Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3,Windows 8.1.

Basisstations voor Surface Pro

De basisstations voor Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3 zijn ontworpen voor snel overschakelen van draagbaar naar de kracht van een volledig bureaubladsysteem.

Kennismaken met je basisstation

Met een basisstation kun je verbinding maken met een beeldscherm van volledige grootte, ethernet, externe luidsprekers en nog veel meer. Je hoeft niet eens te pauzeren om de Surface Cover eraf te halen; plaats je Surface Pro gewoon in het basisstation en schuif hem in de zijkanten. Het station dient tevens als laadstation voor je Surface Pro.

Er zijn twee modellen van het Surface-basisstation: een die is ontworpen voor Surface Pro en Surface Pro 2, en een die voor Surface Pro 3 is ontworpen.
Poorten op het basisstation voor Surface Pro en Surface Pro 2
Basisstation voor Surface Pro en Surface Pro 2
Poorten op Surface Pro 3-basisstation
Surface Pro 3-basisstation
Oplaadpoort
De oplaadpoort sluit je basisstation aan op een voeding zodat je je Surface kunt opladen.
Mini DisplayPort

De Mini DisplayPort is de plaats waar je je externe beeldscherm aansluit. Je hebt mogelijk een adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig afhankelijk van de connectors van jouw beeldscherm.

Op het Surface Pro3-basisstation zijn hiervoor twee Mini DisplayPorts beschikbaar. De Mini DisplayPort op je Surface Pro en de Mini DisplayPort op je basisstation kunnen beide worden gebruikt terwijl je Surface in het station zit.

USB-poorten

Draag grote bestanden over naar een extern station, maak verbinding met USB-printers of -hoofdtelefoons, laad diverse accessoires (zoals je Windows Phone) op en nog veel meer.

• Het basisstation voor Surface Pro en Surface Pro 2 bevat één USB 3.0-poort en drie USB 2.0-poorten.
  • Het basisstation voor Surface Pro 3 bevat drie USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten. De USB 3.0-poort op Surface Pro 3 kan worden gebruikt terwijl je Surface in het station zit.
Audiopoorten
Sluit je favoriete audioapparatuur aan op de 3.5 mm audioverbinding van je basisstation.
Ethernet-poort
Als je een betrouwbare bekabelde netwerkverbinding nodig hebt, kun je de Surface Pro op het netwerk aansluiten via de Ethernet-poort op het basisstation.

Je basisstation instellen

Zodra je je basisstation hebt uitgepakt, plaats je dit op de gewenste plek op je bureau en waar je gemakkelijk bij eventueel benodigde snoeren en kabels kunt komen. Nu ben je klaar om het in te stellen voor gebruik:

Je werkruimte instellen en aansluiten

Stap 1: Sluit het netstroomuiteinde van de voedingskabel van het basisstation aan op een stopcontact of een stekkerdoos en sluit het andere uiteinde aan op de laadpoort op het basisstation.
Stap 2: Als je een bekabelde netwerkaansluiting wilt gebruiken terwijl de Surface in het basisstation zit, sluit je een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort op de achterkant van het basisstation.
Als de kabel is aangesloten en de verbinding actief is, gaat er een oranje lichtje branden dat in een donkere kamer het best te zien is.
Stap 3:  Sluit je computerrandapparatuur aan op de USB-poorten van het basisstation.
Stap 4: Sluit een kabel van je beeldscherm aan op de Mini DisplayPort van het basisstation.
Als je monitorkabel geen Mini DisplayPort-aansluiting heeft, moet je misschien een andere kabel of adapter aanschaffen. Zie Surface Pro aansluiten op een tv, monitor of projector voor meer informatie over adapters.
Stap 5:  Sluit eventuele audioapparatuur aan zoals luidsprekers.
Zonder externe luidsprekers hoor je misschien geen geluid wanneer je je Surface Pro gebruikt. Als dit zo is, ga je naar Problemen met basisstations voor Surface Pro oplossen voor stappen om over te schakelen naar de luidsprekers die in je Surface Pro zijn ingebouwd.

De Surface in het basisstation plaatsen

Stap 1: Koppel de voeding van de Surface los en verwijder eventuele aangesloten accessoires van je Surface.
Je kunt je cover voor typen aangesloten laten en de microSD-kaart (indien aanwezig) in de microSD-kaartsleuf laten zitten.
Als je Surface Pro 3 gebruikt, kun je ook alles wat je op de USB-poort of Mini DisplayPort kan hebben aangesloten, laten zitten.
Stap 2:

Schuif de Surface Pro in het basisstation en schuif vervolgens de zijkanten van het basisstation in de zijkanten van je Surface.

Schuif Surface Pro in het basisstation en schuif vervolgens de zijkanten van het basisstation.
Opmerking

Als er geen typecover is aangesloten op je Surface, moet je een bekabeld of draadloos USB-toetsenbord of een Bluetooth®-toetsenbord aansluiten voordat je kunt beginnen met typen. Voor meer informatie over het toevoegen van een Bluetooth-toetsenbord ga je naar Een Bluetooth-apparaat toevoegen.

De nieuwste Surface- en Windows-updates installeren

Als je zeker wilt weten dat je Surface Pro volledig kan profiteren van het basisstation, en ervoor te zorgen dat je basisstation over de laatste firmware beschikt, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Plaats je Surface Pro in het basisstation en zorg ervoor dat het basisstation stroom krijgt.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik achtereenvolgens op Pc-instellingen wijzigen, Bijwerken en herstellen en Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 5:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren. Tik of klik vervolgens op Installeren.
Misschien moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Je monitor instellen

Als je Surface Pro en je externe monitor op het basisstation zijn aangesloten, kun je de opties voor je tweede scherm kiezen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Apparaten.
Stap 2:

Tik of klik op Tweede scherm en kies een van de volgende opties:

• Dubbel. Je scherm verschijnt op twee schermen.
  • Uitbreiden. Je scherm is uitgebreid over twee schermen en je kunt items slepen tussen de twee schermen.
  • Alleen tweede scherm. Je scherm verschijnt op het aangesloten scherm en het Surface-scherm is leeg.