Ondervind je problemen bij het aansluiten van de Surface op een tweede scherm?

Besturingssysteem:
Opmerking

Als je een Microsoft Wireless Display Adapter hebt, kun je hulp krijgen via Problemen oplossen met behulp van de Microsoft Wireless Display Adapter met Surface.

Voordat je begint

Controleer of je tv, monitor of projector die je aansluit, is aangesloten op een werkend stopcontact en is ingeschakeld. Als je een stekkerdoos gebruikt, controleer je of deze is aangesloten en ook is ingeschakeld.

Als je wilt weten hoe je je Surface kunt aansluiten op een tweede scherm, raadpleeg je Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Afbeelding van het Surface-basisstation, met een van de Mini DisplayPorts uitvergroot
Afbeelding van de achterkant van het Surface-dockingstation, met de Mini DisplayPort uitvergroot

Als je problemen hebt met om je Surface aan te sluiten op een ander beeldscherm via je Surface-basisstation, raadpleeg je Problemen met het Surface-basisstation oplossen.

Als je problemen hebt met om je Surface aan te sluiten op een ander beeldscherm via je Surface-dockingstation, raadpleeg je Problemen met het dockingstation voor Surface Pro en Surface 3 oplossen.

Voor informatie over de videoaansluitingen die door je Surface worden ondersteund, ga je naar Surface-functies.

Oplossing 1: de nieuwste updates downloaden

In veel gevallen wordt het probleem opgelost als je de meest recente updates voor Windows en je Surface hebt gedownload en geïnstalleerd. Ga naar Surface- en Windows-updates installeren voor meer informatie.

Als het installeren van updates niet helpt, ga je naar Oplossing 2.

Oplossing 2: de instellingen voor de video-invoer controleren

Als je op je tweede scherm geen video-uitvoer van je Surface ziet, ligt het probleem misschien aan de video-invoerinstellingen op het tweede scherm. Als je bijvoorbeeld een VGA-verbinding naar een tweede scherm gebruikt, moet dat scherm zijn ingesteld om VGA als het video-ingangssignaal te herkennen.

Als je de video-invoerinstelling op je tweede scherm wilt controleren en indien nodig wijzigen, volg je de instructies in de gebruikshandleiding of ga je naar de website van de fabrikant.

Opmerking

Gebruikelijke instellingen voor video-invoer zijn VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input en Source.

Als je de invoerinstellingen op het tweede scherm hebt gecontroleerd en je nog steeds problemen hebt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: videoadapter verwijderen en weer aansluiten

Als je een Surface-videoadapter (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruikt, controleer je of deze goed op je Surface is aangesloten. Verwijder de adapter en sluit deze opnieuw stevig aan op de Mini DisplayPort op je Surface of dockingstation.

Vermijd het gebruik van een Y-adapter of dual-link-adapter dat het signaal splitst tussen twee of meer monitors.

Mini DisplayPort op de Surface Pro en Surface Pro 2

Zo ziet een Mini DisplayPort eruit. Deze poort kan op jouw Surface of dockingstation op een andere plek zitten.

Er kan alleen een signaal worden overgebracht wanneer de connector is aangesloten op de Mini DisplayPort met de vlakke kant van de connector uitgelijnd met de vlakke kant van de poort. Koppel de adapter los en controleer of deze goed in de juiste richting is aangesloten. Als dat niet zo is, draai je de connector om en sluit je deze opnieuw aan.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: controleren of je videokabels op de juiste manier zijn ingestoken

Gebruik een videokabel van maximaal 1,8 meter lang. Een langere kabel kan de beeldkwaliteit beïnvloeden. Controleer of alle videoaansluitingen stevig vastzitten. Controleer de verbinding van de Mini DisplayPort op je Surface of het dockingstation, elke eventuele videoadapter die je gebruikt en de verbinding met de videopoort op je tv, monitor of projector.

