Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3.

Besturingssysteem:

Van een lokaal account overschakelen naar een Microsoft-account

Met een Microsoft-account krijg je de beste ervaring met cloudverbinding, gratis onlineopslag en nog veel meer. Volg deze stappen om van een lokaal account op je Surface naar een Microsoft-account over te schakelen.

Wanneer je een Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je cloudopslag, entertainment en apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts naadloos aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt?

Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Outlook.com, OneDrive of Skype, hebt gebruikt, of als je een telefoon met Windows erop gebruikt, dan heb je een Microsoft-account. Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden. Als je niet meer weet welk e-mailadres je hebt gebruikt, is dat geen probleem. Je kunt je aanmelden voor een nieuw, gratis e-mailadres.

Controleren of je bent aangemeld met een Microsoft-account

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Jouw account.
Stap 2:  Probleer te achterhalen welk type account je hebt gebruikt om je aan te melden:
  • Een Microsoft-account. Als je al bent aangemeld met een Microsoft-account, zie je je naam en e-mailadres boven je accountafbeelding.
  • Een lokaal account. Als je bent aangemeld met een lokaal account, zie je de woorden Lokaal account onder je naam, samen met de koppeling Koppelen met een Microsoft-account.

Van je lokale account overschakelen naar een Microsoft-account

Als je bent aangemeld met een lokaal account, zijn er een aantal manieren om over te schakelen naar een Microsoft-account op je Surface.

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Accounts > Jouw account.
Stap 2:  Selecteer Je aanmelden met een Microsoft-account.
Mogelijk moet je je wachtwoord verifiëren.
Stap 3:  Kies een van de volgende handelingen:

Optie 1: Koppelen met een bestaand Microsoft-account

Ook als je e niet bij je Surface hebt aangemeld met een Microsoft-account, heb je er mogelijk al een wanneer je andere Microsoft-services gebruikt zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com of Skype. Je Microsoft-account is het e-mailadres dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden.
Geef het e-mailadres en het wachtwoord op dat je gebruikt om je aan te melden bij andere Microsoft-services, selecteer Volgende en volg de aanwijzingen op het scherm.

Overschakelen naar een Microsoft-account

Optie 2: Aanmelden met het e-mailadres dat je het vaakst gebruikt

Als je niet eerder Microsoft-services hebt gebruikt, kun je elk gewenst e-mailadres gebruiken om je aan te melden voor een nieuw Microsoft-account, waaronder adressen van Outlook.com, Yahoo! of Gmail.

Je favoriete e-mailadres gebruiken:

Stap 1: Geef het e-mailadres op dat je wilt gebruiken en selecteer Een nieuw account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-account instellen

Optie 3: Een nieuw e-mailadres maken

Als je opnieuw wilt beginnen en een gloednieuw e-mailadres wilt hebben om als Microsoft-account te gebruiken, kun je er gratis een krijgen:

Stap 1: Selecteer Een nieuwe account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in voor een nieuw e-mailadres en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-e-mailadres instellen

Wat moet je doen als je meerdere Microsoft-accounts hebt?

Als je meer dan een Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor je Surface. Als je wilt weten welk Microsoft-account je kunt gebruiken, ga je naar Een Microsoft-account kiezen (alleen Engels).

Ga voor meer informatie over Microsoft-accounts naar Wat is een Microsoft-account?

Als je nieuw bent bij Surface, raadpleeg je deze informatie om aan de slag te gaan:

Wanneer je een Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je cloudopslag, entertainment, apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts naadloos aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt?

Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Outlook.com, OneDrive of Skype, hebt gebruikt, of als je een Windows Phone gebruikt, dan heb je een Microsoft-account. Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden. Als je niet meer weet welk e-mailadres je hebt gebruikt, is dat geen probleem. Je kunt je aanmelden voor een nieuw, gratis e-mailadres.

Controleren of je bent aangemeld met een Microsoft-account

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Mijn account en kijk met wat voor type account je bent aangemeld. Dat is een van deze opties:

• Een Microsoft-account. Als je al bent aangemeld met een Microsoft-account, zie je je naam en e-mailadres boven je accountafbeelding.
    of
  • Een lokaal account. Als je bent aangemeld met een lokaal account, zie je de woorden Lokaal account onder je naam, samen met de koppeling Koppelen met een Microsoft-account.

Van je lokale account overschakelen naar een Microsoft-account

Als je bent aangemeld met een lokaal account, zijn er een aantal manieren om over te schakelen naar een Microsoft-account op je Surface.

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Mijn account en tik of klik op Koppelen met een Microsoft-account.
Mogelijk wordt je gevraagd je huidige wachtwoord te bevestigen.
Stap 4:  Kies een van de volgende handelingen:

Optie 1: Koppelen met een bestaand Microsoft-account

Ook als je niet bij je pc bent aangemeld met een Microsoft-account, heb je er mogelijk al een wanneer je andere Microsoft-services gebruikt zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com of Skype. Je Microsoft-account is het e-mailadres dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden.
Geef het e-mailadres en het wachtwoord op dat je gebruikt om je aan te melden bij andere Microsoft-services, tik of klik op Volgende en volg deze aanwijzingen.

