Is van toepassing op

Surface 3 (4G LTE).

Is van toepassing op

Surface 2 (4G).

Is van toepassing op

Surface 3 (4G LTE).

Is van toepassing op

Surface 2 (4G).

Besturingssysteem:

Je Surface 3 (4G LTE) instellen

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Pak hem op en ga aan de slag!


Surface instellen

Stap 1:  Als je een Surface-typecover hebt, bevestig je deze op je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
De cover bevestigen
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van je Surface uit.
Stap 3:  Sluit het netsnoer aan op een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit zo nodig de stekker aan op de voeding).
Stap 4:  Steek de USB-connector van volledige grootte in de voeding en steek je de Micro USB-voedingsconnector in de Micro USB-oplaadpoort met het netsnoer naar beneden gericht en het lampje op de connector naar jou toe gericht.

Voedingsconnector op Surface 3
Stap 5: 

Als op je Surface vooraf geen simkaart is geïnstalleerd, dan plaats je er een van je mobiele provider.

Stap 1:  Selecteer in het startscherm Aan/uit Aan/uit in de rechterbovenhoek en selecteer Afsluiten om Surface volledig af te sluiten.
Stap 2:  Plaats het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart (meegeleverd in de verpakking van je Surface 3) in het gat in de nano-simkaartsleuf onderin je Surface en druk erop om deze te openen.

de simkaart plaatsen in Surface 3
Stap 3:  Plaats de nano-simkaart in de sleuf en zorg ervoor dat de gleufjes van de kaart en de sleuf met elkaar zijn uitgelijnd.
Stap 4:  Druk de sleuf voorzichtig terug op zijn plaats. Als dit niet gemakkelijk lukt, controleer je of de kaart plat in de sleuf zit en probeer je het opnieuw.
Stap 5:  Druk op de aan/uit-knop op de Surface en laat deze weer los.
Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je je Surface voor de eerste keer inschakelt. Je moet nu het volgende doen:

Een taal, kleur en naam voor de Surface kiezen

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze dingen later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de licentievoorwaarden accepteren om door te gaan.

Verbinding maken met een netwerk

Indien mogelijk maak je verbinding met een Wi-Fi-netwerk om de installatie te voltooien. Wi-Fi is doorgaans sneller en minder duur dan mobiel breedband. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Aangezien Surface 3 (4G LTE) ontworpen is om naast Wi-Fi ook mobiele breedbandtoegang te gebruiken, kun je een mobiele breedbandverbinding gebruiken om de installatie te voltooien als je over een actief gegevensabonnement beschikt. Als je dit doet, worden gegevens uit je abonnement gebruikt en dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Verbinding maken met een draadloos netwerk als onderdeel van de installatie

Stap 1: Selecteer in het scherm Online gaan onder Wi-Fi de naam van een draadloos netwerk.
Stap 2: Desgevraagd voer je het wachtwoord voor het draadloze netwerk in en selecteer je Verbinden. Als je je wachtwoord niet weet, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.

Verbinding maken met mobiel breedband als onderdeel van de installatie

Als je ervoor kiest om mobiel breedband te gebruiken voor het voltooien van de installatie, moet je een actief gegevensabonnement hebben dat aan je simkaart is gekoppeld. Als je niet zeker weet of je dat hebt, raadpleeg je hiervoor je mobiele provider. Je maakt als volgt verbinding:

Stap 1: Selecteer in het scherm Online gaan onder Mobiel breedband de naam van een mobiel breedbandnetwerk.
Stap 2: Desgevraagd voer je de pincode van je simkaart in en selecteer je Verbinden. Als je je pincode niet weet, neem dan contact op met je mobiele provider.

Opmerking
Als je geen verbinding kunt maken met je draadloze netwerk of mobiele breedband, selecteer je Deze stap overslaan en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account.

Als je tijdens de installatie verbinding probeert te maken met een mobiel breedbandnetwerk maar je geen actieve simkaart hebt, wordt je gevraagd om gegevens van je mobiele account in te voeren. Selecteer de pijl Terug om terug te gaan naar de lijst met netwerken en selecteer een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

Standaardinstellingen kiezen

Selecteer in het scherm Instellingen Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken of Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd wijzigen.

Een account maken op de Surface en aanmelden

We raden je aan om voor de beste cloudervaring een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment en duizenden apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts eenvoudig aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services zoals Outlook.com, OneDrive en Xbox. Als je deze services al hebt gebruikt, heb je een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account om je bij je Surface aan te melden.