 • Als je wilt weten of de kabel de oorzaak van het probleem kan zijn, gebruik je een andere videokabel om de Surface aan te sluiten.
 • Als je een video-verlengkabel of videoconverter gebruikt, verwijder je deze van je apparatuur om te zien of het probleem hierdoor wordt veroorzaakt.
 • Als je een videoadapter gebruikt van een ander bedrijf en problemen krijgt, neem je contact op met de fabrikant van de adapter voor hulp.
Opmerkingen
 • HDMI- en DisplayPort-aansluitingen kunnen zowel audio- als videosignalen verzenden. Als je HDMI of een DisplayPort gebruikt om verbinding te maken met een tv of tweede scherm, kun je audio afspelen vanaf je Surface via de luidsprekers van de tv of het tweede scherm.
 • Via VGA-aansluitingen worden alleen videobeelden verzonden. Als je een VGA-adapter gebruikt om verbinding te maken met een tweede scherm, wordt de audio via de luidsprekers van je Surface afgespeeld, tenzij je Surface aansluit op externe luidsprekers of een headset. Ga voor meer informatie over audiofuncties van de Surface naar Surface-accessoires voor geluid, volume en audio.
 • Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4 en Surface Book, en de bijbehorende compatibele dockingstations, ondersteunen doorschakelen naar meerdere schermen, maar alleen als je de nieuwste Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd.
 • Als je meer dan een monitor met je Surface 3 wilt gebruiken, moet je een poortreplicator (afzonderlijk verkocht) gebruiken. Surface 3 en het Surface 3 Docking Station ondersteunen geen doorschakeling. Zie Surface aansluiten op een tv, monitor of projector voor meer informatie.
 • Je Surface heeft soms een probleem bij het opnieuw verbinden naar een extern scherm als je het uit de slaapstand haalt. Om dit probleem op te lossen, haal je de videokabel uit de Mini DisplayPort en steek je deze er weer in. Dit probleem kan ook invloed hebben op doorgeschakelde monitoren.

Als je de kabels hebt uitgesloten als bron van het probleem, ga je naar Oplossing 5.

Oplossing 5: je beeldscherm naar een tweede scherm dupliceren of uitbreiden

Druk op je toetsenbord op de Windows-toets Windows-pictogram + P of selecteer het pictogram van het actiecentrum Afbeelding van een medewerker van klantondersteuning op de taakbalk en selecteer Project. Selecteer vervolgens een van deze opties:

Kiezen
Als je dit wilt
Pc-scherm
Dingen alleen op je Surface-beeldscherm zien.
Dupliceren
Dezelfde dingen zien op je Surface-beeldscherm als op de tv, monitor of projector. Ga voor meer informatie over beeldschermresoluties naar Oplossing 6.
Uitbreiden
Wat op het scherm wordt weergegeven tussen je Surface-beeldscherm en het scherm van de tv of de monitor verplaatsen. As je uitgebreide beeldschermen hebt, kun je items tussen de twee schermen slepen en neerzetten en een andere resolutie selecteren voor je tweede scherm. Ga voor meer informatie over beeldschermresoluties naar Oplossing 6.
Alleen tweede scherm
Alles op het tweede scherm bekijken. Het beeldscherm van je Surface is leeg.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: de resolutie-instellingen van je tweede scherm wijzigen

Als je je Surface aansluit op een tv of monitor, probeert je Surface de beste resolutie te gebruiken op basis van je connector en de resolutie van je tv of monitor. Soms kun je die instellingen wijzigen om de videokwaliteit te verbeteren.

Opmerking

Het aantal externe schermen dat je Surface Pro 2, Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 4 of Surface Book zal ondersteunen, is onder meer afhankelijk van de vernieuwingsfrequentie en de resolutie-instellingen van de andere schermen. Zie voor meer informatie Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Opmerking

Sommige wijzigingen worden mogelijk pas toegepast nadat je je opnieuw hebt aangemeld bij je Surface.

Als het wijzigen van de resolutie van je beeldscherm of het aanpassen van de bureaubladgrootten niet helpt, probeer je Oplossing 7.

Oplossing 7: de adapter uitproberen op een ander extern beeldscherm

Sluit je Surface aan op een andere tv, monitor of projector om te controleren of je videoadapter werkt. Als het niet lukt om datgene wat op je Surface staat op een ander tweede scherm weer te geven, moet de adapter mogelijk worden vervangen.

Ondervind je problemen bij het aansluiten op een draadloos beeldscherm?

Surface Studio, Surface Book, Surface Pro-apparaten en Surface 3 kunnen draadloos verbinding maken met compatibele beeldschermen via Miracast. Je kunt je Surface ook draadloos verbinden met een HDMI-compatibel beeldscherm via de Microsoft Wireless Display Adapter.


Als je problemen ondervindt bij het draadloos verbinden van je Surface op een beeldscherm, probeer je de volgende oplossingen in deze volgorde. Voor informatie over het oplossen van problemen met je Microsoft Wireless Display Adapter ga je naar Problemen bij het gebruik van de Microsoft Wireless Display Adapter met Surface oplossen.

Controleren of je beeldscherm Miracast ondersteunt

Als je je Surface draadloos wilt verbinden met een beeldscherm via de Microsoft Wireless Display Adapter, moet het beeldscherm compatibel zijn met Miracast. Ga naar de website van de fabrikant om te bepalen of je tv, monitor of projector Miracast ondersteunt.

Je Surface en je tv, monitor of projector opnieuw opstarten

Gewoon opnieuw opstarten kan het probleem soms oplossen. Ga op je Surface naar Start Windows-pictogram > Aan/uit > Opnieuw opstarten. Zet de tv of het andere beeldscherm uit en weer aan en probeer ze daarna opnieuw met elkaar te verbinden.

De nieuwste updates installeren

In veel gevallen wordt het probleem opgelost als je de meest recente updates voor Windows en je Surface hebt gedownload en geïnstalleerd. Ga naar Surface- en Windows-updates installeren voor meer informatie.

Bluetooth uitschakelen op je Surface

Bluetooth kan Miracast soms verstoren. Selecteer Actiecentrum Afbeelding van een medewerker van klantondersteuning op de taakbalk en controleer of Bluetooth is uitgeschakeld.


Voordat je begint

Controleer of je tv, monitor of projector die je aansluit, is aangesloten op een werkend stopcontact en is ingeschakeld. Als je een stekkerdoos gebruikt, controleer je of deze is aangesloten en ook is ingeschakeld.

Als je wilt weten hoe je je Surface kunt aansluiten op een tweede scherm, raadpleeg je Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Oplossing 1: Surface- en Windows-updates installeren

Het installeren van de nieuwste updates voor Surface en Windows kan helpen bij het oplossen van bepaalde problemen met de aansluiting op een tweede scherm. Je installeert de updates als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 2:  Selecteer Nu controleren.
Stap 3:  Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details weergeven.
Stap 4:  Kies de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Als het installeren van updates niet helpt, ga je naar Oplossing 2.

Oplossing 2: De instellingen van je video-ingang controleren

Als je op je tweede scherm geen video-uitvoer van je Surface ziet, ligt het probleem misschien aan de video-invoerinstellingen op het tweede scherm. Als je bijvoorbeeld een VGA-verbinding naar een tweede scherm gebruikt, moet dat scherm zijn ingesteld om VGA als het video-ingangssignaal te herkennen.

Als je de video-invoerinstelling op je tweede scherm wilt controleren en indien nodig wijzigen, volg je de instructies in de gebruikshandleiding of ga je naar de website van de fabrikant.

Tip
Gebruikelijke instellingen voor video-invoer zijn VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input en Source.

Als je de invoerinstellingen op het tweede scherm hebt gecontroleerd en je nog steeds problemen hebt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: Videoadapter verwijderen en weer aansluiten

Als je een Surface-videoadapter (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruikt, controleer je of deze goed op je Surface is aangesloten. Verwijder de adapter en sluit deze opnieuw stevig aan op de HD-video-uitgang op je Surface.

