Surface 2 (4G), Windows RT 8.1.

Je Surface 2 instellen: mobiel breedband (4G)

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Dan gaan we aan de slag!

Surface instellen

Stap 1:  Als je er één hebt, bevestig je een cover aan je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
Een cover bevestigen aan je Surface
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van de Surface uit.
Stap 3:  Steek het netsnoer in een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit de stekker indien nodig aan op de voeding.)
Stap 4:  Sluit de voedingsconnector aan op de oplaadpoort van de Surface.
De connector klikt op zijn plaats (richting maakt niet uit). Wanneer het lampje aan het uiteinde van de connector gaat branden, krijgt de Surface stroom.
Stap 5:  Als je Surface geen vooraf geïnstalleerde simkaart heeft, plaats je er een.
Stap 6:  Druk met je vingernagel aan de linkerkant van de Surface op de simkaartsleuf en laat los om de sleuf te openen.
Stap 7:  Zorg dat de inkeping op je simkaart is uitgelijnd met de inkeping op de simkaartsleuf.
Simkaart en simkaartsleuf
Stap 8:  Duw de sleuf terug in met je vingernagel. Forceer de simkaart niet. Deze moet vlot op zijn plaats geschoven kunnen worden.
lampje op netsnoer
Stap 9:  Druk op de aan/uit-knop (rechts boven aan de Surface) en laat deze weer los.
Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je de Surface voor de eerste keer inschakelt. Ga vervolgens als volgt te werk:

Een taal, kleur en naam kiezen voor de Surface

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de Licentievoorwaarden accepteren om door te gaan.

Verbinding maken met een netwerk

Hoewel sommige Surface 2-modellen ontworpen zijn om naast Wi-Fi ook internettoegang met mobiel breedband te gebruiken, maak je het best eerst verbinding met een Wi-Fi-netwerk om het installatieproces te voltooien. Wi-Fi is doorgaans sneller en goedkoper dan een mobiele-breedbandverbinding. Als je een actief data-abonnement hebt, kun je de installatie voltooien via een mobiele-breedbandverbinding, maar hierbij worden data van je abonnement gebruikt en dit kan extra kosten veroorzaken. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Kun je geen verbinding maken met een draadloos netwerk?

Stap 1:  Tik op het scherm Online gaan onder Wi-Fi op de naam van een draadloos netwerk.
Stap 2:  Als je hierom wordt gevraagd, typ je het wachtwoord voor het draadloze netwerk en tik je vervolgens op Verbinding maken. Zie Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken als je je wachtwoord niet weet.
Opmerking
Als je geen verbinding kunt maken met je draadloze netwerk of mobiel breedband, tik je op Deze stap overslaan en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account wijzigen in een Microsoft-account.

Als je mobiel breedband wilt gebruiken om de installatie te voltooien, moet je een actief data-abonnement hebben dat aan je simkaart is gekoppeld. Als je dit niet zeker weet, neem je contact op met je mobiele provider voor meer informatie hierover. Zo maak je verbinding:

Stap 1:  Tik of klik op het scherm Online gaan onder Mobiel breedband op de naam van een mobiele-breedbandnetwerk.
Stap 2:  Als je hierom wordt gevraagd, typ je de pincode van je simkaart en tik je vervolgens op Verbinding maken. Als je de pincode niet kent, neem je contact op met je mobiele provider.

Als je geen actieve simkaart hebt en je probeert tijdens de installatie verbinding te maken met een mobiele-breedbandnetwerk, wordt je gevraagd om de gegevens van je mobiele account in te voeren. Tik of klik op de pijl-terug om terug te keren naar de lijst met netwerken en selecteer een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

Standaardinstellingen kiezen

Tik op het scherm Instellingen op Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken, of op Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd nog wijzigen.

Een account maken op Surface en je aanmelden

Voor de beste cloudervaring raden we je aan een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je met je Microsoft-account aanmeldt bij de Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment en heel veel apps uit de Windows Store. Bovendien kun je probleemloos verbinding maken met je apparaten en accounts.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services als Outlook.com, OneDrive (voorheen SkyDrive), Xbox of je Windows Phone. Als je deze services hebt gebruikt, heb je al een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account (e-mail en wachtwoord) om je aan te melden bij de Surface.

