Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Is van toepassing op

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Besturingssysteem:

Problemen met het Docking Station voor Surface Pro en Surface 3 oplossen

Als je problemen ondervindt met je Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 of Surface 3 terwijl die in het dockingstation zit, zijn hier een aantal zaken die je kunt proberen.

Surface- en Windows-updates installeren

Je kunt problemen mogelijk oplossen door de nieuwste updates voor Surface, inclusief updates voor Windows en accessoires als het dockingstation, te installeren.

Stap 1:  Plaats je Surface in het dockingstation en zorg ervoor dat het dockingstation stroom krijgt.
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.
Stap 3:  Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details.
Stap 4:  Selecteer de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Als je Surface niet kunt verbinden met het Docking Station

Als je problemen ondervindt met het verbinden van je Surface met het dockingstation, zorg dan voor het volgende:

• De Surface is goed aangesloten op het dockingstation. Ga met je vinger over de randen van je Surface waar deze de zijden van het dockingstation raakt. Als een van de zijden scheef zit, open je het dockingstation, plaats je je Surface opnieuw en druk je de zijden opnieuw in.
  • Dat beide zijden van het Docking Station zijn uitgetrokken voordat je probeert je Surface te plaatsen.
  • Dat je geen aangesloten accessoires hebt verwijderd waarmee wordt verhinderd dat beide zijden van het dockingstation verbinding maken met je Surface.
  • Dat je het juiste Docking Station voor je Surface gebruikt:
    • Surface Docking Station werkt alleen met Surface Pro en Surface Pro 2.
    • Surface Docking Station voor Surface Pro 3 werkt alleen met Surface Pro 3.
    • Het Surface 3 Docking Station werkt alleen met Surface 3.
    • Surface Docking Stations werken niet met Surface RT en Surface 2.

Als Surface niet wordt opgeladen in het Docking Station

Als de Surface niet wordt opgeladen wanneer deze in het Docking Station is geplaatst, controleer je het volgende:

• Is de Surface zo in het Docking Station geplaatst dat beide zijden van het Docking Station volledig in de zijden van de Surface zijn bevestigd?
  • Brandt het lampje rechts op het Docking Station?
  • Is de voedingskabel stevig bevestigd in de oplaadpoort op het Docking Station?
  • Functioneert het stopcontact goed? Sluit een ander apparaat op het stopcontact aan om te kijken of dit werkt.
  • Is de stekkerdoos, indien van toepassing, ingeschakeld?
  • Als je accessoires hebt die stroom onttrekken aan het dockingstation of de Surface, verwijder je deze en controleer je of je Surface nu wordt opgeladen. Als dit werkt, sluit je deze accessoires aan op een USB-hub die is aangesloten op een werkend stopcontact en vervolgens sluit je de hub aan op het dockingstation of je Surface.

Als er geluidsproblemen optreden terwijl het apparaat in het Docking Station is geplaatst

Als je geen geluid hoort terwijl de Surface in het Docking Station is geplaatst, kun je het volgende controleren:

• Heb je de nieuwste updates voor Surface en Windows geïnstalleerd? Zie Surface- en Windows-updates installeren voor de bijbehorende stappen.
  • Zijn de luidsprekerkabels goed aangesloten op de audio-aansluitingen op de achterzijde van het Docking Station en op de luidsprekers?
  • Zijn de luidsprekers aangesloten op een stopcontact en zijn deze ingeschakeld?

Je kunt voor de geluidsweergave schakelen tussen het Docking Station en de Surface-luidsprekers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Typ audio beheren in het zoekvak in de linkerbenedenhoek van het scherm en selecteer Audioapparaten beheren in de zoekresultaten.
Stap 2:

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit om te kiezen welke luidsprekers audio afspelen:

• Als je geluid wilt afspelen via de audiopoort van het dockingstation, selecteer je Speakers Microsoft Docking Station Audio Device.
  • Audio afspelen via de Surface-luidsprekers:
    • Op een Surface Pro selecteer je Speakers 2-High Definition Audio Device.
    • Op een Surface Pro 2 of Surface Pro 3 selecteer je Speakers Realtek High Definition Audio.
    • Op Surface 3 selecteer je Speakers Intel SST Audio Device (WDM).
Stap 3:  Selecteer Standaardwaarde instellen > OK.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen ondervindt met je Docking Station, neem dan contact met ons op.

