Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1.

Problemen met bureaublad-apps op Surface oplossen

Krijg hulp bij veelvoorkomende problemen met de uitvoering van bureaublad-apps op Surface Pro.

Ik heb hulp nodig bij het installeren van een bureaublad-app

Surface Pro: Zie Je apps en apparaten laten werken met Windows 8.1 voor hulp bij installatieproblemen met bureaublad-apps.

Surface RT en Surface 2: Alleen ingebouwde apps en apps die je downloadt van de Windows Store, kunnen worden uitgevoerd op Surface RT. Als je het foutbericht krijgt: 'Deze app kan niet op je pc worden uitgevoerd. Als je apps voor je pc zoekt, open je de Windows Store,' probeer je misschien een app te installeren van een andere bron dan de Windows Store.

Ik heb hulp nodig met de compatibiliteit van bureaublad-apps

De meeste bureaublad-apps die zijn geschreven voor Windows 7, werken ook in Windows 8.1, maar sommige oudere apps worden mogelijk slecht of helemaal niet uitgevoerd. Als een oudere app niet correct wordt uitgevoerd, voer je de Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit uit. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Tik of klik op de pijl boven het zoekvak en tik of klik vervolgens op Instellingen.
Stap 3:  Geef compatibiliteit op in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Compatibiliteit.
Stap 4:  Tik of klik op Programma's uitvoeren die zijn gemaakt voor vorige versies van Windows.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm.

Zie Windows-compatibiliteitscentrum en klik op Apps voor meer informatie over de bureaublad-apps waarvan bekend is dat ze compatibel zijn met Windows 8.1 en je Surface Pro. Voor meer informatie over hoe je je apps werkend krijgt, raadpleeg je Je apps en apparaten laten werken in Windows 8.1.

Een bureaublad-app verschijnt of reageert niet goed

Functieverbeteringen in Windows 8.1 verbeteren de manier waarop tekst en bureaublad-apps worden weergegeven op schermen met een hoge resolutie. Door Windows 8 bij te werken naar Windows 8.1 kun je veel problemen met de beeldschermaanpassing voor apps oplossen. Zie Bijwerken naar Windows 8.1 op Surface voor meer informatie.

Opmerking
Als je Windows 8.1 gebruikt en er zich weergaveproblemen voordoen, raadpleeg je De beste weergave verkrijgen op je monitor.

Ik heb hulp nodig bij andere problemen met bureaublad-apps

Surface- en Windows-updates installeren

Het installeren van de nieuwste Windows- en Surface-updates kan bepaalde problemen met bureaublad-apps oplossen. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Informeren bij de uitgever van je bureaublad-app

Informeer bij de uitgever van je bureaublad-app of je de nieuwste versie van de app uitvoert en om te ontdekken of er bekende problemen zijn bij het uitvoeren van je app op Surface Pro.