Surface-garantie: veelgestelde vragen

Is van toepassing op

Surface Book, Surface Book met Performance Base, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface 2, Surface Pro, Surface RT.


Deze garantie-informatie is van toepassing op Surface en originele Surface-accessoires. Vind antwoord op de volgende veelgestelde vragen.


Hoe lang vallen mijn Surface en accessoires onder de garantie?

De standaardgarantie voor je Surface bestaat uit twee delen:

  • Beperkte hardwaregarantie: omvat service voor hardware en gedekte accessoires gedurende twee jaar vanaf de datum van aankoop. Gedekte accessoires omvatten de originele Surface-accessories.*
  • Technische ondersteuning: biedt hulp en technische ondersteuning voor vooraf ge├»nstalleerde software gedurende de eerste 90 dagen na de aankoop.

*De Wedge Touch Mouse Surface Edition wordt gedekt door een afzonderlijke beperkte hardwaregarantie van drie jaar. Zie Informatie over Microsoft-hardwaregarantie.

Hoe weet ik of mijn Surface nog steeds onder de garantie valt?

Controleer de garantiestatus online. Als je je Surface hebt geregistreerd, klik je op Aanmelden in de rechterbovenhoek van deze website. Of lees Je Surface registreren.

Zakelijke klanten: controleer de status van de garantie door te gaan naar het Online servicecentrum voor bedrijven. Zie Surface-ondersteuning voor bedrijven voor meer informatie.

Opmerking
De begindatum van de beperkte hardware- en servicegarantie voor je Surface is gebaseerd op de aankoopdatum.

Wat is mijn garantie nadat mijn Surface is vervangen?

We bieden een garantie na service voor apparaten die zijn gerepareerd of vervangen door ons servicecentrum. De duur van de garantie hangt af van het feit of de service binnen of buiten de garantie viel:

  • Service binnen de garantie: als je Surface is onderhouden of vervangen binnen de oorspronkelijke garantieperiode, ontvang je de resterende tijd van de oorspronkelijke hardwaregarantie of 90 dagen, afhankelijk van wat langer is.
  • Service buiten de garantie: als je Surface is onderhouden buiten de periode van de oorspronkelijke hardware- en servicegarantie, geldt voor de vervanging of service een hardwaregarantie van 90 dagen.

Kan ik service krijgen als ik geen garantiedekking heb?

Als het probleem met je Surface niet wordt gedekt door de garantie of als de garantie is verlopen, komt je Surface mogelijk in aanmerking voor service buiten de garantie tegen betaling. Houd er rekening mee dat service buiten de garantie voor je apparaat mogelijk niet meer beschikbaar is in jouw regio. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zakelijke klanten: zie Surface-ondersteuning voor bedrijven voor meer informatie.

Kan ik extra bescherming voor mijn Surface kopen?

Ja. Microsoft Complete voegt technische ondersteuning toe voor je vragen met betrekking tot software en hardware, evenals bescherming van je apparaat in geval van onopzettelijke schade.

Zakelijke klanten: het uitgebreide hardwareserviceplan van Microsoft kan worden aangeschaft met of zonder dekking van schade door ongevallen bij een geautoriseerde apparaatverkoper. De plannen kunnen worden aangeschaft binnen 45 dagen na de aankoopdatum van de Surface.


Contact opnemen

Answer Desk
Er staan Answer Techs klaar om jou te helpen.
Praat live met een ondersteuningsmedewerker