Heb je meer dan één Microsoft-account? Als je meer dan één Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor de Surface. Zie Een Microsoft-account kiezen (alleen in het Engels) als je wilt weten welk Microsoft-account je moet gebruiken.

Is dat duidelijk? Laten we dan nu een account maken op de Surface en je aanmelden.

Je hebt al een Microsoft-account

Geweldig! Voer dan de volgende stappen uit:

Stap 1:  Typ het e-mailadres van je Microsoft-account en tik op Volgende.
Stap 2:  Voer het wachtwoord van je Microsoft-account in, tik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsgegevens toe te voegen of te wijzigen.
Opmerking
Als je het wachtwoord van je Microsoft-account bent vergeten, ga je naar https://login.live.com/ en klik je op Heb je geen toegang tot het account?

Je hebt geen Microsoft-account

Geen probleem. Met een bestaand e-mailadres kan er een Microsoft-account voor je worden gemaakt of je kunt een nieuw Outlook.com-e-mailadres maken.

Zo maak je een Microsoft-account met een bestaand e-mailadres:

Stap 1:  Voer je favoriete e-mailadres in en tik op Volgende.
Stap 2:  Voer een nieuw wachtwoord in voor je Microsoft-account, tik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsgegevens toe te voegen of te wijzigen.

Zo maak je een Microsoft-account met een nieuw Outlook.com-e-mailadres:

Stap 1:  Tik op Aanmelden onder aan het scherm Aanmelden op uw pc voor een nieuw e-mailadres.
Stap 2:  Kies een e-mailadres, voer de gegevens in die nodig zijn om je Microsoft-account te maken en tik op Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en tik op Volgende.
Het kan even duren voordat de Surface is ingesteld. Zodra het instellen is voltooid, wordt je naar het startscherm geleid.

Als je al een pc of Surface hebt met Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je op dit apparaat gebruikt, op je nieuwe Surface toepassen door je gewoon aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie Instellingen tussen pc's synchroniseren met SkyDrive voor meer informatie.

Je mobiele-breedbandverbinding instellen

Nu je het basisinstallatieproces hebt doorlopen, kun je je mobiele-breedbandverbinding instellen. Controleer eerst of de simkaart in je Surface is geplaatst. Klaar? Doe dan het volgende:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor het draadloze netwerk Pictogram voor draadloos netwerk.
Stap 3:  Zorg ervoor dat Mobiel breedband op Aan staat.
Stap 4:  Tik of klik onder Mobiel breedband op de naam van je mobiele provider.
Stap 5:  Als je verbinding wilt maken met dit netwerk telkens wanneer het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinding maken.
Indien nodig zal Windows automatisch van Wi-Fi naar mobiel breedband omschakelen. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je roaming toestaat.
Stap 6:  Tik of klik op Verbinden.
Als je geen actief data-abonnement hebt, wordt je mogelijk naar een app of website van een provider geleid om een abonnement in te stellen.
Als je een simkaart van AT&T hebt, maar geen actief data-abonnement, wordt de AT&T AllAccess-app gestart en kun je een data-abonnement activeren.

OneDrive-opties

Als het de eerste keer is dat je een pc of Surface met Windows 8.1 of Windows RT 8.1 instelt, zie je de nieuwe OneDrive-opties (voorheen SkyDrive). Ga naar OneDrive gebruiken op Surface voor meer informatie over hoe dit cloudopslagsysteem werkt. Als je op Volgende klikt, zal je Surface deze standaardinstellingen van OneDrive gebruiken:

• De foto's die je met je Surface maakt, worden opgeslagen in je camera-album en er wordt automatisch een back-up van een kleinere kopie van elke foto op je OneDrive gemaakt.
  • Als je een nieuw document maakt, is OneDrive de standaardopslaglocatie. Je kunt ook altijd kiezen om afzonderlijke documenten lokaal of op een andere schijf op te slaan.
  • Windows slaat een back-upkopie van je Surface-instellingen op op OneDrive. Als er ooit iets gebeurt met je Surface of je moet deze vervangen, dan zijn je instellingen opgeslagen in de cloud en kun je deze onmiddellijk overdragen naar een nieuwe Surface.

Je kunt deze instellingen later wijzigen in Pc-instellingen wijzigen. Als je al deze instellingen nu liever uitschakelt, tik of klik je op Deze OneDrive-instellingen uitschakelen (niet aanbevolen).