Surface RT, Surface 2, Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3.

Je Surface na service instellen

Na een serviceaanvraag moet je je Surface opnieuw instellen, je bestanden herstellen en je apps opnieuw installeren.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Zorg ervoor dat je verbinding hebt met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.
  • Zorg ervoor dat je hetzelfde Microsoft-account gebruikt als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot jezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen en tik of klik op Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren.
Stap 4:  Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 5:  Tik of klik om de updates te selecteren die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw starten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt vanuit Windows Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Veeg naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm (of klik op de rechtermuisknop) en tik of klik op Uw apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Als je een actief Office 365-abonnement hebt of een eigen exemplaar van Office 2013 of Office 2013 RT bezit, zijn de stappen voor het opnieuw installeren van Office afhankelijk van het Surface-model dat je hebt en de Office-versie.

Surface Pro-modellen en Surface 3

Office 365. Als je een Surface Pro-model of een Surface 3 hebt en je hebt een actief Office 365-abonnement, dan kun je Office opnieuw installeren door je aan te melden bij je Office 365-account op Office.com/myaccount.

Zie Office 365 Home, Personal of voor Hoger Onderwijs installeren voor meer informatie.

Office 2013. Als je een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, heb je je productcode van 25 tekens nodig om Office opnieuw te installeren en activeren.

Opmerkingen
  • Als je je exemplaar van Office 2013 niet hebt aangeschaft bij de aankoop van je Surface (je hebt bijvoorbeeld een exemplaar gekocht in een winkel of onlinewinkel), tik of klik je op Office op de Microsoft-ondersteuningspagina voor meer informatie over je opties om een vervangende productcode voor Office 2013 te ontvangen.
  • Als bij de levering van je Surface een exemplaar van Office 2013 (niet beschikbaar in alle landen of regio's) werd meegeleverd en je Surface werd vervangen door een ander apparaat, dan zal je oorspronkelijke productcode niet werken op je vervangende Surface. Neem contact op met Surface-ondersteuning om een vervangende productcode voor Office 2013 aan te vragen.

Zie Microsoft Office installeren en gebruiken op Surface Pro en Surface 3 voor meer informatie.

Surface RT of Surface 2

Office 2013 RT. Na de service bevat je Surface RT of Surface 2 vooraf geïnstalleerde Office 2013 RT-apps, zodat je Office niet opnieuw hoeft te installeren. Als je een Office-app zoals Word of PowerPoint wilt starten, ga je naar het Startscherm en tik of klik je op de tegel van de Office-app.

Zie Microsoft Office 2013 RT voor meer informatie.

Andere apps opnieuw installeren (Surface Pro-modellen en Surface 3)

Als je apps opnieuw wilt installeren vanaf een cd of dvd, via internet of een netwerk, raadpleeg je Apps installeren en verwijderen op Surface Pro en Surface 3.