skjerm
  • Slås på, men skjermer ser ut til å være baklyst
  • Slås på, men viser en annen skjerm (ikke Windows), som Automatisk reparasjon eller Velg et alternativ
  • Slås på og Surface-logoen forblir på skjermen i mer enn noen få sekunder
  • Slås på, men batteriet lader ikke når Surface er koblet til
  • Slås på, men Windows oppdager ikke batteriet
  • Slås på, men gjenkjenner ikke at den er tilkoblet
  • Slås av når du fjerner strømforsyningen
  • Slås av eller fryser midt under installasjon av oppdateringer
  • Slås på, men Windows fryser og slutter å reagere

Hvis Surface ikke reagerer når du slår den på eller viser en skjerm du ikke gjenkjenner, kan du gjøre følgende for å feilsøke problemet og finne løsninger.

Før du begynner

Sjekk først etter ting som kan forhindre at Surface eller Windows starter eller at batteriet lader.

Trinn 1:  Koble alt fra. Fjern alt som er tilkoblet Surface og koble strømledningen fra stikkontakten.
Trinn 2:

Sjekk kontakter. Se etter skade på kontaktene og bruk en myk klut til å sørge for at kontakten og ladeporten er rene og fri for smuss.

Obs!
Hvis du oppdager skade på ladeporten, strømkontakten eller strømledningen, ta kontakt med oss.
Trinn 3:

Koble Surface til strøm. Etter at du har kontrollert kontaktene, koble strømforsyningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømkontakten til ladeporten igjen.

Viktig
Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med.
Trinn 4:  Kontroller strømkontaktlyset. Er LED-lampen på strømkontakten tent?
Strømkontaktlampe på Surface RT
Surface RT
Surface 2-strømkontaktlys
Surface 2
  • Hvis lyset er slukket: Det kan hende at du må skifte strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset blinker: Fjern strømkontakten fra Surface og sjekk igjen for skade eller smuss som kan føre til en dårlig tilkobling. Hvis lyset fortsetter å blinke, kan det hende at du må skifte ut strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset er tent. Hvis strømkontaktlyset er tent, men du fremdeles har et problem, finn scenariet under som best beskriver problemet og følg feilsøkingstrinnene på den siden.

Velg symptom

Hvis Surface ...
Gå til denne siden
  • Slås ikke på eller reagerer ikke overhodet når du trykker på av/på-knappen
  • Aktiveres ikke fra hvilemodus
  • Slås på, men viser en svart, blå eller mørk skjerm
  • Slås på, men skjermer ser ut til å være baklyst
  • Slås på, men viser en annen skjerm (ikke Windows), som Automatisk reparasjon eller Velg et alternativ
  • Slås på og Surface-logoen forblir på skjermen i mer enn noen få sekunder
  • Slås på, men batteriet lader ikke når Surface er koblet til
  • Slås på, men Windows oppdager ikke batteriet
  • Slås på, men gjenkjenner ikke at den er tilkoblet
  • Slås av når du fjerner strømforsyningen
  • Slås av eller fryser midt under installasjon av oppdateringer
  • Slås på, men Windows fryser og slutter å reagere

Hvis Surface ikke reagerer når du slår den på eller viser en skjerm du ikke gjenkjenner, kan du gjøre følgende for å feilsøke problemet og finne løsninger.

Før du begynner

Sjekk først etter ting som kan forhindre at Surface eller Windows starter eller at batteriet lader.

Trinn 1:  Koble alt fra. Fjern alt som er tilkoblet Surface og koble strømledningen fra stikkontakten.
Trinn 2:  Sjekk kontakter. Se etter skade på kontaktene og bruk en myk klut til å sørge for at kontaktene og ladeporten er rene og fri for smuss.
Obs!
Hvis du oppdager skade på ladeporten, strømkontakten eller strømledningen, ta kontakt med oss.
Trinn 3: Koble Surface til strøm. Etter at du har kontrollert kontaktene, koble strømforsyningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømkontakten til ladeporten igjen.

Sørg for at tilkoblingene er sikre og at ingenting er koblet til USB-ladeporten på strømforsyningen.

Viktig
Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med.
Test tilkoblinger på USB-laderen
Trinn 4:  Kontroller strømkontaktlyset. Er LED-lampen på strømkontakten tent?
Lyset på strømkontakten til Surface RT, Surface Pro og Surface Pro 2
Surface Pro og Surface Pro 2
Surface 3-strømkontakt
Surface 3
Surface Pro 3-strømkontaktlys
Surface Pro 3
  • Hvis lyset er slukket: Det kan hende at du må skifte strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset blinker: Fjern strømkontakten fra Surface og sjekk igjen for skade eller smuss som kan føre til en dårlig tilkobling. Hvis lyset fortsetter å blinke, kan det hende at du må skifte ut strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset er tent: Hvis strømkontaktlyset er tent, men du fremdeles har et problem, finn scenariet under som best beskriver problemet og følg feilsøkingstrinnene på den siden.

Velg symptom

Hvis Surface ...
Gå til denne siden
  • Slås ikke på eller reagerer ikke overhodet når du trykker på av/på-knappen
  • Aktiveres ikke fra hvilemodus
  • Slås på, men viser en svart, blå eller mørk skjerm
  • Slås på, men skjermer ser ut til å være baklyst
  • Slås på, men viser en annen skjerm (ikke Windows), som Automatisk reparasjon eller Velg et alternativ
  • Slås på og Surface-logoen forblir på skjermen i mer enn noen få sekunder
  • Slås på, men batteriet lader ikke når Surface er koblet til
  • Slås på, men Windows oppdager ikke batteriet
  • Slås på, men gjenkjenner ikke at den er tilkoblet
  • Slås av når du fjerner strømforsyningen
  • Slås av eller fryser midt under installasjon av oppdateringer
  • Slås på, men Windows fryser og slutter å reagere

Hvis Surface ikke reagerer når du slår den på eller viser en skjerm du ikke gjenkjenner, kan du gjøre følgende for å feilsøke problemet og finne løsninger.

Før du begynner

Sjekk først etter ting som kan forhindre at Surface eller Windows starter eller at batteriet lader.

Trinn 1:  Koble alt fra. Fjern alt som er tilkoblet Surface og koble strømledningen fra stikkontakten.
Trinn 2:

Sjekk kontakter. Se etter skade på kontaktene og bruk en myk klut til å sørge for at kontakten og ladeporten er rene og fri for smuss.

Obs!
Hvis du oppdager skade på ladeporten, strømkontakten eller strømledningen, ta kontakt med oss.
Trinn 3:

Koble Surface til strøm. Etter at du har kontrollert kontaktene, koble strømforsyningen til en fungerende stikkontakt, og koble strømkontakten til ladeporten igjen.

Viktig
Surface er utviklet for å fungere best med strømforsyningen som følger med.
Trinn 4:  Kontroller strømkontaktlyset. Er LED-lampen på strømkontakten tent?
Strømkontaktlampe på Surface RT
Surface RT
Surface 2-strømkontaktlys
Surface 2
  • Hvis lyset er slukket: Det kan hende at du må skifte strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset blinker: Fjern strømkontakten fra Surface og sjekk igjen for skade eller smuss som kan føre til en dårlig tilkobling. Hvis lyset fortsetter å blinke, kan det hende at du må skifte ut strømforsyningen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du kontakte oss.
  • Hvis lyset er tent. Hvis strømkontaktlyset er tent, men du fremdeles har et problem, finn scenariet under som best beskriver problemet og følg feilsøkingstrinnene på den siden.

Velg symptom

Hvis Surface ...
Gå til denne siden
  • Slås ikke på eller reagerer ikke overhodet når du trykker på av/på-knappen
  • Aktiveres ikke fra hvilemodus
  • Slås på, men viser en svart, blå eller mørk skjerm
  • Slås på, men skjermer ser ut til å være baklyst
  • Slås på, men viser en annen skjerm (ikke Windows), som Automatisk reparasjon eller Velg et alternativ
  • Slås på og Surface-logoen forblir på skjermen i mer enn noen få sekunder
  • Slås på, men batteriet lader ikke når Surface er koblet til
  • Slås på, men Windows oppdager ikke batteriet
  • Slås på, men gjenkjenner ikke at den er tilkoblet
  • Slås av når du fjerner strømforsyningen
  • Slås av eller fryser midt under installasjon av oppdateringer
  • Slås på, men Windows fryser og slutter å reagere