Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Is van toepassing op

Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3 .

Besturingssysteem:

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten voor het aanmelden bij Windows op de Surface? De oplossing is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

Welk type account gebruik je?

Er zijn drie typen accounts die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface:

• Een Microsoft-account. Je meldt je aan met een e-mailadres en wachtwoord.
  • Een lokaal account. Je meldt je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Een domeinaccount. Je meldt je aan met een domeingebruikersnaam en wachtwoord. Het domein is het netwerk voor je werk of school. De gebruikersnaam wordt aan jou toegewezen.

Zie voor meer informatie Alles over accounts.

Als je je aanmeldt met een Microsoft-account

Stel online je wachtwoord opnieuw in van een willekeurige computer met internettoegang. Je kunt het volgende verwachten:

• Je moet het e-mailadres opgeven voor het account dat je gebruikt om je aan te melden bij je Surface.
  • Als je eerder beveiligingscontacten hebt ingesteld, zal Microsoft je een verificatiecode sturen. Je kunt kiezen welk beveiligingscontact de code ontvangt. Normaal zijn deze contacten een telefoon waarop je tekstberichten kunt ontvangen en een alternatief e-mailadres.

Zorg ervoor dat je Surface met internet is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe wachtwoord. Op die manier kan je Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je online instelt. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Zie Microsoft-account voor meer informatie.

Als je je aanmeldt met een lokaal account

Het wachtwoord voor je lokale account bestaat alleen op je Surface, zodat je het alleen hier kunt wijzigen.

• Als je eerder een wachtwoordhint hebt ingesteld, gebruik je dit als een herinnering.
  • Laat iemand met een administratoraccount zich aanmelden op de Surface en je wachtwoord voor je wijzigen. Als je een administratoraccount hebt en het administratorwachtwoord weet, kun je dit zelf doen. Het account dat tijdens de installatie van Windows wordt gemaakt, is een administratoraccount.
Stap 1:  Selecteer het zoekvak in de taakbalk, voer gebruikersaccounts in en selecteer Onderdeel Gebruikersaccounts van het Configuratiescherm.
Stap 2:  Selecteer Gebruikersaccounts beheren > de accountnaam > Wachtwoord opnieuw instellen.
  • Als je de wachtwoorden voor je lokale account en het administratoraccount bent vergeten, moet je je Surface opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen.
  • Als je je Surface opnieuw instelt op de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden op je Surface verwijderd. Je kunt bestanden die zijn gesynchroniseerd met OneDrive herstellen nadat je je Surface opnieuw hebt ingesteld.
  • Als je wilt weten hoe je je Surface opnieuw kunt instellen vanuit het Windows-aanmeldingsscherm, ga je naar Je Surface Pro of Surface 3 herstellen of opnieuw instellen.

Als je je aanmeldt met een domeinaccount

Als je je aanmeldt met een gebruikersnaam die je van een systeembeheerder op je werk of school hebt gekregen, gebruik je een domeinaccount.

• Neem contact op met je systeembeheerder om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je systeembeheerder kan je wachtwoord niet zien, maar kan het wel voor jou wijzigen.

Zorg ervoor dat je Surface met je werk- of schoolnetwerk is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe domeinaccountwachtwoord. Op die manier kan je Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je systeembeheerder voor jou heeft ingesteld. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Tips voor wachtwoorden

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om gemakkelijker een wachtwoord te onthouden of een wachtwoord dat je vergeten bent, opnieuw in te stellen.

• Gebruik indien mogelijk een Microsoft-account. Op die manier kun je je wachtwoord indien nodig online opnieuw instellen.
  • Stel beveiligingsinformatie in voor je Microsoft-account, zoals een hint en een telefoonnummer of alternatief e-mailadres, zodat Microsoft je een verificatiecode kan sturen. Zie Beveiligingsgegevens en beveiligingscodes om te leren hoe je dit doet.
  • Als je een wachtwoord maakt voor een lokaal account, maak je een wachtwoordhint die erbij past. Er is ruimte voorzien voor een hint wanneer je je wachtwoord wijzigt.
  • Maak een pincode of andere aanmeldingsoptie die je gemakkelijk kunt onthouden. Zie Aan- en afmelden bij de Surface om te leren hoe je dit doet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten voor het aanmelden bij Windows op de Surface? De oplossing is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

Welk type account gebruik je?

