Bluetooth-apparaat toevoegen

Je kunt apparaten met draadloze Bluetooth®-technologie zoals telefoons, draadloze headsets, draadloze muizen en toetsenborden, gebruiken met je Surface.

Zo kun je een Bluetooth-apparaat toevoegen (ook wel koppelen genoemd) aan je Surface:

Stap 1:  Schakel het |Bluetooth-apparaat in en zorg dat het detecteerbaar is.
Als je wilt weten hoe je dit kunt doen, lees je de informatie die bij je Bluetooth-apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Stap 2:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Pc en apparaten en tik of klik vervolgens op Bluetooth.
Stap 4:  Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld en wacht dan een ogenblik terwijl in Windows wordt gezocht naar Bluetooth-apparaten.
Stap 5:  Volg de instructies op het scherm om het koppelen van je apparaat te voltooien.
Als voor het accessoire een wachtwoordcode (ook wel een koppelingscode genoemd) vereist is, wordt je daarom gevraagd. Als je de wachtwoordcode niet kent, lees je de informatie die bij je apparaat is geleverd of ga je naar de website van de fabrikant.
Opmerkingen
  • Zie De Surface-pen gebruiken voor informatie over het koppelen van de Surface-pen met je Surface Pro 3.
  • Als je een telefoon koppelt, moet je ervoor zorgen dat de telefoon ontgrendeld is en deze het Bluetooth-instellingenscherm weergeeft.
  • Als Windows je apparaat niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met Bluetooth oplossen.
  • Als je een Bluetooth-toetsenbord toevoegt, kun je je Surface Cover uitschakelen door deze naar achter te klappen of los te koppelen.

Compatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows RT 8.1. Surface Pro-modellen zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1. Als je de compatibiliteit van je Bluetooth-apparaat wilt controleren, raadpleeg je het Windows Compatibiliteitscentrum.