Tv-programma's, films en video's bekijken

Met de Video-app kun je thuis video's op je Surface bekijken en tv-programma's en films huren of kopen bij de Xbox Video Store.

App Video op Surface

De Video-app gebruikt de service voor films en tv-programma's. En met Instant-on streaming in HD hoef je niet te wachten op downloads. Je kunt meteen gaan kijken.

Video's uit je videotheek afspelen

Zo kun je video's uit je videotheek afspelen:

Stap 1:  Tik of klik op het Startscherm op Video.
Meld je indien gevraagd aan met je Microsoft-account.
Stap 2:  Schuif naar links en tik of klik op persoonlijke video's.

Video's toevoegen aan je videotheek

Video's in je videotheek worden weergegeven in de Video-app. Zie Bestanden verplaatsen naar de Surface voor hulp bij het kopiëren van video's naar de map Video's.

Video's via je thuisnetwerk afspelen

Als je video's zijn opgeslagen op een andere computer die deel uitmaakt van je thuisnetwerk (of thuisgroep), kun je lid worden van de thuisgroep en je video's bekijken zonder dat je ze hoeft te kopiëren naar de Surface. Zie Bestanden op een thuisnetwerk delen als je wilt weten hoe je bestanden in je thuisnetwerk kunt bekijken.

Tips
  • Zie Welke bestandstypen kan Surface gebruiken? als je wilt weten welke indelingen worden ondersteund door de Video-app.
  • Sluit voor een grootser geluid je externe luidsprekers aan op de hoofdtelefoonaansluiting of USB-poort van je Surface of sluit je luidsprekers draadloos aan met behulp van Bluetooth®.
  • Als je je video's wilt zien als je de app wordt geopend, moet je in de Video-app de charm Instellingen openen en klikken of tikken op Voorkeuren en onder Mijn persoonlijke video's openen als ik de app start klikken of tikken op Inschakelen.

Films en tv-programma's zoeken, kopen en huren

Gebruik de app Video om de nieuwste films te kopen of te huren, of koop je favoriete tv-programma's (mits beschikbaar) direct via Xbox Video. Instant-On-streaming in HD hoef je niet te wachten tot de download klaar is. Je kunt meteen gaan kijken.

Opmerkingen

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op het Startscherm op Video.
Stap 2:  Schuif naar beneden om de opties voor films en tv te zien, blader door de categorieën of zoek naar specifieke films of tv-programma's.
Stap 3:  Selecteer je film of programma, tik of klik om te kopen of te huren en volg de aanwijzingen op het scherm.
Tips
  • Video's die je koopt of huurt via Xbox Video, worden in rekening gebracht volgens de betalingsoptie in je Microsoft-account. Als je informatie over je account wilt zien, open je in de Video-app de charm Instellingen en tik of klik je op Account.
  • Je kunt je video's streamen op je tv met behulp van Afspelen met of Xbox SmartGlass.
  • Zie Xbox Video voor hulp bij het gebruik van de app Video.

Surface aansluiten op je tv

Je kunt video's groter en luider bekijken door ze op je tv af te spelen met behulp van een Surface-videoadapter. Zie voor meer informatie hierover een van de volgende onderwerpen:

Ontdek meer video-apps in de Windows Store.

Als je nog meer video's wilt ontdekken, ga dan naar de video-apps in de Windows Store. Je zult elke dag nieuwe dingen kunnen bekijken met apps zoals:

• Netflix
  • Hulu Plus
  • Dailymotion
  • TBS for Windows
  • Flixster

Surface Pro: Je kunt ook bureaublad-apps zoals Windows Media Player gebruiken om video's af te spelen en Videomomenten om je video's te bewerken.