De Surface voorbereiden voor service

Als je je Surface voor service moet opsturen, zijn er een aantal zaken die je eerst moet doen.

Dingen die je moet weten voor je begint

Wat gebeurt er met de gegevens op de Surface?

Als je je Surface naar ons servicecentrum stuurt, worden alle gegevens op je Surface gewist. Microsoft is niet verantwoordelijk voor het verlies van gegevens tijdens het serviceproces.

Zie voor informatie over het maken van een back-up van je bestanden en instellingen Een nieuwe pc maken zoals een kwijtgeraakte of beschadigde pc.

Wat moet ik doen als de Surface niet kan worden ingeschakeld?

Als je de Surface niet krijgt ingeschakeld, kun je geen back-up maken van de bestanden die op Surface zijn opgeslagen. Als je OneDrive (voorheen SkyDrive), Bestandsgeschiedenis of een andere optie voor back-up hebt gebruikt, kun je de bestanden herstellen zodra je je Surface van het servicecentrum hebt ontvangen.

Items waarvoor je geen back-up hoeft te maken

• Windows Store-apps. Apps die je hebt geïnstalleerd via de Windows Store kunnen eenvoudig opnieuw worden geïnstalleerd.
  • Apps op Surface Pro. Je moet alle apps opnieuw installeren die je op Surface Pro hebt geïnstalleerd en die niet afkomstig zijn uit de Windows Store (maar van websites of andere bronnen).
  • E-mail-, Agenda-, en Personen-accounts. Je e-mail, agenda en contactpersonen van bijvoorbeeld Outlook.com, Facebook, Twitter en LinkedIn worden opgeslagen in de cloud en worden gesynchroniseerd op de Surface zodra je je aanmeldt met je Microsoft-account.
  • Opmerking
    Als je de Outlook-app gebruikt om verbinding te maken met je e-mailaccount, gebruik je mogelijk gegevensbestanden van Outlook (PST- en OST-bestanden). Van deze bestanden moet je handmatig een back-up maken. Zie voor meer informatie Introductie tot gegevensbestanden van Outlook.
  • Microsoft Office. Als op je originele Surface een versie van Office stond, zal dezelfde versie er op staan als we de Surface naar je retourneren.
  • Documenten die al opgeslagen zijn op OneDrive. Van Office-documenten en andere bestanden die je op OneDrive hebt opgeslagen, hoef je geen back-up te maken.

Stap 1: Je instellingen synchroniseren met OneDrive

Als je instellingen wilt synchroniseren met OneDrive moet je je bij Surface aanmelden met een Microsoft-account (of, voor Surface Pro, als je een Microsoft-account hebt gekoppeld aan je netwerkdomeinaccount op het werk). Op deze manier worden persoonlijke instellingen en voorkeuren opgeslagen op OneDrive en gesynchroniseerd met elke pc waar je je bij aanmeldt.

Opmerkingen
  • Als je account een lokaal account is, kunnen je instellingen niet met OneDrive worden gesynchroniseerd.
  • De Surface moet verbonden zijn met internet om je instellingen met OneDrive te synchroniseren.

Je instellingen bevatten items zoals de indeling van je Startscherm, kleuren, thema's, taalvoorkeuren, browsergeschiedenis en favorieten, en instellingen van Windows Store-apps. Je synchroniseert je instellingen als volgt:

Stap 1:  Meld je aan bij Surface met je Microsoft-account.
Stap 2:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats de cursor dan in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg de muisaanwijzer omlaag en klik vervolgens op Instellingen.)
Stap 3:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen.
Stap 4:  Tik of klik op OneDrive en vervolgens op Instellingen synchroniseren.
Stap 5:  Zorg ervoor dat Uw instellingen op deze pc synchroniseren op Aan staat.
Stap 6:  Schakel alle instellingen in die je met de cloud wilt synchroniseren.
Stap 7:  Schakel Back-up maken van instellingen voor deze pc in om een back-up te maken van de instellingen die alleen gelden voor de Surface waar je op werkt en van alle instellingen die niet op Aan zijn ingesteld bij Stap 4.
Stap 8:  Herhaal stap 1 t/m 6 voor elk account op de Surface.

Stap 2: Maak een back-up van je bestanden en wis deze handmatig.

OneDrive gebruiken

Als je bestanden op OneDrive opslaat, kun je ze vanaf elk apparaat openen.

Je kunt van zowel de OneDrive-app als vanuit Verkenner op je bureaublad Surface-documenten kopiëren en verplaatsen naar OneDrive. Als je je Surface met meerdere gebruikersaccounts deelt, moet je je voor ieder account aanmelden bij Surface en moeten bestanden naar de eigen OneDrive worden gekopieerd of verplaatst. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Als je wilt controleren of bestanden die onlangs zijn toegevoegd van je Surface, klaar zijn met synchroniseren met OneDrive, ga je naar OneDrive.com en meld je je aan met hetzelfde Microsoft-account dat je gebruikt op je Surface. Controleer, zodra je aangemeld bent, of er geen bestanden ontbreken en of je bestanden actueel zijn.

Handmatig een back-up maken van Outlook-gegevensbestanden

Als je de Outlook-app gebruikt om verbinding te maken met je e-mailaccount, gebruik je misschien gegevensbestanden van Outlook (PST- en OST-bestanden) waar handmatig een back-up van moet worden gemaakt.

Open in Outlook 2013 als volgt de map waar je gegevensbestand van Outlook is opgeslagen:

Stap 1:  Klik in Outlook op het tabblad Bestand.
Stap 2:  Klik op Accountinstellingen en klik vervolgens op Accountinstellingen.
Stap 3:  Klik in het tabblad Gegevensbestanden op een item waarvan de bestandsnaam eindigt op PST en klik vervolgens op Maplocatie openen.
Stap 4:  Kopieer de gegevensbestanden van Outlook van het Verkenner-venster dat verschijnt naar een andere opslaglocatie, bijvoorbeeld een USB-flashstation.

Outlook-gegevensbestanden die zijn gemaakt met Outlook 2013 worden opgeslagen op je computer in de map Documenten/Outlook Bestanden. Als je een upgrade naar Outlook 2013 hebt uitgevoerd op een computer waarop al gegevensbestanden stonden die waren gemaakt in Microsoft Office Outlook 2007 of eerder, worden deze bestanden opgeslagen op een andere locatie in een verborgen map op schijf:\Gebruikers\gebruiker\AppData\Local\Microsoft\Outlook.

Zie voor meer informatie Introductie tot Outlook-gegevensbestanden.

Andere opties voor back-up

Er zijn een aantal andere opties om een back-up te maken van je bestanden:

• Bestandsgeschiedenis. Als je voor elk account op de Surface Bestandsgeschiedenis instelt, wordt er met Bestandsgeschiedenis een back-up van je bestanden gemaakt. Zie voor meer informatie over Bestandsgeschiedenis Bestanden en mappen herstellen met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt vanuit Windows Verkenner handmatig bestanden uit de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren naar een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Je kunt bestanden delen en opslaan op een thuisnetwerk. Meer informatie over Thuisgroep van begin tot eind.

Kan ik al mijn gegevens handmatig wissen voordat ik de Surface opstuur?

Ja. De gegevens op de Surface worden gewist als onderdeel van het serviceproces. Maar je kunt je gegevens ook zelf wissen voordat je de Surface naar ons opstuurt.

Je gegevens wissen:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik vervolgens op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je vervolgens op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik vervolgens op Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Herstel en tik of klik vervolgens onder Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren op Aan de slag.

Stap 3: Accessoires verwijderen

Voordat je je Surface naar ons opstuurt, verwijder je de volgende items, tenzij de Surface-ondersteuningsdienst je expliciet heeft gevraagd om deze mee te sturen wanneer je je Surface retourneert:

• Surface Cover (bijvoorbeeld Touch Cover, Type Cover)
  • USB-apparaat, inclusief een toetsenbord, muis of flashstation
  • Geheugenkaart uit de microSD-kaartlezer
  • De stroomvoorziening
  • Hoofdtelefoon, audioadapter en andere audiokabels
  • Videoadapter en andere videokabels
  • Pennen die je gebruikt met Surface
  • Simkaart van Surface 2 met mobiel breedband (4G)