Surface- en Windows-updates installeren

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Book with Performance Base, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface 2, Surface RT.

Besturingssysteem:

Twee soorten updates zorgen ervoor dat Surface optimaal presteert: Surface hardware-updates (ook wel firmware genoemd) en Windows software-updates. Beide soorten worden automatisch geïnstalleerd op het moment dat ze beschikbaar komen.


Voordat je begint

Hieronder vind je een aantal handige tips:

 • Sluit de Surface aan op een werkend elektrisch stopcontact voordat je updates installeert. Koppel de Surface niet los en sluit hem niet af tijdens het bijwerken. Zorg ervoor dat je Surface voor minstens 40 procent is opgeladen voordat je updates gaat installeren.
 • Als je een Surface Type Cover of Surface-dockingstation hebt, sluit je ze aan voordat je de Surface inschakelt, zodat je ook hiervoor de nieuwste updates ontvangt.
 • Je moet verbinding met internet hebben om updates te kunnen downloaden voor de Surface. Als je geen updates kunt installeren vanwege Wi-Fi-problemen, raadpleeg je Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.
 • Als je mobiel breedband gebruikt om verbinding te maken met internet, wordt je verbinding automatisch ingesteld op een internetverbinding met een datalimiet. Windows-updates worden mogelijk niet gedownload via een verbinding met een datalimiet. Je kunt dus het beste verbinding maken met Wi-Fi om ervoor te zorgen dat je alle updates ontvangt.
 • Als je geen andere verbindingsopties hebt of een onbeperkt data-abonnement hebt, kun je de instelling Instellen als verbinding met datalimiet uitschakelen. Wanneer deze instelling is uitgeschakeld, worden alle updates gedownload via je mobiele breedbandverbinding. Zie Internetverbindingen met een datalimiet: veelgestelde vragen voor informatie over het wijzigen van de instelling Instelling als verbinding met datalimiet.
Opmerking

De tijd die nodig is voor het installeren van updates, is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en het aantal en de grootte van de updates.

Surface en Windows bijwerken

Nadat je de tips hebt opgevolgd, controleer je of alle Surface- en Windows-updates zijn geïnstalleerd. Zie Windows 10 bijwerken voor informatie over het controleren op beschikbare updates.

Controleer vervolgens of alle updates volledig zijn geïnstalleerd. Lees Windows Update: veelgestelde vragen om te kijken hoe je dit doet.

 • Als een update de status ‘U moet opnieuw opstarten om de installatie te voltooien’ heeft, ga je naar Start en selecteer je Aan/uit > Opnieuw opstarten. Sluit de Surface niet af. Herhaal de bovenstaande stappen totdat er geen updates meer zijn waarvoor de Surface opnieuw moet worden opgestart.
 • Als een Surface-update de status ‘Installatie mislukt’ heeft, ga je naar Problemen met het installeren van Surface- en Windows-updates?

Als een firmware-update voor de Surface beschikbaar is, krijg je een melding op je Surface. Volg de instructies om je Surface bij te werken met Windows Update.

Surface-updates handmatig downloaden en installeren

Opmerking
Op Surface Pro en Surface Pro 2 kun je geen Surface-updates handmatig downloaden en installeren.

Het updatebestand downloaden naar je Surface

Als je een internetverbinding hebt, kun je het updatebestand handmatig downloaden.

Opmerking

Als je problemen hebt bij het verbinden van je Surface met internet, kun je het MSI-bestand downloaden op een andere computer met internettoegang en een USB-station gebruiken om dit op je Surface te zetten.

Stap 1:

Selecteer in de onderstaande tabel de downloadkoppeling voor je apparaat. Selecteer vervolgens Downloaden en kies het juiste MSI-bestand.

De bestandsnaamopmaak is de Surface-versie, gevolgd door het besturingssysteem, gevolgd door het versienummer. Het .msi-bestand voor een Surface Book is bijvoorbeeld ‘SurfaceBook_Win10_160400_2.msi’.