Vermijd het gebruik van een Y-adapter of dual-link-adapter dat het signaal splitst tussen twee of meer monitors.

HD-video-uitvoerpoort op de Surface RT en Surface 2

HD-video-uitgang van Surface RT en Surface 2

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: Controleren of je videokabels op de juiste manier zijn ingestoken

Gebruik een videokabel die niet langer is dan 1,8 meter. Controleer of alle videoaansluitingen stevig vastzitten. Controleer de verbinding van de HD-video-uitgang op je Surface, elke eventuele videoadapter die je gebruikt en de verbinding met de videopoort op je tv, monitor of projector.

 • Als je wilt weten of de kabel de oorzaak van het probleem kan zijn, gebruik je een andere videokabel om de Surface aan te sluiten.
 • Als je een video-verlengkabel of videoconverter gebruikt, verwijder je deze van je apparatuur om te zien of het probleem hierdoor wordt veroorzaakt.
 • Als je een videoadapter gebruikt van een ander bedrijf en problemen krijgt, neem je voor hulp contact op met de fabrikant van de videoadapter.
Opmerkingen
 • HDMI- en DisplayPort-aansluitingen kunnen zowel audio- als videosignalen overbrengen. Als je HDMI of een DisplayPort gebruikt om verbinding te maken met een tv of tweede scherm, kun je audio afspelen vanaf je Surface via de luidsprekers van de tv of het tweede scherm.
 • Via VGA-aansluitingen worden alleen videobeelden overgezet. Als je een VGA-adapter gebruikt om verbinding te maken met een tweede scherm, wordt de audio via de luidsprekers van je Surface afgespeeld, tenzij je Surface aansluit op externe luidsprekers of een headset. Ga voor meer informatie over audiofuncties van de Surface naar Surface-accessoires voor geluid, volume en audio.
 • Surface heeft soms een probleem bij het opnieuw verbinden naar een extern scherm als je het uit de slaapstand haalt. Om dit probleem op te lossen, haal je de videokabel uit de HD-video-uitgang en steek je deze er vervolgens weer in.

Als je de kabels hebt uitgesloten als bron van het probleem, ga je naar Oplossing 5.

Oplossing 5: Je beeldscherm naar een tweede scherm dupliceren of uitbreiden

Instellen wat op het tweede scherm wordt weergegeven:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Apparaten.
Stap 2:  Selecteer Projecteren en kies een van de volgende opties:
Kies
Als je dit wilt
Alleen pc-scherm
Dingen alleen op je Surface-scherm zien.
Dupliceren
Dezelfde dingen zien op je Surface-scherm als op de tv, monitor of projector. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Uitbreiden
Wat op het scherm wordt weergegeven tussen je Surface-scherm en het scherm van de tv of de monitor verplaatsen. As je uitgebreide schermen hebt, kun je items tussen de twee schermen slepen en neerzetten en een andere resolutie selecteren voor je tweede scherm. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Alleen tweede scherm
Alles op het tweede scherm bekijken. Het scherm van je Surface is leeg.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: De resolutie-instellingen van je tweede scherm wijzigen

Als je je Surface aansluit op een tv of monitor, probeert je Surface de beste resolutie te gebruiken op basis van je tv of monitor en connector. Soms kun je die instellingen wijzigen om de videokwaliteit te verbeteren.

Je tweede scherm instellen op de native resolutie

Het is een goed idee om je tweede scherm in te stellen op de oorspronkelijke resolutie (de resolutie waarvoor het ontworpen is). Achterhalen wat de oorspronkelijke resolutie is:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten.
Stap 2:  Selecteer Beeldscherm.
Stap 3:  Selecteer bij Je beeldscherm aanpassen het tweede scherm en schuif de resolutie naar de aanbevolen instelling.

De grootte van items op het bureaublad wijzigen

Als je de beste resolutie hebt gekozen maar je bureaublad-app nog steeds te klein of te groot is, kun je de grootte van tekst en andere items op het bureaublad wijzigen.

