Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1, Windows RT 8.1.


Reiniging en verzorging van je Surface

Je houdt je Surface netjes en functioneel door het aanraakscherm en toetsenbord regelmatig te reinigen en de cover op Surface te houden als je deze niet gebruikt.


Aanraakscherm verzorgen

Krassen, vetvlekken, stof, chemicaliën en ultraviolet licht kunnen invloed hebben op de prestaties van het aanraakscherm. Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om het scherm te beschermen:

  • Regelmatig reinigen. Het Surface-aanraakscherm is gecoat om het gemakkelijker te kunnen reinigen. Je hoeft niet hard te wrijven om vingerafdrukken of vetvlekken te verwijderen. Veeg het scherm voorzichtig af met een zachte, pluisvrije doek om krassen te voorkomen. Je kunt de doek bevochtigen met water of een brillenglasreiniger, maar breng niet rechtstreeks vloeistof aan op de Surface. Gebruik geen glasreiniger of andere chemische reinigingsmiddelen voor de Surface.
  • Houd de cover op de Surface. Sluit de cover wanneer je onderweg bent of de Surface niet gebruikt.
  • Houd de Surface uit de zon. Leg de Surface niet voor langere tijd in direct zonlicht. Ultraviolet licht en grote hitte kunnen het scherm beschadigen.

Cover en toetsenbord verzorgen

De Touch Cover en Type Cover vereisen minimale zorg om goed te functioneren. Je reinigt het toetsenbord door het af te vegen met een pluisvrije doek die is bevochtigd met milde zeep en water. Breng niet rechtstreeks vloeistof aan op de Surface. Doe dit regelmatig, zodat je Touch Cover en Type Cover er mooi blijven uitzien.

Als de rug of de magnetische aansluitingen van de cover vuil worden, gebruik je een beetje isopropylalcohol (ook wel isopropanol genoemd) op een zachte, pluisvrije doek om deze te reinigen.

Ga voor meer informatie over het veilig reinigen en verzorgen van de Surface naar Informatie over veiligheid en regelgeving.


Contact opnemen

Heb je persoonlijke ondersteuning nodig? Er zijn Surface-ondersteuningsmedewerkers beschikbaar om je te helpen.
Aan de slag