Surface Pro, Surface Pro 2, Surface Pro 3, Windows 8.1.

Surface Pro schakelt niet in

Als je Surface Pro, Surface Pro 2 of Surface Pro 3 niet inschakelt, komt dit waarschijnlijk doordat de accu leeg is. Volg deze stappen om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Het gaat vaak om een eenvoudig probleem dat gemakkelijk kan worden opgelost.

Oplossing 1: Controleer factoren die het opladen kunnen verhinderen

• Functioneert het stopcontact dat je gebruikt om de Surface op te laden, naar behoren?
    Sluit een ander apparaat op het stopcontact aan en kijk of dit werkt.
  • Zijn de omstandigheden om de Surface op te laden goed?
    Je kunt de accu het best laden bij kamertemperatuur. Surface is ontworpen om te werken bij een temperatuur tussen 0° C en 35° C.

Als deze dingen in orde zijn, ga je door met Oplossing 2.

Oplossing 2: De Surface-voeding controleren

Controleer vervolgens of de voeding naar behoren functioneert. Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Koppel de voeding los van de Surface.
Stap 2:  Steek het netsnoer in een functionerend stopcontact.
Stap 3:  Steek een USB-apparaat (bijvoorbeeld een mobiele telefoon) in de USB-poort op de voedingseenheid.
Stap 4:  Controleer of alle aansluitingen stevig en veilig vastzitten. Controleer de verbindingen op alle plekken die in de onderstaande afbeelding zijn omcirkeld
  • de USB-kabel en de USB-poort op de voedingseenheid;
  • de voedingskabel en de voeding
  • de voedingskabel en het stopcontact
Test de voeding door te proberen een telefoon op te laden via de USB-poort

Als het USB-apparaat geen stroom krijgt, moet je voeding mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Als het USB-apparaat wel stroom krijgt, ga je naar Oplossing 3.

Opmerking
Als de voedingseenheid is aangesloten op een stopcontact maar niet op de Surface, zal het lampje op de magnetische connector niet branden. Het LED-lampje brandt alleen als de voeding ook op de Surface is aangesloten.

Oplossing 3: Snoeren loskoppelen, accessoires verwijderen en connectoren controleren

Stap 1:  Haal de stekker van het Surface-netsnoer uit het stopcontact en als een van de volgende onderdelen aangesloten is, verwijder je deze of maak je deze los van de Surface:

• Voedingseenheid
  • Surface Cover
  • microSD-kaart
  • Alle USB-apparaten zoals een printer, toetsenbord of muis
  • Video- of audiokabels of -adapters
Stap 2:

Controleer de magnetische connectoren van het aansluitpunt van de voeding en van de Surface-oplaadpoort (op de Surface zelf). Terwijl het netsnoer niet is aangesloten op het stopcontact, reinig je de magneten op het aansluitpunt van de Surface en op de oplaadpoort met een zachte doek en een beetje reinigingsalcohol.

Oplaadpoort en laadconnector voor Surface Pro of Surface Pro 2
Surface Pro en Surface Pro 2
Oplaadpoort en laadconnector voor Surface Pro 3
Surface Pro 3
Stap 3:

Sluit de voedingseenheid opnieuw aan op de Surface en voer beide handelingen hieronder uit:

• Sluit de voeding aan op een functionerend stopcontact.
  • Sluit het magnetische uiteinde van het voedingsconnector aan op de oplaadpoort van de Surface.
Stap 4:

Controleer of het lampje van de connector brandt.

• Als het lampje niet gaat branden, moet je voeding mogelijk worden vervangen. Neem contact met ons op voor meer informatie.
  • Als het lampje gaat branden, ga je door naar Oplossing 4.

Oplossing 4: Geforceerd opnieuw opstarten

Stap 1:  Druk op de aan/uit-knop van je Surface en laat deze los. Wacht ongeveer 30 seconden tot het Surface-logo verschijnt.

• Als je Surface wordt ingeschakeld, is de accu op je Surface waarschijnlijk bijna leeg. Laat de Surface een tijdje opladen. Als de accu voor minstens 40 procent is opgeladen, installeer je de laatste updates om te voorkomen dat het probleem opnieuw optreedt. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.
  • Als je Surface niet wordt ingeschakeld, ga je naar Stap 2.
Stap 2:

Houd de aan/uit-knop van je Surface 30 seconden ingedrukt. Het scherm knippert tijdens het proces, maar houd de aan/uit-knop gedurende 30 seconden ingedrukt.

Stap 3:

Druk op de aan/uit-knop op je Surface en laat los om Surface weer in te schakelen.

• Als je Surface wordt ingeschakeld, is de accu op je Surface waarschijnlijk bijna leeg. Laat de Surface een tijdje opladen. Als de accu voor minstens 40 procent is opgeladen, installeer je de laatste updates om te voorkomen dat het probleem opnieuw optreedt. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.
  • Als je Surface nog steeds niet wordt ingeschakeld, probeer je Oplossing 5.

Oplossing 5: Afsluiten met twee knoppen

Waarschuwing
Gebruik deze procedure niet op Surface RT of Surface 2.

Gebruik de procedure voor het afsluiten met twee knoppen om te controleren of Surface volledig is afgesloten.

Dat gaat als volgt:

Stap 1:  Houd tegelijk de knop Volume omhoog en de aan/uit-knop op je Surface gedurende minstens 15 seconden ingedrukt en laat vervolgens beide knoppen los.
Het Surface-logo wordt mogelijk al knipperend weergegeven op het scherm, maar houd de knoppen zeker minstens 15 seconden ingedrukt.
Stap 2: Wacht 10 seconden nadat je de knoppen hebt losgelaten.
Stap 3:

Druk op de aan/uit-knop op je Surface en laat los om Surface weer in te schakelen.

• Als je Surface wordt ingeschakeld, is de accu op je Surface waarschijnlijk bijna leeg. Laat de Surface een tijdje opladen. Als de accu voor minstens 40 procent is opgeladen, installeer je de laatste updates om te voorkomen dat het probleem opnieuw optreedt. Ga voor meer informatie naar Surface- en Windows-updates installeren.
  • Als de Surface nog steeds niet kan worden ingeschakeld, heeft het apparaat service nodig. Ga naar Problemen met mijn Surface oplossen.