Veelgestelde vragen over ondersteuning voor Surface

Hier volgen antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van Surface en het oplossen van problemen met Surface.

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Besturingssysteem:

Kan ik mijn Surface naar Windows 10 upgraden?

Windows 10 is alleen beschikbaar voor Surface Pro-modellen en Surface 3. Als je meer wilt weten over upgrade-opties en nieuwe functies in Windows 10, ga je naar Surface naar Windows 10 upgraden.

Waar vind ik gedetailleerde informatie over de nieuwe Surface 3?

Haal het meeste uit je Surface 3 door te leren over de nieuwe functies en te ontdekken wat je met je apparaat kunt doen. Onze gebruikershandleidingen zijn bondig maar bevatten alle essentiële informatie die je nodig hebt. Zie Surface-gebruikershandleidingen en download jouw exemplaar.

Zie Surface 3-functies voor een kort overzicht van Surface 3-functies.

Hoe weet ik of ik de nieuwste updates op Surface heb geïnstalleerd?

Op de Surface worden updates automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar worden via de Windows Update-service. Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar start Windows-logo en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.
Stap 2:  Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details.
Stap 3:  Selecteer de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Je kunt ook controleren op updates voor apps die je gebruikt vanaf de Windows Store. Zie Problemen met Windows-apps op Surface oplossen voor meer informatie hierover.

Waarom functioneert mijn pen niet met Surface Pro 3 of Surface 3?

Als je Surface-pen niet functioneert wanneer je probeert te schrijven of wanneer je op de rechterknop of de wisknop drukt, moet je mogelijk de nieuwste Surface- en Windows-updates installeren. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start je je Surface opnieuw op en controleer je of de pen werkt.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je pen, moet je mogelijk de batterij vervangen. Zie Problemen met de Surface-pen oplossen voor meer informatie.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de nieuwste updates hebt geïnstalleerd of de accu hebt vervangen, moet je mogelijk de pen vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Opmerking
De Surface-pen wordt bij Surface Pro 3 geleverd en kan als accessoire worden aangeschaft voor Surface 3.

Kan ik de pen die ik bij Surface Pro 3 heb gekregen, gebruiken met Surface 3?

Ja, Surface-pen––de pen die in de doos bij Surface Pro 3 zit––is compatibel met zowel Surface Pro 3 als Surface 3. Zie voor meer informatie De Surface-pen gebruiken.

Waar kan ik ene herstelkopie voor Surface krijgen?

Surface wordt geleverd met ingebouwde herstelprogramma's waarmee je Surface kunt vernieuwen of opnieuw kunt instellen. Als je niet bij deze programma's kunt komen, kun je de bestanden downloaden die je nodig hebt om je Surface weer te laten werken. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Zie voor informatie over ingebouwde herstelprogrammma's op Surface het volgende:

Kan ik een oplader van een andere fabrikant voor mijn Surface gebruiken?

Je Surface is zo ontworpen dat hij het beste werkt met de meegeleverde voeding. Het gebruik van een voedingseenheid van een andere fabrikant kan traag opladen tot gevolg hebben en wordt niet aanbevolen.

Hoe kan ik mijn e-mail instellen?

De app Mail is de enige locatie die je nodig hebt voor e-mail op je Surface. De eerste keer dat je de app Mail start, wordt je gevraagd een account in te stellen. Je kunt je accounts van Outlook.com, Gmail, AOL en Yahoo! toevoegen en zelfs van je werk (Exchange ActiveSync).

Sommige Surface-modellen bevatten Outlook 2013 RT naast de app Mail. Leer meer over je e-mailopties in E-mail instellen en gebruiken, inclusief je dagelijkse e-mailbeheer, het wijzigen van accountinstellingen en het beheren van berichten en mappen. Bekijk Problemen met e-mail oplossen als je problemen ondervindt.

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface. Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, wordt je Surface verbonden met de cloud en kunnen veel van de aan je account gekoppelde instellingen, voorkeuren en apps jou 'volgen' op elke andere pc met Windows 8 of later.

Met een Microsoft-account wordt het eenvoudig om apps, muziek, video's en games voor de Surface aan te schaffen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Microsoft-account om je aan te melden, is dat je je wachtwoord online opnieuw kunt instellen als je dit ooit vergeet.

Voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, raadpleeg je Alles over accounts.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?

Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op je Surface hebt ingesteld. Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor meer informatie.

Wat als ik geen verbinding kan maken met Wi-Fi?

Als je problemen hebt om verbinding te maken met Wi-Fi, moet je Wi-Fi op je Surface of je netwerkhardware opnieuw opstarten. Soms kun je het probleem heel gemakkelijk oplossen door gewoon de nieuwste updates voor je Surface te installeren. Probeer de oplossingen in Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk om problemen met Wi-Fi op te lossen.

Ik kan geen verbinding maken met mobiel breedband. Wat is er aan de hand?

Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je Surface 2 (4G) of Surface 3 (4G LTE) op een netwerk, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een of meer van de volgende redenen:

 • Je moet de nieuwste updates voor Surface en Windows installeren.
 • Mogelijk heb je geen mobiele-telefoondekking.
 • Mogelijk heb je geen actief gegevensabonnement.

Voor meer informatie over het oplossen van deze problemen, ga je naar Kun je geen verbinding maken met mobiel breedband?.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen over mobiel breedband raadpleeg je Mobiel breedband (4G): veelgestelde vragen.

Hoe kan ik de accutijd op mijn Surface verlengen?

Er zijn verschillende manieren om de accutijd te verlengen: je kunt de helderheid van het scherm verminderen, USB-apparaten die je niet gebruikt, loskoppelen of Wi-Fi uitschakelen als je deze een tijdje niet nodig hebt. Op Surface Pro-modellen en op Surface 3 kun je ook een energiebeheerschema kiezen waarmee je energie bespaart. Als je Windows 10 hebt, kun je instellingen voor accubesparing gebruiken. Zie voor meer informatie over je Surface-accu Surface accu en voeding.

Mijn accu wordt niet opgeladen. Wat moet ik doen?

Als je problemen ondervindt bij het opladen van je Surface, raadpleeg je Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Mijn Surface wordt niet ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?

Het probleem kan bij de voeding, de laadaansluitingen of gewoon aan een bijna lege accu liggen. Je vindt oplossingen en tips voor probleemoplossing in Surface wordt niet ingeschakeld, Windows wordt niet opgestart of de accu wordt niet opgeladen.

Wat als mijn Surface-cover niet reageert of af en toe reageert?

Dit kan gebeuren wanneer je Surface Cover niet correct op je Surface is aangesloten. Je moet de Cover mogelijk een paar keer verwijderen en opnieuw aansluiten totdat je zeker bent dat je een goede aansluiting hebt. Zie Problemen met je Surface-cover oplossen voor meer informatie.

Kan ik mijn Surface Pro Touch Cover, Type Cover of Power Cover gebruiken met Surface 3?

De Surface 3 Type Cover is ontworpen voor Surface 3. Als je een van de andere Surface Typing Covers met Surface 3 gebruikt, werken de touchpad en het toetsenbord wel, maar als je deze sluit, schakelt je Surface 3 niet over naar slaapstand. Ook wordt Surface 3 niet opgeladen door de Power Cover.

Welke apparaten zijn compatibel met Windows RT 8.1?

Surface 2 en Surface RT zijn compatibel met printers, muizen, luidsprekers en andere apparaten die over het logo "Ontworpen voor Windows RT 8.1" beschikken. Deze apparaten werken regelrecht uit de verpakking en je hoeft geen stuurprogramma's te installeren. Sommige oudere apparaten werken mogelijk niet met Windows RT 8.1. Als je wilt weten welke apparaten compatibel zijn, ga je naar het Windows-compatibiliteitscentrum.

Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn Surface?

Er zijn verschillende manieren om hulp en ondersteuning te krijgen voor je Surface:

 • Online onderteuning voor Surface
  Hier op de Surface-ondersteuningssite kun je hulp vinden. Zoek naar informatie over procedures en probleemoplossing die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Surface community forums
  In de Surface-communityforums kun je vragen posten en antwoorden krijgen van andere Surface-gebruikers.
 • Surface-ondersteuningsmedewerkers

  Neem contact met ons op om te bellen of chatten met experts. Zorg dat je je Surface eerst online registreert en houd het serienummer van je Surface-product bij de hand. Zie Het serienummer op de Surface vinden of Het serienummer op je Surface Cover vinden.

  Volgens de standaardgarantie die bij je Surface wordt geleverd, beschik je over 90 dagen technische ondersteuning voor vooraf geïnstalleerde software. Als je garantie is verlopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

 • Surface-ondersteuning op Twitter
  Volg Surface-ondersteuning op Twitter om hulp te krijgen bij het oplossen van problemen en voor antwoorden op je vragen over Surface.

Kan ik mijn Surface naar Windows 10 upgraden?

Windows 10 is beschikbaar voor Surface Pro-modellen en Surface 3. Als je meer wilt weten over upgrade-opties en nieuwe functies in Windows 10, ga je naar Surface naar Windows 10 upgraden.

Als je je Surface RT of Surface 2 wilt upgraden, kun je Windows 8.1 RT Update 3 installeren, die het Startmenu een nieuwe look geef vergelijkbaar met die van Windows 10. De update is gratis en beschikbaar via Windows Update voor Surface RT- of Surface 2-apparaten waarop Windows RT 8.1 Update wordt uitgevoerd. Zie voor meer informatie Windows 8.1 RT Update 3 ophalen.

Waar vind ik gedetailleerde informatie over de nieuwe Surface 3?

Haal het meeste uit je Surface 3 door erachter te komen wat er nieuw is en wat je allemaal kunt doen.

Onze Surface 3-gebruikershandleiding is snel te lezen en geeft je de essentiële gebruiksinformatie om je aan de slag te laten gaan. Zie Surface-gebruikershandleidingen en download jouw exemplaar.

Zie Surface 3-functies voor een kort overzicht van Surface 3-functies.

Hoe weet ik of ik de nieuwste updates op Surface heb geïnstalleerd?

Op de Surface worden updates automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar worden via de Windows Update-service. Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen > Nu controleren.
Stap 3:  Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details weergeven.
Stap 4:  Selecteer de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Je kunt ook controleren op updates voor apps die je gebruikt vanaf de Windows Store. Zie Problemen met Windows-apps op Surface oplossen voor meer informatie hierover.

Waarom functioneert mijn pen niet met Surface Pro 3 of Surface 3?

Als je Surface-pen niet functioneert wanneer je probeert te schrijven of wanneer je op de rechterknop of de wisknop drukt, moet je mogelijk de nieuwste Surface- en Windows-updates installeren. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start je je Surface opnieuw op en controleer je of de pen werkt.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je pen, moet je mogelijk de batterij vervangen. Zie Problemen met de Surface-pen oplossen voor meer informatie.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de nieuwste updates hebt geïnstalleerd of de accu hebt vervangen, moet je mogelijk de pen vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Opmerking
De Surface-pen wordt bij Surface Pro 3 geleverd en kan als accessoire worden aangeschaft voor Surface 3.

Kan ik de pen die ik bij Surface Pro 3 heb gekregen, gebruiken met Surface 3?

Ja, Surface-pen––de pen die in de doos bij Surface Pro 3 zit––is compatibel met zowel Surface Pro 3 als Surface 3. Zie voor meer informatie De Surface-pen gebruiken.

Waar kan ik ene herstelkopie voor Surface krijgen?

Surface wordt geleverd met ingebouwde herstelprogramma's waarmee je Surface kunt vernieuwen of opnieuw kunt instellen. Als je niet bij deze programma's kunt komen, kun je de bestanden downloaden die je nodig hebt om je Surface weer te laten werken. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Zie voor informatie over ingebouwde herstelprogrammma's op Surface het volgende:

Kan ik een oplader van een andere fabrikant voor mijn Surface gebruiken?

Je Surface is zo ontworpen dat hij het beste werkt met de meegeleverde voeding. Het gebruik van een voedingseenheid van een andere fabrikant kan traag opladen tot gevolg hebben en wordt niet aanbevolen.

Hoe kan ik mijn e-mail instellen?

De app Mail is de enige locatie die je nodig hebt voor e-mail op je Surface. De eerste keer dat je de app Mail start, wordt je gevraagd een account in te stellen. Je kunt je accounts van Outlook.com, Gmail, AOL en Yahoo! toevoegen en zelfs van je werk (Exchange ActiveSync).

Sommige Surface-modellen bevatten Outlook 2013 RT naast de app Mail. Leer meer over je e-mailopties in E-mail instellen en gebruiken, inclusief je dagelijkse e-mailbeheer, het wijzigen van accountinstellingen en het beheren van berichten en mappen. Bekijk Problemen met e-mail oplossen als je problemen ondervindt.

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface. Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, wordt je Surface verbonden met de cloud en kunnen veel van de aan je account gekoppelde instellingen, voorkeuren en apps jou 'volgen' op elke andere pc met Windows 8 of later.

Met een Microsoft-account wordt het eenvoudig om apps, muziek, video's en games voor de Surface aan te schaffen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Microsoft-account om je aan te melden, is dat je je wachtwoord online opnieuw kunt instellen als je dit ooit vergeet.

Voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, raadpleeg je Alles over accounts.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?

Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op je Surface hebt ingesteld. Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor meer informatie.

Wat als ik geen verbinding kan maken met Wi-Fi?

Als je problemen hebt om verbinding te maken met Wi-Fi, moet je Wi-Fi op je Surface of je netwerkhardware opnieuw opstarten. Soms kun je het probleem heel gemakkelijk oplossen door gewoon de nieuwste updates voor je Surface te installeren. Probeer de oplossingen in Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk om problemen met Wi-Fi op te lossen.

Ik kan geen verbinding maken met mobiel breedband. Wat is er aan de hand?

Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je Surface 2 (4G) of Surface 3 (4G LTE) op een netwerk, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een of meer van de volgende redenen:

 • Je moet de nieuwste updates voor Surface en Windows installeren.
 • Mogelijk heb je geen mobiele-telefoondekking.
 • Mogelijk heb je geen actief gegevensabonnement.

Voor meer informatie over het oplossen van deze problemen, ga je naar Kun je geen verbinding maken met mobiel breedband?.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen over mobiel breedband raadpleeg je Mobiel breedband (4G): veelgestelde vragen.

Hoe kan ik de accutijd op mijn Surface verlengen?

Er zijn verschillende manieren om de accutijd te verlengen: je kunt de helderheid van het scherm verminderen, USB-apparaten die je niet gebruikt, loskoppelen of Wi-Fi uitschakelen als je deze een tijdje niet nodig hebt. Op Surface Pro-modellen en op Surface 3 kun je ook een energiebeheerschema kiezen waarmee je energie bespaart. Zie voor meer informatie over je Surface-accu Surface accu en voeding:

Mijn accu wordt niet opgeladen. Wat moet ik doen?

Als je problemen ondervindt bij het opladen van je Surface, raadpleeg je Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Mijn Surface wordt niet ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?

Het probleem kan bij de voeding, de laadaansluitingen of gewoon aan een bijna lege accu liggen. Je vindt oplossingen en tips voor probleemoplossing in Surface wordt niet ingeschakeld, Windows wordt niet opgestart of de accu wordt niet opgeladen.

Wat als mijn Surface-cover niet reageert of af en toe reageert?

Dit kan gebeuren wanneer je Surface Cover niet correct op je Surface is aangesloten. Je moet de Cover mogelijk een paar keer verwijderen en opnieuw aansluiten totdat je zeker bent dat je een goede aansluiting hebt. Zie Problemen met je Surface-cover oplossen voor meer informatie.

Kan ik mijn Surface Pro Touch Cover, Type Cover of Power Cover gebruiken met Surface 3?

De Surface 3 Type Cover is ontworpen voor Surface 3. Als je een van de andere Surface Typing Covers met Surface 3 gebruikt, werken de touchpad en het toetsenbord wel, maar als je deze sluit, schakelt Surface 3 niet over naar slaapstand. Ook wordt Surface 3 niet opgeladen door de Power Cover.

Welke apparaten zijn compatibel met Windows RT 8.1?

Surface 2 en Surface RT zijn compatibel met printers, muizen, luidsprekers en andere apparaten die over het logo "Ontworpen voor Windows RT 8.1" beschikken. Deze apparaten werken regelrecht uit de verpakking en je hoeft geen stuurprogramma's te installeren. Sommige oudere apparaten werken mogelijk niet met Windows RT 8.1. Als je wilt weten welke apparaten compatibel zijn, ga je naar het Windows-compatibiliteitscentrum.

Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn Surface?

Er zijn verschillende manieren om hulp en ondersteuning te krijgen voor je Surface:

 • Online onderteuning voor Surface
  Hier op de Surface-ondersteuningssite kun je hulp vinden. Zoek naar informatie over procedures en probleemoplossing die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Surface community forums
  In de Surface-communityforums kun je vragen posten en antwoorden krijgen van andere Surface-gebruikers.
 • Surface-ondersteuningsmedewerkers

  Neem contact met ons op om te bellen of chatten met experts. Zorg dat je je Surface eerst online registreert en houd het serienummer van je Surface-product bij de hand. Zie Het serienummer op de Surface vinden of Het serienummer op je Surface Cover vinden.

  Volgens de standaardgarantie die bij je Surface wordt geleverd, beschik je over 90 dagen technische ondersteuning voor vooraf geïnstalleerde software. Als je garantie is verlopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

 • Surface-ondersteuning op Twitter
  Volg Surface-ondersteuning op Twitter om hulp te krijgen bij het oplossen van problemen en voor antwoorden op je vragen over Surface.

Kan ik mijn Surface naar Windows 10 upgraden?

Windows 10 is beschikbaar voor Surface Pro-modellen en Surface 3. Als je meer wilt weten over upgrade-opties en nieuwe functies in Windows 10, ga je naar Surface naar Windows 10 upgraden.

Waar vind ik gedetailleerde informatie over de nieuwe Surface 3?

Haal het meeste uit je Surface 3 door erachter te komen wat er nieuw is en wat je allemaal kunt doen.

Onze Surface 3-gebruikershandleiding is snel te lezen en geeft je de essentiële gebruiksinformatie om je aan de slag te laten gaan. Zie Surface-gebruikershandleidingen en download jouw exemplaar.

Zie Surface 3-functies voor een kort overzicht van Surface 3-functies.

Hoe weet ik of ik de nieuwste updates op Surface heb geïnstalleerd?

Op de Surface worden updates automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar worden via de Windows Update-service. Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstel.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 5:  Selecteer de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Je kunt ook controleren op updates voor apps die je gebruikt vanaf de Windows Store. Zie Problemen met Windows-apps op Surface oplossen voor meer informatie hierover.

Waarom functioneert mijn pen niet met Surface Pro 3 of Surface 3?

Als je Surface-pen niet functioneert wanneer je probeert te schrijven of wanneer je op de rechterknop of de wisknop drukt, moet je mogelijk de nieuwste Surface- en Windows-updates installeren. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start je je Surface opnieuw op en controleer je of de pen werkt.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je pen, moet je mogelijk de batterij vervangen. Zie Problemen met de Surface-pen oplossen voor meer informatie.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de nieuwste updates hebt geïnstalleerd of de accu hebt vervangen, moet je mogelijk de pen vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Opmerking
De Surface-pen wordt bij Surface Pro 3 geleverd en kan als accessoire worden aangeschaft voor Surface 3.

Kan ik de pen die ik bij Surface Pro 3 heb gekregen, gebruiken met Surface 3?

Ja, Surface-pen––de pen die in de doos bij Surface Pro 3 zit––is compatibel met zowel Surface Pro 3 als Surface 3. Zie voor meer informatie De Surface-pen gebruiken.

Waar kan ik ene herstelkopie voor Surface krijgen?

Surface wordt geleverd met ingebouwde herstelprogramma's waarmee je Surface kunt vernieuwen of opnieuw kunt instellen. Als je niet bij deze programma's kunt komen, kun je de bestanden downloaden die je nodig hebt om je Surface weer te laten werken. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Zie voor informatie over ingebouwde herstelprogrammma's op Surface het volgende:

Kan ik een oplader van een andere fabrikant voor mijn Surface gebruiken?

Je Surface is zo ontworpen dat hij het beste werkt met de meegeleverde voeding. Het gebruik van een voedingseenheid van een andere fabrikant kan traag opladen tot gevolg hebben en wordt niet aanbevolen.

Hoe kan ik mijn e-mail instellen?

De app Mail is de enige locatie die je nodig hebt voor e-mail op je Surface. De eerste keer dat je de app Mail start, wordt je gevraagd een account in te stellen. Je kunt je accounts van Outlook.com, Gmail, AOL en Yahoo! toevoegen en zelfs van je werk (Exchange ActiveSync).

Sommige Surface-modellen bevatten Outlook 2013 RT naast de app Mail. Leer meer over je e-mailopties in E-mail instellen en gebruiken, inclusief je dagelijkse e-mailbeheer, het wijzigen van accountinstellingen en het beheren van berichten en mappen. Bekijk Problemen met e-mail oplossen als je problemen ondervindt.

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface. Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, wordt je Surface verbonden met de cloud en kunnen veel van de aan je account gekoppelde instellingen, voorkeuren en apps jou 'volgen' op elke andere pc met Windows 8 of later.

Met een Microsoft-account wordt het eenvoudig om apps, muziek, video's en games voor de Surface aan te schaffen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Microsoft-account om je aan te melden, is dat je je wachtwoord online opnieuw kunt instellen als je dit ooit vergeet.

Voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, raadpleeg je Alles over accounts.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?

Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op je Surface hebt ingesteld. Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor meer informatie.

Wat als ik geen verbinding kan maken met Wi-Fi?

Als je problemen hebt om verbinding te maken met Wi-Fi, moet je Wi-Fi op je Surface of je netwerkhardware opnieuw opstarten. Soms kun je het probleem heel gemakkelijk oplossen door gewoon de nieuwste updates voor je Surface te installeren. Probeer de oplossingen in Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk om problemen met Wi-Fi op te lossen.

Ik kan geen verbinding maken met mobiel breedband. Wat is er aan de hand?

Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je Surface 2 (4G) of Surface 3 (4G LTE) op een netwerk, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een of meer van de volgende redenen:

 • Je moet de nieuwste updates voor Surface en Windows installeren.
 • Mogelijk heb je geen mobiele-telefoondekking.
 • Mogelijk heb je geen actief gegevensabonnement.

Voor meer informatie over het oplossen van deze problemen, ga je naar Kun je geen verbinding maken met mobiel breedband?.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen over mobiel breedband raadpleeg je Mobiel breedband (4G): veelgestelde vragen.

Hoe kan ik de accutijd op mijn Surface verlengen?

Er zijn verschillende manieren om de accutijd te verlengen: je kunt de helderheid van het scherm verminderen, USB-apparaten die je niet gebruikt, loskoppelen of Wi-Fi uitschakelen als je deze een tijdje niet nodig hebt. Op Surface Pro-modellen en op Surface 3 kun je ook een energiebeheerschema kiezen waarmee je energie bespaart. Zie voor meer informatie over je Surface-accu Surface accu en voeding:

Mijn accu wordt niet opgeladen. Wat moet ik doen?

Als je problemen ondervindt bij het opladen van je Surface, raadpleeg je Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Mijn Surface wordt niet ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?

Als het probleem bij de voeding, de magnetische laadconnectoren of gewoon een lage accu ligt, kun je oplossingen en tips voor het probleem vinden in Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Wat als mijn Surface-cover niet reageert of af en toe reageert?

Dit kan gebeuren wanneer je Surface Cover niet correct op je Surface is aangesloten. Je moet de Cover mogelijk een paar keer verwijderen en opnieuw aansluiten totdat je zeker bent dat je een goede aansluiting hebt. Zie Problemen met je Surface-cover oplossen voor meer informatie.

Kan ik mijn Surface Pro Touch Cover, Type Cover of Power Cover gebruiken met Surface 3?

De Surface 3 Type Cover is ontworpen voor Surface 3. Als je een van de andere Surface Typing Covers met Surface 3 gebruikt, werken de touchpad en het toetsenbord wel, maar als je deze sluit, schakelt Surface 3 niet over naar slaapstand. Ook wordt Surface 3 niet opgeladen door de Power Cover.

Welke apparaten zijn compatibel met Windows RT 8.1?

Surface 2 en Surface RT zijn compatibel met printers, muizen, luidsprekers en andere apparaten die over het logo "Ontworpen voor Windows RT 8.1" beschikken. Deze apparaten werken regelrecht uit de verpakking en je hoeft geen stuurprogramma's te installeren. Sommige oudere apparaten werken mogelijk niet met Windows RT 8.1. Als je wilt weten welke apparaten compatibel zijn, ga je naar het Windows-compatibiliteitscentrum.

Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn Surface?

Er zijn verschillende manieren om hulp en ondersteuning te krijgen voor je Surface:

 • Online onderteuning voor Surface
  Hier op de Surface-ondersteuningssite kun je hulp vinden. Zoek naar informatie over procedures en probleemoplossing die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Surface community forums
  In de Surface-communityforums kun je vragen posten en antwoorden krijgen van andere Surface-gebruikers.
 • Surface-ondersteuningsmedewerkers

  Neem contact met ons op om te bellen of chatten met experts. Zorg dat je je Surface eerst online registreert en houd het serienummer van je Surface-product bij de hand. Zie Het serienummer op de Surface vinden of Het serienummer op je Surface Cover vinden.

  Volgens de standaardgarantie die bij je Surface wordt geleverd, beschik je over 90 dagen technische ondersteuning voor vooraf geïnstalleerde software. Als je garantie is verlopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

 • Surface-ondersteuning op Twitter
  Volg Surface-ondersteuning op Twitter om hulp te krijgen bij het oplossen van problemen en voor antwoorden op je vragen over Surface.

Kan ik mijn Surface naar Windows 10 upgraden?

Windows 10 is beschikbaar voor Surface Pro-modellen en Surface 3. Als je meer wilt weten over upgrade-opties en nieuwe functies in Windows 10, ga je naar Surface naar Windows 10 upgraden.

Waar vind ik gedetailleerde informatie over de nieuwe Surface 3?

Haal het meeste uit je Surface 3 door erachter te komen wat er nieuw is en wat je allemaal kunt doen.

Onze Surface 3-gebruikershandleiding is snel te lezen en geeft je de essentiële gebruiksinformatie om je aan de slag te laten gaan. Zie Surface-gebruikershandleidingen en download jouw exemplaar.

Zie Surface 3-functies voor een kort overzicht van Surface 3-functies.

Hoe weet ik of ik de nieuwste updates op Surface heb geïnstalleerd?

Op de Surface worden updates automatisch geïnstalleerd zodra ze beschikbaar worden via de Windows Update-service. Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstel.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 5:  Selecteer de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Je kunt ook controleren op updates voor apps die je gebruikt vanaf de Windows Store. Zie Problemen met Windows-apps op Surface oplossen voor meer informatie hierover.

Waarom functioneert mijn pen niet met Surface Pro 3 of Surface 3?

Als je Surface-pen niet functioneert wanneer je probeert te schrijven of wanneer je op de rechterknop of de wisknop drukt, moet je mogelijk de nieuwste Surface- en Windows-updates installeren. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.

Zodra de installatie is voltooid, start je je Surface opnieuw op en controleer je of de pen werkt.

Als je nog steeds problemen ondervindt met je pen, moet je mogelijk de batterij vervangen. Zie Problemen met de Surface-pen oplossen voor meer informatie.

Als het probleem niet is opgelost nadat je de nieuwste updates hebt geïnstalleerd of de accu hebt vervangen, moet je mogelijk de pen vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Opmerking
De Surface-pen wordt bij Surface Pro 3 geleverd en kan als accessoire worden aangeschaft voor Surface 3.

Kan ik de pen die ik bij Surface Pro 3 heb gekregen, gebruiken met Surface 3?

Ja, Surface-pen––de pen die in de doos bij Surface Pro 3 zit––is compatibel met zowel Surface Pro 3 als Surface 3. Zie voor meer informatie De Surface-pen gebruiken.

Waar kan ik ene herstelkopie voor Surface krijgen?

Surface wordt geleverd met ingebouwde herstelprogramma's waarmee je Surface kunt vernieuwen of opnieuw kunt instellen. Als je niet bij deze programma's kunt komen, kun je de bestanden downloaden die je nodig hebt om je Surface weer te laten werken. Zie Een herstelkopie voor je Surface downloaden voor meer informatie.

Zie voor informatie over ingebouwde herstelprogrammma's op Surface het volgende:

Kan ik een oplader van een andere fabrikant voor mijn Surface gebruiken?

Je Surface is zo ontworpen dat hij het beste werkt met de meegeleverde voeding. Het gebruik van een voedingseenheid van een andere fabrikant kan traag opladen tot gevolg hebben en wordt niet aanbevolen.

Hoe kan ik mijn e-mail instellen?

De app Mail is de enige locatie die je nodig hebt voor e-mail op je Surface. De eerste keer dat je de app Mail start, wordt je gevraagd een account in te stellen. Je kunt je accounts van Outlook.com, Gmail, AOL en Yahoo! toevoegen en zelfs van je werk (Exchange ActiveSync).

Sommige Surface-modellen bevatten Outlook 2013 RT naast de app Mail. Leer meer over je e-mailopties in E-mail instellen en gebruiken, inclusief je dagelijkse e-mailbeheer, het wijzigen van accountinstellingen en het beheren van berichten en mappen. Bekijk Problemen met e-mail oplossen als je problemen ondervindt.

Wat is een Microsoft-account?

Een Microsoft-account is een e-mailadres en wachtwoord die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface. Als je je aanmeldt met een Microsoft-account, wordt je Surface verbonden met de cloud en kunnen veel van de aan je account gekoppelde instellingen, voorkeuren en apps jou 'volgen' op elke andere pc met Windows 8 of later.

Met een Microsoft-account wordt het eenvoudig om apps, muziek, video's en games voor de Surface aan te schaffen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Microsoft-account om je aan te melden, is dat je je wachtwoord online opnieuw kunt instellen als je dit ooit vergeet.

Voor meer informatie over de voordelen van het gebruik van een Microsoft-account, raadpleeg je Alles over accounts.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet?

Er zijn diverse manieren om het wachtwoord opnieuw in te stellen of op te halen, afhankelijk van het type account dat je op je Surface hebt ingesteld. Zie Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor meer informatie.

Wat als ik geen verbinding kan maken met Wi-Fi?

Als je problemen hebt om verbinding te maken met Wi-Fi, moet je Wi-Fi op je Surface of je netwerkhardware opnieuw opstarten. Soms kun je het probleem heel gemakkelijk oplossen door gewoon de nieuwste updates voor je Surface te installeren. Probeer de oplossingen in Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk om problemen met Wi-Fi op te lossen.

Ik kan geen verbinding maken met mobiel breedband. Wat is er aan de hand?

Als je problemen ondervindt bij het aansluiten van je Surface 2 (4G) of Surface 3 (4G LTE) op een netwerk, wordt dit mogelijk veroorzaakt door een of meer van de volgende redenen:

 • Je moet de nieuwste updates voor Surface en Windows installeren.
 • Mogelijk heb je geen mobiele-telefoondekking.
 • Mogelijk heb je geen actief gegevensabonnement.

Voor meer informatie over het oplossen van deze problemen, ga je naar Kun je geen verbinding maken met mobiel breedband?.

Voor antwoorden op veelgestelde vragen over mobiel breedband raadpleeg je Mobiel breedband (4G): veelgestelde vragen.

Hoe kan ik de accutijd op mijn Surface verlengen?

Er zijn verschillende manieren om de accutijd te verlengen: je kunt de helderheid van het scherm verminderen, USB-apparaten die je niet gebruikt, loskoppelen of Wi-Fi uitschakelen als je deze een tijdje niet nodig hebt. Op Surface Pro-modellen en op Surface 3 kun je ook een energiebeheerschema kiezen waarmee je energie bespaart. Zie voor meer informatie over je Surface-accu Surface accu en voeding:

Mijn accu wordt niet opgeladen. Wat moet ik doen?

Als je problemen ondervindt bij het opladen van je Surface, raadpleeg je Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Mijn Surface wordt niet ingeschakeld. Hoe kan ik dit oplossen?

Als het probleem bij de voeding, de magnetische laadconnectoren of gewoon een lage accu ligt, kun je oplossingen en tips voor het probleem vinden in Surface wordt niet ingeschakeld, Windows start niet of de accu kan wordt niet opgeladen.

Wat als mijn Surface-cover niet reageert of af en toe reageert?

Dit kan gebeuren wanneer je Surface Cover niet correct op je Surface is aangesloten. Je moet de Cover mogelijk een paar keer verwijderen en opnieuw aansluiten totdat je zeker bent dat je een goede aansluiting hebt. Zie Problemen met je Surface-cover oplossen voor meer informatie.

Kan ik mijn Surface Pro Touch Cover, Type Cover of Power Cover gebruiken met Surface 3?

De Surface 3 Type Cover is ontworpen voor Surface 3. Als je een van de andere Surface Typing Covers met Surface 3 gebruikt, werken de touchpad en het toetsenbord wel, maar als je deze sluit, schakelt Surface 3 niet over naar slaapstand. Ook wordt Surface 3 niet opgeladen door de Power Cover.

Welke apparaten zijn compatibel met Windows RT 8.1?

Surface 2 en Surface RT zijn compatibel met printers, muizen, luidsprekers en andere apparaten die over het logo "Ontworpen voor Windows RT 8.1" beschikken. Deze apparaten werken regelrecht uit de verpakking en je hoeft geen stuurprogramma's te installeren. Sommige oudere apparaten werken mogelijk niet met Windows RT 8.1. Als je wilt weten welke apparaten compatibel zijn, ga je naar het Windows-compatibiliteitscentrum.

Hoe kan ik hulp krijgen voor mijn Surface?

Er zijn verschillende manieren om hulp en ondersteuning te krijgen voor je Surface:

 • Online onderteuning voor Surface
  Hier op de Surface-ondersteuningssite kun je hulp vinden. Zoek naar informatie over procedures en probleemoplossing die je op je eigen tempo kunt bekijken.
 • Surface community forums
  In de Surface-communityforums kun je vragen posten en antwoorden krijgen van andere Surface-gebruikers.
 • Surface-ondersteuningsmedewerkers

  Neem contact met ons op om te bellen of chatten met experts. Zorg dat je je Surface eerst online registreert en houd het serienummer van je Surface-product bij de hand. Zie Het serienummer op de Surface vinden of Het serienummer op je Surface Cover vinden.

  Volgens de standaardgarantie die bij je Surface wordt geleverd, beschik je over 90 dagen technische ondersteuning voor vooraf geïnstalleerde software. Als je garantie is verlopen, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

 • Surface-ondersteuning op Twitter
  Volg Surface-ondersteuning op Twitter om hulp te krijgen bij het oplossen van problemen en voor antwoorden op je vragen over Surface.

Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker