Je Surface na service instellen

Na een serviceaanvraag moet je je Surface opnieuw instellen, updates installeren, je bestanden herstellen en je apps opnieuw installeren.

Besturingssysteem:

Video: Een back-up terugzetten naar je Surface

Opmerking

Deze video is alleen beschikbaar in het Engels.

Stap 1: Zet de Surface aan en voltooi de installatie.

Gebruik hetzelfde Microsoft-account dat je hebt gebruikt op je oorspronkelijke Surface. Hiermee heb je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Installeer updates

Nadat de installatie is voltooid, installeer je de meest recente updates voor je Surface en Windows. Als je wilt controleren op updates, selecteer je Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update. Zie Surface- en Windows-updates installeren voor meer informatie.

Stap 3: Bestanden terugzetten

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive-

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive, heb je er altijd toegang toe wanneer je ze nodig hebt. Zie OneDrive op je pc voor meer informatie over het gebruik van OneDrive.

Bestanden herstellen met Bestandsgeschiedenis of Verkenner

• Verkenner Je kunt bestanden handmatig naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanaf een andere opslaglocatie.

Stap 4: Apps opnieuw installeren

Wanneer je Surface terugkomt uit ons servicecenter, moet je je Windows-apps en andere software, zoals Microsoft Office, opnieuw installeren.

Belangrijke informatie voor Surface Laptop met Windows 10 S

Als je een Surface Laptop hebt en bent overgestapt op Windows 10 Pro, is Windows 10 S geïnstalleerd wanneer je Surface terugkomt uit ons servicecentrum. Je moet weer overschakelen naar Windows 10 Pro en alle apps die niet uit de Windows Store afkomstig zijn, opnieuw installeren.

Windows-apps opnieuw installeren

Stap 1: Ga naar Start Windows-logo en selecteer Store.
Stap 2: Selecteer je accountafbeelding en selecteer Mijn bibliotheek.
Stap 3: Kies de apps of games die je wilt installeren en selecteer Downloaden Downloadpictogram.

Microsoft Office opnieuw installeren

Als je een actief Office 365-abonnement hebt of een exemplaar van Office bezit, hangen de installatiestappen af van de versie die je hebt.

Office 365: Als je een actief abonnement hebt, kun je Office opnieuw installeren door je aan te melden bij je Office 365-account op Office.com/myaccount.

Zie Office 365 Home, Personal of voor Hoger Onderwijs downloaden en installeren voor meer informatie.

Office: Als je een exemplaar van Office bezit, moet je de productcode van 25 tekens gebruiken om Office opnieuw te installeren en te activeren.

Opmerkingen
  • Als je exemplaar van Office geen deel uitmaakte van je Surface-aankoop, als je je exemplaar bijvoorbeeld in een (online)winkel hebt gekocht, selecteer je Office op de Ondersteuningspagina van Microsoft om te kijken hoe je aan een vervangende productcode kunt komen.
  • Als je Surface is geleverd met een exemplaar van Office (niet beschikbaar in alle landen of regio's) en je je Surface hebt omgewisseld voor een vervangend exemplaar, werkt de oorspronkelijke Office-productcode niet op de vervangende Surface. Neem contact met ons op om een vervangende productcode aan te vragen.

Alle andere apps of programma's installeren

Installeer alle andere programma's die je hebt gebruikt door de site van de softwareontwikkelaar te bezoeken of vanaf de programma-cd die je hebt gekocht.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen.
  • Gebruik hetzelfde Microsoft-account als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren. Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 4:  Kies de updates die je wilt installeren, en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je de Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant en tik of klik op Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt in Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Selecteer Account > Mijn apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Als je een actief Office 365-abonnement hebt of een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, zijn de stappen voor het opnieuw installeren van Office afhankelijk van de Office-versie die je hebt.

Office 365. Als je een Surface Pro-model of een Surface 3 hebt en je hebt een actief Office 365-abonnement, dan kun je Office opnieuw installeren door je aan te melden bij je Office 365-account op Office.com/myaccount.

Zie Office 365 Home, Personal of voor Hoger Onderwijs installeren voor meer informatie.

Office 2013. Als je een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, heb je je productcode van 25 tekens nodig om Office opnieuw te installeren en activeren.

Opmerkingen
  • Als je je exemplaar van Office 2013 niet hebt aangeschaft bij de aankoop van je Surface (je hebt bijvoorbeeld een exemplaar gekocht in een winkel of onlinewinkel), tik of klik je op Office op de Microsoft-ondersteuningspagina voor meer informatie over je opties om een vervangende productcode voor Office 2013 te ontvangen.
  • Als bij de levering van je Surface een exemplaar van Office 2013 (niet beschikbaar in alle landen of regio's) werd meegeleverd en je hebt je Surface ingewisseld voor een vervangend apparaat, dan zal je oorspronkelijke productcode niet werken op je vervangende Surface. Neem contact op met ons om een vervangende productcode aan te vragen.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen.
  • Gebruik hetzelfde Microsoft-account als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren. Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 4:  Kies de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt vanuit Windows Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Tik of klik op Accounts > Mijn apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Na de service bevat je Surface RT of Surface 2 vooraf geïnstalleerde Office 2013 RT-apps, zodat je Office niet opnieuw hoeft te installeren. Als je een Office-app zoals Word of PowerPoint wilt starten, ga je naar het Startscherm en tik of klik je op de tegel van de Office-app.