Problemen met Windows-apps op Surface oplossen

In veel gevallen krijg je onmiddellijk bericht van de Windows Store als er een probleem is met een app en wordt geprobeerd om het probleem voor je op te lossen. Als je geen bericht van de Store over een probleem krijgt of als je problemen met een app blijft ondervinden, kun je het volgende proberen.

Opmerkingen

Oplossing 1: De Windows-app bijwerken

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2:  Selecteer in de Store de Account-afbeelding afbeelding Account in de rechterbovenhoek en selecteer Downloads.
Als je nog niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 3:  Selecteer Controleren op updates.
Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geïnstalleerd.
Opmerking
Windows-apps worden automatisch op de achtergrond bijgewerkt. Maar je kunt nog steeds handmatig op updates controleren met bovenstaande procedure.

Probeer Oplossing 2 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze hebt bijgewerkt.

Oplossing 2: De app verwijderen en opnieuw installeren

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Alle apps.
Stap 2:  Druk op de app die je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer Verwijderen en selecteer Verwijderen.
Stap 3:  Als je de app weer wilt installeren, ga je naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 4:  Selecteer in de Store de Account-afbeelding afbeelding Account in de rechterbovenhoek en selecteer Mijn bibliotheek.
Stap 5:  Selecteer in het linkervenster Apps.
Stap 6:  Selecteer de apps die je wilt installeren en selecteer Installeren.

Opmerking
Het kan enkele minuten duren voordat een verwijderde app wordt weergegeven in de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd.

Probeer Oplossing 3 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze opnieuw hebt geïnstalleerd.

Oplossing 3: Contact opnemen met de publisher van de app

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2:  Zoek of blader naar de app en selecteer deze.
Stap 3:  Scrol naar het gedeelte Details van de pagina met de beschrijving van de app, en selecteer onder Aanvullende informatie de ondersteuningskoppeling voor de app. Via de koppeling wordt een e-mailbericht geopend waarmee je contact kunt opnemen met ondersteuning of waarmee je naar een ondersteuningswebsite wordt geleid.

Problemen met Windows-apps op Surface oplossen

In veel gevallen krijg je onmiddellijk bericht van de Windows Store als er een probleem is met een app en wordt geprobeerd om het probleem voor je op te lossen. Als je geen bericht van de Store over een probleem krijgt of als je problemen met een app blijft ondervinden, kun je het volgende proberen.

Opmerkingen

Oplossing 1: De Windows-app bijwerken

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2:  Maak in de Store een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Selecteer App-updates.
Als je nog niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Selecteer Controleren op updates.
Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geselecteerd.
Stap 5:  Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:
  • Selecteer Installeren om de beschikbare updates te installeren.
  • Selecteer Wissen, en selecteer alleen op de apps die je wilt bijwerken; selecteer dan Installeren.
Opmerking
Windows-apps worden automatisch op de achtergrond bijgewerkt. Maar je kunt nog steeds handmatig op updates controleren met bovenstaande procedure.

Probeer Oplossing 2 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze hebt bijgewerkt.

Oplossing 2: De app-licentie synchroniseren

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen.
Stap 3:  Selecteer App-updates.
Als je niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Selecteer Licenties synchroniseren.

Als het synchroniseren van de app niet helpt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De app verwijderen en opnieuw installeren

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Alle apps.
Stap 2:  Druk op de app die je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer Verwijderen en selecteer Verwijderen.
Stap 3:  Als je de app weer wilt installeren, ga je naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 4:  Selecteer Account > Mijn apps.

Punt
Behalve voor de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd, kun je het vervolgkeuzemenu op het scherm Mijn apps ook gebruiken om het volgende weer te geven:

• Alle apps die op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps die niet op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps op andere pc's die aan je Microsoft-account zijn gekoppeld

Stap 5:  Selecteer de apps die je wilt installeren en selecteer Installeren.

Opmerking
Het kan enkele minuten duren voordat een verwijderde app wordt weergegeven in de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd.

Probeer Oplossing 4 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze opnieuw hebt geïnstalleerd.

Oplossing 4: De probleemoplosser voor apps uitvoeren

Als je nog steeds problemen hebt met een app, kun je proberen de probleemoplosser voor apps uit te voeren. Met dit hulpprogramma kun je bepaalde problemen met apps automatisch zoeken en oplossen. De probleemoplosser is alleen beschikbaar in het Engels, maar werkt in alle talen.

Als de probleemoplosser voor apps het probleem niet oplost, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Contact opnemen met de publisher van de app

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2:  Zoek of blader naar de app en selecteer deze.
Stap 3:  Veeg naar links of blader naar het gedeelte Details van de pagina met de beschrijving van de app, en selecteer onder Meer informatie de ondersteuningskoppeling voor de app. Via de koppeling wordt een e-mailbericht geopend waarmee je contact kunt opnemen met ondersteuning of waarmee je naar een ondersteuningswebsite wordt geleid.

Problemen met Windows-apps op Surface oplossen

In veel gevallen krijg je onmiddellijk bericht van de Windows Store als er een probleem is met een app en wordt geprobeerd om het probleem voor je op te lossen. Als je geen bericht van de Store over een probleem krijgt of als je problemen met een app blijft ondervinden, kun je het volgende proberen.

Opmerkingen

Oplossing 1: De Windows-app bijwerken

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Maak in de Store een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op App-updates.
Als je nog niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Tik of klik op Controleren op updates.
Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geselecteerd.
Stap 5:  Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:

• Tik of klik op Installeren om de beschikbare updates te installeren.

of

• Tik of klik op Wissen en tik of klik alleen op de apps die je wilt bijwerken. Tik of klik daarna op Installeren.

Probeer Oplossing 2 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze hebt bijgewerkt.

Opmerking
Windows-apps worden automatisch op de achtergrond bijgewerkt. Maar je kunt nog steeds handmatig op updates controleren met bovenstaande procedure.

Oplossing 2: De app-licentie synchroniseren

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Tik of klik op App-updates.
Als je niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Tik of klik op Licenties synchroniseren.

Als het synchroniseren van de app niet helpt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De app verwijderen en opnieuw installeren

Stap 1:  Maak in het startscherm van het midden van het scherm een veegbeweging naar boven om de weergave Apps te openen.
(Als je een muis gebruikt, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.) Er verschijnt een lijst van alle apps die op de Surface zijn geïnstalleerd.
Stap 2:  Druk op de app die je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt of klik met de rechtermuisknop. Tik of klik op Verwijderen en tik of klik op Verwijderen.
Stap 3:  Als je de app opnieuw wilt installeren, tik of klik je in het startscherm op Store.
Stap 4:  Tik of klik op Account en tik of klik op Mijn apps.

Punt
Behalve voor de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd, kun je het vervolgkeuzemenu op het scherm Mijn apps ook gebruiken om het volgende weer te geven:

• Alle apps die op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps die niet op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps op andere pc's die aan je Microsoft-account zijn gekoppeld

Stap 5:  Tik of klik op de app die je opnieuw wilt installeren en tik of klik op Installeren.

Opmerking
Het kan enkele minuten duren voordat een verwijderde app wordt weergegeven in de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd.

Probeer Oplossing 4 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze opnieuw hebt geïnstalleerd.

Oplossing 4: De probleemoplosser voor apps uitvoeren

Als je nog steeds problemen hebt met een app, kun je proberen de probleemoplosser voor apps uit te voeren. Met dit hulpprogramma kun je automatisch bepaalde problemen met apps zoeken en oplossen. De probleemoplosser is alleen beschikbaar in het Engels, maar werkt in alle talen.

Als de probleemoplosser voor apps het probleem niet heeft opgelost, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Contact opnemen met de publisher van de app

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Zoek of blader naar de app en tik of klik er op.
Stap 3:  Veeg naar links of blader naar het gedeelte Details van de pagina met de beschrijving van de app, en tik of klik onder Meer informatie op de ondersteuningskoppeling voor de app. Via de koppeling wordt een e-mailbericht geopend waarmee je contact kunt opnemen met ondersteuning of waarmee je naar een ondersteuningswebsite wordt geleid.

Problemen met Windows-apps op Surface oplossen

In veel gevallen krijg je onmiddellijk bericht van de Windows Store als er een probleem is met een app en wordt geprobeerd om het probleem voor je op te lossen. Als je geen bericht van de Store over een probleem krijgt of als je problemen met een app blijft ondervinden, kun je het volgende proberen.

Opmerkingen

Oplossing 1: De Windows-app bijwerken

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Maak in de Store een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op App-updates.
Als je nog niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Tik of klik op Controleren op updates.
Als er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch geselecteerd.
Stap 5:  Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit:
  • Tik of klik op Installeren om de beschikbare updates te installeren.
  • Tik of klik op Wissen en tik of klik alleen op de apps die je wilt bijwerken. Tik of klik daarna op Installeren.

Probeer Oplossing 2 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze hebt bijgewerkt.

Opmerking
Windows-apps worden automatisch op de achtergrond bijgewerkt. Maar je kunt nog steeds handmatig op updates controleren met de bovenstaande stappen.

Oplossing 2: De app-licentie synchroniseren

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op App-updates.
Als je niet bent aangemeld bij de Windows Store, meld je je aan met je Microsoft-account.
Stap 4:  Tik of klik op Licenties synchroniseren.

Als het synchroniseren van de app niet helpt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: De app verwijderen en opnieuw installeren

Stap 1:  Maak in het startscherm van het midden van het scherm een veegbeweging naar boven om de weergave Apps te openen.
(Als je een muis gebruikt, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.) Er verschijnt een lijst van alle apps die op je Surface zijn geïnstalleerd.
Stap 2:  Druk op de app die je wilt verwijderen en houd deze ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop). Tik of klik op Verwijderen en tik of klik op Verwijderen.
Stap 3:  Als je de app opnieuw wilt installeren, tik of klik je in het startscherm op Store.
Stap 4:  Tik of klik op Account > Mijn apps.

Punt
Behalve voor de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd, kun je het vervolgkeuzemenu op het scherm Mijn apps ook gebruiken om het volgende weer te geven:

• Alle apps die op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps die niet op je Surface zijn geïnstalleerd
  • Alle apps op andere pc's die aan je Microsoft-account zijn gekoppeld

Stap 5:  Tik of klik op de app die je opnieuw wilt installeren en tik of klik op Installeren.

Opmerking
Het kan enkele minuten duren voordat een verwijderde app wordt weergegeven in de lijst met apps die momenteel niet zijn geïnstalleerd.

Probeer Oplossing 4 als je nog steeds problemen ondervindt met de app nadat je deze opnieuw hebt geïnstalleerd.

Oplossing 4: De probleemoplosser voor apps uitvoeren

Als je nog steeds problemen hebt met een app, kun je proberen de probleemoplosser voor apps uit te voeren. Met dit hulpprogramma kun je bepaalde problemen met apps automatisch zoeken en oplossen. De probleemoplosser is alleen beschikbaar in het Engels, maar werkt in alle talen.

Als de probleemoplosser voor apps het probleem niet oplost, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Contact opnemen met de publisher van de app

Stap 1:  Op het startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Zoek of blader naar de app en tik of klik er op.
Stap 3:  Veeg naar links of blader naar het gedeelte Details van de pagina met de beschrijving van de app, en tik of klik onder Meer informatie op de ondersteuningskoppeling voor de app. Via de koppeling wordt een e-mailbericht geopend waarmee je contact kunt opnemen met ondersteuning of waarmee je naar een ondersteuningswebsite wordt geleid.