Surface Book, Surface Pro 4, Surface Pro 3, Surface 3, Surface Pro 2, Surface 2, Surface Pro, Surface RT.

Besturingssysteem:

De USB-poort van je Surface gebruiken

Als je meer wilt weten over de USB-poort van je Surface of als je problemen hebt met USB-apparaten die zijn aangesloten op je Surface, volg je de instructies op deze pagina.

De locatie van de USB-poort

Locatie van USB-poort op Surface Pro en Surface Pro 2

Surface Pro en Surface Pro 2

Locatie van USB-poort op Surface Pro 3

Surface Pro 3

Locatie van USB-poort op Surface 3

Surface 3

Locatie van USB-poort op Surface Pro 4
Surface Pro 4
Locatie van USB-poort op Surface Book
Surface Book
Opmerkingen
  • Als je meer dan een USB-accessoire tegelijk wilt aansluiten, bijvoorbeeld een muis en een printer, kun je een USB-hub (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken met een eigen voeding, zoals de Surface Pro 3 Docking Station, de Surface 3 Docking Station of de Surface Dock.
  • De meegeleverde voeding voor Surface Book en Surface Pro-modellen (behalve Surface Pro 4 met Core M-processor) heeft een USB-laadpoort die je kunt gebruiken om andere USB-apparaten op te laden terwijl je de Surface oplaadt. Zie Surface, accu en voeding voor meer informatie.

Een USB-accessoire installeren

Je kunt de USB-poort van je Surface gebruiken om diverse apparaten aan te sluiten, zoals muizen, toetsenborden, printers en externe harde schijven. Sommige apparaten kunnen meer stroom nodig hebben dan je Surface kan leveren. In de volgende tabel kun je zien hoeveel stroom de USB-poort van je Surface levert:
Apparaat
Uitgangsspanning
Surface Pro en Pro 2
5 V/1,1 A
Surface Pro 3
5 V/950 mA
Surface 3
5 V/0,9 A
Surface Pro 4
5 V/1,45 A
Surface Book
5 V/1,48 A

Zo kun je een USB-accessoire installeren op je Surface:

Stap 1: Controleer aan de hand van de bovenstaande tabel of je Surface voldoet aan de stroomvereisten van je USB-apparaat. Als je apparaat meer stroom nodig heeft dan je Surface kan leveren, is je USB-apparaat mogelijk niet compatibel.
Opmerking
Als je USB-apparaat een eigen stroomkabel heeft, gebruik je die kabel voor de beste resultaten.
Stap 2:

Steek de USB-kabel of het USB-uiteinde van je adapter in de USB-poort op je Surface.

Stap 3: Schakel de accessoire in (indien nodig). De eerste keer dat je een USB-accessoire aansluit, wordt in Windows de eventuele vereiste software voor het accessoire geïnstalleerd.

Apparaten weergeven die op Surface zijn geïnstalleerd

Zo geef je de apparaten weer die op je Surface zijn geïnstalleerd:

Stap 1:

Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen.

Stap 2: Selecteer Apparaten > Aangesloten apparaten om een lijst met beschikbare apparaten weer te geven.

Dingen die je kunt doen vanuit Aangesloten apparaten

Vanuit Aangesloten apparaten, kun je het volgende doen:

• Apparaten toevoegen en verwijderen.
  • De status van een apparaat weergeven om te controleren of er een probleem is (bijvoorbeeld: het apparaat kan niet worden gestart of is offline).
  • Aangesloten apparaten toestaan om software te downloaden via internetverbindingen met datalimiet.

USB-problemen oplossen

Als je Surface het USB-apparaat niet herkent, volg je deze stappen.

Stap 1: Je USB-apparaat aansluiten

Je hoort een geluid wanneer het apparaat verbinding maakt (als het geluid op je Surface is ingeschakeld) or je ziet het aangesloten en beschikbare apparaat op je Surface. Als wilt weten hoe je kunt controleren of je USB-apparaat is aangesloten, ga je naar de ondersteuningssite van de fabrikant.

Als je geen geluid hoort en het apparaat niet ziet op je Surface, ga je naar Stap 2.

Stap 2: Probeer een ander USB-apparaat, zoals een muis of USB-stick

Als een ander USB-apparaat wel werkt, ligt het probleem waarschijnlijk bij het oorspronkelijke USB-apparaat. Neem contact op met de fabrikant om de problemen met het apparaat op te lossen. Of ga door met Stap 3.

Als geen enkel USB-apparaat werkt, ga je naar Stap 3.

Stap 3: Controleren of je Surface voldoende stroom voor je USB-apparaat levert

Controleer aan de hand van de onderstaande tabel of je Surface voldoet stroom voor je USB-apparaat levert.

Apparaat
Uitgangsspanning
Surface Pro en Pro 2
5 V/1,1 A
Surface Pro 3
5 V/950 mA
Surface 3
5 V/0,9 A
Surface Pro 4
5 V/1,45 A
Surface Book
5 V/1,48 A

Als je niet weet hoeveel stroom je USB-apparaat nodig heeft, neem je contact op met de fabrikant van het USB-apparaat voor meer informatie.

Als je apparaat meer stroom nodig heeft dan je Surface kan leveren, is je USB-apparaat mogelijk niet compatibel met je Surface.

Als je USB-apparaat een stroomkabel of externe stroomvoorziening heeft, controleer je of die is aangesloten en ga je terug naar Stap 1.

Als je USB-apparaat binnen de bovenstaande specificaties valt, ga je naar Stap 4.

Stap 4: Apparaatbeheer controleren op fouten

Als er een probleem is met je USB-apparaat, ziet je een geel waarschuwingssymbool naast het stuurprogramma voor dat apparaat op je Surface. Volg deze stappen om de foutcode te vinden:

Stap 1: Selecteer de pijl naast het knooppunt met het gele waarschuwingssymbool.
Stap 2: Druk of rechtsklik op het stuurprogramma met het gele waarschuwingssymbool en houdt het symbool ingedrukt en selecteer Eigenschappen.
Stap 3: Op het tabblad Algemeen in het dialoogvenster Apparaatstatus wordt mogelijk een bericht met een weergeven, zoals ‘Code 10’.
Stap 4: Kopieer de foutcode en ga naar Foutcodes in Apparaatbeheer in Windows om de oplossing voor de fout te zoeken.

Als het probleem niet wordt opgelost met de oplossing voor de foutcode of als er geen fouten worden vermeld in Apparaatbeheer, ga je naar Stap 5.

Stap 5: Surface opnieuw opstarten

Als je de Surface opnieuw opstart, wordt de driver van je USB-apparaat mogelijk opnieuw ingeschakeld.

• Ga naar Start Windows-logo en selecteer Aan/uit > Opnieuw opstarten.

Als je USB-apparaat nog steeds niet werkt, ga je naar Stap 6.

Stap 6: Een systeemherstel uitvoeren

Als je USB-apparaat altijd goed werkte, kan een wijziging in Windows of het apparaat de werking van je USB-apparaat beïnvloeden. Probeer je Surface te herstellen vanaf een punt waarbij het USB-apparaat goed werkte. Zie Surface herstellen of opnieuw instellen voor meer informatie over het uitvoeren van een systeemherstel.

Als het probleem niet wordt opgelost met een systeemherstel, ga je naar Stap 7.

Stap 7: Surface opnieuw instellen

Als je de Surface opnieuw instelt, wordt Windows opnieuw geïnstalleerd. Je kunt aangeven of je je persoonlijke bestanden wilt behouden. Zie Surface herstellen of opnieuw instellen voor meer informatie over het opnieuw instellen van je Surface.

Als je USB-apparaat nog steeds niet werkt, ga je naar Stap 8.

Stap 8: Contact opnemen met de fabrikant van het apparaat

Als je problemen blijft houden met je USB-apparaat, neem je contact op met de fabrikant van het apparaat of ga je naar de ondersteuningssite voor het apparaat.

Een USB-muis of -printer en nog meer aansluiten

Je kunt een USB-accessoire, zoals een printer, camera, muziekspeler, smartphone, muis of externe harde schijf, op je Surface aansluiten.

De locatie van de USB-poort

Locatie van USB-poort op Surface RT en Surface 2

Surface RT en Surface 2

Opmerking
Als je meer dan één USB-accessoire tegelijk wilt aansluiten, bijvoorbeeld een muis en een printer, kun je een USB-hub (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken met een eigen stroomvoorziening.

Een USB-accessoire installeren

Stap 1:  Als je USB-accessoire een netsnoer heeft, steek je dit snoer in een stopcontact.
Stap 2: Sluit de USB-kabel van de accessoire aan op de Surface.
Stap 3: Schakel de accessoire in (indien nodig). De eerste keer dat je een USB-accessoire aansluit, wordt in Windows de eventuele vereiste software voor het accessoire geïnstalleerd.

Apparaatcompatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1 RT Update 3. Als je wilt weten of je apparaat compatibel is, raadpleeg je het Windows Compatibiliteitscentrum.

Problemen oplossen

Als je USB-accessoire niet wordt herkend door Windows, raadpleeg je 'Problemen met USB-apparaten oplossen' in USB 3.0 en andere USB-apparaten installeren. Zie voor meer informatie over installatieproblemen Wat kan ik doen wanneer een bekabeld apparaat niet correct wordt geïnstalleerd?

Apparaten weergeven die op Surface zijn geïnstalleerd

Zo geef je de apparaten weer die op je Surface zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Ga naar Start Windows-logo en selecteer Instellingen.
Stap 2:  Selecteer Pc-instellingen > Pc en apparaten > Apparaten.

Dingen die je kunt doen vanuit Apparaten

Vanuit Apparaten kun je het volgende doen:

• Apparaten toevoegen en verwijderen.
  • De status van een apparaat weergeven om te controleren of er een probleem is (bijvoorbeeld: het apparaat kan niet worden gestart of het is offline).
  • Aangesloten apparaten toestaan om software te downloaden via internetverbindingen met datalimiet.
  • Je Surface instellen om standaard bestanden op te slaan op een verwisselbaar USB-station.

Je kunt ook je apparaten beheren in Apparaten en printers in het Configuratiescherm. Zie Apparaten beheren in Apparaten en printers toevoegen, verwijderen en beheren voor meer informatie.

Een USB-muis of -printer en nog meer aansluiten

Je kunt een USB-accessoire, zoals een printer, camera, muziekspeler, smartphone, muis of externe harde schijf, op je Surface aansluiten.

De locatie van de USB-poort

Locatie van USB-poort op Surface Pro en Surface Pro 2

Surface Pro en Surface Pro 2

Locatie van USB-poort op Surface Pro 3

Surface Pro 3

Locatie van USB-poort op Surface 3

Surface 3

Opmerkingen
  • Als je meer dan één USB-accessoire tegelijk wilt aansluiten, bijvoorbeeld een muis en een printer, kun je een USB-hub (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken met een eigen voeding.
  • De meegeleverde voeding voor Surface Pro-modellen heeft een USB-laadpoort die je kunt gebruiken om andere USB-apparaten van stroom te voorzien terwijl je je Surface oplaadt. Zie voor meer informatie Surface, accu en voeding.

Een USB-accessoire installeren

Stap 1:  Als je USB-accessoire een netsnoer heeft, steek je dit snoer in een stopcontact.
Stap 2:  Sluit de USB-kabel van de accessoire aan op de Surface.
Stap 3:  Schakel de accessoire in (indien nodig). De eerste keer dat je een USB-accessoire aansluit, wordt in Windows de eventuele vereiste software voor het accessoire geïnstalleerd.

Apparaatcompatibiliteit

Surface Pro-modellen en Surface 3 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je apparaat te controleren.

Problemen oplossen

Als je USB-accessoire niet wordt herkend door Windows, raadpleeg je 'Problemen met USB-apparaten oplossen' in USB 3.0 en andere USB-apparaten installeren. Zie voor meer informatie over installatieproblemen Wat kan ik doen wanneer een bekabeld apparaat niet correct wordt geïnstalleerd?

Apparaten weergeven die op Surface zijn geïnstalleerd

Zo geef je de apparaten weer die op je Surface zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Apparaten.

Dingen die je kunt doen vanuit Apparaten

Vanuit Apparaten kun je het volgende doen:

• Apparaten toevoegen en verwijderen.
  • De status van een apparaat weergeven om te controleren of er een probleem is (bijvoorbeeld: het apparaat kan niet worden gestart of het is offline).
  • Aangesloten apparaten toestaan om software te downloaden via internetverbindingen met datalimiet.
  • Je Surface instellen om standaard bestanden op te slaan op een verwisselbaar USB-station.

Je kunt ook je apparaten beheren in Apparaten en printers in het Configuratiescherm. Zie Apparaten beheren in Apparaten en printers toevoegen, verwijderen en beheren voor meer informatie.

Een USB-muis of -printer en nog meer aansluiten

Je kunt een USB-accessoire, zoals een printer, camera, muziekspeler, smartphone, muis of externe harde schijf, op je Surface aansluiten.

De locatie van de USB-poort

Locatie van USB-poort op Surface RT en Surface 2

Surface RT en Surface 2

Opmerking

Als je meer dan één USB-accessoire tegelijk wilt aansluiten, bijvoorbeeld een muis en een printer, kun je een USB-hub (afzonderlijk verkrijgbaar) gebruiken met een eigen voeding.

Een USB-accessoire installeren

Stap 1:  Als je USB-accessoire een netsnoer heeft, steek je dit snoer in een stopcontact.
Stap 2:  Sluit de USB-kabel van de accessoire aan op de Surface.
Stap 3:  Schakel de accessoire in (indien nodig). De eerste keer dat je een USB-accessoire aansluit, wordt in Windows de eventuele vereiste software voor het accessoire geïnstalleerd.

Apparaatcompatibiliteit

Surface RT en Surface 2 zijn compatibel met apparaten die zijn gecertificeerd voor Windows RT 8.1. Raadpleeg het Windows Compatibiliteitscentrum om de compatibiliteit van je apparaat te controleren.

Problemen oplossen

Als je USB-accessoire niet wordt herkend door Windows, raadpleeg je 'Problemen met USB-apparaten oplossen' in USB 3.0 en andere USB-apparaten installeren. Zie voor meer informatie over installatieproblemen Wat kan ik doen wanneer een bekabeld apparaat niet correct wordt geïnstalleerd?

Apparaten weergeven die op Surface zijn geïnstalleerd

Zo geef je de apparaten weer die op je Surface zijn geïnstalleerd:

Stap 1:  Maak een veegbeweging vanaf de rechterkant van het scherm en tik op Instellingen.
(Als je een muis gebruikt, plaats je de cursor in de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en klik je op Instellingen.)
Stap 2:  Tik of klik op Pc-instellingen wijzigen > Pc en apparaten > Apparaten.

Dingen die je kunt doen vanuit Apparaten

Vanuit Apparaten kun je het volgende doen:

• Apparaten toevoegen en verwijderen.
  • De status van een apparaat weergeven om te controleren of er een probleem is (bijvoorbeeld: het apparaat kan niet worden gestart of het is offline).
  • Aangesloten apparaten toestaan om software te downloaden via internetverbindingen met datalimiet.
  • Je Surface instellen om standaard bestanden op te slaan op een verwisselbaar USB-station.

Je kunt ook je apparaten beheren in Apparaten en printers in het Configuratiescherm. Zie Apparaten beheren in Apparaten en printers toevoegen, verwijderen en beheren voor meer informatie.