Surface aansluiten op een bekabeld netwerk

Besturingssysteem:

Je kunt Surface Pro-modellen en Surface 3 aansluiten op een bekabeld netwerk met behulp van de Surface Ethernet Adapter.

Aansluiten op een bekabeld netwerk

Je sluit Surface als volgt aan op een bekabeld netwerk:

Stap 1:  Sluit een US-naar-Ethernet-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) aan op de USB-poort van je Surface. Als je niet weet waar de USB-poort zich bevindt, raadpleeg je Surface-functies.
Stap 2:  Sluit een Ethernet-kabel aan op de adapter.
Stap 3:  Steek het andere uiteinde van de kabel in de router of een Ethernet-netwerkpoort.
Stap 4:  Selecteer bekabeld netwerk Pictogram Bekabeld netwerk in de taakbalk.
Stap 5:  Voer desgevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer Volgende. Als je je gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, neem dan contact op met je netwerkbeheerder.
Stap 6:  Als je wilt controleren of je online bent, ga je naar Start Windows-logo en selecteer je Alle apps > Microsoft Edge.

Kan je niet online gaan?

Als je Surface via je bekabelde verbinding geen verbinding met internet maakt, moet je mogelijk eerst online gaan met behulp van een draadloos netwerk en het stuurprogramma voor je Ethernet-adapter installeren of bijwerken. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Koppel de Ethernet-adapter los van je Surface.
Stap 2:  Selecteer draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk in de taakbalk, selecteer een draadloos netwerk en selecteer Verbinden.
Stap 3:  Zodra je verbonden bent met een draadloos netwerk, sluit je de Ethernet-adapter opnieuw aan op de USB-poort van je Surface. Het geschikte stuurprogramma voor je adapter zal door Windows Update worden geïnstalleerd.
Stap 4:  Herhaal de stappen voor Verbinding maken met een bekabeld netwerk hierboven.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met een bekabeld netwerk, raadpleeg dan Waarom kan ik niet online gaan?

Compatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 10. Als je wilt weten welke USB Ethernet-adapters compatibel zijn met je Surface, raadpleeg je het Windows Compatibiliteitscentrum.

Je kunt Surface Pro-modellen en Surface 3 aansluiten op een bekabeld netwerk met behulp van de Surface Ethernet Adapter.

Aansluiten op een bekabeld netwerk

Je sluit Surface als volgt aan op een bekabeld netwerk:

Stap 1:  Sluit een US-naar-Ethernet-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) aan op de USB-poort van je Surface. Als je niet weet waar de USB-poort zich bevindt, raadpleeg je Surface-functies.
Stap 2:  Sluit een Ethernet-kabel aan op de adapter.
Stap 3:  Steek het andere uiteinde van de kabel in de router of een Ethernet-netwerkpoort.
Stap 4:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats dan de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Instellingen.)
Stap 5:  Tik of klik op het bekabelde netwerk Pictogram van bekabeld netwerk.
Stap 6:  Voer desgevraagd je gebruikersnaam en wachtwoord in en tik of klik op Volgende. Als je je gebruikersnaam en wachtwoord niet weet, neem dan contact op met je netwerkbeheerder.
Stap 7:  Als je wilt controleren of je online bent, ga je naar het startscherm en tik of klik je op Internet Explorer.

Kan je niet online gaan?

Als je Surface via je bekabelde verbinding geen verbinding met internet maakt, moet je mogelijk eerst online gaan met behulp van een draadloos netwerk en het stuurprogramma voor je netwerkadapter installeren of bijwerken. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Koppel de Ethernet-adapter los van je Surface.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op het draadloze netwerk Pictogram van draadloos netwerk, kies een draadloos netwerk en tik of klik op Verbinden.
Stap 4:  Zodra je verbonden bent met een draadloos netwerk, sluit je de Ethernet-adapter opnieuw aan op de USB-poort van je Surface. Het geschikte stuurprogramma voor je adapter zal door Windows Update worden geïnstalleerd.
Stap 5:  Herhaal de stappen voor Verbinding maken met een bekabeld netwerk hierboven.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken met een bekabeld netwerk, raadpleeg dan Bekabelde en draadloze netwerkproblemen.

Compatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1. Als je wilt zien welke USB Ethernet-adapters compatibel zijn met je Surface, ga dan naar het Windows Compatibiliteitscentrum.