Stap 1:  Selecteer in het zoekvak in de taakbalk tekst maken en selecteer in de zoekresultaten Tekst en andere items groter of kleiner maken.
Stap 2:  Gebruik onder Grootte van alle items wijzigen de schuifregelaar om items op het bureaublad groter of kleiner te maken.
Stap 3:  Selecteer Toepassen.
Opmerking
Sommige wijzigingen worden mogelijk pas toegepast nadat je je opnieuw hebt aangemeld bij je Surface.

Als het wijzigen van de resolutie van je beeldscherm of het aanpassen van de bureaubladgrootten niet helpt, probeer je Oplossing 7.

Oplossing 7: De adapter uitproberen op een ander extern beeldscherm

Sluit je Surface aan op een andere tv, monitor of projector om te controleren of je videoadapter werkt. Als het niet lukt om datgene dat op je Surface staat op een ander tweede scherm weer te geven, moet de adapter mogelijk worden vervangen.


Voordat je begint

Controleer of je tv, monitor of projector die je aansluit, is aangesloten op een werkend stopcontact en is ingeschakeld. Als je een stekkerdoos gebruikt, controleer je of deze is aangesloten en ook is ingeschakeld.

Als je wilt weten hoe je je Surface kunt aansluiten op een tweede scherm, raadpleeg je Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Oplossing 1: Surface- en Windows-updates installeren

Het installeren van de nieuwste updates voor Surface en Windows kan helpen bij het oplossen van bepaalde problemen met de aansluiting op een tweede scherm. Je installeert de updates als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 5:  Kies de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Als het installeren van updates niet helpt, ga je naar Oplossing 2.

Oplossing 2: De instellingen van je video-ingang controleren

Als je op je tweede scherm geen video-uitvoer van je Surface ziet, ligt het probleem misschien aan de video-invoerinstellingen op het tweede scherm. Als je bijvoorbeeld een VGA-verbinding naar een tweede scherm gebruikt, moet dat scherm zijn ingesteld om VGA als het video-ingangssignaal te herkennen.

Als je de video-invoerinstelling op je tweede scherm wilt controleren en indien nodig wijzigen, volg je de instructies in de gebruikshandleiding of ga je naar de website van de fabrikant.

Tip
Gebruikelijke instellingen voor video-invoer zijn VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input en Source.

Als je de invoerinstellingen op het tweede scherm hebt gecontroleerd en je nog steeds problemen hebt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: Videoadapter verwijderen en weer aansluiten

Als je een Surface-videoadapter (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruikt, controleer je of deze goed op je Surface is aangesloten. Verwijder de adapter en sluit deze opnieuw stevig aan op de Mini DisplayPort op je Surface of Docking Station.

Vermijd het gebruik van een Y-adapter of dual-link-adapter dat het signaal splitst tussen twee of meer monitors.

Mini DisplayPort op de Surface Pro en Surface Pro 2

Mini DisplayPort van Surface Pro en Surface Pro 2

Mini DisplayPort op de Surface Pro 3

Mini DisplayPort van Surface Pro 3

Mini DisplayPort op de Surface 3

Mini DisplayPort van Surface 3

Mini DisplayPort op Surface Pro Docking Stations

Mini DisplayPort op Surface Pro Docking Stations

Mini DisplayPort van Surface 3 Docking Station

Mini DisplayPort op Surface 3 Docking Station

Surface Pro, Surface 3 of Docking Station: er kan alleen een signaal worden overgebracht wanneer de connector is aangesloten op de Mini DisplayPort met de vlakke kant van de connector uitgelijnd met de vlakke kant van de poort. Koppel de adapter los en controleer of deze goed in de juiste richting is aangesloten. Als dat niet zo is, draai je de connector om en sluit je deze opnieuw aan.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: Controleren of je videokabels op de juiste manier zijn ingestoken

Gebruik een videokabel die niet langer is dan 1,8 meter. Controleer of alle videoaansluitingen stevig vastzitten. Controleer de verbinding van de Mini DisplayPort op je Surface of het Docking Station, elke eventuele videoadapter die je gebruikt en de verbinding met de videopoort op je tv, monitor of projector.

