Je Surface na service instellen

Na een serviceaanvraag moet je je Surface opnieuw instellen, je bestanden herstellen en je apps opnieuw installeren.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi en niet met mobiel breedband als je je Surface instelt. Het installatieproces gebruikt aanzienlijke hoeveelheden gegevens en als je verbinding maakt met Wi-Fi voorkom je dat er extra kosten in rekening worden gebracht op je mobiele gegevensabonnement.
  • Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.
  • Zorg ervoor dat je hetzelfde Microsoft-account gebruikt als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot jezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive (voorheen SkyDrive) via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op de Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt vanuit Windows Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 3: Je apps opnieuw installeren

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Veeg naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm (of klik op de rechtermuisknop) en tik of klik vervolgens op Mijn apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Andere apps opnieuw installeren

Als je apps opnieuw wilt installeren vanaf een cd of dvd, of via internet of een netwerk, raadpleeg je Apps installeren en verwijderen op Surface Pro.