Aanmelden met Microsoft
Meld u aan of maak een account.
Hallo,
Selecteer een ander account.
U hebt meerdere accounts
Kies het account waarmee u zich wilt aanmelden.

Als je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Meer informatie over de opties voor het aanmelden bij en afmelden bij je Surface, waaronder schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Belangrijk: Als je probeert je aan te melden bij je Surface, maar je wachtwoord bent vergeten, kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

Aanmelden

1. Ontgrendel het scherm door omhoog te swipen vanaf de onderkant van het scherm of op een toets te drukken als je een Surface Type Cover of toetsenbord hebt bevestigd.

2. Voer het wachtwoord voor je gebruikersaccount in als je hierom wordt gevraagd.

Notities:

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen: wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle geopende apps gesloten.

• Als je je apparaat vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met hun account zonder dat jouw geopende apps worden gesloten.

Je kunt je als volgt afmelden of je Surface vergrendelen:

1. Ga naar Start en selecteer je accountafbeelding in de linkerbenedenhoek van het startmenu.

2. Selecteer Afmelden of Vergrendelen.
    Je kunt je Surface ook vergrendelen door op de Windows-logotoets  + L of op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord te drukken en Vergrendelen of Afmelden te selecteren.

Overschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je overschakelen naar het andere account zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dat doe je als volgt:

1. Ga naar Start en selecteer je accountafbeelding in de linkerbenedenhoek van het startmenu.

2. Selecteer een account.
    Als je het gewenste account niet ziet, selecteer je Afmelden en kies je het gewenste account.

Aanmelden met Windows Hello

Windows Hello is een persoonlijkere en veiligere manier om je aan te melden bij je Surface. De camera aan de voorzijde op de volgende Surface-apparaten herkent je gezicht en iris, waardoor je je met slechts een blik kunt aanmelden bij Windows 11 :

• Surface Pro 6, Surface Pro 7, Surface Pro 7+ en Surface Pro 7+ met LTE Advanced, Surface Pro 8, Surface Pro 9, Surface Pro X (Wi-Fi), Surface Pro 10 voor Business

• Surface Laptop 2, Surface Laptop 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop 5, Surface Laptop 6 voor Bedrijven, Surface Laptop Studio en Surface Laptop Studio 2

• Surface Book 2 (8e generatie Intel® Core™ i5-8350U of i7-8650U-processor) en Surface Book 3

• Surface Studio 2 en Surface Studio 2+

• Surface Go 2, Surface Go 3 en Surface Go 4

U kunt zich aanmelden met een vingerafdruk als u een van de volgende opties hebt:

• Surface Laptop Go, Surface Laptop Go 2 of Surface Laptop Go 3 met een aan/uit-knop met vingerafdruk met One Touch-aanmelding via Windows Hello

• Surface Pro Type Cover met vingerafdruk-ID

• Surface Pro Signature Keyboard met vingerafdruklezer

Zie Wat is Windows Hello? om Windows Hello in te stellen. of Meer informatie over Windows Hello en de installatie ervan.

Zie Welke Surface-apparaten kunnen worden bijgewerkt naar Windows 11 als u wilt zien welke Surface-apparaatmodellen kunnen worden bijgewerkt van Windows 10 naar Windows 11?

Andere aanmeldingsopties

Je kunt je ook aanmelden met een pincode of een afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je zakelijke e-mailaccounts hebt toegevoegd aan de Mail-app of als je bent verbonden met een netwerkdomein.)

Ga als volgende opties te werk om deze opties in te stellen:

1. Ga naar Startmenu  en selecteer Instellingen > accounts > Aanmeldingsopties.

2. Selecteer onder Manieren om u aan te melden de optie Afbeeldingswachtwoord, Pincode (Windows Hello) of Beveiligingssleutel en volg de instructies op het scherm.

Als je wilt kiezen wanneer een wachtwoord is vereist om je aan te melden bij je Surface:

1. Ga naar Start en selecteer Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties.

2. Ga onder Aanvullende instellingen naar Als u afwezig bent geweest, wanneer moet Windows vereisen dat u zich opnieuw aanmeldt? en kies een optie in de lijst.