Heb je meer dan één Microsoft-account? Als je meer dan één Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor je Surface. Als je wilt weten welk Microsoft-account je moet gebruiken, ga je naar Een Microsoft-account kiezen (alleen Engels).

Tip
Als je al een pc of Surface hebt met Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je daarop gebruikt op je nieuwe Surface toepassen door je eenvoudig aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie voor meer informatie Instellingen tussen pc's synchroniseren met OneDrive.

Heb je dat allemaal? Laten we nu een account op de Surface maken en je aanmelden.

Als je al een Microsoft-account hebt

Prima! Volg deze stappen:

Stap 1:  Voer het e-mailadres voor je Microsoft-account in en selecteer Volgende.
Stap 2: 

Voer het wachtwoord voor je Microsoft-account in, selecteer Volgende en volg de instructies op het scherm om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Opmerking
Als je het wachtwoord voor je Microsoft-account bent vergeten, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je geen Microsoft-account hebt

Geen probleem. Setup kan een Microsoft-account voor je maken met een nieuw of een bestaand e-mailadres, of je kunt een nieuw e-mailadres van Outlook.com maken.

Een bestaand e-mailadres gebruiken om een Microsoft-account te maken:

Stap 1:  Geef je favoriete e-mailadres op en selecteer Volgende.
Stap 2:  Voer een nieuw wachtwoord voor je Microsoft-account in, selecteer Volgende en volg de instructies op het scherm om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Een Microsoft-account maken met een nieuw e-mailadres van Outlook.com:

Stap 1:  Selecteer onder in het scherm Aanmelden op uw pc de optie Een nieuw e-mailadres aanvragen.
Stap 2:  Voer een e-mailadres in, geef de vereiste informatie op voor het maken van je Microsoft-account en selecteer Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en selecteer Volgende.
Het duurt even voordat de Surface is ingesteld. Als de installatie is voltooid, wordt het menu van Windows geopend.

Je mobiele breedbandverbinding instellen

Als je je mobiele breedbandverbinding niet hebt ingesteld bij de installatie van je Surface, kun je dit nu doen. Zorg er eerst voor dat je simkaart in je Surface is geplaatst, zoals beschreven boven aan dit artikel. Helemaal klaar? Doe dan als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Actiecentrum pictogram Melding in de taakbalk in de taakbalk.
Stap 2:  Houd Mobiel ingedrukt (of klik erop met de rechtermuisknop) en selecteer Ga naar instellingen.
Stap 3:  Selecteer de naam van je mobiele provider.
Stap 4:  Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden.
Zo nodig schakelt Windows automatisch tussen Wi-Fi en mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 5:  Selecteer Verbinden.
Als je geen actief gegevensabonnement hebt, kun je naar een app of website van de provider worden geleid voor stappen om er een in te stellen.

OneDrive-opties

Als je Windows 10 op een nieuwe Surface installeert, zie je je OneDrive-opties. Als je Volgende selecteert, worden je OneDrive-bestanden met je Surface gesynchroniseerd.

Opmerkingen
 • Mogelijk zie je het scherm OneDrive-opties niet als je je instellingen automatisch met je nieuwe Surface hebt gesynchroniseerd. Dit gebeurt als je hetzelde Microsoft-account op je nieuwe Surface en op een andere pc gebruikt, en je op je ander pc instelt om instellingen te synchroniseren. Op de andere pc moet Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1 worden uitgevoerd, anders werkt dit niet.
 • Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Surface-app

Zodra je de installatie hebt uitgevoerd, controleer je de gratis Surface-app om snel toegang te krijgen tot Surface-help en -procedures, handige aanpassingsopties enzovoort. Gebruik de app om feedback te geven zodat we Surface kunnen blijven verbeteren.

De Surface-app is vooraf geïnstalleerd op Surface 3.

Zie De Surface-app installeren en gebruiken voor meer informatie.

Prima! Dat was het. Klaar om op verkenning te gaan?

Zie voor meer informatie over wat je met je Surface 3 kunt doen Aan de slag met Surface 3.


Je Surface 2 (4G) instellen

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Pak hem op en ga aan de slag!


Surface instellen

Stap 1:  Als je een Surface-typecover hebt, bevestig je deze op je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
De cover bevestigen
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van je Surface uit.
Stap 3:  Sluit het netsnoer aan op een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit zo nodig de stekker aan op de voeding).
Stap 4:  Steek de USB-connector van normale grootte in de voeding en sluit de voedingsconnector aan op de oplaadpoort op je Surface. Je moet de voedingsconnector horen klikken (de richting maakt niet uit).
Voedingsconnector op Surface 2
Stap 5:  Als op je Surface vooraf geen simkaart is geïnstalleerd, dan plaats je er een van je mobiele provider.

Stap 1:  Selecteer in het startscherm Aan/uit Aan/uit in de rechterbovenhoek en selecteer Afsluiten om Surface volledig af te sluiten.
Stap 2:  Open de simkaartsleuf. Druk op de micro-simkaartsleuf met je vingernagel en laat los om deze uit te werpen. De sleuf bevindt zich aan de linkerkant van je Surface 2.
de simkaart plaatsen in Surface 2
Stap 3:  Plaats de micro-simkaart in de sleuf en zorg ervoor dat de gleufjes van de kaart en de sleuf met elkaar zijn uitgelijnd.
Stap 4:  Druk de sleuf voorzichtig terug op zijn plaats. Als dit niet gemakkelijk lukt, controleer je of de kaart plat in de sleuf zit en probeer je het opnieuw.
Stap 5:  Druk op de aan/uit-knop op je Surface en laat deze weer los.
Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je je Surface voor de eerste keer inschakelt. Je moet nu het volgende doen:

Een taal, kleur en naam voor de Surface kiezen

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze dingen later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de licentievoorwaarden accepteren om door te gaan.

Verbinding maken met een netwerk

Indien mogelijk maak je verbinding met een Wi-Fi-netwerk om de installatie te voltooien. Wi-Fi is doorgaans sneller en minder duur dan mobiel breedband. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Aangezien Surface 2 (4G) ontworpen is om naast Wi-Fi ook mobiele breedbandtoegang te gebruiken, kun je een mobiele breedbandverbinding gebruiken om de installatie te voltooien als je over een actief gegevensabonnement beschikt. Als je dit doet, worden gegevens uit je abonnement gebruikt en dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Verbinding maken met een draadloos netwerk als onderdeel van de installatie

Stap 1:  Selecteer in het scherm Online gaan onder Wi-Fi de naam van een draadloos netwerk.
Stap 2:  Desgevraagd voer je het wachtwoord voor het draadloze netwerk in en selecteer je Verbinden. Als je je wachtwoord niet weet, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.

Verbinding maken met mobiel breedband als onderdeel van de installatie

Als je ervoor kiest om mobiel breedband te gebruiken voor het voltooien van de installatie, moet je een actief gegevensabonnement hebben dat aan je simkaart is gekoppeld. Als je niet zeker weet of je dat hebt, raadpleeg je hiervoor je mobiele provider. Je maakt als volgt verbinding:

Stap 1:  Selecteer in het scherm Online gaan onder Mobiel breedband de naam van een mobiel breedbandnetwerk.
Stap 2: 

Desgevraagd voer je de pincode van je simkaart in en selecteer je Verbinden. Als je je pincode niet weet, neem dan contact op met je mobiele provider.

Opmerking

Als je geen verbinding kunt maken met je draadloze netwerk of mobiele breedband, selecteer je Deze stap overslaan en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account.

Als je tijdens de installatie verbinding probeert te maken met een mobiel breedbandnetwerk maar je geen actieve simkaart hebt, wordt je gevraagd om gegevens van je mobiele account in te voeren. Selecteer de pijl Terug om terug te gaan naar de lijst met netwerken en selecteer een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

Standaardinstellingen kiezen

Selecteer in het scherm Instellingen Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken of Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd wijzigen.

Een account maken op de Surface en aanmelden

We raden je aan om voor de beste cloudervaring een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment en duizenden apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts eenvoudig aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services zoals Outlook.com, OneDrive en Xbox. Als je deze services al hebt gebruikt, heb je een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account om je bij je Surface aan te melden.

Tip
Als je al een pc of Surface hebt met Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je daarop gebruikt op je nieuwe Surface toepassen door je eenvoudig aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie voor meer informatie Instellingen tussen pc's synchroniseren met OneDrive.

Heb je dat allemaal? Laten we nu een account op de Surface maken en je aanmelden.

Als je al een Microsoft-account hebt

Prima! Volg deze stappen:

Stap 1:  Voer het e-mailadres voor je Microsoft-account in en selecteer Volgende.
Stap 2:  Voer het wachtwoord voor je Microsoft-account in, selecteer Volgende en volg de instructies op het scherm om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.
Opmerking
Als je het wachtwoord voor je Microsoft-account bent vergeten, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je geen Microsoft-account hebt

Geen probleem. Setup kan een Microsoft-account voor je maken met een nieuw of een bestaand e-mailadres, of je kunt een nieuw e-mailadres van Outlook.com maken.

Een bestaand e-mailadres gebruiken om een Microsoft-account te maken:

Stap 1:  Geef je favoriete e-mailadres op en selecteer Volgende.
Stap 2:  Voer een nieuw wachtwoord voor je Microsoft-account in, selecteer Volgende en volg de instructies op het scherm om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Een Microsoft-account maken met een nieuw e-mailadres van Outlook.com:

Stap 1:  Selecteer onder in het scherm Aanmelden op uw pc de optie Een nieuw e-mailadres aanvragen.
Stap 2:  Voer een e-mailadres in, geef de vereiste informatie op voor het maken van je Microsoft-account en selecteer Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en selecteer Volgende.
Het duurt even voordat de Surface is ingesteld. Als de installatie is voltooid, wordt het startscherm van Windows geopend.

Je mobiele breedbandverbinding instellen

Als je je mobiele breedbandverbinding niet hebt ingesteld bij de installatie van je Surface, kun je dit nu doen. Zorg er eerst voor dat je simkaart in je Surface is geplaatst, zoals beschreven boven aan dit artikel. Helemaal klaar? Doe dan als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en selecteer je Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Zorg ervoor dat Mobiel breedband is ingesteld op Aan.
Stap 4:  Selecteer onder Mobiel breedband de naam van je mobiele provider.
Stap 5:  Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden.
Zo nodig schakelt Windows automatisch tussen Wi-Fi en mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 6:  Selecteer Verbinden.
Als je geen actief gegevensabonnement hebt, kun je naar een app of website van de provider worden geleid voor stappen om er een in te stellen.

OneDrive-opties

Als dit de eerste keer is dat je een pc of Surface instelt met Windows 8.1 of Windows RT 8.1, krijg je de OneDrive-opties te zien. Als je Volgende selecteert, gebruikt je Surface deze standaardinstellingen voor OneDrive:

 • De foto's die je met je Surface neemt, worden in je camera-album opgeslagen en gesynchroniseerd met OneDrive.
 • Wanneer je een document maakt, is OneDrive de standaardopslaglocatie. Als je dit wenst, kun je documenten lokaal of op een andere schijf opslaan.
 • Windows maakt een reservekopie van je Surface-instellingen op OneDrive. Als er ooit iets gebeurt met je Surface en je deze moet vervangen, kun je de instellingen op OneDrive ophalen en naar een nieuwe Surface overzetten.
Opmerkingen
 • Mogelijk zie je het scherm OneDrive-opties niet als je je instellingen automatisch met je nieuwe Surface hebt gesynchroniseerd. Dit gebeurt als je hetzelfde Microsoft-account op je nieuwe Surface en op een andere pc gebruikt, en je op je ander pc instelt om instellingen te synchroniseren. Op de andere pc moet Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1 worden uitgevoerd, anders werkt dit niet.
 • Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Prima! Dat was het. Klaar om op verkenning te gaan?

Zie voor meer informatie over wat je met je Surface 2 kunt doen Aan de slag met Surface RT of Surface 2.

Je Surface 3 (4G LTE) instellen

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Pak hem op en ga aan de slag!


Surface instellen

Stap 1:  Als je een Surface-typecover hebt, bevestig je deze op je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
De cover bevestigen
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van je Surface uit.
Stap 3:  Sluit de voedingskabel aan op een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit zo nodig de stekker aan op de voeding).
Stap 4:  Steek de USB-connector van volledige grootte in de voeding en steek je Surface Micro USB-voedingsconnector in de Micro USB-oplaadpoort met het netsnoer naar beneden gericht en het lampje op de connector naar jou toe gericht.
Voedingsconnector op Surface 3
Stap 5: 

Als op je Surface vooraf geen simkaart is geïnstalleerd, dan plaats je er een van je mobiele provider.

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Aan/uit Aan/uit in de rechterbovenhoek en tik of klik op Afsluiten om Surface volledig af te sluiten.
Stap 2:  Plaats het gereedschap voor het uitwerpen van de simkaart (meegeleverd in de verpakking van je Surface 3) in het gat in de simkaartsleuf en druk erop om deze te openen. De sleuf bevindt zich aan de onderkant van je Surface 3.
de simkaart plaatsen in Surface 3
Stap 3:  Plaats de nano-simkaart in de sleuf en zorg ervoor dat de gleufjes van de kaart en de sleuf met elkaar zijn uitgelijnd.
Stap 4:  Druk de sleuf voorzichtig terug op zijn plaats. Als dit niet gemakkelijk lukt, controleer je of de kaart plat in de sleuf zit en probeer je het opnieuw.
Stap 5:  Druk op de aan-uit/knop en laat deze los.
De Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je je Surface voor de eerste keer inschakelt. Je moet nu het volgende doen:

Een taal, kleur en naam voor de Surface kiezen

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze dingen later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de licentievoorwaarden accepteren om door te gaan.

Verbinding maken met een netwerk

Indien mogelijk maak je verbinding met een Wi-Fi-netwerk om de installatie te voltooien. Wi-Fi is doorgaans sneller en minder duur dan mobiel breedband. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Aangezien Surface 3 (4G LTE) ontworpen is om naast Wi-Fi ook mobiele breedbandtoegang te gebruiken, kun je een mobiele breedbandverbinding gebruiken om de installatie te voltooien als je over een actief gegevensabonnement beschikt. Als je dit doet, worden gegevens uit je abonnement gebruikt en dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Verbinding maken met een draadloos netwerk als onderdeel van de installatie

Stap 1:  Tik of klik op het scherm Online gaan onder Wi-Fi op de naam van een draadloos netwerk.
Stap 2:  Desgevraagd voer je het wachtwoord voor het draadloze netwerk in en tik of klik je op Verbinden. Als je je wachtwoord niet weet, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.

Opmerking
Als je geen verbinding kunt maken met je draadloze netwerk of mobiele breedband, tik of klik je op Deze stap overslaan en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account.

Verbinding maken met mobiel breedband als onderdeel van de installatie

Als je ervoor kiest om mobiel breedband te gebruiken voor het voltooien van de installatie, moet je een actief gegevensabonnement hebben dat aan je simkaart is gekoppeld. Als je niet zeker weet of je dat hebt, raadpleeg je hiervoor je mobiele provider.
Verbinding maken:

Stap 1:  Tik of klik op het scherm voor Online gaan onder Mobiel breedband op de naam van een mobiel breedbandnetwerk.
Stap 2:  Desgevraagd voer je de pincode van je simkaart in en tik of klik je op Verbinden. Als je je pincode niet weet, neem dan contact op met je mobiele provider.

Als je tijdens de installatie verbinding probeert te maken met een mobiel breedbandnetwerk maar je geen actieve simkaart hebt, wordt je gevraagd om gegevens van je mobiele account in te voeren. Tik of klik op de pijl Terug om terug te gaan naar de lijst met netwerken en selecteer een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

Standaardinstellingen kiezen

Tik of klik op het scherm Instellingen op Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken of tik of klik op Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd wijzigen.

Een account maken op de Surface en aanmelden

We raden je aan om voor de beste cloudervaring een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment en duizenden apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts eenvoudig aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services zoals Outlook.com, OneDrive en Xbox. Als je deze services al hebt gebruikt, heb je een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account om je bij je Surface aan te melden.

Tip
Als je al een pc of Surface hebt met Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je daarop gebruikt op je nieuwe Surface toepassen door je eenvoudig aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie voor meer informatie Instellingen tussen pc's synchroniseren met OneDrive.

Heb je dat allemaal? Laten we nu een account op de Surface maken en je aanmelden.

Als je al een Microsoft-account hebt

Prima! Volg deze stappen:

Stap 1:  Voer het e-mailadres voor je Microsoft-account in en tik of klik op Volgende.
Stap 2:  Voer het wachtwoord voor je Microsoft-account in, tik of klik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.
Opmerking
Als je het wachtwoord voor je Microsoft-account bent vergeten, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je geen Microsoft-account hebt

Geen probleem. Setup kan een Microsoft-account voor je maken met een nieuw of een bestaand e-mailadres, of je kunt een nieuw e-mailadres van Outlook.com maken.

Een bestaand e-mailadres gebruiken om een Microsoft-account te maken:

Stap 1:  Geef je favoriete e-mailadres op en tik of klik op Volgende.
Stap 2:  Voer een nieuw wachtwoord in voor je Microsoft-account, tik of klik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Een Microsoft-account maken met een nieuw e-mailadres van Outlook.com:

Stap 1:  Tik of klik aan de onderkant van het scherm Aanmelden op uw pc op de optie Een nieuw e-mailadres aanvragen.
Stap 2:  Voer een e-mailadres in, geef de vereiste informatie op voor het maken van een Microsoft-account en tik of klik op Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en tik of klik op Volgende.
Het duurt even voordat Surface is ingesteld. Als de installatie is voltooid, wordt het startscherm van Windows geopend.

Je mobiele breedbandverbinding instellen

Als je je mobiele breedbandverbinding niet hebt ingesteld bij de installatie van je Surface, kun je dit nu doen. Zorg er eerst voor dat je simkaart in je Surface is geplaatst, zoals beschreven boven aan dit artikel. Helemaal klaar? Doe dan als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Zorg ervoor dat Mobiel breedband is ingesteld op Aan.
Stap 4:  Tik of klik onder Mobiel breedband op de naam van je mobiele provider.
Stap 5:  Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden.
Zo nodig schakelt Windows automatisch tussen Wi-Fi en mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 6:  Tik of klik op Verbinden.
Als je geen actief gegevensabonnement hebt, kun je naar een app of website van de provider worden geleid voor stappen om er een in te stellen.

OneDrive-opties

Als je Windows 8.1 of Windows RT 8.1 op een nieuwe Surface installeert, zie je je OneDrive-opties. Als je op Volgende tikt of klikt, gebruikt je Surface deze standaardinstellingen voor OneDrive:

 • De foto's die je met je Surface neemt, worden in je camera-album opgeslagen en gesynchroniseerd met OneDrive.
 • Wanneer je een document maakt, is OneDrive de standaardopslaglocatie. Als je dit wenst, kun je documenten lokaal of op een andere schijf opslaan.
 • Windows maakt een reservekopie van je Surface-instellingen op OneDrive. Als er ooit iets gebeurt met je Surface en je deze moet vervangen, kun je de instellingen op OneDrive ophalen en naar een nieuwe Surface overzetten.

Je kunt al deze instellingen later wijzigen in Pc-instellingen wijzigen. Als je al deze instellingen liever uitschakelt, tik of klik je op Deze OneDrive-instellingen uitschakelen (niet aanbevolen).

Opmerkingen
 • Als je al een pc hebt waarop Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1 wordt uitgevoerd, je ervoor hebt gekozen instellingen op die pc te synchroniseren en je je vervolgens aanmeldt bij je Surface met hetzelfde Microsoft-account, worden je OneDrive-instellingen van die pc naar je Surface gesynchroniseerd en krijg je het scherm met OneDrive-opties mogelijk niet te zien.
 • Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Surface-app

Zodra je de installatie hebt uitgevoerd, controleer je de gratis Surface-app om snel toegang te krijgen tot Surface-help en -procedures, handige aanpassingsopties enzovoort. Gebruik de app om feedback te geven zodat we Surface kunnen blijven verbeteren.

De Surface-app is vooraf geïnstalleerd op Surface 3. Zie De Surface-app installeren en gebruiken voor meer informatie.

Prima! Dat was het. Klaar om op verkenning te gaan?

Zie voor meer informatie over wat je met je Surface 3 kunt doen Aan de slag met Surface 3.


Je Surface 2 (4G) instellen

Klaar om je nieuwe Surface in te stellen? Pak hem op en ga aan de slag!


Surface instellen

Stap 1:  Als je een Surface-typecover hebt, bevestig je deze op je Surface. Deze klikt op zijn plaats.
De cover bevestigen
Stap 2:  Klap de standaard op de achterkant van je Surface uit.
Stap 3:  Sluit de voedingskabel aan op een stopcontact of stekkerdoos.
(Sluit zo nodig de stekker aan op de voeding).
Stap 4:  Steek de USB-connector van normale grootte in de voeding en sluit de voedingsconnector aan op de oplaadpoort op je Surface. Op Surface 2 hoor je de voedingsconnector op zijn plaats klikken (de richting maakt niet uit).
Voedingsconnector op Surface 2
Stap 5: 

Als op je Surface vooraf geen simkaart is geïnstalleerd, dan plaats je er een van je mobiele provider.

Stap 1:  Tik of klik in het startscherm op Aan/uit Aan/uit in de rechterbovenhoek en tik of klik op Afsluiten om Surface volledig af te sluiten.
Stap 2:  Druk op de micro-simkaartsleuf met je vingernagel en laat los om deze te openen. De sleuf bevindt zich aan de linkerkant van je Surface 2.
de simkaart plaatsen in Surface 2

Stap 3:  Plaats de micro-simkaart in de sleuf en zorg ervoor dat de gleufjes van de kaart en de sleuf met elkaar zijn uitgelijnd.
Stap 4:  Druk de sleuf voorzichtig terug op zijn plaats. Als dit niet gemakkelijk lukt, controleer je of de kaart plat in de sleuf zit en probeer je het opnieuw.
Stap 5:  Druk op de aan-uit/knop en laat deze los.
De Surface wordt ingeschakeld en Windows Setup wordt gestart.

Windows instellen

Windows Setup wordt uitgevoerd wanneer je je Surface voor de eerste keer inschakelt. Je moet nu het volgende doen:

Een taal, kleur en naam voor de Surface kiezen

Kies een taal, kleur en naam voor de Surface. Je kunt deze dingen later wijzigen als je dat wilt. Je moet ook de licentievoorwaarden accepteren om door te gaan.

Verbinding maken met een netwerk

Indien mogelijk maak je verbinding met een Wi-Fi-netwerk om de installatie te voltooien. Wi-Fi is doorgaans sneller en minder duur dan mobiel breedband. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Ik kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Aangezien Surface 2 (4G) ontworpen is om naast Wi-Fi ook mobiele breedbandtoegang te gebruiken, kun je een mobiele breedbandverbinding gebruiken om de installatie te voltooien als je over een actief gegevensabonnement beschikt. Als je dit doet, worden gegevens uit je abonnement gebruikt en dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Verbinding maken met een draadloos netwerk als onderdeel van de installatie

Stap 1:  Tik of klik op het scherm Online gaan onder Wi-Fi op de naam van een draadloos netwerk.
Stap 2:  Desgevraagd voer je het wachtwoord voor het draadloze netwerk in en tik of klik je op Verbinden. Als je je wachtwoord niet weet, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.

Opmerking
Als je geen verbinding kunt maken met je draadloze netwerk of mobiele breedband, tik of klik je op Deze stap overslaan en volg je de stappen op het scherm om een lokaal account in te stellen. Je kunt later verbinding maken met een Microsoft-account door de stappen te volgen in Een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account.

Verbinding maken met mobiel breedband als onderdeel van de installatie

Als je ervoor kiest om mobiel breedband te gebruiken voor het voltooien van de installatie, moet je een actief gegevensabonnement hebben dat aan je simkaart is gekoppeld. Als je niet zeker weet of je dat hebt, raadpleeg je hiervoor je mobiele provider. Je maakt als volgt verbinding:

Stap 1:  Tik of klik op het scherm voor Online gaan onder Mobiel breedband op de naam van een mobiel breedbandnetwerk.
Stap 2:  Desgevraagd voer je de pincode van je simkaart in en tik of klik je op Verbinden. Als je je pincode niet weet, neem dan contact op met je mobiele provider.

Als je tijdens de installatie verbinding probeert te maken met een mobiel breedbandnetwerk maar je geen actieve simkaart hebt, wordt je gevraagd om gegevens van je mobiele account in te voeren. Tik of klik op de pijl Terug om terug te gaan naar de lijst met netwerken en selecteer een Wi-Fi-netwerk om door te gaan.

Standaardinstellingen kiezen

Tik of klik op het scherm Instellingen op Expresinstellingen gebruiken om de standaardinstellingen te gebruiken of tik of klik op Aanpassen om je instellingen te kiezen. Je kunt deze instellingen later altijd wijzigen.

Een account maken op de Surface en aanmelden

We raden je aan om voor de beste cloudervaring een Microsoft-account (e-mailadres en wachtwoord) te gebruiken. Wanneer je je Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je gratis onlineopslag, mobiel entertainment en duizenden apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts eenvoudig aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt? Een Microsoft-account is het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden bij Microsoft-services zoals Outlook.com, OneDrive en Xbox. Als je deze services al hebt gebruikt, heb je een Microsoft-account. Gebruik je Microsoft-account om je bij je Surface aan te melden.

Tip
Als je al een pc of Surface hebt met Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1, kun je de instellingen die je daarop gebruikt op je nieuwe Surface toepassen door je eenvoudig aan te melden met hetzelfde Microsoft-account. Zie voor meer informatie Instellingen tussen pc's synchroniseren met OneDrive.

Heb je dat allemaal? Laten we nu een account op de Surface maken en je aanmelden.

Als je al een Microsoft-account hebt

Prima! Volg deze stappen:

Stap 1:  Voer het e-mailadres voor je Microsoft-account in en tik of klik op Volgende.
Stap 2:  Voer het wachtwoord voor je Microsoft-account in, tik of klik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.
Opmerking
Als je het wachtwoord voor je Microsoft-account bent vergeten, kun je online je wachtwoord opnieuw instellen.

Als je geen Microsoft-account hebt

Geen probleem. Setup kan een Microsoft-account voor je maken met een nieuw of een bestaand e-mailadres, of je kunt een nieuw e-mailadres van Outlook.com maken.

Een bestaand e-mailadres gebruiken om een Microsoft-account te maken:

Stap 1:  Geef je favoriete e-mailadres op en tik of klik op Volgende.
Stap 2:  Voer een nieuw wachtwoord in voor je Microsoft-account, tik of klik op Volgende en volg de instructies om je beveiligingsinformatie toe te voegen of te wijzigen.

Een Microsoft-account maken met een nieuw e-mailadres van Outlook.com:

Stap 1:  Tik of klik aan de onderkant van het scherm Aanmelden op uw pc op de optie Een nieuw e-mailadres aanvragen.
Stap 2:  Voer een e-mailadres in, geef de vereiste informatie op voor het maken van een Microsoft-account en tik of klik op Volgende.
Stap 3:  Voeg beveiligingsverificatiegegevens toe en tik of klik op Volgende.
Het duurt even voordat Surface is ingesteld. Als de installatie is voltooid, wordt het startscherm van Windows geopend.

Je mobiele breedbandverbinding instellen

Als je je mobiele breedbandverbinding niet hebt ingesteld bij de installatie van je Surface, kun je dit nu doen. Zorg er eerst voor dat je simkaart in je Surface is geplaatst, zoals beschreven boven aan dit artikel. Helemaal klaar? Doe dan als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Zorg ervoor dat Mobiel breedband is ingesteld op Aan.
Stap 4:  Tik of klik onder Mobiel breedband op de naam van je mobiele provider.
Stap 5:  Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden.
Zo nodig schakelt Windows automatisch tussen Wi-Fi en mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 6:  Tik of klik op Verbinden.
Als je geen actief gegevensabonnement hebt, kun je naar een app of website van de provider worden geleid voor stappen om er een in te stellen.

OneDrive-opties

Als je Windows 8.1 of Windows RT 8.1 op een nieuwe Surface installeert, zie je je OneDrive-opties. Als je op Volgende tikt of klikt, gebruikt je Surface deze standaardinstellingen voor OneDrive:

 • De foto's die je met je Surface neemt, worden in je camera-album opgeslagen en gesynchroniseerd met OneDrive.
 • Wanneer je een document maakt, is OneDrive de standaardopslaglocatie. Als je dit wenst, kun je documenten lokaal of op een andere schijf opslaan.
 • Windows maakt een reservekopie van je Surface-instellingen op OneDrive. Als er ooit iets gebeurt met je Surface en je deze moet vervangen, kun je de instellingen op OneDrive ophalen en naar een nieuwe Surface overzetten.

Je kunt al deze instellingen later wijzigen via Pc-instellingen wijzigen > OneDrive Als je al deze instellingen liever uitschakelt, tik of klik je op Deze OneDrive-instellingen uitschakelen (niet aanbevolen).

Opmerkingen
 • Als je al een pc hebt waarop Windows 10, Windows 8.1 of Windows RT 8.1 wordt uitgevoerd, je ervoor hebt gekozen instellingen op die pc te synchroniseren en je je vervolgens aanmeldt bij je Surface met hetzelfde Microsoft-account, worden je OneDrive-instellingen van die pc naar je Surface gesynchroniseerd en krijg je het scherm met OneDrive-opties mogelijk niet te zien.
 • Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Prima! Dat was het. Klaar om op verkenning te gaan?


Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker