Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2.

Is van toepassing op

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3.

Besturingssysteem:

Afdrukken en scannen vanuit Surface

Dit moet je weten over afdrukken en scannen vanuit Surface.

Een lokale printer toevoegen

Sluit de USB-kabel van de printer gewoon aan op de USB-poort van de Surface.

Een draadloze of netwerkprinter toevoegen

Als je printer een netwerkprinter of een draadloze printer is die al is verbonden met je netwerk, kijk je of de printer al is geïnstalleerd (ga naar de onderstaande stappen). Zorg ervoor dat je printer is ingeschakeld en dat deze in een stopcontact zit.

Opmerkingen
  • Als je een nieuwe draadloze printer hebt die niet aan je thuisnetwerk is toegevoegd, raadpleeg je de informatie die bij je printer is geleverd.
  • Als iemand anders bij je thuis al een printer heeft geïnstalleerd, kun je lid worden van een Thuisgroep en verbinding maken met andere gedeelde printers.

Controleren of je printer al is geïnstalleerd

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen > Apparaten.
Stap 2:  Zoek je printer in de lijst met apparaten.

• Als je printer in de lijst wordt weergegeven, ben je gereed om af te drukken.
  • Als je printer niet in de lijst staat, selecteer Een apparaat toevoegen en selecteer je je printer om deze te installeren.
  • Als Windows je printer niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met afdrukken oplossen.

Iets afdrukken

Zodra je een printer hebt toegevoegd, kun je beginnen met afdrukken.

Als je wilt afdrukken vanaf een bureaublad-app, zoals Kladblok of een Office-app, zoek je de opdracht of koppeling Afdrukken in de app of druk je op Ctrl+P.

Iets scannen

Als je een multifunctionele printer hebt die scannen ondersteunt, of een zelfstandige scanner, helpt de app Scannen je om snel en gemakkelijk afbeeldingen en documenten te scannen.

De standaardprinter instellen of wijzigen

Een geïnstalleerde printer instellen als standaardprinter:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen > Apparaten Printers en scanners.
Stap 2:  Selecteer onder Gerelateerde instellingen de optie Apparaten en printers.
Stap 3:  Houd de gewenste printer ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Als standaardprinter instellen.

Printercompatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1 en Windows 10. Als je de compatibiliteit van je printer wilt controleren, ga je naar het Windows Compatibiliteitscentrum.

Kun je niet afdrukken?

Zie Problemen met afdrukken oplossen als je problemen hebt met afdrukken.

Afdrukken en scannen vanuit Surface

Dit moet je weten over afdrukken en scannen vanuit Surface.

Een lokale printer toevoegen

Sluit de USB-kabel van de printer gewoon aan op de USB-poort van de Surface.

Een draadloze of netwerkprinter toevoegen

Als je printer een netwerkprinter of een draadloze printer is die al is verbonden met je netwerk, kijk je of de printer al is geïnstalleerd (ga naar de onderstaande stappen). Zorg ervoor dat je printer is ingeschakeld en dat deze in een stopcontact zit.

Opmerkingen
  • Als je een nieuwe draadloze printer hebt die niet aan je thuisnetwerk is toegevoegd, raadpleeg je de informatie die bij je printer is geleverd.
  • Als iemand anders bij je thuis al een printer heeft geïnstalleerd, kun je lid worden van een Thuisgroep en verbinding maken met andere gedeelde printers. Zie Thuisgroepen van a tot z voor meer informatie.

Controleren of je printer al is geïnstalleerd

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen > Apparaten.
Stap 2:  Zoek je printer in de lijst met apparaten.

• Als je printer in de lijst wordt weergegeven, ben je gereed om af te drukken.
  • Als je printer niet in de lijst staat, selecteer Een apparaat toevoegen en selecteer je je printer om deze te installeren.
  • Als Windows je printer niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met afdrukken oplossen.

Iets afdrukken

Zodra je een printer hebt toegevoegd, kun je beginnen met afdrukken.

Als je wilt afdrukken vanaf een bureaublad-app, zoals Kladblok, of een Office-app wilt openen, zoek je de opdracht Afdrukken in de app of druk je op Ctrl+P.

Iets scannen

Als je een multifunctionele printer hebt die scannen ondersteunt, of een zelfstandige scanner, helpt de app Scannen je om snel en gemakkelijk afbeeldingen en documenten te scannen. Voor meer informatie raadpleeg je de App Scannen voor Windows: veelgestelde vragen.

De standaardprinter instellen of wijzigen

Een geïnstalleerde printer instellen als standaardprinter:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo, en selecteer Instellingen > Apparaten Printers en scanners.
Stap 2:  Selecteer onder Gerelateerde instellingen de optie Apparaten en printers.
Stap 3:  Houd de gewenste printer ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Als standaardprinter instellen.

Printercompatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows RT 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je printer te controleren.

Kun je niet afdrukken?

Zie Problemen met afdrukken oplossen als je problemen hebt met afdrukken.

Afdrukken en scannen vanuit Surface

Dit moet je weten over afdrukken en scannen vanuit Surface.

Een lokale printer toevoegen

Sluit de USB-kabel van de printer gewoon aan op de USB-poort van de Surface.

Een draadloze of netwerkprinter toevoegen

Als je printer een netwerkprinter of een draadloze printer is die al is verbonden met je netwerk, kijk je of de printer al is geïnstalleerd (ga naar de onderstaande stappen). Natuurlijk moet je wel controleren of de printer in het stopcontact steekt en is ingeschakeld.

Opmerkingen
  • Als je een nieuwe draadloze printer hebt die niet aan je thuisnetwerk is toegevoegd, raadpleeg je de informatie die bij je printer is geleverd.
  • Als iemand anders bij je thuis al een printer heeft geïnstalleerd, kun je lid worden van een Thuisgroep en verbinding maken met andere gedeelde printers. Zie Thuisgroepen van a tot z voor meer informatie.

Controleren of je printer al is geïnstalleerd

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Apparaten.
Stap 4:  Zoek je printer in de lijst met apparaten.

• Als je printer in de lijst wordt weergegeven, ben je gereed om af te drukken.
  • Als je printer niet in de lijst staat, tik of klik je op Een apparaat toevoegen en selecteer je je printer om deze te installeren.
  • Als Windows je printer niet kan vinden, raadpleeg je Problemen met afdrukken oplossen.

Iets afdrukken

Zodra je een printer hebt toegevoegd, kun je beginnen met afdrukken.

Afdrukken vanuit een Windows Store-app (zoals E-mail):

Stap 1:  Open het item dat je wilt afdrukken. Open bijvoorbeeld een webpagina in Internet Explorer of een e-mailbericht in de app Mail.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Apparaten.
Stap 3:  Tik of klik op Afdrukken en tik of klik op je printer in de lijst.
Als de printer niet in de lijst wordt weergegeven, kan dit komen doordat de app afdrukken niet ondersteunt of doordat je de printer niet hebt toegevoegd.
Stap 4:  Kies de gewenste afdrukopties en tik of klik op Afdrukken.

Zo druk je af vanaf een bureaublad-app (zoals Kladblok of een Office-app):

• Zoek de opdracht Afdrukken in de app of druk op Ctrl+P.

Iets scannen

Als je een multifunctionele printer hebt die scannen ondersteunt, of een zelfstandige scanner, helpt de app Scannen je om snel en gemakkelijk afbeeldingen en documenten te scannen. Voor meer informatie raadpleeg je de App Scannen voor Windows: veelgestelde vragen.

De standaardprinter instellen of wijzigen

Een geïnstalleerde printer instellen als standaardprinter:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer standaardprinter in in het zoekvak.
Stap 3:  Tik of klik op Standaardprinter wijzigen in de zoekresultaten.
Stap 4:  Zoek onder Printers naar de printer die je wilt instellen als je standaardprinter.
Stap 5:  Houd de gewenste printer ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik of klik op Als standaardprinter instellen.

Printercompatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je printer te controleren.

Kun je niet afdrukken?

Zie Problemen met afdrukken oplossen als je problemen hebt met afdrukken.