Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Is van toepassing op

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Besturingssysteem:

Bestanden verplaatsen naar de Surface

Je kunt gemakkelijk muziek, afbeeldingen, video's en documenten aan je Surface toevoegen.

Hieronder volgt een aantal manieren waarop je bestanden naar de Surface kunt verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf je Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart. MicroSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten functioneren allemaal op de Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden en mappen in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

• Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner > Deze pc.
    De hoeveelheid vrije ruimte en totale ruimte worden getoond. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar je Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Zie OneDrive op je pc als je wilt weten hoe je dit doet.

Zodra de bestanden op je OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op je Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo > Alle apps > OneDrive.
Stap 2:  Ga naar de map in OneDrive met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Selecteer een bestand om dit te openen.

Je kunt de bestanden op je OneDrive openen zonder een internetverbinding door deze lokaal op je Surface op te slaan. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo > Alle apps > OneDrive.
Stap 2:  Ga naar de map in OneDrive met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Druk op het bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en houd dit ingedrukt, en selecteer Kopiëren.
Stap 4:  Ga naar de map op je Surface waar je de bestanden wilt opslaan.
Stap 5:  Druk op een willekeurige plek in het venster (of klik met de rechtermuisknop) en houd dit ingedrukt, en selecteer Plakken.
Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Je Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Selecteer in de taakbalk Verkenner Pictogram Verkenner.
Stap 2:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf je Surface via Thuisgroep of Netwerk.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar je Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan je Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer bestanden op een USB-flashstation of een geheugenkaart vanaf je andere computer.
Stap 2:  Plaats het USB-flashstation of de microSD-kaart in je Surface. (Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden op de Surface, ga je naar Surface-functies.)
Stap 3:  Selecteer de melding die in de rechterbenedenhoek van het scherm wordt weergegeven.
Stap 4:  Selecteer Map en bestanden weergeven of Mediabestanden met apparaat synchroniseren.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan je Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Selecteer Start > Kopiëren naar en kies een locatie.
Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de microSD-kaart documenten bevat.

Voor hulp met Verkenner raadpleeg je Je bestanden zoeken.

Hieronder volgt een aantal manieren waarop je bestanden naar de Surface kunt verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart: microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden (en mappen) in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Voor meer informatie raadpleeg je Bibliotheken: veelgestelde vragen.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

Stap 1:  Tik of klik op het Start Scherm op Bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik in de takenbalk op Verkenner Verkenner-pictogram.
De hoeveelheid beschikbare vrije ruimte en de totale hoeveelheid beschikbare ruimte worden getoond. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips om schijfruimte vrij te maken op je pc.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op OneDrive op het startscherm.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: tik of klik op een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik op Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en kunnen worden geopend zonder internetverbinding. Zie voor meer informatie de sectie Offline je bestanden openen in Aan de slag met OneDrive.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer verkenner in het zoekvak in en tik of klik in de zoekresultaten op Verkenner.
Stap 3:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf de Surface via Thuisgroep of Netwerk.
Opmerking
Als je een thuisnetwerk gebruikt, schakel je delen via het netwerk in zodat Surface andere computers op je netwerk kan zien. Zie Pc's, apparaten en inhoud op je netwerk zoeken om te leren hoe je dit doet.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer bestanden op een USB-flashstation of een geheugenkaart op je andere computer.
Stap 2:  Plaats het USB-flashstation of de microSD-kaart in de Surface. (Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden op de Surface, ga je naar Surface-functies.)
Stap 3:  Tik of klik op de melding die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm.
Stap 4:  Tik of klik op Map openen en bestanden weergeven of Foto's en video's importeren.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan de Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Tik of klik op Start en tik of klik op Kopiëren naar.
Stap 7:  Selecteer een locatie. Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de microSD-kaart documenten bevat.

Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de Verkenner.

Hieronder volgt een aantal manieren waarop je bestanden naar de Surface kunt verplaatsen:

• Voeg bestanden toe aan OneDrive, zodat je ze kunt openen vanaf Surface.
  • Aansluiten op een netwerkcomputer:
  • Gebruik een USB-flashstation of een geheugenkaart: microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface.

Windows bevat vier bibliotheken: Documenten, Muziek, Afbeeldingen en Video's. We raden je aan je bestanden (en mappen) in de overeenkomstige bibliotheken te plaatsen om ervoor te zorgen dat ze in je apps worden weergegeven. Voor meer informatie raadpleeg je Bibliotheken: veelgestelde vragen.

Nagaan hoeveel schijfruimte je op je Surface hebt

Ga als volgt te werk om te achterhalen over hoeveel schijfruimte je op je Surface beschikt:

Stap 1:  Tik of klik op het Start Scherm op Bureaublad.
Stap 2:  Tik of klik in de takenbalk op Verkenner Verkenner-pictogram.
De hoeveelheid beschikbare vrije ruimte en de totale hoeveelheid beschikbare ruimte worden getoond. Als je nog maar weinig vrije ruimte hebt, wordt de schijf met rood gemarkeerd.

Beschikbare vrije ruimte zoeken in de Verkenner
Opmerking
Vooraf geïnstalleerde software en apps gebruiken veel ruimte. Zie Surface-opslag voor meer informatie.

Zie voor informatie over het vrijmaken van ruimte Tips om schijfruimte vrij te maken op je pc.

OneDrive gebruiken

Voeg alle gewenste bestanden toe aan je OneDrive, zodat je ze vanaf je Surface kunt openen. Voeg eerst bestanden toe aan je OneDrive. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar de computer met de bestanden die je naar Surface wilt kopiëren.
Stap 2:  Ga naar OneDrive.com en upload de bestanden. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, raadpleeg je Foto's en bestanden uploaden.

Zodra de bestanden op OneDrive staan, kun je de OneDrive-app op Surface gebruiken om ze te openen. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Tik of klik op OneDrive op het startscherm.
Stap 2:  Ga naar de map met de gewenste bestanden.
Stap 3:  Voer een van de volgende stappen uit:
  • Openen: tik of klik op een bestand.
  • Downloaden: veeg naar beneden over een bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en tik op Offline beschikbaar maken.

Bestanden die offline beschikbaar zijn, worden lokaal op de Surface opgeslagen en kunnen worden geopend zonder internetverbinding. Zie voor meer informatie de sectie Offline je bestanden openen in Aan de slag met OneDrive.

Opmerkingen
  • Je moet een Microsoft-account hebben om OneDrive te gebruiken.
  • Office 2013-apps slaan documenten standaard op op OneDrive wanneer je bent aangemeld met een Microsoft-account.
  • Mobiel breedband gebruiken? Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.

Aansluiten op een netwerkcomputer

Surface heeft toegang tot muziek, afbeeldingen, video's en documenten op computers die deel uitmaken van een netwerk. Als je de bestanden en mappen wilt bekijken die op jouw netwerk worden gedeeld, doe je als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Zoeken.
(Als je een muis gebruikt, wijs je de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Zoeken.)
Stap 2:  Voer verkenner in het zoekvak in en tik of klik in de zoekresultaten op Verkenner.
Stap 3:  Bekijk de bestanden die je kunt openen vanaf de Surface via Thuisgroep of Netwerk.
Opmerking
Als je een thuisnetwerk gebruikt, schakel je delen via het netwerk in zodat Surface andere computers op je netwerk kan zien. Zie Pc's, apparaten en inhoud op je netwerk zoeken om te leren hoe je dit doet.

Een USB-flashstation of een geheugenkaart gebruiken

Je kunt ook bestanden verplaatsen naar Surface door ze te kopiëren naar een USB-flashstation of -geheugenkaart (microSD-, microSDHC- en micro SDXC-kaarten werken allemaal met Surface) en de bestanden vervolgens toe te voegen aan Surface.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Kopieer bestanden op een USB-flashstation of een geheugenkaart op je andere computer.
Stap 2:  Plaats het USB-flashstation of de microSD-kaart in de Surface. (Als je wilt weten waar de USB-poort en de microSD-kaartsleuf zich bevinden op de Surface, ga je naar Surface-functies.)
Stap 3:  Tik of klik op de melding die wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm.
Stap 4:  Tik of klik op Map openen en bestanden weergeven of Foto's en video's importeren.
De Verkenner wordt geopend.
Stap 5:  Selecteer de bestanden of mappen die je aan de Surface wilt toevoegen.
Stap 6:  Tik of klik op Start en tik of klik op Kopiëren naar.
Stap 7:  Selecteer een locatie. Kies bijvoorbeeld Documenten als het flashstation of de microSD-kaart documenten bevat.

Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van de Verkenner.