Een Bluetooth-apparaat toevoegen

Je kunt verschillende apparaten met draadloze Bluetooth-technologie, zoals telefoons en draadloze headsets, muizen en toetsenborden, aansluiten op je Surface.

Je kunt een Bluetooth®-apparaat als volgt op je Surface aansluiten (of ermee koppelen):

Stap 1:  Schakel het |Bluetooth-apparaat in en zorg dat het detecteerbaar is.
Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, lees je de informatie die bij je Bluetooth-apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen > Apparaten > Bluetooth.
Stap 3:  Zorg ervoor dat onder Bluetooth-apparaten beheren is de schuifregelaar is ingesteld op Aan, en wacht dan een ogenblik terwijl in Windows wordt gezocht naar Bluetooth-apparaten.
Stap 4:  Selecteer in de lijst met Bluetooth-apparaten het apparaat dat je met je Surface wilt koppelen en selecteer Koppelen.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het koppelen van je apparaat te voltooien.
Als voor het accessoire een wachtwoordcode (ook wel een koppelingscode genoemd) vereist is, wordt je daarom gevraagd. Als je de wachtwoordcode niet kent, lees je de informatie die bij je apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Opmerkingen
  • Zie De Surface-pen gebruiken voor informatie over het koppelen van de Surface-pen met je Surface Pro 3 of Surface 3.
  • Als je een telefoon koppelt, moet je ervoor zorgen dat de telefoon ontgrendeld is en deze het Bluetooth-instellingenscherm weergeeft.
  • Als Windows je apparaat niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met Bluetooth-apparaten oplossen.
  • Als je een Bluetooth-toetsenbord toevoegt, kun je je Surface Cover uitschakelen door deze naar achter te klappen of los te koppelen.

Compatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 10. Als je wilt weten of je Bluetooth-apparaat compatibel is, raadpleeg je het Windows Compatibiliteitscentrum.

Een Bluetooth-apparaat toevoegen

Je kunt verschillende apparaten met draadloze Bluetooth-technologie, zoals telefoons en draadloze headsets, muizen en toetsenborden, aansluiten op je Surface.

Zo kun je een Bluetooth®-apparaat aansluiten (ook wel koppelen genoemd) op je Surface:

Stap 1:  Schakel het |Bluetooth-apparaat in en zorg dat het detecteerbaar is.
Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, lees je de informatie die bij je Bluetooth-apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omhoog en selecteer Instellingen.)
Stap 3:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Bluetooth.
Stap 4:  Zorg ervoor dat onder Bluetooth-apparaten beheren is de schuifregelaar is ingesteld op Aan, en wacht dan een ogenblik terwijl in Windows wordt gezocht naar Bluetooth-apparaten. Als de schuifregelaar is ingesteld op Uit, selecteer deze dan om Bluetooth in te schakelen.
Stap 5:  Selecteer in de lijst met Bluetooth-apparaten het apparaat dat je met je Surface wilt koppelen en selecteer Koppelen.
Stap 6:  Volg de instructies op het scherm om het koppelen van je apparaat te voltooien.
Als voor het accessoire een wachtwoordcode (ook wel een koppelingscode genoemd) vereist is, wordt je daarom gevraagd. Als je de wachtwoordcode niet kent, lees je de informatie die bij je apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Opmerkingen
  • Als je een telefoon koppelt, moet je ervoor zorgen dat de telefoon ontgrendeld is en deze het Bluetooth-instellingenscherm weergeeft.
  • Als Windows je apparaat niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met Bluetooth-apparaten oplossen.
  • Als je een Bluetooth-toetsenbord toevoegt, kun je je Surface Type Cover uitschakelen door deze naar achter te klappen of los te koppelen.

Compatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1 RT Update 3. Als je wilt weten of je Bluetooth-apparaat compatibel is, raadpleeg je het Windows Compatibiliteitscentrum.

Een Bluetooth-apparaat toevoegen

Je kunt verschillende apparaten met draadloze Bluetooth-technologie, zoals telefoons en draadloze headsets, muizen en toetsenborden, aansluiten op je Surface.

Zo kun je een Bluetooth®-apparaat aansluiten (ook wel koppelen genoemd) op je Surface:

Stap 1:  Schakel het |Bluetooth-apparaat in en zorg dat het detecteerbaar is.
Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, lees je de informatie die bij je Bluetooth-apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Pc en apparaten en tik of klik vervolgens op Bluetooth.
Stap 4:  Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en wacht dan een ogenblik terwijl in Windows wordt gezocht naar Bluetooth-apparaten.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het koppelen van je apparaat te voltooien.
Als voor het accessoire een wachtwoordcode (ook wel een koppelingscode genoemd) vereist is, wordt je daarom gevraagd. Als je de wachtwoordcode niet kent, lees je de informatie die bij je apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Opmerkingen
  • Zie De Surface-pen gebruiken voor informatie over het koppelen van de Surface-pen met je Surface Pro 3 of Surface 3.
  • Als je een telefoon koppelt, moet je ervoor zorgen dat de telefoon ontgrendeld is en deze het Bluetooth-instellingenscherm weergeeft.
  • Als Windows je apparaat niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met Bluetooth-apparaten oplossen.
  • Als je een Bluetooth-toetsenbord toevoegt, kun je je Surface Cover uitschakelen door deze naar achter te klappen of los te koppelen.

Compatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je Bluetooth-apparaat te controleren.

Een Bluetooth-apparaat toevoegen

Je kunt verschillende apparaten met draadloze Bluetooth-technologie, zoals telefoons en draadloze headsets, muizen en toetsenborden, aansluiten op je Surface.

Zo kun je een Bluetooth-apparaat aansluiten (ook wel koppelen genoemd) op je Surface:

Stap 1:  Schakel het |Bluetooth-apparaat in en zorg dat het detecteerbaar is.
Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, lees je de informatie die bij je Bluetooth-apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Stap 2:  Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Pc en apparaten en tik of klik vervolgens op Bluetooth.
Stap 4:  Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en wacht dan een ogenblik terwijl in Windows wordt gezocht naar Bluetooth-apparaten.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het koppelen van je apparaat te voltooien.
Als voor het accessoire een wachtwoordcode (ook wel een koppelingscode genoemd) vereist is, wordt je daarom gevraagd. Als je de wachtwoordcode niet kent, lees je de informatie die bij je apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.