Surface aansluiten op een draadloos netwerk

Met de ingebouwde Wi-Fi kun je Surface verbinden met een draadloos netwerk en op internet surfen, apps uit de Windows Store downloaden, e-mailberichten verzenden en toegang krijgen tot andere computers en apparaten op het netwerk.

Verbinding maken met een draadloos netwerk

Verbinden met Wi-Fi

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Er verschijnt een lijst met beschikbare draadloze netwerken.
Stap 3:  Tik of klik op een draadloos netwerk om er verbinding mee te maken.
Stap 4:  Tik of klik op Verbinding maken.
Voer desgevraagd je netwerkbeveiligingssleutel (netwerkwachtwoord) in en tik of klik op Volgende.
Als je hulp nodig hebt bij het vinden van je draadloos-netwerkwachtwoord, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.
Stap 5:  Kies of je wilt delen met andere computers en apparaten op het netwerk (als daarom wordt gevraagd).
Kies Nee als je verbinding maakt met een netwerk in een openbare ruimte zoals een café.
Stap 6:  Als je wilt controleren of je online bent, ga je naar het startscherm en tik of klik je op Internet Explorer.
Voor sommige draadloze netwerken moet je een wachtwoord in een browservenster invullen.
Opmerkingen
  • Surface ondersteunt de Wireless-n-standaard. Je kunt altijd verbinding maken ongeacht welke standaard (a, b, g of n) je router gebruikt.
  • Als je problemen hebt om je draadloze netwerk te vinden in de lijst met beschikbare netwerken, is je draadloze router mogelijk niet ingesteld om zijn netwerk-id (SSID) uit te zenden. Als je SSID-broadcasting wilt inschakelen, raadpleeg je de informatie die is meegeleverd met de draadloze router. Voor meer informatie over de manier om verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk, raadpleeg je 'Hoe maak ik verbinding met een verborgen draadloos netwerk?' in Problemen met bekabeld en draadloze netwerken.
  • Als je problemen hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Kun je geen verbinding maken met een draadloos netwerk?

Verbinding maken met mobiele breedband

Als je Surface 2 met mobiele breedband hebt, kun je ook verbinding maken met een mobiel breedbandnetwerk. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Kies onder Mobiel breedband de naam van je provider, bijvoorbeeld AT&T (4G LTE).
Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden. Zo nodig schakelt Windows automatisch over van Wi-Fi naar mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 4:  Kies Verbinding maken.

Zie voor meer informatie Surface 2 instellen: Mobiel breedband (4G).

Als je problemen hebt bij het maken van een verbinding met een mobiel breedbandnetwerk, ga je naar Kun je geen verbinding maken met een draadloos netwerk?.

Verbinding met een draadloos netwerk verbreken

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Als je met een netwerk bent verbonden, verschijnt de netwerknaam onder de draadloze balken.
Stap 3:  Tik of klik op de netwerknaam met status Verbonden.
Stap 4:  Tik of klik op Verbinding verbreken.

Een draadloos netwerk niet onthouden

Je kunt ervoor kiezen om een draadloos netwerk niet te onthouden zodat dit niet meer wordt weergegeven in je lijst met netwerken. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Netwerk en tik of klik vervolgens op Verbindingen.
Stap 3:  Tik of klik onder Wi-Fi op Bekende netwerken beheren.
Stap 4:  In de lijst met netwerken die verschijnt onder Kies een netwerk dat u niet wilt onthouden tik of klik je op een netwerk en vervolgens op Niet onthouden.

Vliegtuigstand

Als je met het vliegtuig reist of als je tijdelijk geen Wi-Fi- of Bluetooth®-apparaten nodig hebt, kun je de Vliegtuigstand inschakelen. Met deze instelling spaar je je accu.

Vliegtuigstand in- en uitschakelen

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, verplaats je de muisaanwijzer naar de rechterbenedenhoek van het scherm en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Zet de Vliegtuigstand op Aan of Uit.
Opmerking

Als de Vliegtuigstand is ingeschakeld, zijn zowel Wi-Fi als Bluetooth uitgeschakeld.