 
Surface-model
Downloadkoppeling
Surface Book
Surface Pro 4
Surface Pro 3
Surface Pro 2
Er is geen .msi-bestand beschikbaar voor dit apparaat. Je kunt de .zip-bestanden handmatig downloaden via Draadloze stuurprogramma's installeren op Surface Pro of Surface 3.
Surface Pro
Er is geen .msi-bestand beschikbaar voor dit apparaat. Je kunt de .zip-bestanden handmatig downloaden via Draadloze stuurprogramma's installeren op Surface Pro of Surface 3.
Surface 3
Surface 3 (AT&T 4G LTE)
Surface 3 (4G LTE) in Noord-Amerika (niet-AT&T)
Surface 3 (Y!mobile 4G LTE) en Surface 3 (4G LTE) buiten Noord-Amerika
Stap 2:

Kies Volgende.

Stap 3:

Selecteer de pijl omlaag naast de knop Opslaan, selecteer Opslaan als en kies je bureaublad als opslaglocatie.

Stap 4:

Druk op het bestand en houd vast (of klik erop met de rechtermuisknop) en kies Installeren.

Stap 5:

Wanneer de installatie klaar is, selecteer je OK.

Opmerking
Nadat je de updates hebt geïnstalleerd, kun je het MSI-bestand van het bureaublad verwijderen.

Je updategeschiedenis weergeven

Zie de sectie Hoe kan ik geïnstalleerde updates zien op mijn pc? in Windows Update: veelgestelde vragen voor informatie over hoe je kunt zien welke Windows- en Surface-updates je al hebt geïnstalleerd.

Zie Surface-updategeschiedenis voor beschrijvingen van de Surface-updates die tot nu toe zijn uitgebracht.

Problemen bij het installeren van updates?

Als je problemen hebt met het installeren van een update, raadpleeg je Problemen met het installeren van Surface- en Windows-updates?


Twee soorten updates zorgen voor de beste prestaties van de Surface: Surface hardware-updates (ook bekend als firmware) en Windows software-updates. Beide soorten worden automatisch geïnstalleerd op het moment dat ze beschikbaar komen.


Voordat je begint

Hier volgen een paar belangrijke tips:

 • Sluit de Surface aan op een werkend elektrisch stopcontact voordat je updates installeert. Koppel de Surface niet los en sluit hem niet af tijdens het bijwerken.
 • Als je een Surface-typecover of Surface Docking Station hebt, zorg je ervoor dat deze zijn aangesloten voordat je de Surface inschakelt, zodat deze ook de nieuwste updates ontvangen.
 • Je moet verbinding hebben met internet om updates te kunnen downloaden voor de Surface. Als je geen updates kunt installeren vanwege Wi-Fi-problemen, raadpleeg je Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.
 • Als je mobiel breedband gebruikt om verbinding te maken met internet, wordt je verbinding automatisch ingesteld op een internetverbinding met datalimiet. Windows-updates worden mogelijk niet gedownload via een verbinding met datalimiet en je kunt het beste verbinding maken met Wi-Fi om ervoor te zorgen dat je alle updates ontvangt.
 • Als je geen andere verbindingsopties hebt of over een onbeperkt gegevensabonnement beschikt, kun je je instellingen wijzigen om alle updates via je mobiele breedbandverbinding toe te staan. Zie Internetverbindingen met een datalimiet: veelgestelde vragen.
 • De hoeveelheid tijd die nodig is voor het installeren van updates, verschilt afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en het aantal en de grootte van de updates.

Surface en Windows bijwerken

Zodra updates beschikbaar komen, worden ze automatisch via Wi-Fi op je Surface geïnstalleerd, maar dit kan beperkt zijn via een internetverbinding met datalimiet. Als je alle updates wilt ontvangen, maak je eerst verbinding met Wi-Fi. Windows stuurt een melding als je je Surface opnieuw moet opstarten om de installatie van een update te voltooien.

Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en selecteer Instellingen.)
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Selecteer Nu controleren.
Stap 4: Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details weergeven.
Stap 5:  Kies de updates die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Opmerking
Als een firmware-update beschikbaar is, zie je een melding op je Surface. Volg de instructies op het scherm om je Surface bij te werken met Windows Update.

Je updategeschiedenis weergeven

Als je wilt weten welke Windows- en Surface-updates al zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2:  Tik of klik op Bijwerken en herstellen > Windows Update.
Stap 3:  Selecteer Je geschiedenis van updates weergeven om een lijst met geïnstalleerde updates te bekijken.

Updates van je Surface-hardware worden weergegeven in je updategeschiedenis als "Systeemfirmware-update - XX/XX/XX" of "Systeemhardware-update - XX/XX/XX". ("XX/XX/XX" staat voor de datum waarop Microsoft de Surface-update beschikbaar heeft gemaakt.)

Surface-updates zijn cumulatief. Als je de meeste recente Surface-update hebt geïnstalleerd, is je Surface volledig up-to-date.

Ga voor beschrijvingen van de tot nu toe uitgebrachte Surface-updates naar Surface-updategeschiedenis.

Problemen bij het installeren van updates?

Als je er moeite mee hebt om een update te installeren, raadpleeg je Problemen met het installeren van Surface- en Windows-updates?

Zie voor meer informatie over Windows Update Windows Update: veelgestelde vragen


Twee soorten updates zorgen ervoor dat Surface optimaal presteert: Surface hardware-updates (ook wel firmware genoemd) en Windows software-updates. Beide soorten worden automatisch geïnstalleerd op het moment dat ze beschikbaar komen.


Voordat je begint

Hieronder vind je een aantal handige tips:

 • Sluit de Surface aan op een werkend elektrisch stopcontact voordat je updates installeert. Koppel de Surface niet los en sluit hem niet af tijdens het bijwerken. Zorg ervoor dat je Surface voor minstens 40 procent is opgeladen voordat je updates gaat installeren.
 • Als je een Surface Type Cover of Surface-dockingstation hebt, sluit je ze aan voordat je de Surface inschakelt, zodat ze ook de nieuwste updates ontvangen.
 • Je moet verbinding hebben met het internet om updates te kunnen downloaden voor de Surface. Als je geen updates kunt installeren vanwege Wi-Fi-problemen, raadpleeg je Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.
 • Als je mobiel breedband gebruikt om verbinding te maken met internet, wordt je verbinding automatisch ingesteld op een internetverbinding met een datalimiet. Windows-updates worden mogelijk niet gedownload via een verbinding met een datalimiet en je kunt het beste verbinding maken met Wi-Fi om ervoor te zorgen dat je alle updates ontvangt.
 • Als je geen andere verbindingsopties hebt of over een onbeperkt data-abonnement beschikt, kun je je instellingen wijzigen om alle updates via je mobiele breedbandverbinding toe te staan. Zie Internetverbinding met een datalimiet: Veelgestelde vragen voor meer informatie.
 • De hoeveelheid tijd die nodig is voor het installeren van updates, is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en het aantal en de grootte van de updates.

Surface en Windows bijwerken

Nadat je de tips hierboven hebt uitgevoerd, volg je deze stappen om te controleren of alle Surface- en Windows-updates zijn geïnstalleerd:

Stap 1: Swipe vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2: Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Windows Update > Nu controleren.
Stap 3:Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 4: Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren, en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Na het installeren van Surface of Windows-updates, is het belangrijk om te controleren of de updates volledig zijn geïnstalleerd door de onderstaande extra stappen te volgen. De Windows Update geschiedenis kan de volgende status aangeven: ‘Vereist een herstart om de installatie te voltooien’ voor een bepaalde update.

Stap 1: Swipe vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2:Tik of klik op Bijwerken en herstellen > Windows Update.
Stap 3: Tik of klik op Je updategeschiedenis weergeven om een lijst met geïnstalleerde updates te bekijken.
Opmerking
Als een firmware-update beschikbaar is, krijg je een melding op je Surface. Volg de instructies op het scherm om je Surface bij te werken met Windows Update.

