App Personen: op de hoogte blijven

De app Personen is meer dan een adresboek. Met Personen blijf je op de hoogte van je sociale netwerken en blijf je in contact met de mensen om wie je het meeste geeft.

App Personen

Als je je accounts koppelt, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, krijg je steeds de nieuwste updates, tweets en afbeeldingen op één plaats. Geef commentaar op een update of retweet een tweet zonder naar een andere app te gaan.

Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, worden al je contactpersonen van dat account automatisch toegevoegd aan de app Personen. Je kunt ook gemakkelijk al je contactpersonen van je sociale-mediasites, zoals Facebook en Twitter, toevoegen. Voeg gewoon het account toe aan je Surface en de contactpersonen worden automatisch toegevoegd aan de app Personen.

Contactpersonen importeren

Zo kun je personen toevoegen vanuit je bestaande contactpersonenlijsten en adresboeken:

Stap 1:  Zorg ervoor dat je bent aangemeld met een Microsoft-account.
Stap 2:  In het startscherm tik of klik je op Personen.
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Instellingen
. (Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 4:  Tik of klik op Accounts en tik of klik vervolgens op Een account toevoegen.
Stap 5:  Tik op het sociaal-netwerkaccount of e-mailaccount dat je wilt toevoegen en volg de instructies op het scherm.

Je wordt gevraagd je aan te melden met je accountwachtwoord, en je ziet precies welke informatie wordt gedeeld tussen Microsoft en het account dat je toevoegt. Wacht een paar minuten en je contactpersonen verschijnen in de app Personen. Afhankelijk van het type account kun je ook profielfoto's, statusupdates en andere informatie zien.

Contactpersonen een voor een toevoegen

Je kunt een afzonderlijke contactpersoon toevoegen aan de app Personen en die contactpersoon ook toevoegen aan het account dat je selecteert.

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op Personen.
Stap 2:  Veeg omhoog vanaf de onderkant en klik op het plusteken in de linkerbenedenhoek.
Stap 3:  Vul de gegevens in die je wilt voor deze contactpersoon en tik of klik op Opslaan.
Tip
Als je vragen hebt over het koppelen van contactpersonen of wijzigen welke contactpersonen je ziet, raadpleeg je Hulp bij app Personen.

Personen zoeken

Als je je accounts hebt toegevoegd, kun je op allerlei manieren contactgegevens verzamelen en bijhouden waar mensen mee bezig zijn.

• Zoeken. Voer in de app Personen de naam van de persoon in in het zoekvak.
  • Naar een letter van het alfabet gaan. Selecteer in Personen een letter om meteen naar personen te gaan wiens naam met die letter begint.
  • Vastmaken aan Start. Je ziet hun nieuwe updates en tweets meteen, en je kunt dan meteen naar hun contactgegevens en updates gaan.
  • Bereiken vanuit andere apps. In apps die gebruikmaken van contactgegevens, zoals E-mail, kan je contactpersonenlijst direct worden geopend en kun je de gewenste personen kiezen.
  • Toevoegen als favoriet. Hun afbeelding is het eerste dat je ziet wanneer je Personen opent.

Contactpersonen vastmaken aan Start

Maak de personen die belangrijk zijn in je leven, vast aan Start om hun afbeelding en nieuwe updates te zien zonder dat je de app hoeft te openen. Dit is ook een handige snelkoppeling om ze een e-mail te sturen en een chat te beginnen.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op Personen.
Stap 2:  Voer de naam van de contactpersoon wiens gegevens je wilt bewerken in het zoekvak in. Je ziet een lijst
met contactpersonen terwijl je typt. Tik of klik op de gewenste persoon.
Stap 3:  Veeg omhoog vanaf de onderkant om de app-opdrachten te zien.
(Als je een muis gebruikt, klik je met de rechtermuisknop in de app.)
Stap 4:  Tik of klik op Vastmaken aan Start, voer een bijnaam in als je dat wilt en tik of klik vervolgens op Vastmaken aan Start.

Updates plaatsen

Zo kun je je Facebook-status bijwerken of een tweet opstellen:

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op Personen.
Stap 2:  Tik of klik op Ik.
Stap 3:  In Nieuw kies je het sociale netwerk dat je wilt gebruiken, schrijf je je bericht en tik of klik je op het pictogram Verzenden om het op je wall te plaatsen.

Delen met contactpersonen

Zo kun je bestanden zoals foto's of documenten delen:

Stap 1:  In een app veeg je over het item dat je wilt delen om het te selecteren.
(Als je een muis gebruikt, klik je met de rechtermuisknop op het item dat je wilt delen om het te selecteren.)
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Delen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer naar beneden en klik je op Delen.)
Stap 3:  Tik of klik op de persoon waarmee je je item wilt delen en volg de instructies op het scherm.

Zo deel je een koppeling:

Stap 1:  Open een app en blader naar de website, het artikel of de kaart die je wilt delen.
Stap 2:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Delen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer naar beneden en klik je op Delen.)
Stap 3:  Tik of klik op de persoon waarmee je je item wilt delen en volg de instructies op het scherm.
Tip

Je kunt items vanuit de meeste apps delen met de charm Delen. Als je items van het bureaublad wilt delen, kun je delen via e-mail of OneDrive gebruiken om bestanden en foto's te delen.

Contact opnemen

Assisted Support
Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.