Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.

Surface aansluiten op een draadloos netwerk

Met de ingebouwde Wi-Fi kun je je Surface verbinden met een draadloos netwerk en op internet surfen, apps uit de Windows Store downloaden, e-mailberichten verzenden en toegang krijgen tot andere computers en apparaten op je netwerk.

Verbinding maken met een draadloos netwerk

Je kunt je Surface verbinden met draadloze netwerken met behulp van de ingebouwde Wi-Fi. Sommige Surface-modellen worden ook geleverd met ingebouwde mobiele breedbandmogelijkheden.

Verbinden met Wi-Fi

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Er verschijnt een lijst met beschikbare draadloze netwerken.
Stap 3:  Tik of klik op een draadloos netwerk om er verbinding mee te maken.
Stap 4:  Tik of klik op Verbinding maken.
Voer desgevraagd je netwerkbeveiligingssleutel (netwerkwachtwoord) in en tik of klik op Volgende.
Als je hulp nodig hebt bij het vinden van je draadloos-netwerkwachtwoord, ga je naar Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken.
Stap 5:  Als je daarom wordt gevraagd, kies je of je wilt delen met andere computers en apparaten op het netwerk.
Kies Nee als je verbinding maakt met een netwerk in een openbare ruimte zoals een café.
Stap 6:  Als je wilt controleren of je online bent, ga je naar Start en tik of klik je op Internet Explorer.
Voor sommige draadloze netwerken moet je een wachtwoord in een browservenster invullen.
Opmerkingen
  • Controleer of je modem is aangesloten op een functionerende telefoonaansluiting of kabelverbinding, ofwel rechtstreeks ofwel via je router. Zie Je thuisnetwerk aansluiten op het internet voor meer informatie.
  • Surface ondersteunt de Wireless-N-standaard. Je kunt altijd verbinding maken ongeacht welke standaard (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n) je router gebruikt. Bovendien ondersteunt Surface Pro 3 de Wireless-AC-standaard (Wi-Fi 802.11ac).
  • Als je problemen hebt om je draadloze netwerk te vinden in de lijst met beschikbare netwerken, is je draadloze router mogelijk niet ingesteld om zijn netwerk-id (SSID) uit te zenden. Als je SSID-broadcasting wilt inschakelen, raadpleeg je de informatie die is meegeleverd met de draadloze router. Voor meer informatie over de manier om verbinding te maken met een verborgen draadloos netwerk, raadpleeg je 'Hoe maak ik verbinding met een verborgen draadloos netwerk?' in Problemen met bekabeld en draadloze netwerken.
  • Als je problemen hebt bij het maken van een verbinding met een Wi-Fi-netwerk, ga je naar Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.

Verbinding maken met mobiele breedband

Als je een Surface-model met mobiele breedband hebt, kun je ook verbinding maken met een mobiel breedbandnetwerk. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Kies onder Mobiel breedband de naam van je provider, bijvoorbeeld AT&T (4G LTE).
Als je verbinding wilt maken met dit netwerk zodra het binnen bereik is, kies je Automatisch verbinden. Zo nodig schakelt Windows automatisch tussen Wi-Fi en mobiel breedband. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht als je voor roaming kiest.
Stap 4:  Tik of klik op Verbinden.

Zie voor meer informatie Je Surface 2 (4G) of Surface 3 (4G LTE) instellen.

Als je problemen hebt bij het maken van een verbinding met een mobiel breedbandnetwerk, ga je naar Kun je geen verbinding maken met een draadloos netwerk?.

Verbinding met een draadloos netwerk verbreken

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk.
Als je verbonden bent met het netwerk, wordt de netwerknaam weergegeven onder de draadloze balken.
Stap 3:  Tik of klik op de netwerknaam met status Verbonden.
Stap 4:  Tik of klik op Verbinding verbreken.

Een draadloos netwerk niet onthouden

Je kunt ervoor kiezen om een draadloos netwerk niet te onthouden zodat dit niet meer wordt weergegeven in je lijst met netwerken. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Netwerk en tik of klik vervolgens op Verbindingen.
Stap 3:  Tik of klik onder Wi-Fi op Bekende netwerken beheren.
Stap 4:  In de lijst met netwerken die verschijnt onder Kies een netwerk dat u niet wilt onthouden tik of klik je op een netwerk en op Niet onthouden.

Vliegtuigstand in- en uitschakelen

Als je met het vliegtuig reist of als je tijdelijk geen Wi-Fi- of Bluetooth®-apparaten nodig hebt, kun je de Vliegtuigstand inschakelen. Met deze instelling spaar je je accu.

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram Draadloos netwerk.
Stap 3:  Zet de Vliegtuigstand op Aan of Uit.
Opmerking

Als de Vliegtuigstand is ingeschakeld, zijn zowel Wi-Fi als Bluetooth uitgeschakeld.