 • Als je wilt weten of de kabel de oorzaak van het probleem kan zijn, gebruik je een andere videokabel om de Surface aan te sluiten.
 • Als je een video-verlengkabel of videoconverter gebruikt, verwijder je deze van je apparatuur om te zien of het probleem hierdoor wordt veroorzaakt.
 • Als je een videoadapter gebruikt van een ander bedrijf en problemen krijgt, neem je voor hulp contact op met de fabrikant van de videoadapter.
Opmerkingen
 • HDMI- en DisplayPort-aansluitingen kunnen zowel audio- als videosignalen overbrengen. Als je HDMI of een DisplayPort gebruikt om verbinding te maken met een tv of tweede scherm, kun je audio afspelen vanaf je Surface via de luidsprekers van de tv of het tweede scherm.
 • Via VGA-aansluitingen worden alleen videobeelden overgezet. Als je een VGA-adapter gebruikt om verbinding te maken met een tweede scherm, wordt de audio via de luidsprekers van je Surface afgespeeld, tenzij je Surface aansluit op externe luidsprekers of een headset. Ga voor meer informatie over audiofuncties van de Surface naar Surface-accessoires voor geluid, volume en audio.
 • Surface Pro 2, Surface Pro 3 en de bijbehorende compatibele Docking Stations ondersteunen doorschakelen naar meerdere monitors, maar alleen als de nieuwste Surface- en Windows-updates hebt geïnstalleerd.
 • Als je meer dan een monitor met Surface 3 wilt gebruiken, moet je een poortreplicator (afzonderlijk verkocht) gebruiken. Surface 3 en het Surface 3 Docking Station ondersteunen geen doorschakeling. Zie voor meer informatie Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.
 • Surface heeft soms een probleem bij het opnieuw verbinden naar een extern scherm als je het uit de slaapstand haalt. Om dit probleem op te lossen, haal je de videokabel uit de Mini DisplayPort en steek je deze er weer in. Dit probleem kan ook invloed hebben op doorgeschakelde monitoren.

Als je de kabels hebt uitgesloten als bron van het probleem, ga je naar Oplossing 5.

Oplossing 5: Je beeldscherm naar een tweede scherm dupliceren of uitbreiden

Instellen wat op het tweede scherm wordt weergegeven:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Apparaten.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Apparaten.)
Stap 2:  Tik of klik op Projecteren en kies een van de volgende opties:
Kies
Als je dit wilt
Alleen pc-scherm
Dingen alleen op je Surface-scherm zien.
Dupliceren
Dezelfde dingen zien op je Surface-scherm als op de tv, monitor of projector. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Uitbreiden
Wat op het scherm wordt weergegeven tussen je Surface-scherm en het scherm van de tv of de monitor verplaatsen. As je uitgebreide schermen hebt, kun je items tussen de twee schermen slepen en neerzetten en een andere resolutie selecteren voor je tweede scherm. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Alleen tweede scherm
Alles op het tweede scherm bekijken. Het scherm van je Surface is leeg.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: De resolutie-instellingen van je tweede scherm wijzigen

Als je je Surface aansluit op een tv of monitor, probeert je Surface de beste resolutie te gebruiken op basis van je tv of monitor en connector. Soms kun je die instellingen wijzigen om de videokwaliteit te verbeteren.

Opmerking
Het aantal externe schermen dat je Surface Pro 2, Surface Pro 3 of Surface 3 zal ondersteunen, is onder meer afhankelijk van de vernieuwingsfrequentie en de resolutie-instellingen. Zie Surface aansluiten op een tv, monitor of projector voor meer informatie.

Je tweede scherm instellen op de native resolutie

Het is een goed idee om je tweede scherm in te stellen op de oorspronkelijke resolutie (de resolutie waarvoor het ontworpen is). Achterhalen wat de oorspronkelijke resolutie is:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Beeldscherm.
Stap 3:  Tik of klik bij Je beeldscherm aanpassen op het tweede scherm en schuif de resolutie naar de aanbevolen instelling.

De grootte van items op het bureaublad wijzigen

Als je de beste resolutie hebt gekozen maar je bureaublad-app nog steeds te klein of te groot is, kun je de grootte van tekst en andere items op het bureaublad wijzigen.

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer in het zoekvak tekst maken in en tik of klik in de zoekresultaten op Tekst en andere items groter of kleiner maken.
Stap 3:  Gebruik onder Grootte van alle items wijzigen de schuifregelaar om items op het bureaublad groter of kleiner te maken.
Stap 4:  Tik of klik op Toepassen.
Opmerking
Sommige wijzigingen worden mogelijk pas toegepast nadat je je opnieuw hebt aangemeld bij je Surface.

Als het wijzigen van de resolutie van je beeldscherm of het aanpassen van de bureaubladgrootten niet helpt, probeer je Oplossing 7.

Oplossing 7: De adapter uitproberen op een ander extern beeldscherm

Sluit je Surface aan op een andere tv, monitor of projector om te controleren of je videoadapter werkt. Als het niet lukt om datgene dat op je Surface staat op een ander tweede scherm weer te geven, moet de adapter mogelijk worden vervangen.


Voordat je begint

Controleer of je tv, monitor of projector die je aansluit, is aangesloten op een werkend stopcontact en is ingeschakeld. Als je een stekkerdoos gebruikt, controleer je of deze is aangesloten en ingeschakeld.

Als je wilt weten hoe je je Surface kunt aansluiten op een tweede scherm, raadpleeg je Surface aansluiten op een tv, monitor of projector.

Oplossing 1: Surface- en Windows-updates installeren

Het installeren van de nieuwste updates voor Surface en Windows kan helpen bij het oplossen van bepaalde problemen met de aansluiting op een tweede scherm. Je installeert de updates als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 5:  Kies de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Als het installeren van updates niet helpt, ga je naar Oplossing 2.

Oplossing 2: De instellingen van je video-ingang controleren

Als je op je tweede scherm geen video-uitvoer van je Surface ziet, ligt het probleem misschien aan de video-invoerinstellingen op het tweede scherm. Als je bijvoorbeeld een VGA-verbinding naar een tweede scherm gebruikt, moet dat scherm zijn ingesteld om VGA als het video-ingangssignaal te herkennen.

Als je de video-invoerinstelling op je tweede scherm wilt controleren en indien nodig wijzigen, volg je de instructies in de gebruikshandleiding of ga je naar de website van de fabrikant.

Tip
Gebruikelijke instellingen voor video-invoer zijn VGA, DVI, AUX, HDMI, Line in, Input en Source.

Als je de invoerinstellingen op het tweede scherm hebt gecontroleerd en je nog steeds problemen hebt, probeer je Oplossing 3.

Oplossing 3: Videoadapter verwijderen en weer aansluiten

Als je een Surface-videoadapter (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruikt, controleer je of deze goed op je Surface is aangesloten. Verwijder de adapter en sluit deze opnieuw stevig aan op de HD-video-uitgang op je Surface.

Vermijd het gebruik van een Y-adapter of dual-link-adapter dat het signaal splitst tussen twee of meer monitors.

HD-video-uitgang van Surface RT en Surface 2

HD-video-uitgang van Surface RT en Surface 2

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 4.

Oplossing 4: Controleren of je videokabels op de juiste manier zijn ingestoken

Gebruik een videokabel die niet langer is dan 1,8 meter. Controleer of alle videoaansluitingen stevig vastzitten. Controleer de verbinding van de HD-video-uitgang op je Surface, elke eventuele videoadapter die je gebruikt en de verbinding met de videopoort op je tv, monitor of projector.

 • Als je wilt weten of de kabel de oorzaak van het probleem kan zijn, gebruik je een andere videokabel om de Surface aan te sluiten.
 • Als je een video-verlengkabel of videoconverter gebruikt, verwijder je deze van je apparatuur om te zien of het probleem hierdoor wordt veroorzaakt.
 • Als je een videoadapter gebruikt van een ander bedrijf en problemen krijgt, neem je voor hulp contact op met de fabrikant van de videoadapter.
Opmerkingen
 • HDMI- en DisplayPort-aansluitingen kunnen zowel audio- als videosignalen overbrengen. Als je HDMI of een DisplayPort gebruikt om verbinding te maken met een tv of tweede scherm, kun je audio afspelen vanaf je Surface via de luidsprekers van de tv of het tweede scherm.
 • Via VGA-aansluitingen worden alleen videobeelden overgezet. Als je een VGA-adapter gebruikt om verbinding te maken met een tweede scherm, wordt de audio via de luidsprekers van je Surface afgespeeld, tenzij je Surface aansluit op externe luidsprekers of een headset. Ga voor meer informatie over audiofuncties van de Surface naar Surface-accessoires voor geluid, volume en audio.

Als je de kabels hebt uitgesloten als bron van het probleem, ga je naar Oplossing 5.

Oplossing 5: De instellingsopties voor je tweede scherm controleren

Instellen wat op het tweede scherm wordt weergegeven:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Apparaten.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Apparaten.)
Stap 2:  Tik of klik op Projecteren en kies een van de volgende opties:
Kies
Als je dit wilt
Alleen pc-scherm
Dingen alleen op je Surface-scherm zien.
Dupliceren
Dezelfde dingen zien op je Surface-scherm als op de tv, monitor of projector. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Uitbreiden
Wat op het scherm wordt weergegeven tussen je Surface-scherm en het scherm van de tv of de monitor verplaatsen. As je uitgebreide schermen hebt, kun je items tussen de twee schermen slepen en neerzetten en een andere resolutie selecteren voor je tweede scherm. Ga voor meer informatie over schermoplossingen naar Oplossing 6.
Alleen tweede scherm
Alles op het tweede scherm bekijken. Het scherm van je Surface is leeg.

Als je op je tweede scherm nog steeds niet ziet wat je verwacht, probeer je Oplossing 6.

Oplossing 6: De resolutie-instellingen van je tweede scherm wijzigen

Als je je Surface aansluit op een tv of monitor, probeert je Surface de beste resolutie te gebruiken op basis van je tv of monitor en connector. Soms kun je die instellingen wijzigen om de videokwaliteit te verbeteren.

Je tweede scherm instellen op de native resolutie

Het is een goed idee om je tweede scherm in te stellen op de oorspronkelijke resolutie (de resolutie waarvoor het ontworpen is). Achterhalen wat de oorspronkelijke resolutie is:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Beeldscherm.
Stap 3:  Tik of klik bij Je beeldscherm aanpassen op het tweede scherm en schuif de resolutie naar de aanbevolen instelling.

De grootte van items op het bureaublad wijzigen

Als je de beste resolutie hebt gekozen maar je bureaublad-app nog steeds te klein of te groot is, kun je de grootte van tekst en andere items op het bureaublad wijzigen.

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer in het zoekvak tekst maken in en tik of klik in de zoekresultaten op Tekst en andere items groter of kleiner maken.
Stap 3:  Gebruik onder Grootte van alle items wijzigen de schuifregelaar om items op het bureaublad groter of kleiner te maken.
Stap 4:  Tik of klik op Toepassen.
Opmerking
Sommige wijzigingen worden mogelijk pas toegepast nadat je je opnieuw hebt aangemeld bij je Surface.

Als het wijzigen van de resolutie van je beeldscherm of het aanpassen van de bureaubladgrootten niet helpt, probeer je Oplossing 7.

Oplossing 7: De adapter uitproberen op een ander extern beeldscherm

Sluit je Surface aan op een andere tv, monitor of projector om te controleren of je videoadapter werkt. Als het niet lukt om datgene dat op je Surface staat op een ander tweede scherm weer te geven, moet de adapter mogelijk worden vervangen.


Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker