Het wachtwoord van je draadloze netwerk zoeken

Surface bevat een ingebouwde Wi-Fi waarmee je verbinding kunt maken met een draadloos netwerk. Als je het wachtwoord van je draadloze netwerk niet weet, gebruik je de onderstaande informatie om het te vinden.

Je wachtwoord vinden op je hardware

Sommige fabrikanten van draadloze routers stellen een standaardbeveiligingssleutel of -wachtwoord in dat zich op de onderkant van de router of in de documentatie van de router bevindt. Zoek de volgende termen:

• Beveiligingssleutel
  • Draadloze sleutel
  • WPA-sleutel
  • WPA2-sleutel
  • WEP-sleutel

Je wachtwoord vinden op een Windows-pc

Als je een computer met Windows hebt die is aangesloten op je draadloze netwerk, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Windows 8.1: Je wachtwoord vinden

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je vervolgens op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het netwerkpictogram (pictogram Draadloos netwerk of ) voor het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik vervolgens op Aansluiten
Stap 3:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 4:  Voer in het zoekvak netwerkverbindingen weergeven in en tik of klik in de zoekresultaten op Netwerkverbindingen weergeven.
Stap 5:  In het venster Netwerkverbindingen houd je de netwerknaam ingedrukt of klik je erop met de rechtermuisknop en vervolgens tik of klik je op Status.
Stap 6:  Tik of klik op de knop Eigenschappen van draadloos netwerk.
Stap 7:  Tik of klik op het tabblad Beveiliging en tik of klik vervolgens op het selectievakje Tekens weergeven.
Stap 8:  Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Windows 8: Je wachtwoord vinden

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram voor draadloos netwerk.
Stap 3:  Tik op de naam van een draadloos netwerk en houd deze ingedrukt of klik er met de rechtermuisknop op en kies vervolgens Verbindingseigenschappen weergeven.
Stap 4:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk te zien.

Windows 7: Je wachtwoord vinden

Stap 1:  Klik op het pictogram van het draadloze netwerk op de taakbalk (rechterbenedenhoek).
Stap 2:  Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
Stap 3:  Selecteer Tekens weergeven om het wachtwoord van het draadloze netwerk te zien.

Je wachtwoord zoeken op de configuratiewebpagina van de router

Als je over een computer beschikt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

Stap 1:  Open een webbrowser.
Stap 2:  Voer op de zoekbalk het IP-adres van je draadloze router in (bijvoorbeeld 192.168.1.1). Zoek het standaard-IP-adres van je router in de documentatie van de router of online.
Stap 3:  Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebpagina van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het standaardwachtwoord.
Stap 4:  Zoek op de configuratiewebpagina naar de optie Draadloos of Draadloze instellingen.
Stap 5:  Zoek vervolgens een beveiligingsinstelling of een instelling voor draadloze versleuteling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) moet in de buurt hiervan worden weergegeven.
Opmerking
Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Als je de draadloze beveiligingssleutel niet kunt vinden, neem je contact op met de fabrikant van de router.

Zonder wachtwoord verbinding maken met een draadloos netwerk

Als je router Windows Draadloze verbinding maken of WPS (Wi‑Fi Protected Setup) ondersteunt, kun je verbinding maken met je draadloze netwerk zonder een wachtwoord in te voeren. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak op het startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op het pictogram voor draadloos netwerk Pictogram voor draadloos netwerk.
Stap 3:  Tik of klik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en tik of klik vervolgens op Verbinden.
Stap 4:  Druk op de knop WPS (Wi‑Fi Protected Setup) op de router. De router zal Surface automatisch instellen zodat deze verbinding maakt met het netwerk en de beveiligingsinstellingen van het netwerk toepassen (je zult geen wachtwoord van het draadloze netwerk moeten invoeren).