Problemen met e-mail oplossen

Als je problemen ondervindt met de app E-mail of met Outlook op je Surface, probeer je de volgende oplossingen.

Eerst het volgende controleren

Zorg er ten eerste voor dat je de nieuwste updates voor de app E-mail, Windows en Surface hebt geïnstalleerd.

Windows Store-apps worden regelmatig bijgewerkt door hun uitgevers en de updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd wanneer deze beschikbaar worden.

Handmatig controleren op app-updates:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Store.
(Als je een muis gebruikt, wijs je naar de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Store.)
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm, tik of klik op Instellingen en vervolgens op App-updates.
Stap 3:  Tik of klik op Controleren op updates.
Stap 4:  Als er app-updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Installeren.

Zie Surface- en Windows-updates installeren om te controleren of er updates beschikbaar zijn voor Windows en Surface.

Ik kan de app E-mail niet vinden of sluiten

Als je de tegel van de app E-mail van je Startscherm hebt verwijderd, kun je deze opnieuw vastmaken. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer e-mail in het zoekvak in.
Stap 3:  Tik op de app E-mail en houd deze vast of klik met de rechtermuisknop om de app te selecteren en tik of klik op Vastmaken aan startscherm.

Als je de app E-mail hebt verwijderd, kun je deze opnieuw installeren via de Windows Store (de naam van de app is E-mail, Agenda en Personen). Zie een van de volgende opties voor informatie over het installeren van apps:

Zie Apps starten, zoeken en sluiten op Surface voor hulp bij het sluiten van apps, inclusief de app E-mail.

Ik wil Outlook gebruiken, maar kan het niet vinden op Surface

Outlook 2013 RT wordt gratis meegeleverd als onderdeel van Surface 2 en bij de nieuwere Surface RT-apparaten. Als het nog niet op je startscherm is vastgemaakt, kun je het opnieuw vastmaken.

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer in het zoekvak outlook in.
Stap 3:  Houd Outlook 2013 ingedrukt of klik met de rechtermuisknop om het te selecteren en tik of klik vervolgens op Vastmaken aan Start.

Als je een ouder Surface RT-apparaat hebt, is Outlook 2013 niet vooraf geïnstalleerd, maar je kunt het gratis krijgen door bij te werken van Windows RT naar Windows 8.1 RT.

Als je meer wilt weten over je opties voor het gebruik van Outlook op Surface Pro, raadpleeg je Microsoft Office installeren en gebruiken op Surface Pro.

Zie Basistaken in Outlook 2013 om te weten te komen hoe je aan de slag kunt gaan met Outlook.

Ik zie niet al mijn e-mailberichten in de app E-mail

Als er geen nieuwe berichten worden weergegeven in een e-mailaccount, probeer je het account handmatig te synchroniseren.

Stap 1:  Tik of klik op het Startscherm op E-mail.
(Als je een muis gebruikt, wijs je naar de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op E-mail.)
Stap 2:  Veeg naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm en tik of klik op Meer en Synchroniseren.
Volgens de standaardinstelling bewaart de app E-mail e-mailberichten slechts gedurende twee weken. Je kunt oudere berichten nog wel vinden door de charm Zoeken in E-mail te openen.

De instellingen veranderen voor hoeveel e-mail gedownload wordt:

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op E-mail.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Tik of klik op Accounts.
Stap 4:  Tik of klik op het account waarvan je de instellingen wilt wijzigen en tik of klik vervolgens op E-mail downloaden vanaf en selecteer een periode.
Opmerkingen
  • Om tijd en ruimte te besparen wordt niet elke E-mail-app automatisch gesynchroniseerd. Tik of klik op een map om deze te synchroniseren. Wanneer je een map hebt geselecteerd, wordt die map op hetzelfde moment gesynchroniseerd als je Postvak IN voor het betreffende account.
  • Als het probleem niet is opgelost door handmatig te synchroniseren, controleer je de statuspagina van Microsoft-services om te kijken of er op dat moment problemen zijn met Outlook-services.
  • Zie voor meer informatie over het synchroniseren van accounts en individuele mappen E-mailapp voor Windows.

Ik kan geen e-mailaccount toevoegen of verwijderen

Zie E-mail instellen en gebruiken voor informatie over het toevoegen van je e-mailaccounts.

Een account verwijderen:

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op E-mail.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Accounts.
Stap 4:  Tik of klik op het account dat je wilt verwijderen en tik of klik vervolgens op Account verwijderen of Alle accounts verwijderen.

Als je het account verwijdert dat je hebt gebruikt om E-mail in te stellen, verwijder je al je accounts uit E-mail, Agenda en Personen. In plaats van je account te verwijderen, kun je er ook voor kiezen om het synchroniseren van e-mail vanaf het account te stoppen.