Er zijn drie typen accounts die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface:

• Een Microsoft-account. Je meldt je aan met een e-mailadres en wachtwoord.
  • Een lokaal account. Je meldt je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Een domeinaccount. Je meldt je aan met een domeingebruikersnaam en een wachtwoord. Het domein is het netwerk voor je werk of school. De gebruikersnaam wordt aan jou toegewezen.

Zie voor meer informatie Alles over accounts.

Als je je aanmeldt met een Microsoft-account

Stel online je wachtwoord opnieuw in van een willekeurige computer met internettoegang. Je kunt het volgende verwachten:

• Je moet het e-mailadres opgeven voor het account dat je gebruikt om je aan te melden bij je Surface.
  • Als je eerder beveiligingscontacten hebt ingesteld, zal Microsoft je een verificatiecode sturen. Je kunt kiezen welk beveiligingscontact de code ontvangt. Normaal zijn deze contacten een telefoon waarop je tekstberichten kunt ontvangen en een alternatief e-mailadres.
  • Zorg ervoor dat je Surface met internet is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe wachtwoord. Op die manier kan je Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je online instelt. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Zie Microsoft-account voor meer informatie.

Als je je aanmeldt met een lokaal account

Het wachtwoord voor je lokale account bestaat alleen op je Surface, zodat je het alleen hier kunt wijzigen.

• Als je een wachtwoordhint hebt ingesteld, gebruik je dit als een herinnering.
  • Laat iemand met een administratoraccount zich aanmelden op de Surface en je wachtwoord voor je wijzigen. Als je een administratoraccount hebt en het administratorwachtwoord weet, kun je dit zelf doen. Het account dat tijdens de installatie van Windows wordt gemaakt, is een administratoraccount.
Stap 1:  Selecteer het zoekvak in de taakbalk, voer gebruikersaccounts in en selecteer in de zoekresultaten Gebruikersaccounts.
Stap 2:  Selecteer Gebruikersaccounts beheren en selecteer de accountnaam.
Stap 3:  Selecteer Wachtwoord opnieuw instellen en voer het nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.
  • Als je je lokale en/of administratoraccountwachtwoord bent vergeten, moet je je Surface opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen.
  • Als je je Surface opnieuw instelt op de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden op je Surface verwijderd. Je kunt bestanden die zijn gesynchroniseerd met OneDrive herstellen nadat je je Surface opnieuw hebt ingesteld.
  • Als je wilt weten hoe je je Surface opnieuw kunt instellen vanuit het Windows-aanmeldingsscherm, ga je naar Je Surface RT of Surface 2 vernieuwen of opnieuw instellen.

Tips voor wachtwoorden

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om gemakkelijker een wachtwoord te onthouden of een wachtwoord dat je vergeten bent, opnieuw in te stellen.

• Gebruik indien mogelijk een Microsoft-account. Op die manier kun je je wachtwoord indien nodig online opnieuw instellen.
  • Stel beveiligingsinformatie in voor je Microsoft-account, zoals een geheugensteun en een telefoonnummer of alternatief e-mailadres, zodat Microsoft je een verificatiecode kan sturen. Zie Beveiligingsgegevens en beveiligingscodes om te leren hoe je dit doet.
  • Als je een wachtwoord maakt voor een lokaal account, maak je een geheugensteun voor wachtwoord die erbij past. Er is ruimte voorzien voor een geheugensteun wanneer je je wachtwoord wijzigt.
  • Maak een pincode of andere aanmeldingsoptie die je gemakkelijk kunt onthouden. Zie Aan- en afmelden bij de Surface om te leren hoe je dit doet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten voor het aanmelden bij Windows op de Surface? De oplossing is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

Welk type account gebruik je?

Er zijn drie typen accounts die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface:

• Een Microsoft-account. Je meldt je aan met een e-mailadres en wachtwoord.
  • Een lokaal account. Je meldt je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Een domeinaccount. Je meldt je aan met een domeingebruikersnaam en wachtwoord. Het domein is het netwerk voor je werk of school. De gebruikersnaam wordt aan jou toegewezen.

Zie voor meer informatie Alles over accounts.

Als je je aanmeldt met een Microsoft-account

Stel online je wachtwoord opnieuw in van een willekeurige computer met internettoegang. Je kunt het volgende verwachten:

• Je moet het e-mailadres opgeven voor het account dat je gebruikt om je aan te melden bij je Surface.
  • Als je eerder beveiligingscontacten hebt ingesteld, zal Microsoft je een verificatiecode sturen. Je kunt kiezen welk beveiligingscontact de code ontvangt. Normaal zijn deze contacten een telefoon waarop je tekstberichten kunt ontvangen en een alternatief e-mailadres.

Zorg ervoor dat je Surface met internet is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe wachtwoord. Op die manier kan je Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je online instelt. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Zie Microsoft-account voor meer informatie.

Als je je aanmeldt met een lokaal account

Het wachtwoord voor je lokale account bestaat alleen op je Surface, zodat je het alleen hier kunt wijzigen.

• Als je eerder een wachtwoordhint hebt ingesteld, gebruik je dit als een herinnering.
  • Laat iemand met een administratoraccount zich aanmelden op de Surface en je wachtwoord voor je wijzigen. Als je een administratoraccount hebt en het administratorwachtwoord weet, kun je dit zelf doen. Het account dat tijdens de installatie van Windows wordt gemaakt, is een administratoraccount.
Stap 1:  Open Zoeken knop Zoeken, voer Gebruikersaccounts in en tik of klik op Gebruikersaccounts.
Stap 2:  Tik of klik op Gebruikersaccounts beheren en tik of klik op de accountnaam.
Stap 3:  Tik of klik op Wachtwoord opnieuw instellen en voer het nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.
  • Als je de wachtwoorden voor je lokale account en het administratoraccount bent vergeten, moet je je Surface opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen.
  • Als je je Surface opnieuw instelt op de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden op je Surface verwijderd. Je kunt bestanden die zijn gesynchroniseerd met OneDrive herstellen nadat je je Surface opnieuw hebt ingesteld.
  • Als je wilt weten hoe je je Surface opnieuw kunt instellen vanuit het Windows-aanmeldingsscherm, ga je naar Je Surface Pro of Surface 3 herstellen, vernieuwen of opnieuw instellen.

Als je je aanmeldt met een domeinaccount

Als je je aanmeldt met een gebruikersnaam die je van een systeembeheerder op je werk of school hebt gekregen, gebruik je een domeinaccount.

• Neem contact op met je systeembeheerder om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je systeembeheerder kan je wachtwoord niet zien, maar kan wel het wachtwoord voor jou wijzigen.

Zorg ervoor dat je Surface met je werk- of schoolnetwerk is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe domeinaccountwachtwoord. Op die manier kan je Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je systeembeheerder voor jou heeft ingesteld. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Tips voor wachtwoorden

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om gemakkelijker een wachtwoord te onthouden of een wachtwoord dat je vergeten bent, opnieuw in te stellen.

• Gebruik indien mogelijk een Microsoft-account. Op die manier kun je je wachtwoord indien nodig online opnieuw instellen.
  • Stel beveiligingsinformatie in voor je Microsoft-account, zoals een hint en een telefoonnummer of alternatief e-mailadres, zodat Microsoft je een verificatiecode kan sturen. Zie Beveiligingsgegevens en beveiligingscodes om te leren hoe je dit doet.
  • Als je een wachtwoord maakt voor een lokaal account, maak je een wachtwoordhint die erbij past. Er is ruimte voorzien voor een hint wanneer je je wachtwoord wijzigt.
  • Maak een pincode of andere aanmeldingsoptie die je gemakkelijk kunt onthouden. Zie Aan- en afmelden bij de Surface om te leren hoe je dit doet.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Ben je je wachtwoord vergeten voor het aanmelden bij Windows op de Surface? De oplossing is afhankelijk van het type account dat je gebruikt.