Surface Pro 3 en Surface 3: Surface-updates handmatig downloaden en installeren.

Als je een Surface Pro 3 of Surface 3 hebt, kun je een één updatebestand rechtstreeks naar je Surface downloaden en de updates handmatig installeren. Als je problemen hebt bij het verbinden van je Surface met internet, kun je het bestand downloaden naar een andere pc en een USB-station gebruiken om dit op je Surface te zetten.

Het updatebestand downloaden naar je Surface

Als je een internetverbinding hebt, kun je het updatebestand handmatig downloaden naar je Surface Pro 3 of Surface 3.

Stap 1:

Selecteer in de onderstaande tabel de downloadkoppeling voor je apparaat. Selecteer vervolgens Downloaden en kies het juiste MSI-bestand.

De bestandsnaamopmaak is de Surface-versie, gevolgd door het besturingssysteem, gevolgd door het versienummer. Een MSI-bestandsnaam voor Surface Pro 3 kan bijvoorbeeld ‘SurfacePro3_Win8x_160128_3.msi’ zijn.

 
Surface-versie
Downloadkoppeling
Surface Pro 3
Surface Pro 2
Er is geen .msi-bestand beschikbaar voor dit apparaat. Je kunt de .zip-bestanden handmatig downloaden via Draadloze stuurprogramma's installeren op Surface Pro of Surface 3.
Surface Pro
Er is geen .msi-bestand beschikbaar voor dit apparaat. Je kunt de .zip-bestanden handmatig downloaden via Draadloze stuurprogramma's installeren op Surface Pro of Surface 3.
Surface 3
Surface 3 (AT&T 4G LTE)
Surface 3 (4G LTE) in Noord-Amerika (niet-AT&T)
Surface 3 (Y!mobile 4G LTE) en Surface 3 (4G LTE) buiten Noord-Amerika
Stap 2:

Tik of klik op Volgende.

Stap 3: Tik of klik naast de knop Opslaan op de pijl omlaag, tik of klik op Opslaan als en kies je bureaublad als opslaglocatie.

Volg daarna de stappen in De updates installeren met het .msi-bestand hieronder.

Als je problemen hebt bij het verbinden van je Surface met internet, kun je het bestand downloaden op een andere computer met internettoegang pc en een USB-station gebruiken om dit op je Surface te zetten.

De updates installeren met het .msi-bestand

Stap 1: Druk of rechtsklik op het bestand en houd dit ingedrukt en tik of klik op Installeren.
Stap 2: Als de installatie is voltooid, tik of klik je op OK.

Nadat je de updates hebt geïnstalleerd, kun je het .msi-bestand van het bureaublad verwijderen.

Je updategeschiedenis weergeven

Als je wilt weten welke Windows- en Surface-updates al zijn geïnstalleerd:

Stap 1: Swipe vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2: Tik of klik op Bijwerken en herstellen > Windows Update.
Stap 3: Tik of klik op Je updategeschiedenis weergeven om een lijst met geïnstalleerde updates te bekijken.

Updates van je Surface-hardware worden weergegeven in je updategeschiedenis als ‘Systeemfirmware-update - XX/XX/XX’ of ‘Systeemhardware-update - XX/XX/XX’. (‘XX/XX/XX’ staat voor de datum waarop Microsoft de update beschikbaar heeft gemaakt.)

Surface-updates zijn cumulatief. Als je de meeste recente Surface-update hebt geïnstalleerd, is je Surface volledig up-to-date.

Zie Surface-updategeschiedenis voor beschrijvingen van de tot nu toe uitgebrachte Surface-updates.

Windows Update-instellingen wijzigen

Zo verander je de instellingen voor Windows Update:

Stap 1: Swipe vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2: Tik of klik op Bijwerken en herstellen > Windows Update > Kiezen hoe updates worden geïnstalleerd.
Stap 3: Kies de gewenste instellingen en tik of klik op Toepassen.

Als je bijvoorbeeld automatisch bijwerken tijdens de installatie hebt uitgeschakeld en je deze functie weer wilt inschakelen, kies je Updates automatisch installeren (aanbevolen).

Problemen bij het installeren van updates?

Als je problemen hebt met het installeren van een update, raadpleeg je Problemen met het installeren van Surface- en Windows-updates?

Zie Windows Update: veelgestelde vragen voor meer informatie over Windows Update.


Twee soorten updates zorgen voor de beste prestaties van de Surface: Surface hardware-updates (ook bekend als firmware) en Windows software-updates. Beide soorten worden automatisch geïnstalleerd op het moment dat ze beschikbaar komen.


Voordat je begint

Hier volgen een paar belangrijke tips:

 • Sluit de Surface aan op een werkend elektrisch stopcontact voordat je updates installeert. Koppel de Surface niet los en sluit hem niet af tijdens het bijwerken.
 • Als je een Surface Type Cover of Surface-dockingstation hebt, zorg je ervoor dat deze zijn aangesloten voordat je de Surface inschakelt, zodat deze ook de nieuwste updates ontvangen.
 • Je moet verbinding hebben met het internet om updates te kunnen downloaden voor de Surface. Als je geen updates kunt installeren vanwege Wi-Fi-problemen, raadpleeg je Kan geen verbinding maken met een draadloos netwerk.
 • Als je mobiel breedband gebruikt om verbinding te maken met internet, wordt je verbinding automatisch ingesteld op een internetverbinding met datalimiet. Windows-updates worden mogelijk niet gedownload via een verbinding met datalimiet en je kunt het beste verbinding maken met Wi-Fi om ervoor te zorgen dat je alle updates ontvangt.
 • Als je geen andere verbindingsopties hebt of over een onbeperkt gegevensabonnement beschikt, kun je je instellingen wijzigen om alle updates via je mobiele breedbandverbinding toe te staan. Zie Internetverbindingen met een datalimiet: veelgestelde vragen.
 • De hoeveelheid tijd die nodig is voor het installeren van updates, verschilt afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding en het aantal en de grootte van de updates.

Surface en Windows bijwerken

Zodra updates beschikbaar komen, worden ze automatisch via Wi-Fi op je Surface geïnstalleerd, maar dit kan beperkt zijn via een internetverbinding met datalimiet. Als je alle updates wilt ontvangen, maak je eerst verbinding met Wi-Fi. Windows stuurt een melding als je je Surface opnieuw moet opstarten om de installatie van een update te voltooien.

Je kunt ook handmatig controleren op updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen > Nu controleren.
Stap 3: Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details bekijken.
Stap 4:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren, en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.
Opmerking
Als een firmware-update beschikbaar is, zie je een melding op je Surface. Volg de instructies op het scherm om je Surface bij te werken met Windows Update.

Je updategeschiedenis weergeven

Als je wilt weten welke Windows- en Surface-updates al zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en selecteer Instellingen > Pc-instellingen wijzigen.
Stap 2:  Tik of klik op Bijwerken en herstellen > Windows Update.
Stap 3:  Tik of klik op Je updategeschiedenis weergeven om een lijst met geïnstalleerde updates te bekijken.

Updates van je Surface-hardware worden weergegeven in je updategeschiedenis als "Systeemfirmware-update - XX/XX/XX" of "Systeemhardware-update - XX/XX/XX". ("XX/XX/XX" staat voor de datum waarop Microsoft de update beschikbaar heeft gemaakt.)

Surface-updates zijn cumulatief. Als je de meeste recente Surface-update hebt geïnstalleerd, is je Surface volledig up-to-date.

Ga voor beschrijvingen van de tot nu toe uitgebrachte Surface-updates naar Surface-updategeschiedenis.

Problemen bij het installeren van updates?

Als je er moeite mee hebt om een update te installeren, raadpleeg je Problemen met het installeren van Surface- en Windows-updates?

Zie voor meer informatie over Windows Update Windows Update: veelgestelde vragen.


Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker