Je Surface instellen

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Pak hem op en ga aan de slag!

Opmerking
Je kunt het beste een draadloos netwerk gebruiken om je Surface in te stellen.

Surface instellen

Stap 1:  Als je er een hebt, bevestig je je Surface-typecover op je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
Surface aansluiten op een cover
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van de Surface uit.
Stap 3:  Sluit het netsnoer aan op een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit zo nodig de stekker aan op de voeding).
Stap 4:  Sluit de voedingsconnector aan op de oplaadpoort van je Surface.
Je moet de connector horen klikken (de richting maakt niet uit). Als het lampje aan het uiteinde van de connector brandt, krijgt de Surface stroom.
Voedingsconnector op Surface RT, Surface Pro en Surface Pro 2
Voedingsconnector op Surface 2
Voedingsconnector op Surface Pro 3
Stap 5:  Druk op de aan/uit-knop op de Surface en laat deze weer los.
Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je de Surface voor de eerste keer inschakelt. Je moet nu het volgende doen:

Een taal, kleur en naam voor de Surface kiezen

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze dingen later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de licentievoorwaarden accepteren om verder te gaan.

Surface Pro 3: Je pen koppelen

Tijdens de installatie van Windows stel je je Surface-pen in voor gebruik met Surface Pro 3. Het duurt slechts een paar seconden om je pen aan Surface te koppelen met Bluetooth®.

Stap 1:  Houd de bovenste knop op de pen ingedrukt totdat het lampje in het midden van de penclip begint te knipperen.
Stap 2:  Als het koppelen is gelukt, verschijnt het volgende bericht op het scherm: "Je apparaat is gekoppeld."

Opmerking
Surface-pen is ontworpen om te werken met Surface Pro 3. Deze werkt niet met andere Surface-modellen.

Verbinding maken met een draadloos netwerk

Stap 1:  Tik in het scherm Draadloos op de naam van een draadloos netwerk en tik op Verbinden.
Stap 2:  Desgevraagd typ je het wachtwoord voor het draadloze netwerk en tik je op Verbinden. Als je je wachtwoord niet weet, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.

Opmerking
Als je draadloze netwerk niet wordt vermeld of als je geen verbinding kunt maken, tik je op Later verbinding maken met een draadloos netwerk en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account.

Standaardinstellingen kiezen

Tik op het scherm Instellingen op Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken of tik op Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd wijzigen.

Een account maken op de Surface en aanmelden

We raden je aan om voor de beste cloudervaring een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment, duizenden apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts soepel aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services zoals Outlook.com, OneDrive (voorheen SkyDrive), Xbox of je Windows Phone. Als je deze services hebt gebruikt, heb je al een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account (e-mail en wachtwoord) om je aan te melden bij je Surface.

Heb je meer dan één Microsoft-account? Als je meer dan één Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor je Surface. Als je wilt weten welk Microsoft-account je moet gebruiken, ga je naar Een Microsoft-account kiezen (alleen Engels).

Heb je dat allemaal? Laten we nu een account op de Surface maken en je aanmelden.

Als je al een Microsoft-account hebt

Prima! Volg deze stappen:

Stap 1:  Geef het e-mailadres voor je Microsoft-account op en tik op Volgende.
Stap 2:  Geef het wachtwoord op voor je Microsoft-account, tik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Opmerking
Als je het wachtwoord voor je Microsoft-account bent vergeten, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je geen Microsoft-account hebt

Geen probleem. Setup kan een Microsoft-account voor je maken met een nieuw of een bestaand e-mailadres, of je kunt een nieuw e-mailadres van Outlook.com maken.

Een Microsoft-account maken met een bestaand e-mailadres:

Stap 1:  Geef je favoriete e-mailadres op en tik op Volgende.
Stap 2:  Geef een nieuw wachtwoord op voor je Microsoft-account, tik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Een Microsoft-account maken met een nieuw e-mailadres van Outlook.com:

Stap 1:  Tik op Een nieuw e-mailadres aanvragen onder aan het scherm Aanmelden bij je pc.
Stap 2:  Kies een e-mailadres, geef de vereiste informatie op voor het maken van een Microsoft-account en tik op Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en tik op Volgende.
Het duurt even voordat de Surface is ingesteld. Zodra het instellen is voltooid, wordt het startscherm geopend.

Instellingen toepassen van een andere pc

Als je al een pc of Surface hebt met Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je daarop gebruikt op je nieuwe Surface toepassen door je eenvoudig aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie Instellingen tussen pc's synchroniseren met OneDrive voor meer informatie.

OneDrive-opties

Als dit de eerste keer is dat je een pc of Surface instelt met Windows 8.1 of Windows RT 8.1, krijg je de nieuwe OneDrive-opties te zien. Als je op Volgende klikt, gebruikt je Surface deze standaardinstellingen voor OneDrive:

• Foto's die je maakt met je Surface, worden opgeslagen in de map met je camera-album. Daarnaast wordt er automatisch een kleinere kopie van elke foto opgeslagen op je OneDrive.
  • Wanneer je een nieuw document maakt, is OneDrive de standaardopslaglocatie. Je kunt er echter altijd voor kiezen afzonderlijke documenten lokaal of op een andere schijf op te slaan.
  • Windows slaat een reservekopie van je Surface-instellingen op OneDrive op. Als er ooit iets gebeurt met je Surface en je deze moet vervangen, zijn je instellingen opgeslagen in de cloud en kun je deze direct overzetten naar een nieuwe Surface.

Je kunt al deze instellingen later wijzigen in Pc-instellingen wijzigen. Als je al deze instellingen liever nu uitschakelt, tik of klik je op Deze OneDrive-instellingen uitschakelen (niet aanbevolen).

Opmerking
Als je al een pc hebt waarop Windows 8.1 of Windows RT 8.1 wordt uitgevoerd, je ervoor hebt gekozen instellingen te synchroniseren en je hebt aangemeld bij je Surface met hetzelfde Microsoft-account, worden je OneDrive-instellingen ook van je bestaande pc naar je Surface gesynchroniseerd en krijg je het scherm met opties mogelijk niet te zien.

Prima! Dat was het. Klaar om op verkenning te gaan?

Ga naar een van de volgende pagina's voor meer informatie over wat je allemaal met je Surface kunt doen.