Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.


Veelgestelde vragen over ondersteuning voor Surface

Hier volgen antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van Surface en het oplossen van problemen met Surface.


Waar vind ik gedetailleerde informatie over de nieuwe Surface Pro 3?

Haal het meeste uit je Surface Pro 3 door te leren over de nieuwe functies en te ontdekken wat je met je apparaat kunt doen. Onze gebruikershandleidingen zijn bondig maar bevatten alle informatie die je nodig hebt. Zie Surface-gebruikershandleidingen en download jouw exemplaar.

Waarom functioneert mijn pen niet met Surface Pro 3?

Als je Surface-pen niet functioneert wanneer je probeert te schrijven of wanneer je op de rechterknop of de wisknop drukt, moet je mogelijk de nieuwste Surface- en Windows-updates installeren. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start je de Surface opnieuw op en controleer je of de pen werkt.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je pen, moet je mogelijk de batterij vervangen. Zie Problemen met de Surface-pen oplossen voor meer informatie.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de nieuwste updates hebt geïnstalleerd of de accu hebt vervangen, moet je mogelijk de pen vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan ik de pen die ik bij de Surface Pro of Surface Pro 2 heb gekregen, ook gebruiken met de Surface Pro 3?

Nee, de pennen zijn verschillend en kunnen niet met elkaar worden gewisseld. Dit betekent ook dat de pen die bij je Surface Pro 3 werd geleverd, niet met je eerdere Surface Pro-model kan worden gebruikt. Voor meer informatie ga je naar Surface-pen gebruiken.

Hoe krijg ik de Windows 8.1-update?

Als je Windows 8.1 of Windows RT 8.1 gebruikt en je updates automatisch krijgt, dan hoef je niets te doen. Windows Update zal de update voor jou downloaden en installeren.

Als je wilt weten of je de update al hebt, kijk je naar de rechterbovenhoek van je Startscherm. Als je een knop Zoeken zoekknop naast je accountafbeelding ziet, dan heb je de update al.

Als je niet wilt wachten op de automatische update, raadpleeg je De meest recente Windows 8.1-update installeren.

Ik heb geprobeerd de Windows 8.1-update te installeren, maar dit is mislukt. Hoe kan ik dit in orde krijgen?

Hier vind je informatie over wat er mogelijk fout is gelopen en hoe je dit kunt oplossen:

Maak wat schijfruimte vrij. Voordat je de Windows 8.1-update installeert, moet je ervoor zorgen dat er voldoende vrije schijfruimte is op je Surface.

Je hebt minstens 1 GB vrije schijfruimte nodig op je Surface RT of Surface 2. Voor Surface Pro of Surface Pro 2 heb je 1,7 tot 2,75 GB vrije schijfruimte nodig, afhankelijk van de taalpakketten die zijn geïnstalleerd.

Je moet mogelijk enkele bestanden verplaatsen naar OneDrive, een USB-station of een microSD-kaart, ten minste totdat de update is voltooid. Zie Tips om schijfruimte vrij te maken voor meer informatie.

Installeer voorgaande updates. Als je Windows 8 hebt, moet je eerst bijwerken naar Windows 8.1. Als je Windows 8.1 al hebt geïnstalleerd, controleer je of alle beschikbare Windows-updates geïnstalleerd zijn, in het bijzonder KB 2919442. Zie Surface- en Windows-updates installeren voor meer informatie hierover.

Zorg ervoor dat je stroom hebt en verbonden bent. Laat je Surface aangesloten op een voedingsbron tijdens de update en zorg ervoor dat je een goede Wi-Fi-verbinding hebt (of maak verbinding met een bekabeld netwerk).

Hoe kan ik mijn e-mail instellen?

De app Mail is de enige locatie die je nodig hebt voor e-mail op je Surface. De eerste keer dat je de app Mail start, wordt je gevraagd een account in te stellen. Je kunt je accounts van Outlook.com, Gmail, AOL en Yahoo! toevoegen en zelfs van je werk (Exchange ActiveSync).

Sommige Surface-apparaten bevatten Outlook 2013 RT naast de app Mail. Leer meer over je e-mailopties in E-mail instellen en gebruiken, inclusief je dagelijkse e-mailbeheer, het wijzigen van accountinstellingen en het beheren van berichten en mappen. Bekijk ook Problemen met e-mail oplossen als je problemen ondervindt.

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface. Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, wordt je Surface verbonden met de cloud en kunnen veel van de aan je account gekoppelde instellingen, voorkeuren en apps jou 'volgen' op elke andere pc met Windows 8 of later.

Met een Microsoft-account wordt het eenvoudig om apps, muziek, video's en games voor de Surface aan te schaffen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Microsoft-account om je aan te melden, is dat je je wachtwoord online opnieuw kunt instellen als je dit ooit vergeet.

Voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, raadpleeg je Alles over accounts: veelgestelde vragen.

Wat als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op de Surface hebt ingesteld. Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor meer informatie.

Hoe kan ik Microsoft Office op mijn Surface krijgen?

 • Surface Pro: Tik of klik op het Startscherm op Microsoft Office om te zien hoe je Microsoft Office 2013 op Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 kunt verkrijgen. Je kunt een versie van Office 2013 of Office 365 gebruiken, een bestaande Office 2013-productcode activeren of een proefversie van één maand van Office 365 installeren. Als je Office 365 koopt, kun je dit installeren op meerdere computers en apparaten. Zie Microsoft Office installeren en gebruiken op Surface Pro voor meer informatie.
 • Surface 2: Je hoeft niets te doen, omdat Office 2013 RT al vooraf is geïnstalleerd. Dit omvat Office RT-versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Zie Microsoft Office 2013 RT voor meer informatie.
 • Surface RT: Microsoft Office 2013 RT voor Thuisgebruik en Studenten is vooraf geïnstalleerd op Surface RT. Dit omvat Office RT-versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Je kunt ook Outlook krijgen wanneer je bijwerkt van Windows RT naar Windows RT 8.1. Zie Surface bijwerken van Windows 8 naar Windows 8.1 voor meer informatie.

Zijn de nieuwste updates geïnstalleerd op Surface?

Op de Surface worden updates automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar worden via de Windows Update-service. Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, Bijwerken en herstellen en Windows Update.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 5:  Tik of klik om de updates die je wilt installeren, te selecteren en tik of klik vervolgens op Installeren.
Mogelijk moet je de Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Je kunt ook controleren op updates voor apps die je gebruikt vanaf de Windows Store. Zie Problemen met Windows Store-apps op Surface oplossen voor meer informatie hierover.

Wat als ik geen verbinding kan maken met Wi-Fi?

Als je problemen hebt om verbinding te maken met Wi-Fi, moet je Wi-Fi op Surface of je netwerkhardware opnieuw opstarten. Soms kun je het probleem heel gemakkelijk oplossen door gewoon de nieuwste updates voor Surface te installeren. Om snel terug online te gaan, raadpleeg je de oplossingen in Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Hoe kan ik de accutijd op Surface verlengen? Wat als de accu helemaal niet kan worden opgeladen?

Er zijn verschillende manieren om de accutijd te verlengen: je kunt de helderheid van het scherm verminderen, USB-apparaten die je niet gebruikt, loskoppelen of Wi-Fi uitschakelen als je deze een tijdje niet nodig hebt. Als je Surface Pro of Surface Pro 2 hebt, kun je je accu ook sparen door een energiebesparende stand te kiezen. Zie voor meer informatie over je Surface-accu:

Als je problemen ondervindt bij het opladen van je Surface, raadpleeg je Surface-accu kan niet worden opgeladen.

Mijn Surface kan niet worden ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?

Als het probleem bij de voeding, de magnetische laadconnectoren of gewoon een lage accu ligt, is het vaak een beetje zoeken om het probleem te achterhalen en je Surface ingeschakeld te krijgen. Voor hulp raadpleeg je:

Wat als mijn Surface-cover niet reageert of slechts af en toe reageert?

Dit kan gebeuren wanneer je toetsenbord niet correct op de Surface is aangesloten. Je moet het toetsenbord mogelijk een paar keer verwijderen en opnieuw aansluiten totdat je zeker bent dat je een goede aansluiting hebt. Zie Problemen met je Surface-cover oplossen voor meer informatie.

Welke apparaten zijn compatibel met Windows RT 8.1?

Surface 2 en Surface RT zijn compatibel met printers, muizen, luidsprekers en andere apparaten die over het logo "Ontworpen voor Windows RT 8.1" beschikken. Deze apparaten werken regelrecht uit de verpakking en je hoeft geen stuurprogramma's te installeren. Sommige oudere apparaten werken mogelijk niet met Windows RT 8.1. Als je wilt weten welke apparaten compatibel zijn, ga je naar het Windows-compatibiliteitscentrum.

Met wie kan ik contact opnemen over het ontwikkelen van apps voor de Windows Store?

Als je een ontwikkelaar bent die geïnteresseerd is in het ontwerpen, ontwikkelen en op de markt brengen van apps voor gebruik met Surface via de Windows Store, ga je naar het Windows-ontwikkelaarscentrum.

Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn Surface?

Er zijn verschillende manieren om hulp en ondersteuning te krijgen voor je Surface:

 • Onlineondersteuning voor Surface
  Hier op de Surface-ondersteuningssite kun je hulp vinden. Zoek naar informatie over procedures en probleemoplossing die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Surface-communityforums
  In de Surface-communityforums kun je vragen posten en antwoorden krijgen van andere Surface-gebruikers.
 • Surface-ondersteuningsmedewerkers
  Neem contact met ons op om te bellen of chatten met experts. Zorg dat je je Surface eerst online registreert en houd het serienummer van je Surface-product bij de hand. Zie Het serienummer op de Surface vinden of Het serienummer op je Surface Cover vinden.

  Volgens de standaardgarantie die bij je Surface wordt geleverd, beschik je over 90 dagen technische ondersteuning voor vooraf geïnstalleerde software. Als je garantie is verlopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

Contact opnemen

Heb je persoonlijke ondersteuning nodig? Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.
Aan de slag


Hebt u nog meer ondersteuning nodig?

Vraag het aan de community