Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro.

Besturingssysteem:

Surface bijwerken van Windows 8.1 Preview

Als je de Preview-versie van Windows RT 8.1 of Windows 8.1 gebruikt, kun je nu naar de definitieve versie bijwerken. Deze update is gratis voor alle Surface-gebruikers.

Nadat je je Surface hebt bijgewerkt, moet je je apps opnieuw installeren. Je persoonlijke bestanden worden niet veranderd.

Opmerking
Je moet de update uitvoeren vóór januari 2014, want dan verloopt de licentie voor de evaluatieversie.

Hoe weet ik of ik een Preview-versie gebruik?

• Als je een Surface RT of Surface Pro gebruikt:
  • Stap 1:  Tik of klik in het Startscherm op de tegel Bureaublad.
    Stap 2:  Sluit of verplaats alle vensters die de rechterbenedenhoek van het scherm afdekken.
    Stap 3:  Als je in de rechterbenedenhoek de Windows-versie ziet die je gebruikt en de woorden Evaluatie-exemplaar, is het tijd om bij te werken.
  • Als je een Surface 2 of Surface Pro 2 gebruikt, gebruik je respectievelijk al Windows RT 8.1 of Windows 8.1.

Wat je moet doen voordat je een update uitvoert

Voordat je begint met het bijwerken naar Windows 8.1:

• Installeer eerst alle beschikbare updates. Dat gaat als volgt:
  • Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
    (Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
    Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik vervolgens op Bijwerken en herstellen.
    Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
    Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
    Stap 5:  Tik of klik op de updates die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.
    Misschien moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
  • Noteer vervolgens alle apps die je via het web hebt verkregen of die je met een schijf hebt geladen. Zorg ervoor dat je je registratiegegevens voor deze apps hebt. Als je hebt geïnstalleerd vanaf een schijf, zorg er dan voor dat je die schijf bij de hand hebt.

Opmerking
Apps die je via de Windows Store hebt verkregen, worden gekoppeld aan je Microsoft-account en zijn klaar om te worden geïnstalleerd. Je hoeft deze opmerkingen alleen te maken over apps die je elders hebt verkregen.

Een update uitvoeren naar Windows 8.1 of Windows RT 8.1

Je kunt de update gratis downloaden vanaf de Windows Store. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  In het Startscherm tik of klik je op Store om de Windows Store te openen.
Als je dit eerst doet, zie je de voortgang van de installatie zodra deze is gestart.
Stap 2:  Keer terug naar deze pagina nadat de Store is geopend.
Stap 3:  Download Windows 8.1 vanaf de Windows Store.
(Je kunt ook ms-windows-store:WindowsUpgrade invoeren in de adresbalk van je browser om naar de downloadpagina te gaan.)
Opmerking
Als je Windows 8.1 Preview hebt geïnstalleerd door op te starten vanaf ISO-media, kun je een update uitvoeren naar de definitieve versie van Windows 8.1 Pro via de Windows Store. Je systeem wordt echter pas geactiveerd als je een Windows 8.1-licentie en -productcode aanschaft. Zie voor meer informatie Je kunt nu Windows 8.1 installeren.

Surface bijwerken van evaluatieversie van Windows 8.1

Als je tot nu toe de evaluatieversie van Windows 8.1 hebt gebruikt, moet je nu bijwerken naar Windows 8.1. Deze update is gratis voor alle Surface Pro-gebruikers. Nadat je hebt bijgewerkt naar Windows 8.1, kun je een upgrade naar Windows 10 uitvoeren als je dat wilt.

Als je nog niet hebt bijgewerkt naar Windows 8.1, ontvang je een bericht bij het aanmelden dat je licentie voor de evaluatieversie van Windows 8.1 is verlopen. In dit artikel kom je te weten hoe je Windows 8.1 op je Surface Pro installeert.

Hoe weet ik of ik een evaluatieversie op mijn Surface Pro gebruik?

Stap 1:  Tik of klik op het startscherm op de tegel Bureaublad.
Stap 2:  Sluit of verplaats de vensters die voor de rechterbenedenhoek van het scherm worden weergegeven.
Stap 3:  Als in de rechterbenedenhoek voor de Windows-versie het woord Evaluatie-exemplaar wordt weergegeven, is het tijd om een update uit te voeren.

Als je een Surface Pro 2, Surface Pro 3 of Surface 3 gebruikt, heb je al Windows 8.1 of Windows 10.

Voordat je bijwerkt

• Maak een lijst met de apps die je van internet of van een schijf hebt gedownload of geïnstalleerd. Controleer of je over de registratiegegevens voor deze apps beschikt. Als je een app van een schijf hebt geïnstalleerd, houd je deze schijf bij de hand.
Opmerking
Apps die afkomstig zijn uit de Windows Store, zijn gekoppeld aan je Microsoft-account en kunnen worden geïnstalleerd. Je hoeft alleen een lijst te maken van de apps die je ergens anders vandaan hebt.
  • Maak een back-up van je persoonlijke bestanden. Als je je bestanden op OneDrive bewaart, heb je al een back-up van deze bestanden.

Hoe bijwerken naar Windows 8.1

Je kunt de update gratis downloaden vanaf de Windows Store. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  In het Startscherm tik of klik je op Store om de Windows Store te openen.
Als je dit eerst doet, zie je de voortgang van de installatie zodra deze is gestart.
Stap 2:  Download Windows 8.1 vanaf de Windows Store .
Opmerking
Als je Windows 8.1 Preview hebt geïnstalleerd door op te starten vanaf ISO-media, kun je een update uitvoeren naar de definitieve versie van Windows 8.1 Pro via de Windows Store. Je systeem wordt echter pas geactiveerd als je een Windows 8.1-licentie en -productcode aanschaft.