Surface-dockingstations

De dockingstations voor Surface Pro-modellen, Surface Book en Surface 3 zijn ontworpen voor snel overschakelen van draagbaar naar de kracht van een volledig desktopsysteem.

Kennismaken met je dockingstations

Je kunt een dockingstation gebruiken om je Surface aan te sluiten op een beeldscherm van volledige grootte, ethernet, externe luidsprekers en nog veel meer. Het dockingstation laadt ook je Surface op.

Er zijn twee typen dockingstations beschikbaar voor Surface.

• De dockingstations voor Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 en Surface 3 houden je Surface vast in een frame. Als je je Surface wilt docken, plaats je het in het frame van het dockingstation en schuif je de zijkanten van het dockingstation in de zijkanten van je Surface.
  • Surface-basisstation (compatibel met Surface Pro 3, Surface Pro 4 en Surface Book) is een “poortreplicator” met een compact ontwerp waarbij het niet nodig is om je Surface te docken. Je Surface wordt gewoon op het Surface-basisstation aangesloten met een enkele kabel. Voor meer informatie over Surface-basisstation ga je naar Surface-dockingstation gebruiken.

Dockingstationmodellen

Er zijn vier modellen van het Surface-dockingstation.

• Docking station voor Surface Pro en Surface Pro 2
Docking Station voor Surface Pro en Surface Pro 2
  • Dockingstation voor Surface Pro 3
Dockingstation voor Surface Pro 3
  • Dockingstation voor Surface 3
Surface 3 Docking Station
  • Surface-basisstation (beschikbaar voor Surface Pro 3, Surface Pro 4 en Surface Book)
Surface-basisstation

Voor meer informatie over Surface-basisstation ga je naar Surface-dockingstation gebruiken.

Voedingspoort
De voedingspoort sluit je dockingstation aan op een voedingvoorziening zodat je je Surface kunt opladen.
Mini DisplayPort

De Mini DisplayPort is de plaats waar je je externe beeldscherm aansluit. Je hebt mogelijk een video-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig afhankelijk van de connectors van jouw beeldscherm.

Opmerkingen
  • Met een Surface Pro 3 Docking Station, kunnen de Mini DisplayPort op je Surface en op je dockingstation beide worden gebruikt terwijl je Surface in het dockingstation zit.
  • Als je Surface-basisstation gebruikt met Surface Book, wordt de Mini DisplayPort op je Surface Book bedekt door de Surface-dockingconnector en is deze niet beschikbaar. Dat is zo ontworpen, omdat je slechts drie schermen tegelijk kunt gebruiken (twee externe schermen en het scherm op Surface Book).
USB-poorten

Draag grote bestanden over naar een extern station, maak verbinding met een USB-printer of -hoofdtelefoon, laad diverse accessoires op en nog veel meer.

• Het Docking Station voor Surface Pro en Surface Pro 2 heeft één USB 3.0-poort en drie USB 2.0-poorten.
  • Het Docking Station voor Surface Pro 3 bevat drie USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten. De USB 3.0-poort op Surface Pro 3 kan worden gebruikt terwijl je Surface in het dockingstation zit.
  • Het Docking Station voor Surface 3 heeft twee USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten.
  • Surface-basisstation heeft vier USB 3.0-poorten.
Audiopoorten

Sluit je favoriete audioapparatuur aan op de 3,5 mm audiopoort van je dockingstation.

Opmerking
De audiopoort op Surface-basisstation wordt alleen gebruikt voor audio-uitgang. Je kunt de ingebouwde microfoon op je Surface gebruiken voor opnemen en online gesprekken.
Ethernet-poort
Als je een betrouwbare bekabelde netwerkverbinding nodig hebt, kun je je Surface op het bekabeld netwerk aansluiten via de Ethernet-poort op het dockingstation.

Je dockingstation instellen

Zodra je je dockingstation hebt uitgepakt, plaats je dit op je bureau op een plek waar je gemakkelijk bij eventueel benodigde snoeren en kabels kunt komen. Nu ben je klaar om het in te stellen voor gebruik.

Je werkruimte instellen en aansluiten

Stap 1:  Sluit het netstroomuiteinde van de voedingskabel van het dockingstation aan op een stopcontact of een stekkerdoos en sluit het andere uiteinde aan op de laadpoort op het dockingstation.
Stap 2:

Als je een bekabelde netwerkaansluiting wilt gebruiken, sluit je een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort op de achterkant van het dockingstation.

Stap 3:  Sluit je computerrandapparatuur aan op de USB-poorten van het dockingstation.
Stap 4:

Sluit een kabel van je beeldscherm aan op de Mini DisplayPort van het dockingstation.

Als je monitorkabel geen Mini DisplayPort-aansluiting heeft, moet je misschien een andere kabel of adapter aanschaffen. Zie voor meer informatie over adapters Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Stap 5:

Sluit eventuele audioapparatuur aan zoals luidsprekers.

Zonder externe luidsprekers hoor je misschien geen geluid wanneer je je Surface gebruikt. Als dit zo is, ga je naar Problemen met dockingstations voor Surface oplossen om te leren hoe je kunt overschakelen naar de luidsprekers die in je Surface zijn ingebouwd.

Je Surface op het dockingstation aansluiten

Afhankelijk van het type dockingstation dat je gebruikt, plaats je je Surface in het dockingstation of gebruik je Surface Connect om de Surface aan te sluiten.

Stap 1:

Koppel de voeding van de Surface los en verwijder eventuele aangesloten accessoires van je Surface. Als je een typecover gebruikt, open deze dan zodat hij plat ligt.

Als je Surface 3, Surface Pro 3 of Surface Pro 4 gebruikt, kun je alles wat je op de USB-poort of Mini DisplayPort kan hebben aangesloten, laten zitten.

Opmerking
Je kunt je Surface Pro 4 gebruiken met het Surface Pro 3-dockingstation, maar je moet de Surface Pro 4 Adapter voor het Surface Pro 3-dockingstation gebruiken voor je Surface zodat deze goed past. Ga voor meer informatie naar Surface Pro 4 gebruiken met je Surface Pro 3-dockingstation.
Stap 2:

Voer een van de volgende stappen uit:

• Als je een dockingstation gebruikt waarin je Surface zit, schuif je je Surface in het dockingstation en schuif je de zijkanten van je dockingstation in de zijkanten van je Surface.

De nieuwste Surface- en Windows-updates installeren

Om ervoor te zorgen dat je Surface volledig kan profiteren van het dockingstation, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:

Plaats je Surface in het dockingstation of sluit Surface aan op je Surface-basisstation en zorg ervoor dat het dockingstation stroom krijgt.

Stap 2:  Ga naar Start pictogram Start en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.
Stap 3:  Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details.
Stap 4:  Selecteer de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.

Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Je monitor instellen

Nadat je je Surface en je externe monitor op het dockingstation hebt aangesloten, kun je kiezen wat je op elk scherm wilt weergeven. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start pictogram Start en selecteer Instellingen > Systeem > Scherm.
Stap 2:

Kies onder Meerdere schermen een van de volgende opties:

• Dupliceer deze schermen. Je scherm verschijnt op twee schermen.
  • Breid deze schermen uit. Je scherm is uitgebreid over twee schermen en je kunt items slepen tussen de twee schermen.
  • Alleen weergeven op __. Je scherm verschijnt op het geselecteerde scherm en het andere scherm is leeg.
Opmerking

Als je wilt weten hoe je de schermresolutie kunt wijzigen, ga je naar Ondervind je problemen bij het aansluiten van Surface op een tweede scherm?

Dockingstations voor Surface Pro en Surface 3

De dockingstations voor Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 en Surface 3 zijn ontworpen voor snel overschakelen van draagbaar naar de kracht van een volledig bureaubladsysteem.

Kennismaken met je dockingstation

Met een dockingstation kun je verbinding maken met een beeldscherm van volledige grootte, ethernet, externe luidsprekers en nog veel meer. Schuif Surface in het dockingstation en schuif vervolgens de zijkanten van het dockingstation. Het dockingstation laadt ook je Surface op.

Er zijn drie modellen van het Surface-dockingstation: één voor Surface Pro en Surface Pro 2, één voor Surface Pro 3 en een derde voor Surface 3.
Docking Station voor Surface Pro en Surface Pro 2

Docking Station voor Surface Pro en Surface Pro 2

Dockingstation voor Surface Pro 3

Surface Pro 3 Docking Station

Surface 3 Docking Station

Surface 3 Docking Station

Oplaadpoort
De oplaadpoort sluit je dockingstation aan op een voeding zodat je je Surface kunt opladen.
Mini DisplayPort

De Mini DisplayPort is de plaats waar je je externe beeldscherm aansluit. Je hebt mogelijk een video-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) nodig afhankelijk van de connectors van jouw beeldscherm.

Met een Surface Pro 3 Docking Station, kunnen de Mini DisplayPort op je Surface Pro 3 en de Mini DisplayPort op je dockingstation beide worden gebruikt terwijl je Surface in het dockingstation zit.

USB-poorten

Draag grote bestanden over naar een extern station, maak verbinding met een USB-printer of -hoofdtelefoon, laad diverse accessoires op en nog veel meer.

• Het Docking Station voor Surface Pro en Surface Pro 2 heeft één USB 3.0-poort en drie USB 2.0-poorten.
  • Het Docking Station voor Surface Pro 3 bevat drie USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten. De USB 3.0-poort op Surface Pro 3 kan worden gebruikt terwijl je Surface in het dockingstation zit.
  • Het Docking Station voor Surface 3 heeft drie USB 3.0-poorten en twee USB 2.0-poorten.
Audiopoorten
Sluit je favoriete audioapparatuur aan op de 3,5mm audiopoort van je dockingstation.
Ethernet-poort
Als je een betrouwbare bekabelde netwerkverbinding nodig hebt, kun je de Surface op het bekabeld netwerk aansluiten via de Ethernet-poort op het dockingstation.

Je basisstation instellen

Zodra je je dockingstation hebt uitgepakt, plaats je dit op je bureau op een plek waar je gemakkelijk bij eventueel benodigde snoeren en kabels kunt komen. Nu ben je klaar om het in te stellen voor gebruik:

Je werkruimte instellen en aansluiten

Stap 1: Sluit het netstroomuiteinde van de voedingskabel van het dockingstation aan op een stopcontact of een stekkerdoos en sluit het andere uiteinde aan op de laadpoort op het dockingstation.
Stap 2:

Als je een bekabelde netwerkaansluiting wilt gebruiken, sluit je een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort op de achterkant van het dockingstation.

Als de netwerkkabel is aangesloten en de verbinding actief is, gaat er een oranje lichtje branden dat in een donkere kamer het best te zien is.

Stap 3:  Sluit je computerrandapparatuur aan op de USB-poorten van het dockingstation.
Stap 4:

Sluit een kabel van je beeldscherm aan op de Mini DisplayPort van het dockingstation.

Als je monitorkabel geen Mini DisplayPort-aansluiting heeft, moet je misschien een andere kabel of adapter aanschaffen. Zie voor meer informatie over adapters Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Stap 5:

Sluit eventuele audioapparatuur aan zoals luidsprekers.

Zonder externe luidsprekers hoor je misschien geen geluid wanneer je je Surface gebruikt. Als dit zo is, ga je naar Problemen met dockingstations oplossen om te leren hoe je kunt overschakelen naar de luidsprekers die in Surface zijn ingebouwd.

De Surface in het dockingstation plaatsen

Stap 1:

Koppel de voeding van de Surface los en verwijder eventuele aangesloten accessoires van de Surface. Als je een Cover gebruikt, open deze dan zodat hij plat ligt.

Je kunt een microSD-kaart in de microSD-kaartsleuf laten.

Als je Surface Pro 3 of Surface 3 gebruikt, kun je ook alles wat je op de USB-poort of Mini DisplayPort kan hebben aangesloten, laten zitten.

Stap 2:

Schuif de Surface in het dockingstation en schuif vervolgens de zijkanten van het dockingstation in de zijkanten van je Surface.

Opmerking

Als er geen Typing Cover is aangesloten op je Surface, moet je een (bekabeld of draadloos) USB of Bluetooth®-toetsenbord aansluiten voordat je kunt beginnen met typen. Zie Een USB-muis, -printer en meer aansluiten en Een Bluetooth-apparaat toevoegen voor meer informatie.

De nieuwste Surface- en Windows-updates installeren

Om ervoor te zorgen dat je Surface volledig kan profiteren van het dockingstation, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Plaats je Surface in het dockingstation en zorg ervoor dat het dockingstation stroom krijgt.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstellen.
Stap 4:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 5:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 6:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Je monitor instellen

Nadat je je Surface en je externe monitor op het dockingstation hebt aangesloten, kun je kiezen wat je op elk scherm wilt weergeven. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Apparaten.
Stap 2:

Tik of klik op Tweede scherm en kies een van de volgende opties:

• Dubbel. Je scherm verschijnt op twee schermen.
  • Uitbreiden. Je scherm is uitgebreid over twee schermen en je kunt items slepen tussen de twee schermen.
  • Alleen tweede scherm. Je scherm verschijnt op het aangesloten scherm en het Surface-scherm is leeg.
Opmerking

Als je wilt weten hoe je de schermresolutie kunt wijzigen, ga je naar Ondervind je problemen bij het aansluiten van Surface op een tweede scherm?