Ik ontvang een foutbericht wanneer ik een account probeer toe te voegen

Als je het foutbericht 'Het e-mailadres of wachtwoord is onjuist. Controleer ze en probeer het nog een keer.' ziet wanneer je een nieuw account wilt toevoegen, probeert de app E-mail mogelijk twee accounts samen te voegen (wat niet werkt) in plaats van één account in te stellen als gemachtigd account. Je kunt aliassen gebruiken om dit probleem op te lossen. Zie Aliassen gebruiken om e-mailadressen aan je account toe te voegen voor meer informatie over aliassen en stappen voor het gebruik van aliassen.

Ik heb problemen met een Exchange-e-mailaccount

Zie Je Office 365- of andere op Exchange gebaseerde e-mail configureren in Outlook 2013 voor hulp bij het instellen van een Microsoft Exchange-account en hulp bij het oplossen van problemen met de verbinding.

Ik kan geen POP-e-mailaccount toevoegen

De app E-mail ondersteunt niet het toevoegen van e-mailaccounts die gebruikmaken van POP (Post Office Protocol). Als je e-mailaccount gebruikmaakt van POP en je wilt dit kunnen gebruiken op je Surface, raadpleeg je E-mailaccounts via POP gebruiken.

Tip
Je kunt het POP-e-mailaccount in plaats van aan de app E-mail ook aan Outlook of Outlook RT toevoegen.

Ik heb problemen met een IMAP-account

De meeste accountinstellingen worden automatisch gedetecteerd door de app E-mail nadat je je e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd. Als je e-mailprovider het IMAP-protocol gebruikt en de app E-mail kan geen instellingen voor je e-mailadres vinden, volg je de onderstaande stappen om de accountinstellingen handmatig te configureren voor je IMAP-account.

Opmerking
Mogelijk moet je contact met de provider van je e-mailaccount opnemen voor de accountinstellingen die je nodig hebt om je e-mailaccount aan de app E-mail toe te voegen.
Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op E-mail.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Tik of klik op Accounts en tik of klik vervolgens op Een account toevoegen.
Stap 4:  Tik of klik op Ander account, daarna op IMAP en ten slotte op Verbinden.
Stap 5:  Voer je e-mailadres en wachtwoord in en tik of klik op Verbinden.
De app E-mail zal proberen je e-mailaccountinstellingen te bepalen. Als de app E-mail je account niet kan vinden, zie je het volgende bericht:
We kunnen geen instellingen vinden voor e-mail@adres.com

Vervolgens word je gevraagd om de volgende extra gegevens op te geven:

• Gebruikersnaam
  • Wachtwoord
  • Naam van de server voor binnenkomende e-mail (IMAP)
  • Poort voor de server voor binnenkomende e-mail (IMAP)
  • Naam van de server voor uitgaande e-mail (IMAP)
  • Poort voor de server voor uitgaande e-mail (IMAP)
  • Als 'Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen' niet geselecteerd is, zie je twee extra tekstvelden (Gebruikersnaam en Wachtwoord) voor de uitgaande e-mailserver (SMTP).

Stap 6: Voer de informatie in en tik of klik op Verbinden.
Als de app E-mail je account gevonden heeft, wordt het nieuwe account toegevoegd aan je lijst met beschikbare accounts.

Gmail: Ik kan mijn account niet toevoegen, geen nieuwe berichten bekijken of mijn agenda niet synchroniseren

Google heeft haar beveiligingsmaatregelen verhoogd om toegang tot Google-accounts na 15 juli, 2014 te blokkeren als die accounts worden geconfigureerd of gesynchroniseerd in apps en op apparaten die Basisverificatie gebruiken.

Als je problemen ondervindt bij het toevoegen van een Gmail-account aan Outlook, moet je mogelijk Basisverificatie voor je Gmail-account inschakelen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de pagina Minder veilige Google-apps.
Stap 2:  Selecteer Inschakelen en tik of klik vervolgens op Gereed.

Als je Gmail-account niet langer correct wordt gesynchroniseerd (er verschijnen geen nieuwe berichten meer in E-mail) of als je je Google-account op Surface wilt instellen of repareren, moet je mogelijk je bestaande Google-accounts verwijderen en vervolgens opnieuw koppelen. Zie Google-services synchroniseren met Windows voor meer informatie.

Op 30 januari 2013 heeft Google de ondersteuning voor nieuwe EAS-verbindingen (Exchange ActiveSync) in sommige scenario's stopgezet. Hierdoor is het mogelijk dat jouw Google-agenda niet meer wordt gesynchroniseerd met de app E-mail.

Ik heb problemen met bijlagen, berichten, agenda's of contactpersonen

Zie De apps kiezen die standaard door Windows worden gebruikt voor hulp bij het instellen of wijzigen van de standaardapp die wordt uitgevoerd wanneer je een e-mailbijlage opent.

Zie voor hulp bij het gebruiken en beheren van functies in de app E-mail zoals berichten, agenda's, contacten of adresboeken E-mail instellen en gebruiken.