Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro.

Besturingssysteem:

Surface bijwerken van Windows 8 naar Windows 8.1

Haal optimaal profijt uit Surface RT of Surface Pro door een update naar de nieuwste versie van Windows RT 8.1 of Windows 8.1 uit te voeren.

Heb je al een evaluatieversie van Windows RT 8.1 of Windows 8.1 geïnstalleerd?

Zie Surface bijwerken vanuit Windows 8.1. Preview als dit het geval is.

Hoe kan ik mijn Surface RT bijwerken?

Zodra je er klaar voor bent, voer je de volgende stappen uit om een gratis update vanuit de Windows Store te downloaden:

Stap 1:  Ga naar het startscherm en tik of klik op de Store-tegel.
Stap 2:  Tik of klik in de Store op de Windows 8.1-update. Als je de update niet vindt op het beginscherm van de Store, raadpleeg je Kun je de update niet vinden in de Windows Store?
Stap 3:  Tik of klik op Downloaden.
Stap 4:  De update wordt nu op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd terwijl jij Surface voor andere zaken gebruikt.
Het installatieprogramma controleert of er genoeg ruimte beschikbaar is op de schijf, of je apps en apparaten met Windows 8.1 werken en of je over alle vereiste updates beschikt. In sommige gevallen stuit het installatieprogramma op punten die je eerst moet regelen voordat het installeren van de update kan worden voortgezet. In dat geval verschijnt er een bericht op het scherm waarin staat wat je moet doen.
Opmerking
Als de installatie om de een of andere reden wordt onderbroken, kun je de update herstarten vanaf het moment van onderbreking door terug te gaan naar de Store en de update opnieuw te downloaden.

Hoe kan ik mijn Surface Pro bijwerken?

Voor belangrijke tips voor het voorbereiden van je Surface Pro op de update naar Windows 8.1 raadpleeg je Bijwerken naar Windows 8.1 vanuit Windows 8.

Zodra je er klaar voor bent, voer je de volgende stappen uit om een gratis update vanuit de Windows Store te downloaden:

Stap 1:  Ga naar het startscherm en tik of klik op de Store-tegel.
Stap 2:  Tik of klik in de Store op de Windows 8.1-update. Als je de update niet vindt op het beginscherm van de Store, raadpleeg je Kun je de update niet vinden in de Windows Store? hieronder.
Stap 3:  Tik of klik op Downloaden.
Stap 4:  De update wordt nu op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd terwijl jij Surface voor andere zaken gebruikt.
Het installatieprogramma controleert of er genoeg ruimte beschikbaar is op de schijf, of je apps en apparaten met Windows 8.1 werken en of je over alle vereiste updates beschikt. In sommige gevallen stuit het installatieprogramma op punten die je eerst moet regelen voordat het installeren van de update kan worden voortgezet. In dat geval verschijnt er een bericht op het scherm waarin staat wat je moet doen.
Opmerking
Als de installatie om de een of andere reden wordt onderbroken, kun je de update herstarten vanaf het moment van onderbreking door terug te gaan naar de Store en de update opnieuw te downloaden.

Kun je de update niet vinden in de Windows Store?

Probeer deze stappen als je de update niet kunt vinden in de Windows Store. Na elke stap controleer je of het probleem is opgelost.

Stap 1:  Sluit de Windows Store en open deze opnieuw.
Stap 2:  Controleer of KB 2871389 is geïnstalleerd in Windows Update.
Als je je updategeschiedenis wilt weergeven, maak je een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm, tik of klik je op Instellingen en vervolgens tik of klik je op Pc-instellingen wijzigen. Tik of klik op Bijwerken en herstellen en tik of klik op Windows Update. Tik of klik op Geschiedenis van uw updates weergeven.
Stap 3:  Als KB 2871389 niet verschijnt in je updategeschiedenislijst, moet je deze handmatig installeren. Ga voor meer informatie over het handmatig installeren van updates naar Surface- en Windows-updates installeren.
Stap 4:  Start de Surface opnieuw.
Stap 5:  Stel de Windows Store opnieuw in.
Om dit te doen, veeg je vanaf de rechterrand van het scherm, tik of klik je op Zoeken en voer je uitvoeren in in het zoekvak. Tik of klik op Uitvoeren en voer wsreset in in de opdracht Uitvoeren. Tik of klik op OK.
Stap 6:  Als je de Windows 8.1-update nog steeds niet kunt vinden in de Store, neem je contact met ons op.
Opmerking
Als je een Surface-apparaat gebruikt binnen een organisatie, heb je mogelijk hulp nodig van je IT-afdeling om de update naar Windows 8.1 uit te voeren. Het is mogelijk dat je een commerciële versie van Windows gebruikt, zoals een volumelicentie of een Enterprise-editie.

