Surface opstarten vanaf een USB-apparaat

Je kunt Surface opstarten vanaf een opstartbaar USB-apparaat. Dit kan handig zijn als je je firmware-instellingen of Windows-opstartinstellingen wilt wijzigen.

Opmerking
Met het opstarten vanaf een USB-apparaat kun je je Surface vernieuwen of opnieuw instellen. In plaats daarvan kun je je Surface starten of opstarten met behulp van Windows op een USB-apparaat. Voor informatie over aanbevolen herstelmethoden raadpleeg je Je Surface RT of Surface 2 vernieuwen of opnieuw instellen of Je Surface Pro herstellen, vernieuwen of opnieuw instellen.

Opstarten vanaf een opstartbaar USB-apparaat wanneer de Surface uit staat

Stap 1:  Sluit een opstartbaar USB-apparaat aan op de USB-poort.
Stap 2:  Houd de knop Volume-omlaag ingedrukt.
Stap 3:  Druk op de aan/uit-knop en laat deze weer los.
Stap 4:  Wanneer het Surface-logo verschijnt, laat je de knop Volume-omlaag los.
Surface start de software op je USB-apparaat.

Opstarten vanaf een opstartbaar USB-apparaat wanneer de Surface aan staat

Stap 1:  Sluit een opstartbaar USB-apparaat aan op de USB-poort.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op Update en herstel en tik of klik vervolgens op Herstel.
Stap 5:  Tik of klik onder Geavanceerde opstartopties op Opnieuw opstarten.
Stap 6:  Tik of klik op het scherm Kies een optie op Een apparaat gebruiken.
Stap 7:  Tik of klik op het scherm Problemen met het scherm oplossen op Geavanceerde opties.
Stap 8:  Tik of klik op het scherm Geavanceerde opties op de naam van het USB-apparaat. Surface wordt opnieuw opgestart vanaf het USB-apparaat.