Als je problemen ondervindt met je Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 of Surface 3 terwijl die in het Docking Station zit, zijn hier een aantal zaken die je kunt proberen om het probleem op te lossen.

Surface- en Windows-updates installeren

Je kunt problemen mogelijk oplossen door de nieuwste updates voor Surface, inclusief updates voor Windows en accessoires als het Docking Station, te installeren.

Stap 1:  Plaats je Surface in het dockingstation en zorg ervoor dat het dockingstation stroom krijgt.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstellen.
Stap 4:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 5:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 6:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren. Tik of klik vervolgens op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Als je Surface niet kunt verbinden met het dockingstation

Als je problemen ondervindt met het verbinden van je Surface met het Docking Station, zorg dan voor het volgende:

• De Surface is goed aangesloten op het Docking Station. Ga met je vinger over de randen van de Surface waar deze de zijden van het Docking Station raakt. Als een van de zijden scheef zit, open je het Docking Station, plaats je de Surface opnieuw en druk je de zijden opnieuw in.
  • Dat beide zijden van het Docking Station zijn uitgetrokken voordat je probeert je Surface te plaatsen.
  • Dat je geen aangesloten accessoires hebt verwijderd waarmee wordt verhinderd dat beide zijden van het Docking Station verbinding maken met Surface.
  • Dat je het juiste Docking Station voor je Surface gebruikt:
    • Surface Docking Station werkt alleen met Surface Pro en Surface Pro 2.
    • Surface Docking Station voor Surface Pro 3 werkt alleen met Surface Pro 3.
    • Het Surface 3 Docking Station werkt alleen met Surface 3.
    • Surface Docking Stations werken niet met Surface RT en Surface 2.

Als Surface niet wordt opgeladen in het dockingstation

Als de Surface niet wordt opgeladen wanneer deze in het Docking Station is geplaatst, controleer je het volgende:

• Is de Surface zo in het Docking Station geplaatst dat beide zijden van het Docking Station volledig in de zijden van de Surface zijn bevestigd?
  • Brandt het lampje rechts op het Docking Station?
  • Is de voedingskabel stevig bevestigd in de oplaadpoort op het Docking Station?
  • Functioneert het stopcontact dat je gebruikt naar behoren? Sluit een ander apparaat op het stopcontact aan en kijk of dit werkt.
  • Is de stekkerdoos, indien van toepassing, ingeschakeld?
  • Als je accessoires hebt die stroom onttrekken aan het Docking Station of de Surface, verwijder je deze en controleer je of Surface nu wordt opgeladen.

Als dit werkt, sluit je deze accessoires aan op een USB-hub die is aangesloten op een werkend stopcontact en vervolgens sluit je de hub aan op het Docking Station of de Surface.

Als er geluidsproblemen optreden terwijl het apparaat in het dockingstation is geplaatst

Als je geen geluid hoort terwijl de Surface in het Docking Station is geplaatst, kun je het volgende controleren:

• Heb je de nieuwste updates voor Surface en Windows geïnstalleerd? Zie Surface- en Windows-updates installeren voor de bijbehorende stappen.
  • Zijn de luidsprekerkabels goed aangesloten op de audio-aansluitingen op de achterzijde van het Docking Station en op de luidsprekers?
  • Zijn de luidsprekers aangesloten op een stopcontact en zijn deze ingeschakeld?

Je kunt voor de geluidsweergave schakelen tussen het Docking Station en de Surface-luidsprekers. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Typ audio beheren in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Audioapparaten beheren in de zoekresultaten.
Stap 3:

Voer vervolgens een van de volgende handelingen uit om te kiezen welke luidsprekers audio afspelen:

• Als je geluid wilt afspelen via de audiopoort van het Docking Station, tik of klik je op Speakers Microsoft Docking Station Audio Device.
  • Audio afspelen via de Surface-luidsprekers:
    • Op een Surface Pro tik of klik je op Speakers 2-High Definition Audio Device.
    • Op een Surface Pro 2 of Surface Pro 3 tik of klik je op Speakers Realtek High Definition Audio.
    • Op Surface 3 tik of klik je op Speakers Intel SST Audio Device (WDM).
Stap 4:  Tik of klik op Standaard instellen en tik of klik vervolgens op OK.

Nog steeds problemen?

Als je nog steeds problemen ondervindt met je dockingstation, neem dan contact met ons op.