Overschakelen naar een Microsoft-account

Optie 2: Aanmelden met het e-mailadres dat je het vaakst gebruikt

Als je niet eerder Microsoft-services hebt gebruikt, kun je elk gewenst e-mailadres gebruiken om je aan te melden voor een nieuw Microsoft-account, waaronder adressen van Outlook.com, Yahoo! of Gmail.

Je favoriete e-mailadres gebruiken:

Stap 1: Geef het e-mailadres op dat je wilt gebruiken en tik of klik op Een nieuw account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-account instellen

Optie 3: Een nieuw e-mailadres maken

Als je opnieuw wilt beginnen en een gloednieuw e-mailadres wilt hebben om als Microsoft-account te gebruiken, kun je er gratis een krijgen:

Stap 1: Tik of klik op Een nieuw account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in voor een nieuw e-mailadres en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-e-mailadres instellen

Wat moet je doen als je meerdere Microsoft-accounts hebt?

Als je meer dan een Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor je Surface. Als je wilt weten welk Microsoft-account je kunt gebruiken, ga je naar Een Microsoft-account kiezen (alleen Engels).

Ga voor meer informatie over Microsoft-accounts naar Wat is een Microsoft-account?

Als je nieuw bent bij Surface, raadpleeg je deze informatie om aan de slag te gaan:

Wanneer je een Microsoft-account gebruikt om je aan te melden bij je Surface, krijg je cloudopslag, entertainment, apps in de Windows Store, en kun je je apparaten en accounts naadloos aansluiten.

Weet je niet zeker of je een Microsoft-account hebt?

Als je in het verleden al Microsoft-services, zoals Xbox, Outlook.com, OneDrive of Skype, hebt gebruikt, of als je een Windows Phone gebruikt, dan heb je een Microsoft-account. Dit is het e-mailadres en het wachtwoord dat je gebruikt om je aan te melden. Als je niet meer weet welk e-mailadres je hebt gebruikt, is dat geen probleem. Je kunt je aanmelden voor een nieuw, gratis e-mailadres.

Controleren of je bent aangemeld met een Microsoft-account

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Mijn account en kijk met wat voor type account je bent aangemeld. Dat is een van deze opties:

• Een Microsoft-account. Als je al bent aangemeld met een Microsoft-account, zie je je naam en e-mailadres boven je accountafbeelding.
    of
  • Een lokaal account. Als je bent aangemeld met een lokaal account, zie je de woorden Lokaal account onder je naam, samen met de koppeling Koppelen met een Microsoft-account.

Van je lokale account overschakelen naar een Microsoft-account

Als je bent aangemeld met een lokaal account, zijn er een aantal manieren om over te schakelen naar een Microsoft-account op je Surface.

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Accounts.
Stap 3:  Tik of klik op Mijn account en tik of klik op Koppelen met een Microsoft-account.
Mogelijk wordt je gevraagd je huidige wachtwoord te bevestigen.
Stap 4:  Kies een van de volgende handelingen:

Optie 1: Koppelen met een bestaand Microsoft-account

Ook als je niet bij je pc bent aangemeld met een Microsoft-account, heb je er mogelijk al een wanneer je andere Microsoft-services gebruikt zoals Xbox, Hotmail, Outlook.com of Skype. Je Microsoft-account is het e-mailadres dat je gebruikt om je bij deze services aan te melden.
Geef het e-mailadres en het wachtwoord op dat je gebruikt om je aan te melden bij andere Microsoft-services, tik of klik op Volgende en volg deze aanwijzingen.

Overschakelen naar een Microsoft-account

Optie 2: Aanmelden met het e-mailadres dat je het vaakst gebruikt

Als je niet eerder Microsoft-services hebt gebruikt, kun je elk gewenst e-mailadres gebruiken om je aan te melden voor een nieuw Microsoft-account, waaronder adressen van Outlook.com, Yahoo! of Gmail.

Je favoriete e-mailadres gebruiken:

Stap 1: Geef het e-mailadres op dat je wilt gebruiken en tik of klik op Een nieuw account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-account instellen

Optie 3: Een nieuw e-mailadres maken

Als je opnieuw wilt beginnen en een gloednieuw e-mailadres wilt hebben om als Microsoft-account te gebruiken, kun je er gratis een krijgen:

Stap 1: Tik of klik op Een nieuw account maken.
Stap 2: Voer je persoonlijke en beveiligingsgegevens in voor een nieuw e-mailadres en je kunt aan de slag.
Een Microsoft-e-mailadres instellen

Wat moet je doen als je meerdere Microsoft-accounts hebt?

Als je meer dan een Microsoft-account hebt, moet je er een kiezen voor je Surface. Als je wilt weten welk Microsoft-account je kunt gebruiken, ga je naar Een Microsoft-account kiezen (alleen Engels).

Ga voor meer informatie over Microsoft-accounts naar Wat is een Microsoft-account?

Als je nieuw bent bij Surface, raadpleeg je deze informatie om aan de slag te gaan: