Verwante onderwerpen
×
Aanmelden met Microsoft
Meld u aan of maak een account.
Hallo,
Selecteer een ander account.
U hebt meerdere accounts
Kies het account waarmee u zich wilt aanmelden.

De Surface heeft camera’s waarmee je foto’s kunt maken, je computer kunt ontgrendelen en meer.

De camera's van de Surface vinden

De locatie van de camera’s op de Surface is afhankelijk van het model dat je hebt. Zoek het model op om erachter te komen waar de camera’s zich bevinden.

Surface-model

Cameralocaties

Surface Pro

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in het midden, vlak bij de bovenrand van de Surface.

Surface Go

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in het midden, vlak bij de bovenrand van de Surface.

Surface Laptop

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Surface Laptop Studio

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Surface Book

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in de linkerbovenhoek van het scherm.

Surface Studio

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

De camera's gebruiken

Hier volgen een aantal manieren waarop je de camera’s kunt gebruiken met jouw versie van de Surface.

De Windows Hello-camera gebruiken.

Met Windows Hello kunt u zich sneller aanmelden op uw computer met gebruik van uw gezicht. Ga naar Meer informatie over Windows Hello en de installatie ervan voor meer informatie hierover.

Foto's maken en video's opnemen

Standaard staat de ingebouwde camera-app klaar om foto's te maken, maar je kunt eenvoudig schakelen tussen de foto- en videomodus. Zie De camera-app gebruiken voor informatie over het openen van de camera-app en het maken van een foto of video.

Opmerking: Er brandt een klein privacylampje naast de actieve camera wanneer je deze gebruikt. Het privacylampje kan niet worden uitgeschakeld.

De scherpstelling aanpassen

Op deze Surface heeft de naar achteren gerichte camera een autofocuslens die een gezicht in de scène automatisch detecteert en hierop scherpstelt. Als er geen gezicht wordt gedetecteerd, wordt er scherpgesteld op het belangrijkste onderwerp in het midden van het scherm.

Je kunt de focus aanpassen en op een andere locatie vergrendelen door op die plek op het scherm te tikken. Als je een video opneemt, kun je de focus afstellen zonder de opname te stoppen. Wanneer je op het scherm tikt om de focus aan te passen, wordt de focus op dat punt vergrendeld tot je weer op het scherm tikt.

Ga als volgt te werk om de focus aan te passen en te vergrendelen:

• Foto's: tik op het scherm om op dat punt scherp te stellen en tik vervolgens op de Camera-knop om de foto te maken.

• Video's: terwijl je een video-opname maakt, tik je op het scherm om de focus in te stellen.

Opmerking: Dit geldt niet voor Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3.

Cameraopties wijzigen

Camera-instellingen wijzigen

Je kunt in- of uitzoomen, schakelen tussen de camera op de voorkant en op de achterkant, de hoogte-breedteverhouding van foto's wijzigen, rasterlijnen weergeven of verbergen, video-instellingen aanpassen en wijzigen wat er gebeurt wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt. Zie De camera-app gebruiken voor meer informatie.

Opmerking: Standaard wordt een video opgenomen wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt, maar je kunt de instelling wijzigen, zodat in plaats daarvan een snelle reeks foto's wordt gemaakt wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt.

Het sluitergeluid van de camera uitschakelen

Je kunt het sluitergeluid van de camera uitschakelen door het volume op de Surface te dempen.

• Selecteer volume op de taakbalk en schuif de schuifregelaar helemaal omlaag om het geluid te dempen.

Verwante onderwerpen

De Surface heeft camera’s waarmee je foto’s kunt maken, je computer kunt ontgrendelen en meer.

De camera's van de Surface vinden

De locatie van de camera’s op de Surface is afhankelijk van het model dat je hebt. Zoek het model op om erachter te komen waar de camera’s zich bevinden.

Surface-model

Cameralocaties

Surface Pro

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in het midden, vlak bij de bovenrand van de Surface.

Surface Go

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in het midden, vlak bij de bovenrand van de Surface.

Surface Laptop

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Surface Book

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

Wanneer het scherm naar jou is gericht, bevindt de camera op de achterzijde zich in de linkerbovenhoek van het scherm.

Surface Studio

De Windows Hello-camera en naar voren gerichte camera bevinden zich boven het scherm.

De camera's gebruiken

Hier volgen een aantal manieren waarop je de camera’s kunt gebruiken met jouw versie van de Surface.

De Windows Hello-camera gebruiken.

Met Windows Hello kunt u zich sneller aanmelden op uw computer met gebruik van uw gezicht. Ga naar Meer informatie over Windows Hello en de installatie ervan voor meer informatie hierover.

Foto's maken en video's opnemen

Standaard staat de ingebouwde camera-app klaar om foto's te maken, maar je kunt eenvoudig schakelen tussen de foto- en videomodus. Zie De camera-app gebruiken voor informatie over het openen van de camera-app en het maken van een foto of video.

Opmerking: Er brandt een klein privacylampje naast de actieve camera wanneer je deze gebruikt. Het privacylampje kan niet worden uitgeschakeld.

De scherpstelling aanpassen

Op deze Surface heeft de naar achteren gerichte camera een autofocuslens die een gezicht in de scène automatisch detecteert en hierop scherpstelt. Als er geen gezicht wordt gedetecteerd, wordt er scherpgesteld op het belangrijkste onderwerp in het midden van het scherm.

Je kunt de focus aanpassen en op een andere locatie vergrendelen door op die plek op het scherm te tikken. Als je een video opneemt, kun je de focus afstellen zonder de opname te stoppen. Wanneer je op het scherm tikt om de focus aan te passen, wordt de focus op dat punt vergrendeld tot je weer op het scherm tikt.

Ga als volgt te werk om de focus aan te passen en te vergrendelen:

• Foto's: tik op het scherm om op dat punt scherp te stellen en tik vervolgens op de Camera-knop om de foto te maken.

• Video's: terwijl je een video-opname maakt, tik je op het scherm om de focus in te stellen.

Opmerking: Dit geldt niet voor Surface Pro, Surface Pro 2 en Surface Pro 3.

Cameraopties wijzigen

Camera-instellingen wijzigen

Je kunt in- of uitzoomen, schakelen tussen de camera op de voorkant en op de achterkant, de hoogte-breedteverhouding van foto's wijzigen, rasterlijnen weergeven of verbergen, video-instellingen aanpassen en wijzigen wat er gebeurt wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt. Zie De camera-app gebruiken voor meer informatie.

Opmerking: Standaard wordt een video opgenomen wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt, maar je kunt de instelling wijzigen, zodat in plaats daarvan een snelle reeks foto's wordt gemaakt wanneer je de cameraknop ingedrukt houdt.

Het sluitergeluid van de camera uitschakelen

Je kunt het sluitergeluid van de camera uitschakelen door het volume op de Surface te dempen.

• Selecteer Volume  op de taakbalk en schuif de schuifregelaar helemaal omlaag om het geluid te dempen.

Verwante onderwerpen