Zie Waarom kan ik de update niet vinden in de Store? voor meer informatie.

Ondersteuning

Tijdens het bijwerken van jouw Surface kun je telefonisch of via chat hulp krijgen. Voordat je begint met het bijwerken, raadpleeg je Bijwerken naar Windows 8.1: Veelgestelde vragen.

Surface Pro bijwerken van Windows 8 naar Windows 8.1

Haal het meeste uit je Surface Pro door bij te werken naar Windows 8.1. Nadat je hebt bijgewerkt naar Windows 8.1, kun je een upgrade naar Windows 10 uitvoeren als je dat wilt.

Opmerking
Als je een evaluatieversie van Windows 8.1 hebt, raadpleeg dan Surface bijwerken van evaluatieversie van Windows 8.1.

Hoe kan ik mijn Surface Pro bijwerken?

Voor belangrijke tips voor het voorbereiden van je Surface Pro op de update naar Windows 8.1 raadpleeg je Bijwerken naar Windows 8.1 vanuit Windows 8.

Volg deze stappen om de gratis update te downloaden van de Windows Store:

Stap 1:  In het Startscherm tik of klik je op Store om de Windows Store te openen.
Als je dit eerst doet, zie je de voortgang van de installatie zodra deze is gestart.
Stap 2:  Download Windows 8.1 vanaf de Windows Store .
Het installatieprogramma controleert of er genoeg ruimte beschikbaar is op de schijf, of je apps en apparaten met Windows 8.1 werken en of je over alle vereiste updates beschikt. In bepaalde gevallen vindt het installatieprogramma iets dat eerst moet worden opgelost alvorens de update kan worden geïnstalleerd. In dergelijke gevallen zie je een bericht waarin staat wat je moet doen.
Opmerking
Als de installatie om de een of andere reden wordt onderbroken, kun je de update opnieuw starten vanaf het moment van onderbreking door terug te gaan naar de Store en de update opnieuw te downloaden.

Kun je de update niet vinden in de Windows Store?

Probeer deze stappen als je de update niet kunt vinden in de Windows Store. Controleer na elke stap om te zien of je deze kunt vinden.

Stap 1:  Sluit de Windows Store en open deze opnieuw.
Stap 2:  Zorg ervoor dat KB 2871389 is geïnstalleerd in Windows Update.
Als je je updategeschiedenis wilt bekijken:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 2:  Tik of klik op Windows Update > Geschiedenis van je updates weergeven.
Stap 3:  Als KB 2871389 niet verschijnt in je updategeschiedenislijst, moet je dit handmatig installeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Bijwerken naar Windows 8 voor op x64 gebaseerde systemen (KB2871389).
Stap 2:  Tik of klik in de vervolgkeuzelijst op je taal en tik of klik op Downloaden.
Stap 3:  Tik of klik op Uitvoeren om KB 2871389 onmiddellijk te installeren of Opslaan om een bestand te maken dat je kunt gebruiken om dit later te installeren.
Stap 4:  Start je Surface opnieuw op.
Stap 5:  Stel de Windows Store opnieuw in. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 2:  Voer uitvoeren in het zoekvak in en tik of klik in de zoekresultaten op Uitvoeren.
Stap 3:  Voer wsreset in in de opdracht Uitvoeren. Tik of klik op OK.

Als je de Windows 8.1-update nog steeds niet kunt zien in de Store, neem je contact met ons op.

Opmerking
Als je een Surface gebruikt op je werk of op school, heb je waarschijnlijk hulp van je IT-afdeling nodig om bij te werken naar Windows 8.1. Het is mogelijk dat je een commerciële versie van Windows gebruikt, zoals een volumelicentie of een Enterprise-editie.

Zie Waarom kan ik de update niet vinden in de Store? voor meer informatie.

Ondersteuning

Voor het bijwerken van je Surface is er telefonische en chatondersteuning beschikbaar. Raadpleeg voorafgaande aan het bijwerken Bijwerken naar Windows 8.1: veelgestelde vragen.