Verwante onderwerpen

Als je je Surface wilt gebruiken, moet je je aanmelden. Meer informatie over de opties voor het aanmelden bij en afmelden bij je Surface, waaronder schakelen tussen accounts en het ontgrendelen van het scherm.

Belangrijk: Als je probeert je aan te melden bij je Surface, maar je wachtwoord bent vergeten, kun je je wachtwoord opnieuw instellen.

Aanmelden

1. Ontgrendel het scherm door omhoog te swipen vanaf de onderkant van het scherm of op een toets te drukken als je een Surface Type Cover of toetsenbord hebt bevestigd.

2. Voer het wachtwoord voor je gebruikersaccount in als je hierom wordt gevraagd.

Notities:

Afmelden of vergrendelen

Afmelden of vergrendelen: wat is het verschil?

• Als je je afmeldt, worden alle geopende apps gesloten.

• Als je je apparaat vergrendelt, kan je account niet worden gebruikt en kan iemand anders zich aanmelden met hun account zonder dat jouw geopende apps worden gesloten.

Je kunt je als volgt afmelden of je Surface vergrendelen:

1. Ga naar Start en selecteer je accountafbeelding in de linkerbovenhoek van het menu Start.

2. Selecteer Afmelden of Vergrendelen.
    Je kunt je Surface ook vergrendelen door op de Windows-logotoets + L of op Ctrl+Alt+Del op het toetsenbord te drukken en Vergrendelen of Afmelden te selecteren.

Overschakelen naar een ander account

Als je je Surface met iemand anders deelt, kun je overschakelen naar het andere account zonder dat je je hoeft af te melden of apps hoeft te sluiten. Dat doe je als volgt:

1. Ga naar Start en selecteer je accountafbeelding in de linkerbovenhoek van het menu Start.

2. Selecteer een account.
    Als je het gewenste account niet ziet, selecteer je Afmelden en kies je het gewenste account.

Aanmelden met Windows Hello

Windows Hello is een persoonlijkere en veiligere manier om je aan te melden bij je Surface. De camera aan de voorzijde op de volgende Surface-apparaten herkent uw gezicht en iris, zodat u zich kunt aanmelden bij Windows 10 met slechts een blik:

• Surface Pro 4, Surface Pro (5e generatie), Surface Pro (5e generatie) met LTE advanced, Surface Pro 6, Surface Pro 7, Surface Pro 7+ en Surface Pro 7+ met LTE Advanced

• Surface Laptop (1e generatie), Surface Laptop 2, Surface Laptop 3 en Surface Laptop 4

• Surface Book, Surface Book 2 en Surface Book 3

• Surface Studio en Surface Studio 2

• Surface Go, Surface Go LTE en Surface Go 2

U kunt zich aanmelden met een vingerafdruk als u een van de volgende opties hebt:

• Elk Surface Laptop Go-model met een aan/uit-knop met vingerafdruk met eenmalige aanmelding via Windows Hello

• Surface Pro Type Cover met vingerafdruk-ID

• Surface Pro Signature Keyboard met vingerafdruklezer

Zie Wat is Windows Hello? om Windows Hello in te stellen. of Meer informatie over Windows Hello en de installatie ervan.

Andere aanmeldingsopties

Je kunt je ook aanmelden met een pincode of een afbeeldingswachtwoord. (Deze opties zijn mogelijk niet beschikbaar als je zakelijke e-mailaccounts hebt toegevoegd aan de Mail-app of als je bent verbonden met een netwerkdomein.)

Ga als volgende opties te werk om deze opties in te stellen:

1. Ga naar Startmenu en selecteer Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties.

2. Selecteer hier vervolgens Afbeeldingswachtwoord of Windows Hello-pincode en volg de instructies op het scherm.

Als je wilt kiezen wanneer een wachtwoord is vereist om je aan te melden bij je Surface:

1. Ga naar Startmenu en selecteer Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties.

2. Selecteer Aanmelden vereisen en kies een optie in de lijst.

Verwante onderwerpen