Charms: zoeken, delen, start, apparaten en instellingen

De vijf charms, Zoeken, Delen, Start, Apparaten en Instellingen, zijn een snelkoppeling naar vaak gebruikte taken en zijn altijd beschikbaar op de rechterkant van het scherm.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Besturingssysteem:

Waar je ook bent in Windows, de charms helpen je de dingen te doen die je het meest doet, zoals items zoeken, koppelingen en foto's delen, apparaten verbinden en instellingen wijzigen. Wat je kunt doen met de charms, is afhankelijk van waar je je bevindt: op het startscherm of in een app. Probeer het maar uit.

De charms worden als volgt geopend:

Aanraken: Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op de gewenste charm.
Muis: Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek of de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op de gewenste charm.
Toetsenbord: Druk op een charm-toets op een Surface-cover.

Hier volgt een overzicht van wat je ermee kunt doen:

• Charm Zoeken
    Zoeken: Je kunt alles zoeken. Je kunt zoeken in de app waarin je je bevindt (bijvoorbeeld een bepaald bericht zoeken in Mail), zoeken in een andere app (iets opzoeken op internet) of op de Surface zoeken naar een app, een instelling of een bestand. Zie Zoeken voor meer informatie.
  • Charm Delen
    Delen. Deel bestanden en informatie met mensen die je kent, of verzend informatie naar een andere app zonder de app waarin je je bevindt te verlaten. Je kunt foto's e-mailen naar je moeder, je Facebook-status bijwerken of een koppeling verzenden naar een app waarmee je notities kunt maken. Zie Foto's en webpagina's delen voor meer informatie.
  • Charm Start
    Start. Ga naar het startscherm. Als je al in Start bent, brengt deze charm je naar de laatst gebruikte app.
  • Charm Apparaten
    Apparaten. Gebruik alle apparaten die zijn verbonden met de Surface, zowel bekabelde als draadloze. Je kunt dingen afdrukken vanuit een app of films streamen op je tv.
  • Charm Instellingen
    Instellingen. Wijzig instellingen voor apps en de Surface. Je vindt instellingen, hulp en informatie voor de app waarin je je bevindt en daarnaast veelgebruikte pc-instellingen (netwerkverbinding, volume, helderheid, meldingen, voeding en toetsenbord). Zie Surface- en app-instellingen aanpassen voor meer informatie.

Waar je ook bent in Windows, de charms helpen je de dingen te doen die je het meest doet, zoals items zoeken, koppelingen en foto's delen, apparaten verbinden en instellingen wijzigen. Wat je kunt doen met de charms, is afhankelijk van waar je je bevindt: op het startscherm of in een app. Probeer het maar uit.

De charms worden als volgt geopend:

Aanraken: Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op de gewenste charm.
Muis: Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek of de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op de gewenste charm.
Toetsenbord: Druk op een charm-toets op een Surface-cover.

Hier volgt een overzicht van wat je ermee kunt doen:

• Charm Zoeken
    Zoeken: Je kunt alles zoeken. Je kunt zoeken in de app waarin je je bevindt (bijvoorbeeld een bepaald bericht zoeken in Mail), zoeken in een andere app (iets opzoeken op internet) of op de Surface zoeken naar een app, een instelling of een bestand. Zie Zoeken voor meer informatie.
  • Charm Delen
    Delen. Deel bestanden en informatie met mensen die je kent, of verzend informatie naar een andere app zonder de app waarin je je bevindt te verlaten. Je kunt foto's e-mailen naar je moeder, je Facebook-status bijwerken of een koppeling verzenden naar een app waarmee je notities kunt maken. Zie Foto's en webpagina's delen voor meer informatie.
  • Charm Start
    Start. Ga naar het startscherm. Als je al in Start bent, brengt deze charm je naar de laatst gebruikte app.
  • Charm Apparaten
    Apparaten. Gebruik alle apparaten die zijn verbonden met de Surface, zowel bekabelde als draadloze. Je kunt dingen afdrukken vanuit een app of films streamen op je tv.
  • Charm Instellingen
    Instellingen. Wijzig instellingen voor apps en de Surface. Je vindt instellingen, hulp en informatie voor de app waarin je je bevindt en daarnaast veelgebruikte pc-instellingen (netwerkverbinding, volume, helderheid, meldingen, voeding en toetsenbord). Zie Surface- en app-instellingen aanpassen voor meer informatie.

Waar je ook bent in Windows, de charms helpen je de dingen te doen die je het meest doet, zoals items zoeken, koppelingen en foto's delen, apparaten verbinden en instellingen wijzigen. Wat je kunt doen met de charms, is afhankelijk van waar je je bevindt: op het startscherm of in een app. Probeer het maar uit.

De charms worden als volgt geopend:

Aanraken: Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op de gewenste charm.
Muis: Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek of de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op de gewenste charm.
Toetsenbord: Druk op een charm-toets op een Surface-cover.

Hier volgt een overzicht van wat je ermee kunt doen:

• Charm Zoeken
    Zoeken: Je kunt alles zoeken. Je kunt zoeken in de app waarin je je bevindt (bijvoorbeeld een bepaald bericht zoeken in Mail), zoeken in een andere app (iets opzoeken op internet) of op de Surface zoeken naar een app, een instelling of een bestand. Zie Zoeken voor meer informatie.
  • Charm Delen
    Delen. Deel bestanden en informatie met mensen die je kent, of verzend informatie naar een andere app zonder de app waarin je je bevindt te verlaten. Je kunt foto's e-mailen naar je moeder, je Facebook-status bijwerken of een koppeling verzenden naar een app waarmee je notities kunt maken. Zie Foto's en webpagina's delen voor meer informatie.
  • Charm Start
    Start. Ga naar het startscherm. Als je al in Start bent, brengt deze charm je naar de laatst gebruikte app.
  • Charm Apparaten
    Apparaten. Gebruik alle apparaten die zijn verbonden met de Surface, zowel bekabelde als draadloze. Je kunt dingen afdrukken vanuit een app of films streamen op je tv.
  • Charm Instellingen
    Instellingen. Wijzig instellingen voor apps en de Surface. Je vindt instellingen, hulp en informatie voor de app waarin je je bevindt en daarnaast veelgebruikte pc-instellingen (netwerkverbinding, volume, helderheid, meldingen, voeding en toetsenbord). Zie Surface- en app-instellingen aanpassen voor meer informatie.