Surface 3, Surface Pro 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Besturingssysteem:

Verbinden met een VPN (Virtual Private Network)

Je kunt Surface verbinden met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding (Virtual Private Network). Met VPN's worden pc's verbonden met grote netwerken (meestal bedrijfsnetwerken) via internet.

Belangrijk
Je moet samenwerken met je IT-beheerder voor specifieke instructies voor het verbinden van je Surface met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding. Neem voor hulp met VPN-software van derden contact op met de betreffende VPN-provider.

Een nieuwe VPN-verbinding instellen

Voordat je een verbinding kunt instellen, heb je eerst informatie van je netwerkbeheerder nodig: de naam van de juiste VPN-provider en de VPN-servernaam van je bedrijf (bijvoorbeeld Contoso.com of 157.54.0.1 of 3ffe:1234::1111). Als je deze informatie hebt, volg je de onderstaande stappen om je VPN-verbinding in te stellen.

Stap 1:  Maak verbinding met een netwerk.
(Als je wilt weten hoe, ga je naar Verbinding maken met een draadloos netwerk of Verbinding maken met een bekabeld netwerk.)
Stap 2:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Netwerk en internet.
Stap 3:  Selecteer VPN > Een VPN-verbinding toevoegen.
Stap 4:  Geef de VPN-provider, de verbindingsnaam, servernaam of serveradres en aanmeldingsinformatie op.
Stap 5:  Selecteer Opslaan.

Verbinding maken of verbreken met een VPN

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Netwerk en internet > VPN.
Stap 2:  Selecteer je VPN-verbinding en kies Verbinden of Verbinding verbreken.

Kun je geen verbinding maken?

Als je nog steeds problemen met de verbinding hebt, zou er een probleem kunnen zijn met de server waarmee je verbinding probeert te maken. Neem contact op met je netwerkbeheerder voor hulp.

Verbinden met een VPN (Virtual Private Network)

Je kunt Surface verbinden met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding (Virtual Private Network). Met VPN's worden pc's verbonden met grote netwerken (meestal bedrijfsnetwerken) via internet.

Belangrijk
Je moet samenwerken met je IT-beheerder voor specifieke instructies voor het verbinden van je Surface met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding. Neem voor hulp met VPN-software van derden contact op met de betreffende VPN-provider. Windows RT en Windows 8.1 RT Update 3, de besturingssystemen die op Surface en Surface 2 worden uitgevoerd, hebben ingebouwde ondersteuning voor een VPN. VPN-software van derden kan worden geïnstalleerd in Windows RT en Windows 8.1 RT Update 3 als deze beschikbaar is in de Windows Store.

Een nieuwe VPN-verbinding instellen

Voordat je een verbinding kunt instellen, heb je eerst informatie van je netwerkbeheerder nodig: de naam van de juiste VPN-provider en de VPN-servernaam van je bedrijf (bijvoorbeeld Contoso.com of 157.54.0.1 of 3ffe:1234::1111). Als je deze informatie hebt, volg je de onderstaande stappen om je VPN-verbinding in te stellen.

Stap 1:  Maak verbinding met een netwerk.
(Als je wilt weten hoe, ga je naar Verbinding maken met een draadloos netwerk of Verbinding maken met een bekabeld netwerk.)
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en selecteer je Instellingenpictogram Instellingen.)
Stap 3:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Netwerk > Verbindingen.
Stap 4:  Selecteer onder VPN de optie Een VPN-verbinding toevoegen.
Stap 5:  Geef de VPN-provider, de verbindingsnaam, servernaam of serveradres en aanmeldingsinformatie op in de betreffende velden.
Stap 6:  Selecteer Opslaan.

Verbinding maken of verbreken met een VPN

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en selecteer je Instellingenpictogram Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer draadloos netwerk pictogram Draadloos netwerk (of het pictogram voor bekabeld netwerk als je een bekabelde verbinding gebruikt).
Stap 3:  Selecteer je VPN-verbinding en kies Verbinden of Verbinding verbreken.

Kun je geen verbinding maken?

Als je geen verbinding kunt maken met je bedrijfsnetwerk, ga je naar ''Ik kan geen verbinding maken met mijn bedrijfsnetwerk'' in Waarom kan ik geen verbinding maken met een netwerk?

Als je nog steeds problemen met de verbinding hebt, zou er een probleem kunnen zijn met de server waarmee je verbinding probeert te maken. Neem contact op met je netwerkbeheerder voor hulp.

Verbinden met een VPN (Virtual Private Network)

Je kunt Surface verbinden met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding (Virtual Private Network). Met VPN's worden pc's verbonden met grote netwerken (meestal bedrijfsnetwerken) via internet.

Belangrijk
Je moet samenwerken met je IT-beheerder voor specifieke instructies voor het verbinden van je Surface met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding. Neem voor hulp met VPN-software van derden contact op met de betreffende VPN-provider.

Een nieuwe VPN-verbinding instellen

Voordat je een verbinding kunt instellen, heb je eerst informatie van je netwerkbeheerder nodig: de naam van de juiste VPN-provider en de VPN-servernaam van je bedrijf (bijvoorbeeld Contoso.com of 157.54.0.1 of 3ffe:1234::1111). Als je deze informatie hebt, volg je de onderstaande stappen om je VPN-verbinding in te stellen.

Stap 1:  Maak verbinding met een netwerk.
(Als je wilt weten hoe, ga je naar Verbinding maken met een draadloos netwerk of Verbinding maken met een bekabeld netwerk.)
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen pictogram Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Netwerk en tik of klik op Verbindingen.
Stap 4:  Tik of klik onder VPN op Een VPN-verbinding toevoegen.
Stap 5:  Geef de VPN-provider, de verbindingsnaam, servernaam of serveradres en aanmeldingsinformatie op in de betreffende velden.
Stap 6:  Tik of klik op Opslaan.

Verbinding maken of verbreken met een VPN

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen pictogram Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram van het draadloze netwerk Pictogram Draadloos netwerk (of het pictogram van het bekabelde netwerk als je een bekabelde verbinding gebruikt).
Stap 3:  Tik of klik op je VPN-verbinding en kies Verbinden of Verbinding verbreken.

Kun je geen verbinding maken?

Als je geen verbinding kunt maken met je bedrijfsnetwerk, ga je naar het probleem Ik kan geen verbinding maken met mijn bedrijfsnetwerk op de volgende pagina: Waarom kan ik geen verbinding maken met een netwerk?

Als je nog steeds problemen met de verbinding hebt, zou er een probleem kunnen zijn met de server waarmee je verbinding probeert te maken. Neem contact op met je netwerkbeheerder voor hulp hierbij.

Verbinden met een VPN (Virtual Private Network)

Je kunt Surface verbinden met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding (Virtual Private Network). Met VPN's worden pc's verbonden met grote netwerken (meestal bedrijfsnetwerken) via internet.

Belangrijk
Je moet samenwerken met je IT-beheerder voor specifieke instructies voor het verbinden van je Surface met je bedrijfsnetwerk via een VPN-verbinding. Neem voor hulp met VPN-software van derden contact op met de betreffende VPN-provider. Windows RT, het besturingssysteem dat op de Surface en Surface 2 wordt uitgevoerd, heeft ingebouwde ondersteuning voor een VPN. VPN-software van derden kan worden geïnstalleerd in Windows RT als deze beschikbaar is in de Windows Store.

Een nieuwe VPN-verbinding instellen

Voordat je een verbinding kunt instellen, heb je eerst informatie van je netwerkbeheerder nodig: de naam van de juiste VPN-provider en de VPN-servernaam van je bedrijf (bijvoorbeeld Contoso.com of 157.54.0.1 of 3ffe:1234::1111). Als je deze informatie hebt, volg je de onderstaande stappen om je VPN-verbinding in te stellen.

Stap 1:  Maak verbinding met een netwerk.
(Als je wilt weten hoe, ga je naar Verbinding maken met een draadloos netwerk of Verbinding maken met een bekabeld netwerk.)
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen pictogram Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen, tik of klik op Netwerk en tik of klik op Verbindingen.
Stap 4:  Tik of klik onder VPN op Een VPN-verbinding toevoegen.
Stap 5:  Geef de VPN-provider, de verbindingsnaam, servernaam of serveradres en aanmeldingsinformatie op in de betreffende velden.
Stap 6:  Tik of klik op Opslaan.

Verbinding maken of verbreken met een VPN

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Instellingen pictogram Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen pictogram Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram van het draadloze netwerk Pictogram Draadloos netwerk (of het pictogram van het bekabelde netwerk als je een bekabelde verbinding gebruikt).
Stap 3:  Tik of klik op je VPN-verbinding en kies Verbinden of Verbinding verbreken.

Kun je geen verbinding maken?

Als je geen verbinding kunt maken met je bedrijfsnetwerk, ga je naar het probleem Ik kan geen verbinding maken met mijn bedrijfsnetwerk op de volgende pagina: Waarom kan ik geen verbinding maken met een netwerk?

Als je nog steeds problemen met de verbinding hebt, zou er een probleem kunnen zijn met de server waarmee je verbinding probeert te maken. Neem contact op met je netwerkbeheerder voor hulp hierbij.