Welke bestandstypen worden ondersteund op Surface?

Surface wordt geleverd met apps waarmee je veel bekende bestandstypen kunt afspelen, weergeven en bewerken. Als je andere apps vanuit de Windows Store installeert, kun je bestanden in andere indelingen gebruiken.

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface Pro.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2.

Besturingssysteem:

Met Verkenner kun je zien welke indeling een bestand heeft:

Stap 1:  Druk op het bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en houd dit ingedrukt.
Stap 2:  Selecteer Eigenschappen.
Stap 3: Naast Bestandstype kun je het bestandstype zien en naast Openen met zie je de naam van de app die het bestand kan openen. Als je hulp nodig hebt met Verkenner, raadpleeg je Je bestanden zoeken.

Audiobestanden die je met Surface kunt afspelen

De app Muziek speelt de meeste nummers zonder DRM met een van deze bestandsextensies:

• .mp3
  • .aac
  • .wav
  • .ac3
  • .3g2
  • .flac
  • .m4a
  • .wma
  • .3gp
  • .amr

Video-indelingen die je met Surface kunt afspelen

Mediabestandscontainer of bestandsindeling
Bestandsextensie
Codecs of onderdelen
MPEG-4
.3g2
H.263
H.264 (Baseline, Main, High)
MPEG-4 Part2 SP en ASP
.3gp2
.3gp
.3gpp
.m4v
H.263 H.264 (Baseline, Main, High) MPEG-4 Part2 SP en ASP
.mp4v
.mp4
.mov
MPEG-2
.m2ts (bv. AVCHD)
H.264
ASF
.asf
VC-1 WMV9
.wm
.wmv
.wma
n.v.t.
ADTS
.aac
n.v.t.
.adt
.adts
MP3
.mp3
n.v.t.
WAV
.wav
n.v.t.
AVI
.avi
MPEG-4 Part2 SP en ASP
Motion-JPG
H.263
niet-gecomprimeerd
AC-3
.ac3
.ec3
n.v.t.
FLAC
.flac
n.v.t.
3GP
.3gp
n.v.t.
3G2
.3g2
n.v.t.
AMR
.amr
n.v.t.

Afbeeldings- en videobestandstypen die de app Foto's kan weergeven en bewerken

Met de app Foto's kun je talloze soorten foto- en videobestanden weergeven en bewerken. In de volgende tabel staat aangegeven wat je met elk bestandstype kunt doen dat de app Foto's kan weergeven.

Bestandstype
Importeren
Herstellen
Labels
BMP
Nee
Nee
Nee
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nee
Nee
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nee
Ja
AVI
Ja
Nee
Nee
MPEG
Ja
Nee
Nee
WMV
Ja
Nee
Ja
DVR-MS
Nee
Nee
Ja
  • Importeren betekent dat je het bestand met Afbeeldingen en video's importeren van je camera kunt overzetten.
  • Herstellen betekent dat je het bestand met de Foto-app kunt bewerken.
  • Labels betekent dat je Verkenner kunt gebruiken om labels en andere eigenschappen, zoals beoordelingen, aan het bestand toe te voegen.

Andere bestandstypen die je op je Surface kunt gebruiken

• Als je Microsoft Office hebt geïnstalleerd of je hebt een actief Office 365-abonnement, kun je Microsoft Office-bestanden bekijken en bewerken in de indelingen die worden gebruikt in Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps.
  • Je kunt de app Lezer of een vanaf de Windows Store geïnstalleerde PDF-lezer zoals Adobe Acrobat installeren om PDF-bestanden te lezen.

Surface RT, Surface 2: Met de apps uit de Windows Store kun je meer bestandstypen afspelen, bekijken en bewerken.

Surface Pro-modellen en Surface 3: Als je Windows Media Center toevoegt of andere apps en programma's installeert, kun je bestanden met een andere indeling afspelen, bekijken en bewerken. Zie Aan de slag met Windows Media Center.

Met Verkenner kun je zien welke indeling een bestand heeft:

Stap 1:  Tik op het bestand en houd dit vast. (Klik met de rechtermuisknop als je een muis gebruikt).
Stap 2:  Tik of klik op Eigenschappen.
Stap 3: Naast Bestandstype wordt het bestandstype weergegeven en naast Openen met staat de naam van de app die het weergegeven bestand kan openen. Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Verkenner.

Audiobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (geen schijf)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (geen schijf)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, Lossless)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
Codec ondersteund onder Windows RT
Systeemeigen codec ondersteund op Windows 8.1 Pro
MPEG-43
H.264 3
Ja
Ja
ASF3
H.263
Ja
Hardware-afhankelijk
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
Hardware-afhankelijk
MPEG-2 TS
MPEG-12
Nee
Ja
3GPP
MPEG-22
Nee
Ja
3GPP2
MPEG-4 (deel 2)
Ja
Hardware-afhankelijk
AVI
VC-13
Ja
Ja
WMV 9
Ja
Ja
WMV 7, 8
Nee
Nee
DV
Nee
Nee
RAW (NV12, YUY2, RGB32)
Nee
N.v.t.

Afbeeldings- en videobestandstypen die de app Foto's kan weergeven en bewerken

Met de app Foto's kun je talloze soorten foto- en videobestanden weergeven en bewerken. In de volgende tabel staat aangegeven wat je met elk bestandstype kunt doen dat de app Foto's kan weergeven.

Bestandstype
Importeren
Herstellen
Labels
BMP
Nee
Nee
Alleen Windows 8.1 Pro
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nee
Ja
AVI
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
MPEG
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
WMV
Ja
Nee
Ja
DVR-MS
Nee
Nee
Ja
  • Importeren betekent dat je het bestand met Afbeeldingen en video's importeren van je camera kunt overzetten.
  • Herstellen betekent dat je het bestand met de Foto-app kunt bewerken.
  • Labels betekent dat je labels en andere eigenschappen zoals beoordelingen kunt toevoegen.

Andere bestandstypen die je op je Surface kunt gebruiken

• Als je Microsoft Office hebt geïnstalleerd of je hebt een actief Office 365-abonnement, kun je Microsoft Office-bestanden bekijken en bewerken in de indelingen die worden gebruikt in Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps.
  • Met de app Lezer of een vanaf de Windows Store geïnstalleerde PDF-lezer zoals Adobe Acrobat kun je PDF-bestanden lezen.

Met Verkenner kun je zien welke indeling een bestand heeft:

Stap 1:  Druk op het bestand (of klik erop met de rechtermuisknop) en houd dit ingedrukt.
Stap 2:  Selecteer Eigenschappen.
Stap 3: Naast Bestandstype kun je het bestandstype zien en naast Openen met zie je de naam van de app die het bestand kan openen. Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Verkenner.

Audiobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (geen schijf)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (geen schijf)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, Lossless)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
Ondersteunde codec
MPEG-43
H.264 3
Ja
ASF3
H.263
Ja
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
3GPP2
MPEG-4 (deel 2)
Ja
AVI
VC-11
Ja
WMV 9
Ja
WMV 7, 8
Nee
DV
Nee
RAW (NV12, YUY2, RGB32)
Nee

Afbeeldings- en videobestandstypen die de app Foto's kan weergeven en bewerken

Met de app Foto's kun je talloze soorten foto- en videobestanden weergeven en bewerken. In de volgende tabel staat aangegeven wat je met elk bestandstype kunt doen dat de app Foto's kan weergeven.

Bestandstype
Importeren
Herstellen
Labels
BMP
Nee
Nee
Nee
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nee
Nee
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nee
Ja
AVI
Ja
Nee
Nee
MPEG
Ja
Nee
Nee
WMV
Ja
Nee
Ja
DVR-MS
Nee
Nee
Ja
  • Importeren betekent dat je het bestand met Afbeeldingen en video's importeren van je camera kunt overzetten.
  • Herstellen betekent dat je het bestand met de Foto-app kunt bewerken.
  • Labels betekent dat je Verkenner kunt gebruiken om labels en andere eigenschappen, zoals beoordelingen, aan het bestand toe te voegen.

Andere bestandstypen die je op je Surface kunt gebruiken

• Als je Microsoft Office hebt geïnstalleerd of je hebt een actief Office 365-abonnement, kun je Microsoft Office-bestanden bekijken en bewerken in de indelingen die worden gebruikt in Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps.
  • Met de app Lezer of een vanaf de Windows Store geïnstalleerde PDF-lezer zoals Adobe Acrobat kun je PDF-bestanden lezen.
  • Met apps uit de Windows Store kun je meer bestandstypen afspelen, bekijken en bewerken.

Surface RT, Surface 2: Met de apps uit de Windows Store kun je meer bestandstypen afspelen, bekijken en bewerken.

Surface Pro-modellen en Surface 3: Als je Windows Media Center toevoegt of andere apps en programma's installeert, kun je bestanden met een andere indeling afspelen, bekijken en bewerken. Zie Aan de slag met Windows Media Center.

Met Verkenner kun je zien welke indeling een bestand heeft:

Stap 1:  Tik op het bestand en houd dit vast. (Klik met de rechtermuisknop als je een muis gebruikt).
Stap 2:  Tik of klik op Eigenschappen.
Stap 3: Naast Bestandstype wordt het bestandstype weergegeven en naast Openen met staat de naam van de app die het weergegeven bestand kan openen. Zie Werken met bestanden en mappen als je hulp nodig hebt bij het gebruik van Verkenner.

Audiobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
MPEG-41
AAC1
MP31
HE-AAC1
ASF1
Dolby Digital (geen schijf)
AAC LATM
Dolby Digital Plus (geen schijf)
AAC LOAS
MP31
ADTS
WMA1 (Standard, Pro, Lossless)
WAV 1
MPEG-1 Layer I, Layer II
MPEG-2
ULAW
PCM
ADPCM

Videobestanden die je met Surface kunt afspelen

Bestands- en streamindelingen
Codecs of onderdelen
Codec ondersteund onder Windows RT
Systeemeigen codec ondersteund op Windows 8.1 Pro
MPEG-43
H.264 3
Ja
Ja
ASF3
H.263
Ja
Hardware-afhankelijk
MPEG-2 PS
Motion JPEG
Ja
Hardware-afhankelijk
MPEG-2 TS
MPEG-12
Nee
Ja
3GPP
MPEG-22
Nee
Ja
3GPP2
MPEG-4 (deel 2)
Ja
Hardware-afhankelijk
AVI
VC-13
Ja
Ja
WMV 9
Ja
Ja
WMV 7, 8
Nee
Nee
DV
Nee
Nee
RAW (NV12, YUY2, RGB32)
Nee
N.v.t.

Afbeeldings- en videobestandstypen die de app Foto's kan weergeven en bewerken

Met de app Foto's kun je talloze soorten foto- en videobestanden weergeven en bewerken. In de volgende tabel staat aangegeven wat je met elk bestandstype kunt doen dat de app Foto's kan weergeven.

Bestandstype
Importeren
Herstellen
Labels
BMP
Nee
Nee
Alleen Windows 8.1 Pro
JFIF
Ja
Ja
Ja
JPEG
Ja
Ja
Ja
PNG
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
TIFF
Ja
Ja
Ja
WPD
Ja
Ja
Ja
ASF
Ja
Nee
Ja
AVI
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
MPEG
Ja
Nee
Alleen Windows 8 Pro
WMV
Ja
Nee
Ja
DVR-MS
Nee
Nee
Ja
  • Importeren betekent dat je het bestand met Afbeeldingen en video's importeren van je camera kunt overzetten.
  • Herstellen betekent dat je het bestand met de Foto-app kunt bewerken.
  • Labels betekent dat je labels en andere eigenschappen zoals beoordelingen kunt toevoegen.

Andere bestandstypen die je op je Surface kunt gebruiken

• Als je Microsoft Office hebt geïnstalleerd of je hebt een actief Office 365-abonnement, kun je Microsoft Office-bestanden bekijken en bewerken in de indelingen die worden gebruikt in Word, Excel, PowerPoint en andere Office-apps.
  • Met de app Lezer of een vanaf de Windows Store geïnstalleerde PDF-lezer zoals Adobe Acrobat kun je PDF-bestanden lezen.