Welk type account gebruik je?

Er zijn drie typen accounts die je kunt gebruiken om je aan te melden bij je Surface:

• Een Microsoft-account. Je meldt je aan met een e-mailadres en wachtwoord.
  • Een lokaal account. Je meldt je aan met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Een domeinaccount. Je meldt je aan met een domeingebruikersnaam en een wachtwoord. Het domein is het netwerk voor je werk of school. De gebruikersnaam wordt aan jou toegewezen.

Zie voor meer informatie Alles over accounts.

Als je je aanmeldt met een Microsoft-account

Stel online je wachtwoord opnieuw in van een willekeurige computer met internettoegang. Je kunt het volgende verwachten:

• Je moet het e-mailadres opgeven voor het account dat je gebruikt om je aan te melden bij je Surface.
  • Als je eerder beveiligingscontacten hebt ingesteld, zal Microsoft je een verificatiecode sturen. Je kunt kiezen welk beveiligingscontact de code ontvangt. Normaal zijn deze contacten een telefoon waarop je tekstberichten kunt ontvangen en een alternatief e-mailadres.

Zorg ervoor dat je Surface met internet is verbonden wanneer je je de eerste keer aanmeldt met je nieuwe wachtwoord. Op die manier kan Surface het door jou opgegeven wachtwoord controleren en vergelijken met het nieuwe wachtwoord dat je online instelt. Anders kan het alleen het door jou opgegeven wachtwoord vergelijken met het laatste wachtwoord dat werd gebruikt om je Surface te ontgrendelen.

Zie Microsoft-account voor meer informatie.

Als je je aanmeldt met een lokaal account

Het wachtwoord voor je lokale account bestaat alleen op je Surface, zodat je het alleen hier kunt wijzigen.

• Als je een wachtwoordhint hebt ingesteld, gebruik je dit als een herinnering.
  • Laat iemand met een administratoraccount zich aanmelden op de Surface en je wachtwoord voor je wijzigen. Als je een administratoraccount hebt en het administratorwachtwoord weet, kun je dit zelf doen. Het account dat tijdens de installatie van Windows wordt gemaakt, is een administratoraccount.
Stap 1:  Open Zoeken knop Zoeken, voer Gebruikersaccounts in en tik of klik op Gebruikersaccounts.
Stap 2:  Tik of klik op Gebruikersaccounts beheren en tik of klik op de accountnaam.
Stap 3:  Tik of klik op Wachtwoord opnieuw instellen en voer het nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.
  • Als je de wachtwoorden voor je lokale account en het administratoraccount bent vergeten, moet je je Surface opnieuw instellen op de fabrieksinstellingen.
  • Als je je Surface opnieuw instelt op de fabrieksinstellingen, worden alle bestanden op je Surface verwijderd. Je kunt bestanden die zijn gesynchroniseerd met OneDrive herstellen nadat je je Surface opnieuw hebt ingesteld.
  • Als je wilt weten hoe je je Surface opnieuw kunt instellen vanuit het Windows-aanmeldingsscherm, ga je naar Je Surface RT of Surface 2 vernieuwen of opnieuw instellen.

Tips voor wachtwoorden

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om gemakkelijker een wachtwoord te onthouden of een wachtwoord dat je vergeten bent, opnieuw in te stellen.

• Gebruik indien mogelijk een Microsoft-account. Op die manier kun je je wachtwoord indien nodig online opnieuw instellen.
  • Stel beveiligingsinformatie in voor je Microsoft-account, zoals een geheugensteun voor wachtwoord en een telefoonnummer of alternatief e-mailadres, zodat Microsoft je een verificatiecode kan sturen. Zie Beveiligingsgegevens en beveiligingscodes om te leren hoe je dit doet.
  • Als je een wachtwoord maakt voor een lokaal account, maak je een geheugensteun die erbij past. Er is ruimte voorzien voor een geheugensteun wanneer je je wachtwoord wijzigt.
  • Maak een pincode of andere aanmeldingsoptie die je gemakkelijk kunt onthouden. Zie Aan- en afmelden bij de Surface om te leren hoe je dit doet.