Hoe los ik problemen met de weergave van bureaublad-apps op?

Als tekst en andere items in een bureaublad-app er te groot of te klein uitzien op Surface Pro of als de app niet reageert wanneer je op het scherm tikt of klikt, heb je mogelijk problemen met de beeldschermaanpassing. Beeldschermaanpassing heeft invloed op de weergave van inhoud en besturingselementen in apps op het scherm.

Is van toepassing op

Surface Pro.

Oplossing 1: Surface Pro bijwerken van Windows 8 naar Windows 8.1

Functieverbeteringen in Windows 8.1 verbeteren de manier waarop tekst en bureaublad-apps worden weergegeven op schermen met een hoge resolutie.
Door Windows 8 bij te werken naar Windows 8.1 kun je veel problemen met de beeldschermaanpassing voor apps oplossen. Zie Bijwerken naar Windows 8.1 op Surface voor meer informatie.

Opmerking
Als je Windows 8.1 gebruikt en er zich weergaveproblemen voordoen, raadpleeg je De beste weergave verkrijgen op je monitor.

Als je het probleem niet oplost door je Surface bij te werken naar Windows 8.1, probeer je Oplossing 2.

Oplossing 2: Beeldscherm aanpassen uitschakelen voor de app

Als je niet klaar bent om bij te werken naar Windows 8.1, kun je beeldschermaanpassing voor een afzonderlijke bureaublad-app uitschakelen in
Windows 8. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Typ de naam van de app in het zoekvak.
Stap 3:  Selecteer de tegel van de app (veeg naar beneden op de tegel of klik erop met de rechtermuisknop) en tik of klik vervolgens op Bestandslocatie
openen
om de Verkenner op het bureaublad te openen.
Stap 4:  Tik in Verkenner op het uitvoerbaar bestand (.exe) van de app en houd het ingedrukt of klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen.
Stap 5:  Selecteer het tabblad Compatibiliteit.
Stap 6:  Selecteer in de sectie Instellingen de optie Beeldscherm aanpassen uitschakelen bij hoge DPI-instellingen.
Stap 7:  Tik of klik op OK.
Stap 8:  Start de app.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De beeldschermaanpassing voor Windows verkleinen

Je kunt ook proberen de beeldschermaanpassing te verkleinen in Windows 8. Dat gaat als volgt:

Opmerking
Als je deze instelling wijzigt, geldt dit voor Windows en voor alle apps op je Surface Pro.
Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 2:  Voer tekst in in het zoekvak.
Stap 3:  Tik of klik in de zoekresultaten op Instellingen en kies Tekst en andere items groter of kleiner maken.
Stap 4:  Selecteer onder de optie Grootte van alle items wijzigen de optie Medium (125%).
Stap 5:  Tik of klik op Toepassen.
Stap 6:  Kies Nu afmelden of Later afmelden om de nieuwe instelling toe te passen.
Stap 7:  Open de bureaublad-app opnieuw om te controleren of het weergaveprobleem is opgelost.

Als deze oplossing niet werkt, herhaal je de bovenstaande stappen in Oplossing 3 en selecteer je Kleiner (100%) in stap 4.

Als je nog steeds een probleem hebt met de bureaublad-app, moet je deze mogelijk bijwerken of opnieuw installeren. Zie Problemen met bureaublad-apps op Surface Pro of Surface 3 oplossen voor meer informatie.