Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1.

Surface Pro, accu en voeding

Bij Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 wordt een interne lithium-ionaccu meegeleverd die is ontworpen om overal mee naartoe te nemen. De bedrijfsduur van je accu hangt af van de dingen die je doet met je Surface, en van je energiebesparing.

Hoever is de accu nog opgeladen?

De accustatus verschijnt op een paar plaatsen:

Vergrendelingsscherm: Als je de Surface uit de slaapstand haalt, verschijnt de accustatus op het vergrendelingsscherm (linkerbenedenhoek).

Charms: Als je vanaf de rechterkant van het scherm veegt, verschijnt de accustatus in de linkerbenedenhoek van het scherm.

Schermopname van accupictogram op het vergrendelingsscherm

Bureaubladtaakbalk: De accustatus verschijnt in de rechterbenedenhoek in de taakbalk. Tik of klik op het accupictogram voor informatie over het laden en de accustatus, inclusief het resterende percentage.

Voor meer informatie over de accustatus ga je naar Accu: veelgestelde vragen.
Accustatus op het bureaublad

Je ontvangt automatisch een melding wanneer de accu bijna leeg is. Als je een waarschuwing krijgt, sluit je de voeding aan. Als je de accu niet oplaadt, worden je wijzigingen uiteindelijk opgeslagen en wordt Surface afgesloten.

Surface opladen

Als de accu bijna leeg is, laad je je Surface op met de meegeleverde voeding. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Verbind de twee delen van de voedingskabel.
Stap 2:  Steek de stekker in een stopcontact of stekkerdoos.
Stap 3:  Sluit de voedingskabel goed aan op de oplaadpoort van je Surface.

Zodra je de kabel hebt aangesloten, gaat aan het uiteinde van de connector een klein lampje branden om aan te geven dat Surface stroom krijgt. Als het lampje niet brandt, ga je naar Surface-accu kan niet worden opgeladen.

Als je wilt controleren of je Surface wordt opgeladen, veeg je vanaf de rechterrand van het scherm en kijk je in de linkerbenedenhoek naar de accustatus. Als de Surface wordt opgeladen, verschijnt het accupictogram met een elektrische stekker. Als de accu eenmaal volledig is opgeladen, kun je de voedingskabel uit de oplaadpoort halen.

Hoe lang duurt het om de Surface op te laden?

Als de accu van de Surface Pro, Surface Pro 2 of Surface Pro 3 leeg is, duurt het volledig opladen 2-4 uur.

Problemen met de accu of de voeding?

USB-laadpoort

De voeding die wordt meegeleverd met Surface Pro-modellen heeft een USB-poort. Je kunt deze gebruiken om andere apparaten, zoals een telefoon, op te laden terwijl je Surface wordt opgeladen.

De USB-poort op de voeding is alleen bestemd voor opladen, niet voor gegevensoverdracht. Apparaten die op de USB-poort worden aangesloten, worden niet door de Surface herkend. Als je een USB-apparaat wilt gebruiken, sluit je dit aan op de USB-poort op de Surface. Zie voor meer informatie Een USB-muis, -printer en meer aansluiten.

Inschakelen, uitschakelen, in slaapstand zetten, opnieuw opstarten

Als je de Surface een tijdje niet gebruikt, wordt het scherm donkerder of wordt de Surface Pro in een energiebesparende slaapstand gezet om accuduur te besparen. Je kunt de instellingen voor het donker worden of uitgaan van het scherm wijzigen.

Wijzigen wanneer het display minder helder wordt en uitgaat

Je kunt wijzigen wanneer het scherm donkerder wordt of uitgaat. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik vervolgens op Pc en apparaten.
Stap 3: Tik of klik op In- en uitschakelen en in slaapstand zetten en selecteer onder Scherm wanneer het scherm donkerder moet worden als de Surface op de accu werkt of is aangesloten op de netvoeding.
Opmerking
Een energiebeheerschema is een verzameling van hardware- en systeeminstellingen die bepalen hoe je Surface de voeding gebruikt. Voor meer informatie over energiebeheerschema's ga je naar Energiebeheerschema's: veelgestelde vragen.

Surface uitschakelen

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Aan/uit en tik of klik vervolgens op Afsluiten.

Accu: laat deze langer meegaan

Hier volgt een aantal manieren waarop je ervoor kunt zorgen dat de accu langer meegaat:

• Verminder de helderheid van het scherm. Open de charm Instellingen, klik of tik op Scherm en verplaats de schuifregelaar. Hoe helderder het scherm, hoe meer stroom er wordt verbruikt.
  • Schakel Wi-Fi uit. Als je Wi-Fi een tijdje niet meer nodig hebt, kun je deze functie uitschakelen om de accu te sparen. Open daarvoor de charm Instellingen, tik op het pictogram van het draadloze netwerk en schuif Wi-Fi naar Uit.
  • Schakel de vliegtuigstand in. Als je Wi-Fi en Bluetooth een tijdje niet meer nodig hebt, kun je ook dit doen om de accu te sparen. Open de charm Instellingen, tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk en zet de Vliegtuigstand op Aan.
  • Schakel apparaten die je niet gebruikt, uit of verwijder deze. Veel USB-apparaten gebruiken voeding door alleen aangesloten te zijn, dus je kunt deze loskoppelen wanneer je ze niet gebruikt.
  • Kies een energiebeheerschema waarmee energie wordt bespaard. Een energiebeheerschema is een verzameling instellingen die bepalen hoe de Surface de voeding gebruikt. Voor meer informatie over energiebeheerschema's ga je naar Energiebeheerschema's: veelgestelde vragen.

Onderhoud van accu

• Bedrijfstemperatuur Surface is ontworpen om te werken bij een temperatuur tussen 0° C en 35° C. Houd de Surface uit de zon en laat deze niet achter in een hete auto, want lithium-ionaccu's zijn gevoelig voor hoge temperaturen.
  • Op elk gewenst moment opladen De accu hoeft niet (bijna) leeg te zijn voordat je deze oplaadt. Je kunt de accu opladen wanneer je maar wilt. Het is echter wel verstandig om de accu leeg te laten lopen tot minder dan 10 procent voordat je deze oplaadt.
  • Accugarantie. Als de accu van je Surface defect raakt tijdens de garantieperiode, wordt dit gedekt onder de standaard Surface-garantie. Zie voor meer informatie over de Surface-garantie of over de uitgebreide garantiedekking Standaard Surface-garantie en Microsoft Complete voor Surface.