Surface 3, Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface Pro 4, Surface Book.

Is van toepassing op

Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Surface 3.

Is van toepassing op

Surface RT, Surface 2.

Besturingssysteem:

Je Surface na service instellen

Na een serviceaanvraag moet je je Surface opnieuw instellen, updates installeren, je bestanden herstellen en je apps opnieuw installeren.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.
  • Gebruik hetzelfde Microsoft-account als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Windows Update.
Stap 2:  Selecteer Controleren op updates. Als er updates beschikbaar zijn, selecteer je Details.
Stap 3:  Selecteer de apps die je wilt installeren en selecteer Installeren.
Mogelijk moet je je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van bestanden hebt gemaakt op OneDrive, kun je deze altijd openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Selecteer het zoekvak in de taakbalk, voer bestand terugzetten in en selecteer in de zoekresultaten Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt in Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Alle apps > Store.
Stap 2:  Selecteer je accountafbeelding en selecteer Mijn bibliotheek.
Stap 3:  Kies de apps of games die je wilt installeren en selecteer Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Als je een actief Office 365-abonnement hebt of een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, zijn de stappen voor het opnieuw installeren van Office afhankelijk van de Office-versie die je hebt.

Office 365. Als je een actief Office 365-abonnement hebt, dan kun je Office opnieuw installeren door je aan te melden bij je Office 365-account op Office.com/myaccount.

Zie Office 365 Home, Personal of voor Hoger Onderwijs downloaden en installeren voor meer informatie.

Office 2013. Als je een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, heb je je productcode van 25 tekens nodig om Office opnieuw te installeren en activeren.

Opmerkingen
  • Als je je exemplaar van Office 2013 niet hebt aangeschaft bij de aankoop van je Surface (je hebt bijvoorbeeld een exemplaar gekocht in een winkel of onlinewinkel), selecteer je Office op de Microsoft-ondersteuningspagina voor meer informatie over je opties om een vervangende productcode voor Office 2013 te ontvangen.
  • Als bij de levering van je Surface een exemplaar van Office 2013 (niet beschikbaar in alle landen of regio's) werd meegeleverd en je hebt je Surface ingewisseld voor een vervangend apparaat, dan zal je oorspronkelijke productcode niet werken op je vervangende Surface. Neem contact op met ons om een vervangende productcode aan te vragen.

Zie Microsoft Office installeren en gebruiken op Surface Pro en Surface 3 voor meer informatie.

Andere apps opnieuw installeren

Als je apps opnieuw wilt installeren vanaf een cd of dvd, via internet of een netwerk, raadpleeg je Apps installeren en verwijderen op Surface.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.
  • Gebruik hetzelfde Microsoft-account als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren. Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 4:  Kies de updates die je wilt installeren, en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je de Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant en tik of klik op Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt in Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Selecteer Account > Mijn apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Als je een actief Office 365-abonnement hebt of een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, zijn de stappen voor het opnieuw installeren van Office afhankelijk van de Office-versie die je hebt.

Office 365. Als je een Surface Pro-model of een Surface 3 hebt en je hebt een actief Office 365-abonnement, dan kun je Office opnieuw installeren door je aan te melden bij je Office 365-account op Office.com/myaccount.

Zie Office 365 Home, Personal of voor Hoger Onderwijs installeren voor meer informatie.

Office 2013. Als je een eigen exemplaar van Office 2013 bezit, heb je je productcode van 25 tekens nodig om Office opnieuw te installeren en activeren.

Opmerkingen
  • Als je je exemplaar van Office 2013 niet hebt aangeschaft bij de aankoop van je Surface (je hebt bijvoorbeeld een exemplaar gekocht in een winkel of onlinewinkel), tik of klik je op Office op de Microsoft-ondersteuningspagina voor meer informatie over je opties om een vervangende productcode voor Office 2013 te ontvangen.
  • Als bij de levering van je Surface een exemplaar van Office 2013 (niet beschikbaar in alle landen of regio's) werd meegeleverd en je hebt je Surface ingewisseld voor een vervangend apparaat, dan zal je oorspronkelijke productcode niet werken op je vervangende Surface. Neem contact op met ons om een vervangende productcode aan te vragen.

Zie Microsoft Office installeren en gebruiken op Surface Pro en Surface 3 voor meer informatie.

Andere apps opnieuw installeren

Als je apps opnieuw wilt installeren vanaf een cd of dvd, via internet of een netwerk, raadpleeg je Apps installeren en verwijderen op Surface.

Stap 1: Installatie voltooien

Schakel de Surface in en voltooi de installatie.

Belangrijk
  • Maak verbinding met Wi-Fi wanneer je je Surface instelt. Het synchroniseren of versturen van gegevens via een mobiele breedbandverbinding kan extra kosten voor je gegevensabonnement met zich meebrengen. Zie voor meer informatie Het gebruik van je mobiele breedbandgegevens beheren.
  • Gebruik hetzelfde Microsoft-account als op de originele Surface. Hiermee krijg je toegang tot dezelfde instellingen, agenda, contactpersonen en e-mail.

Stap 2: Surface- en Windows-updates installeren

Zodra de installatie is voltooid, installeer je de nieuwste Surface- en Windows-updates. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Veeg vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Of wijs, als je een muis gebruikt, de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Bijwerken en herstellen.
Stap 3:  Tik of klik op Nu controleren. Als er updates beschikbaar zijn, tik of klik je op Details weergeven.
Stap 4:  Kies de updates die je wilt installeren en tik of klik op Installeren.
Mogelijk moet je Surface opnieuw opstarten nadat de updates zijn geïnstalleerd.

Stap 3: je bestanden herstellen

Voeg de bestanden toe waarvan je eerder een back-up hebt gemaakt, zoals wordt aanbevolen in De Surface voorbereiden voor service.

OneDrive gebruiken

Als je een back-up van je bestanden hebt gemaakt op OneDrive via de OneDrive-app of via Verkenner op het bureaublad, kun je je bestanden openen wanneer je ze nodig hebt. Zie voor meer informatie over het gebruik van OneDrive OneDrive gebruiken op Surface.

Andere manieren om je bestanden te herstellen

Voer de onderstaande stappen uit om je bestanden te herstellen als je een van deze back-upmethoden hebt gebruikt.

• Bestandsgeschiedenis. Maak op het Startscherm een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik of klik op Zoeken. Voer in het zoekvak bestand herstellen in. Tik of klik vervolgens op Bestanden vanuit een back-up terugzetten met Bestandsgeschiedenis.
  • Verkenner. Je kunt vanuit Windows Verkenner handmatig bestanden naar de bibliotheken Documenten, Video's, Afbeeldingen en Muziek kopiëren vanuit een andere opslaglocatie.
  • Thuisgroep. Zie Thuisgroepen van begin tot eind voor tips voor het herstellen van bestanden uit een thuisgroep.

Stap 4: Je apps opnieuw installeren

Wanneer je een Surface terugkrijgt van ons servicecentrum, moet je je Windows Store-apps en andere software waarover je beschikt, bijvoorbeeld Microsoft Office, opnieuw installeren.

Windows Store-app opnieuw installeren

Stap 1:  Op het Startscherm tik of klik je op Store.
Stap 2:  Tik of klik op Accounts > Mijn apps.
Stap 3:  Tik of klik op de apps die je wilt installeren en tik of klik vervolgens op Installeren.

Microsoft Office opnieuw installeren

Na de service bevat je Surface RT of Surface 2 vooraf geïnstalleerde Office 2013 RT-apps, zodat je Office niet opnieuw hoeft te installeren. Als je een Office-app zoals Word of PowerPoint wilt starten, ga je naar het Startscherm en tik of klik je op de tegel van de Office-app.

Zie Microsoft Office 2013 RT voor meer informatie.