Skype op Surface

Met audio- en videogesprekken van Skype tot Skype op Surface kun je met iedereen contact houden, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt.

Skype-tegel

De Surface wordt geleverd met de Skype-app vooraf geïnstalleerd. Gebruik de app om gratis gesprekken te voeren van Skype tot Skype of om tegen lage tarieven met vaste en mobiele telefoons in binnen- en buitenland te bellen.

Voor Surface Pro kun je ook Skype voor Windows-bureaublad met extra functies downloaden.

Meld je in elk geval eerst aan bij je Surface met je Microsoft-account voordat je Skype gaat gebruiken.

Klaar om te beginnen? Bekijk de onderstaande secties om aan de slag te gaan.

Belangrijk
Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aanmelden

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Skype.
Als de app niet op je startscherm staat, veeg je vanaf het midden van het scherm naar boven om de Apps-weergave te openen en tik of klik je op Skype.
Je wordt mogelijk gevraagd Skype toegang te geven tot je webcam en microfoon. Toegang tot deze functies is nodig om gesprekken of videogesprekken te voeren en te chatten.
Stap 2:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Heb je Skype nog nooit gebruikt?
    Tik of klik op Nieuw bij Skype?. Lees de gebruiksvoorwaarden en tik of klik vervolgens, als je ermee akkoord gaat, op Ik ga akkoord – lid worden van Skype.
  • Heb je een Skype-account afzonderlijk van je Microsoft-account?
    Je kunt deze samenvoegen. Tik of klik op Ik heb een Skype-account, geef je Skypenaam en -wachtwoord op en klik op Aanmelden. Controleer de accounts die je gaat samenvoegen en tik of klik op Doorgaan.
  • Ben je al aangemeld bij Skype met je Microsoft-account?
    Dan hoef je niets te doen. Tik eenvoudig op de tegel Skype en je wordt automatisch aangemeld.

Contactpersonen toevoegen

Nadat je je hebt aangemeld, worden je Messenger-vrienden automatisch toegevoegd aan je bestaande lijst met contactpersonen. Je kunt ook contactpersonen toevoegen die een Skype-account hebben. Als je eenmaal bent aangemeld:

Stap 1:  Veeg omhoog vanaf de onderkant om app-opdrachten te zien.
(Als je een muis gebruikt, klik je in de app met de rechtermuisknop).
Stap 2:  Tik of klik op contactpersoon toevoegen en zoek naar personen op naam, Skypenaam of e-mailadres.
Als je de persoon niet kunt vinden, tik of klik je op zoek in gebruikersgids.
Stap 3:  Tik of klik op de persoon die je wilt toevoegen, tik of klik vervolgens op toevoegen aan contactpersonen en volg de instructies op het scherm.
Opmerkingen
  • Je kunt contactpersonen met een mobiele of vaste telefoon toevoegen door te kiezen voor de optie nummer opslaan die wordt weergegeven in de app-opdrachten. Als je naar mobiele of vaste nummers wilt bellen, heb je Skypetegoed of een abonnement nodig. Zie Skypetegoed voor meer informatie.
  • Als je een Surface Pro hebt, gebruik je Skype voor Windows-bureaublad om adressen te importeren vanuit Facebook, Outlook en meer. Contactpersonen zonder Skype-account of telefoonnummer worden ook vermeld. Je kunt sommige of al deze contactpersonen rechtstreeks vanuit de app een bericht sturen om ze uit te nodigen Skype te downloaden.

Privacyinstellingen

Je kunt zelf bepalen wie er contact met je kan opnemen op Skype door je privacyinstellingen te wijzigen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging naar boven vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Opties.
Stap 3:  Onder Privacy kun je selecteren of iedereen je kan bellen of een bericht kan sturen, of alleen je contactpersonen.

Bellen en chatten

Een gesprek starten

• Tik of klik op een contactpersoon en tik of klik vervolgens op de knop Bellen Skype-knop Bellen of de videoknop Skype-videoknop om een videogesprek te voeren.

Chat starten

• Tik of klik op een contactpersoon en typ je bericht in het chatvenster.

Een groepschat starten

• Tik of klik op een persoon, tik of klik op de plus-knop Skype toevoegen of verzenden en tik of klik vervolgens op deelnemers toevoegen.

Opmerking
    Als je een Surface Pro hebt en je scherm wilt delen of een groepsvideogesprek wilt voeren, kun je dit doen met Skype voor Windows-bureaublad.

Bestanden en foto's delen met mensen via chat

• Tik of klik op de plus-knop Skype toevoegen of verzenden, tik of klik op bestanden verzenden, blader naar het bestand of de foto en tik of klik op Verzenden.

Koppelingen delen via chat

• Kopieer en plak de URL in het chatvenster.
Tips

• Je kunt met vrienden chatten op Skype terwijl je andere dingen doet, zoals surfen op het web, naar muziek luisteren of games spelen, door de apps naast elkaar vast te maken. Zie Meerdere apps tegelijk gebruiken voor meer informatie.
  • Je kunt ook contact opnemen met een Skype-contactpersoon vanuit de app Personen. Tik of klik op de naam van een contactpersoon en kies of je wilt chatten, bellen of een videogesprek met diegene wilt starten
  • Als je iemand met een Skype-account op je startscherm vastmaakt, kun je op de afbeelding van die persoon tikken of klikken om een videogesprek te starten, te chatten of een sms te sturen via Skype.
  • Als je wilt wisselen tussen de camera aan de voorkant en de camera aan de achterkant terwijl je een videogesprek voert, tik of klik je op het videopictogram Skype-videoknop of tik of klik je op de webcamafbeelding in de rechterbenedenhoek.